Evlensek sorun olur mu ?

valla tadir ettim sizi, ben iyi bir üniversiteden mezun olmama rağmen henüz iş bulamadığım için talip kaybediyorum, siz aşık olmuşsunuz demek ki bravo..

Para yuzunden gelecek olsa gelen varsa gelmesin zaten, sevecek el ustunde tutacak gelsin derim Bu bir is anlasmasi degil ki, evlilik gonul isi bence.

benim eşim avukat..ben lise mezunuyum..arkadaşlarıyla bir araya geldiğimizde keşke bende okusaydım diyorum imreniyorum yani..ben bayanken bunu düşünüyorsam erkek tarafı daha hassas olur diye düşünüyorum

Siz şimdiden "Acabalara" bakıyorsanız uzaklaşın derim.

üstte ki arkadaşın yazdığı yoruma katılıyorum.
acabalar varsa bu işin içinde demek ki bunları kafanıza takan birisiniz ve ilerde sırf bu nedenlerden ötrü ilişkiniz,evliliğiniz yıpranacaktır.bizden söylemesi.

aslinda problem olmamali ancak esiniz hazimsiz biriyse zamanla kabul etmez.
sizi kontrol altinda tutmak isteyebilir.
akademik kariyer yapan bir arkadasimin 10 senelik bir iliskisi var sevgilisi sozlesmeli ogretmen ve acik acik soyluyor, evlenirsek nasil yapacagiz, altinda eziliyorum diye.
kendisinden olmasa da cevresinden soyle bir algiyla baski gorebilir, siz minnet etmeyen birisiniz ve o bunu yasamamak baska -sert- davranabilir.

umarim korktugunuza ugramaz, cok mutlu olursunuz.

Benim acabalarım onun adına, yani benim açımdan hiç sorun yok. Evlilik sonuçta bu, tamamen gönül işi.. Kendisinin işi var maddi sorunuda yok şu an. Problem yok ikimizin açısından ama benim takıldığım çevreden ve buradan okuyorum görüyorum, acaba o ilerde kompleks yapar mı diye dusunuyorum..

ben de böyle düşünüyorum ama bana yaklaşanlar hep bu şekilde yaklaştı ille de çalışan kız istiyolar..

Eskiden erkekler evde oturucak çocuğuna bakıcak eş isterlerdi, ben sana bakarım derlerdi.. Şimdikiler illede çalışsın istiyorlar, erkekler eskisi gibi fazla sorumluluğun altına girmiyorlar artık.. Boşverin, sizi işiniz paranız için sevicekse, hiç sevmeyiversin.. Benimde 2 kez şanssız ilişkilerim oldu, evlilikten döndüm, umarım bu seferkinin sonu güzel olur, hayırlıysa tabi..
Sizde mutlaka bulucaksınız dogru kisiyi, sabredin..

büyük ihtimal sorun olur
ama yerinizde olsam şunu yaparım
ne kdar fark varsa aranızdaki maaşta o kadarını bankaya yatırırım her ay
hem kötü günler için hem de ileride çocuğunuz olursa onun için bir yatrım olmuş olur
diğer eşit iki maaşınızla da geçinirsiniz?

Sen etmessin belki problem ama o problem eder kafasina takar ve en ufak tartismada kendini ezik hissedip bunu yüzüne vurur yada kendisini ezik hissedip bunu örtbas etmek için seni ezwr küçük görür tabi bu benim düşüncem birazda kişilik meselesi boyle şeyler

Aslında aşığız, yani birbirimizin yanında rahatız,huzurluyuz, konuşucak konular bulabiliyoruz, her konuda sohbet edebiliyoruz. Lise mezunu ama kendini geliştirmiş fazlasıyla, elinden kitap düşürmez, kitap okumadan uyumaz mesela.. üniversiteye 1 yıl gitmiş ama ailesel sorunlardan dolayı bırakıp markete devam etmiş.. Oldukça kulturlu, mesela ona işimle ilgili bir sorunu rahatca anlatıp cevap alabiliyorum, her konuda ufakta olsa bilgisi var..

Annem buraya yazsa, senin soylediklerinin aynısını yazardı. Bu tepkiyi verdi, ama tanıştıktan sonra tek kelimeyle bayyıldıı.. Kendini çok geliştirmiş, gerek bilim, gerek politika.. Çoğu alanda az çok bilgisi var.. Konuşabiliceğimiz kadar var en azından.. Şu an için boyle, ama dediginiz gibi ilerde evlendikten sonra degisir mi farklı dusunur mu komplekse girer mi ona %100 emin degilim, evet onu tanıyorum ama insanlar 10 yıllık kocalarını bile tanıyamıyorlar sonuçta..

Benimde aklımda bu var aslında, ben cunku evlendikten sonra annemede yardım etmeyi dusunuyorum bazen, anneminde kendi geliri yok mesela, babasından kalan yetim maaşı var o da bazen yetmiyor.. Faturaları odemek gibi vs.. bunlar icin annemede verecegim, sevgilimede soyledim tabiki vericeksin dedi.. karşıda çıkmadı şimdilik, belki bu şekilde durumu eşitleyebilirim. Eve aynı miktar para götürürüz..

Şu an ilişkiniz hangi boyutta bence evlenmeden önce aynı sosyal çevreyi paylaşın gerek sizin gerekse onu prova olur bakalım birbirinizin sosyal ortamına ne kadar uyu sağlayabiliyorsunuz evlilik söz nişan gibi durumlar için cele etmeyin allah ömür verdi ise kimse bir yere kaçmıyor nihayetinde.

Fikrimi sorarsaniz gelir farki dehil de egitim farki problem olur. Elinden kitap dusmemesi degol, ilerde bunu icin icin kompleks yapip biriktirip sonra da kusuyorlar. Siz bilirsiniz.

Bu tamamen birbirinize duyduğunuz sevgi saygı ve güvenle ilgili..bir arkadaşım da avukat ve eşi muhasebeci yaninda çalışiyor düşün kizin parasiyla villa bile aldılar o kadar yani ama uzun zamandir evli ve çookk mutlular.bu tamamen kişisel algıyla alakalı

Bence sorun olur, iyi düşünün derim. Bir arkadaş yazmış, ben yapamam ama yapabileni de takdir ederim diye. Aynen katılıyorum, ben olsam yapamazdım, uyum sağlayabilen de çok azdır herhalde.
Lise mezunu olmayı geçtim, bence eş adayınızın okuduğu üniversite/bölüm kalitesi dahi iyi kötü denk olmalı. Bu yeter şart değil elbette ne güzel okullardan mezun olmuş, acayip nitelikli işler yapan odunlar da var memlekette. Ama hiç değilse bu anlamda denk olursanız iyi kötü karine teşkil eder diğer konularda da uyumlu olabileceğinize.

Bence sorun sizin daha çok kazanmanız değil, toplumda belli bir statüsü olan saygın bir mesleğiniz var o ise lise mezunu fikir ve düşünce olarak sorun yaşarsınız gibime geliyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…