- 5 Mayıs 2016
- 4.143
- 5.685
- 158
- 41
- Konu Sahibi kardelen-1978
-
İnsanlar 3 aydır birlikte olmadan duramıyorlar mı? Olaya yaklaşımınız enteresan geldi.
3 yıllık evliyim. 20 aylık kızım var. Kocamla bir türlü huzur bulamadık. Genel olarak kayınvalideden kaynaklı oldu. Kocam onları hak ettikleri şeyleri söyleyemedi, ben de bunu sindiremedim. Ona kalsa da benim annem huzur bozdu. Oysa benim annem bizim çocuğumuza baktı, benim yetişemeduiğim yerlerde evinin temizliğini yemeğini yaptı. Annesi ise huzur bozup yazlığa gitti. 3 ay önce çok şiddetli kavga ettik. Ben de evden kovdum. Eşyalarını aldı gitti. Çocuğu bazen haftada bir bazen 2 gün arayla alıp 1-2 saat gezdirip getiriyor. Daha hiç ne olacak bu halimiz diye konuşmadık. O da konu açmıyor ben de. Sadece çocukla ilgili konuşmamış gerekiyorsa onu konuşuyoruz kısaca. Ama artık ben dayanamıyorum. Hem onu çok özledim hem de çocukla tek başıma uğraşmak beni çok zorluyor. Diğer taraftan gurur yapıp konuşmak da istemiyorum. İki ucu b... Değnek anlayacağınız ve çıkmazdayım. Teşekkür ederim okuduğunuz için lütfen ne yapmam gerektiği konusunda bana yardım edin.
3 yıllık evliyim. 20 aylık kızım var. Kocamla bir türlü huzur bulamadık. Genel olarak kayınvalideden kaynaklı oldu. Kocam onları hak ettikleri şeyleri söyleyemedi, ben de bunu sindiremedim. Ona kalsa da benim annem huzur bozdu. Oysa benim annem bizim çocuğumuza baktı, benim yetişemeduiğim yerlerde evinin temizliğini yemeğini yaptı. Annesi ise huzur bozup yazlığa gitti. 3 ay önce çok şiddetli kavga ettik. Ben de evden kovdum. Eşyalarını aldı gitti. Çocuğu bazen haftada bir bazen 2 gün arayla alıp 1-2 saat gezdirip getiriyor. Daha hiç ne olacak bu halimiz diye konuşmadık. O da konu açmıyor ben de. Sadece çocukla ilgili konuşmamış gerekiyorsa onu konuşuyoruz kısaca. Ama artık ben dayanamıyorum. Hem onu çok özledim hem de çocukla tek başıma uğraşmak beni çok zorluyor. Diğer taraftan gurur yapıp konuşmak da istemiyorum. İki ucu b... Değnek anlayacağınız ve çıkmazdayım. Teşekkür ederim okuduğunuz için lütfen ne yapmam gerektiği konusunda bana yardım edin.
Sıkıntının özü şöyle. Kayınvalide bana geldiğinde ben evde değildim o da benim arabayı sitenin içinde gördüğü için evdeyim ama açmıyorum diye düşünüyor. Sonra bana "yaptıklarımın karşılığı bu muydu nankör" diye mesaj atıyor. Ben tabi bundan sonra özür beklerken 1 hafta sonra yazlığa gidiyor. Sonra bayramda ben yine eşimle evine gittim 1 gece kaldım. Bundan sonra bulunduğumuz yerdeki evini satıyor gelip eşyasını taşıyor ve hepsi benden saklanıyor. Tabi sonraki bayramda ben evine gitmiyorum. Eşimin ısrarı üzerine dayısının yazlığına gittik. Bu defa da kardeşi ağza alınmayacak hakaretler içeren mesajlar attı. Ben de eşime onlara tavrını koy ve özür dilesinler diye baskı yaptım. Ben bunları sindiremedim, eşimde tavır koyamadı, sadece 3 ay ya da 4 ay ailesi ile görüşmedi. Ben her annesigile gittiğinde hazmedemedim o da tavır koyamadı. Benim annenin yaptığı ise tüm bunlar yaşanırken eşime tavır koydu. Pek konuşmadı surat yaptı vs.öncelikle hem onun annesi ile hem senin annenle neler oldu detaylı anlatırsanız daha iyi yorum yapabiliriz. ona göre sizin anneniz huuzr bozmuş ama hem yemek hem temizlik yaptı diyorsunuz. bunları yaparak da istemeden huzur bozmuş olabilir örnek benim kayınvalidem. her türlü fedakarlığı yapar (ben istemediğim halde nerdeyse zorla yapar, yatak çarşafıma kadar değiştirir belki de eşin de istememiştir) sonra da aşırı beklenti içine girer veya bir laf söyler veya bir tartışmada ben size bunları yapıyorum benim yemeklerimi yiyosunuz der.. bu nedenle sordum sizin için sorun olmayan bir şey eşiniz için sorun olabilir. iki tarafın da hatalarını kabul etmesi lazım...
Bayram üstü yap bi buyukluk sen at adımı. Yoksa böyle daha zor. Kabul etsede etmesede üzerindeki yük kalkar ki bana göre koşa koşa gelecekBir ablam var işyerinden. O karşılaşmış bir yerde konuşmuşlar eşimle. Ben bir şey yapmadım, diyormuş. Hiç iyi değildi dedi ablam. Gözleri filan dolmuş anlatırken. Ne olacak hiç bilmiyorum demiş
Biz altı üstlü oturmuyoruz, hatta aynı şehirde bile değiliz. Ama mesafe huzur bozmaya engel değil.Ayni durumlari bizde yasadik cok israr etmeme ragmen baska yere tasinamadk alt ustuz hala bizde hep kv yuzunden tartistik. Dondum noldu 3 kisilik hayata devam degismiolarda vermissin bir karar duzgunce konus eviniz alt ustse birse ayirsin evini seni oyle alsin ben yapamadim aklima yaniorum.
Aslında kaynanam uzun yıllar evini taşımak niyetindeymiş, kızı burada üniversite okuyordu onu beklemiş. Tabi bu arada çocuk olunca ve ben de çalışınca çocuğu ortada bırakıp gitti olmasın diye, suçu bana atıp gelin bizi istemiyor muhabbeti yapıp kaçtı. İşin özü bu. Tabi bı arada benimle de yüzleşmek istemedi. Çünkü oğluna benimle ilgili bi dünya yalan söylemiş.Kaynananda ne kin varmış. Siz kapıyı açmadınız diye gizli gizli evini satıptaşımızş. Bukadar basit değil bence
Hala bir netlik yok yani :sBugün akşam yemek yedik eşimle, ben ne olacak dedim. Hiç ben bu kadına haksızlık yaptım değersiz hissettirdim diye düşündün mü dedim. Öyle düşünmedim çünkü ben de çok değersiz hissettim kendimi dedi. Manevi olarak hiç yanında hissetmemiş beni. Ben de aynı şekilde hissettim dedim. Sonra yine annelerinden açıldı, ben üzülünce senin üzülmeni istemiyorum. Artık anneleri konuşmanın bi anlamı yok ben senin anneni sen benim annemi görmek istemiyorsun dedi. Aynı şeylerin tekrar yaşanmasından korkuyorum dedi. Ben de aynı şeylerden korkuyorum dedim. İşte kendi özel alanı olmalıymış ben de benimde olmalı dedim. Ben de bi sonuca bağlanmalı artık dedim olmuyorsa herşey netleşsin çocuğu görme günlerin belli olsun, bu şekilde çocuk için sağlıklı olmuyor dedim. Onun üzerine beni çocukla sınama vs dedi. Yani bu şekilde konuşuldu. Bana herşeyi büyütüyorsun kafaya takıyorsun olay Yaratıyorsun filan dedi. Bundan sonra nasıl hareket etmeliyim
Hala bir netlik yok yani :s
Haklısınız ama ben şu an için mutlu olmak değil hep mutlu olmak istiyorum. Aynı şeylerin tekrar yaşanmasını istemiyorumSizi ne mutlu edecekse onu yapin. Ozlediyseniz sarilin gitme deyin. Yani mutlu olmak gururlu olmaktan daha iyidir bence.
Ya senin gözünü korkutmak istemiş ya da kafasında bitirmiş bişeyleri ve kırıcı olmak istemiyor. Hakkınızda hayırlısı olsun ama bayram arifesinde bayramı beraber geçirelim denemesi çok ilginç. Bence siz kendi yolunuza bakınBugün akşam yemek yedik eşimle, ben ne olacak dedim. Hiç ben bu kadına haksızlık yaptım değersiz hissettirdim diye düşündün mü dedim. Öyle düşünmedim çünkü ben de çok değersiz hissettim kendimi dedi. Manevi olarak hiç yanında hissetmemiş beni. Ben de aynı şekilde hissettim dedim. Sonra yine annelerinden açıldı, ben üzülünce senin üzülmeni istemiyorum. Artık anneleri konuşmanın bi anlamı yok ben senin anneni sen benim annemi görmek istemiyorsun dedi. Aynı şeylerin tekrar yaşanmasından korkuyorum dedi. Ben de aynı şeylerden korkuyorum dedim. İşte kendi özel alanı olmalıymış ben de benimde olmalı dedim. Ben de bi sonuca bağlanmalı artık dedim olmuyorsa herşey netleşsin çocuğu görme günlerin belli olsun, bu şekilde çocuk için sağlıklı olmuyor dedim. Onun üzerine beni çocukla sınama vs dedi. Yani bu şekilde konuşuldu. Bana herşeyi büyütüyorsun kafaya takıyorsun olay Yaratıyorsun filan dedi. Bundan sonra nasıl hareket etmeliyim
Doğru söylüyorsunuz ben de konuşma açılmışken bayramda ne yapacaksınız çocukla filan demesini bekledim. Yani yine kırdı beni. Yok ya kızım ve ben onun hayatında ilk sırada değilizYa senin gözünü korkutmak istemiş ya da kafasında bitirmiş bişeyleri ve kırıcı olmak istemiyor. Hakkınızda hayırlısı olsun ama bayram arifesinde bayramı beraber geçirelim denemesi çok ilginç. Bence siz kendi yolunuza bakın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?