Evleri ayırdık ne yaptım ben

öncelikle hem onun annesi ile hem senin annenle neler oldu detaylı anlatırsanız daha iyi yorum yapabiliriz. ona göre sizin anneniz huuzr bozmuş ama hem yemek hem temizlik yaptı diyorsunuz. bunları yaparak da istemeden huzur bozmuş olabilir örnek benim kayınvalidem. her türlü fedakarlığı yapar (ben istemediğim halde nerdeyse zorla yapar, yatak çarşafıma kadar değiştirir belki de eşin de istememiştir) sonra da aşırı beklenti içine girer veya bir laf söyler veya bir tartışmada ben size bunları yapıyorum benim yemeklerimi yiyosunuz der.. bu nedenle sordum sizin için sorun olmayan bir şey eşiniz için sorun olabilir. iki tarafın da hatalarını kabul etmesi lazım...

" eve don geri barisalim" diye konuya gireceksen o gururunu cigneme evet. Tek suclu senmisin sanki?
Ama gurur derken " iki medeni insan gibi konusalim bi sonuca baglayalim" cumlesini kurmaksa kacinmayin. Ona gurur cignemek denmez. Dogru bi secim denir.

Ama konusuren oz elestiride yapin lutfen. Cunku cogu zaman boyle konusmalarda direkt oluyum diyip " benim sende sevmedgim huylarin su su su su su" deniliyor. Bu yanlis. Cumleye boyle baslarsan karsi taraf zatn hemen korumaya gecicek. Kural her eksik 1 yanini saymadan once 2 olumlu bisey demek.
Mesela cok iyi bi babasin, ailene baglisin bu huyunu cok seviyorum, ama...

kusura bakma ama sen adamı kovalarken ayrılacagınızı dusunmedın mı e göze alamayacagın surduremıcegın seyı neden yapıyosun ya ıcıne sındırceksın yada yaptıgının arkasında durcaksın sen adım atınca kocan gene aynı seylerı yapacak

Bence güzel bir dille eve çağırmalısnız. Küçük bebeğiniz var. Sıkıntılı dönemleri birbirinize yansıtmayın annesini anneni aranıza sokmamalısın. Hangi erkek annesi karısı için hak ettiğini söyler ki kolay kolay? Annesine karşı doldurmak sizi yıpratır evliliğinizi yıpratır. Annesine,ailesine saygı duyun. Bence bir özür dilemeniz herşeyi çözebilir. Canım sıkkındı bebek yoruyor özür dilerim kullandığım kelimeler yanlıştı gibi bişeyler söyleyebilirsiniz..

Sıkıntının özü şöyle. Kayınvalide bana geldiğinde ben evde değildim o da benim arabayı sitenin içinde gördüğü için evdeyim ama açmıyorum diye düşünüyor. Sonra bana "yaptıklarımın karşılığı bu muydu nankör" diye mesaj atıyor. Ben tabi bundan sonra özür beklerken 1 hafta sonra yazlığa gidiyor. Sonra bayramda ben yine eşimle evine gittim 1 gece kaldım. Bundan sonra bulunduğumuz yerdeki evini satıyor gelip eşyasını taşıyor ve hepsi benden saklanıyor. Tabi sonraki bayramda ben evine gitmiyorum. Eşimin ısrarı üzerine dayısının yazlığına gittik. Bu defa da kardeşi ağza alınmayacak hakaretler içeren mesajlar attı. Ben de eşime onlara tavrını koy ve özür dilesinler diye baskı yaptım. Ben bunları sindiremedim, eşimde tavır koyamadı, sadece 3 ay ya da 4 ay ailesi ile görüşmedi. Ben her annesigile gittiğinde hazmedemedim o da tavır koyamadı. Benim annenin yaptığı ise tüm bunlar yaşanırken eşime tavır koydu. Pek konuşmadı surat yaptı vs.

Öf içim sıkıldı eşinizin hareketlerinden, siz haklısınız. Eve dön seni özledim demeyin sakın. Gel konuşalım bir yerde deyip şartlarınızı söyleyin. Eşiniz sesini çıkartamayan ana kuzusuysa yine böyle olaylar yaşanacaktır. Bunların önünü almanız gerekiyor, o nedenle şartlarınızı belirleyin. Siz zaten gereken tavizi vermişsiniz. Eşinizin ailesi çok şımarık.

Kaynananda ne kin varmış. Siz kapıyı açmadınız diye gizli gizli evini satıptaşımızş. Bukadar basit değil bence

Bir ablam var işyerinden. O karşılaşmış bir yerde konuşmuşlar eşimle. Ben bir şey yapmadım, diyormuş. Hiç iyi değildi dedi ablam. Gözleri filan dolmuş anlatırken. Ne olacak hiç bilmiyorum demiş
Bayram üstü yap bi buyukluk sen at adımı. Yoksa böyle daha zor. Kabul etsede etmesede üzerindeki yük kalkar ki bana göre koşa koşa gelecek

Bu böyle sallantida olmaz , boşanma davası açalım " derdim ben olsam ya da ne yapalım , konuşup karar verelim derdim galiba.

Ayni durumlari bizde yasadik cok israr etmeme ragmen baska yere tasinamadk alt ustuz hala bizde hep kv yuzunden tartistik. Dondum noldu 3 kisilik hayata devam degismiolarda vermissin bir karar duzgunce konus eviniz alt ustse birse ayirsin evini seni oyle alsin ben yapamadim aklima yaniorum.

Biz altı üstlü oturmuyoruz, hatta aynı şehirde bile değiliz. Ama mesafe huzur bozmaya engel değil.

Bugün akşam yemek yedik eşimle, ben ne olacak dedim. Hiç ben bu kadına haksızlık yaptım değersiz hissettirdim diye düşündün mü dedim. Öyle düşünmedim çünkü ben de çok değersiz hissettim kendimi dedi. Manevi olarak hiç yanında hissetmemiş beni. Ben de aynı şekilde hissettim dedim. Sonra yine annelerinden açıldı, ben üzülünce senin üzülmeni istemiyorum. Artık anneleri konuşmanın bi anlamı yok ben senin anneni sen benim annemi görmek istemiyorsun dedi. Aynı şeylerin tekrar yaşanmasından korkuyorum dedi. Ben de aynı şeylerden korkuyorum dedim. İşte kendi özel alanı olmalıymış ben de benimde olmalı dedim. Ben de bi sonuca bağlanmalı artık dedim olmuyorsa herşey netleşsin çocuğu görme günlerin belli olsun, bu şekilde çocuk için sağlıklı olmuyor dedim. Onun üzerine beni çocukla sınama vs dedi. Yani bu şekilde konuşuldu. Bana herşeyi büyütüyorsun kafaya takıyorsun olay Yaratıyorsun filan dedi. Bundan sonra nasıl hareket etmeliyim

Kaynananda ne kin varmış. Siz kapıyı açmadınız diye gizli gizli evini satıptaşımızş. Bukadar basit değil bence
Aslında kaynanam uzun yıllar evini taşımak niyetindeymiş, kızı burada üniversite okuyordu onu beklemiş. Tabi bu arada çocuk olunca ve ben de çalışınca çocuğu ortada bırakıp gitti olmasın diye, suçu bana atıp gelin bizi istemiyor muhabbeti yapıp kaçtı. İşin özü bu. Tabi bı arada benimle de yüzleşmek istemedi. Çünkü oğluna benimle ilgili bi dünya yalan söylemiş.

Hala bir netlik yok yani :s

Sizi ne mutlu edecekse onu yapin. Ozlediyseniz sarilin gitme deyin. Yani mutlu olmak gururlu olmaktan daha iyidir bence.

Ya senin gözünü korkutmak istemiş ya da kafasında bitirmiş bişeyleri ve kırıcı olmak istemiyor. Hakkınızda hayırlısı olsun ama bayram arifesinde bayramı beraber geçirelim denemesi çok ilginç. Bence siz kendi yolunuza bakın

Doğru söylüyorsunuz ben de konuşma açılmışken bayramda ne yapacaksınız çocukla filan demesini bekledim. Yani yine kırdı beni. Yok ya kızım ve ben onun hayatında ilk sırada değiliz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…