evlerimizde televizyon olmasa..

iyide ben yabancı dizi izlemem demedimki izlerim ama arkadaşın yazısına yazdım ben bu yazıyı
aşağılama sezdim ve diğer yazdıklarıylada ispatladı

eleştiri bile yapmamıştım aslında, yabancı bazı dizilerin zevkime hitap ettigini söylemiştim. buradna mı sezdin yabancı hayranlıgını

ama eleştirecek olursak, diger arkadaşın da yazdıgı gibi Türk dizileri ;

3 saat sürüyor, halbuki özetini çıkarsan yarım saat sürecek. tabi bir de geçen haftanın özeti var, 1 saat de o sürüyor.
diziyi tadında bitirmeyi bilmiyorlar, rating iyice düşünce uyduruktan bir tane finalle zorla bitiyor anca.
uzun uzun anlamsız bakışmalar ve gereksiz sahneler çok fazla,
sürekli bir dram, sürekli bir aglamalı sahne... haddinden fazla hem de,
''ana haber bülteninden sonrasını bir şekilde doldurun işte'' mantıgı var resmen,
kurgulanan hikayeler iyi veya kötü lastik gibi uzatıyorlar ta ki millet bayıp zafiyet geçirene kadar,
ayrıntılara çok önem verilmiyor, kafa karıştıran durumlar pek yok.
efektler konusunda Türkler iyi degil henüz,
2 tane tutacak başrol oyuncusu bulunca tamam... bu başrol oyuncularıyla ne çekersek izler bunlar düşüncesindeler.
komedi dizisi olarak çekilen çogu diziye gülemiyorum bile, dudagım kımıldamıyor hatta. yeni yeni bazıları hoş ama...

bunlar aşagılama degil eleştiri. bunları eleştirmek de yabancı hayranlıgı demek degil. adamlar daha iyi...

yabancıların ''fantastik hikaye/senaryo'' yaratma işi ise apayrı bir olay. çok ayrıntılı düşünüyorlar. dünyada aslında var olmayan lisanlar bile üretiyorlar, yeni dünyalar ve ayrıntılı haritalar falan... bizimkiler buna benzer hiçbir şey yapmış degil. zamanla yaparlar belki...

Bir Behzat Ç., bir Çemberimde Gül Oya yabana atılamayacak Türkiye'nin en kaliteli dizileridir mesela. :)

Benim izlediğim türk dizilerinden süper baba, perihan abla ve bizimkilerden sonra bidaha güzel dizi gelmedi... Kişisel düşüncem tabi ki bu... O zamanlarda da çocuktum zaten, izleyecek başka birşey yoktu.. Yabancı hayranlığı değil bu kalite arayışı.. Bizlerin bir breaking bad çekebileceğine inanmıyorum, belki 50 sene sonra... Bu küçümsemek değil ama, bana göre acı gerçekler sadece...

O degilde konu nerden nereye gelmis:))
Konu evime tv almayagim.yorumlar;su dizi kalite bu dizi kalite
Reklamlar uzun suruyor:)
Yarin nerelere gelecek bakalim.merakla bekliyorum:)

umutsuz ev kadinlari ve desperate houseviwes
galip dervis ve mr monk
bunlar birebir uyarlama iki versiyonu da izledim ama turk yapimini daha cok begendim.
ozellikle galip dervis mukemmel.
bence kalite ve oyunculuk sorunu yok. sorun senaryoda.
suskunlar, ezel, leyla ile mecnun ilk sezon, behzat c aklima gelen favorilerim. osmanli tokadi da hostu.
yabanci dizi de severek izlerim ama turk dizilerine b*k atmadan bazi iyi yapimlari da izlemek lazim.
muhtesem yuzyila gelince evet kiyafet dekor oyuncular muzikler goruntu kaliteli. ama 2 saatlik bolum yaparsan miy miy miy ala miy miy miy zinhar miy miy miy tiz vurun kellesine baglarsin.

suan devam eden kardes payi var bir de.

Son düzenleme:

Yabancı diziyi netten izlemek daha rahat maksimum 45 dk bizimkiler bitmiyor bir türlü o kadar boş zamanım yok valla.

Mantıklı... :)

Bizim evdeki tv sadece çocuğum çizgifilm izlerken ve haber izlerken kullanılıyor genelde artık.

valla süper karar bence, uygulayabilirseniz de çok güzel olur.

evimde tv var,
bir dönem tamirdeydi, yaklaşık 4-5 ay sürdü tvsiz hayat. çok da güzeldi.

sizin bu düşüncenizi ben çocuktan sonra düşündüm ve eşimle paylaştım.
o da maç izlemeyi sever, bu sebeple çok yaklaşmadı bu fikrime.

şimdi evde tvyi sadece maç izlemek ve film izlemek için kullanıyoruz.
ikimiz de bu fikirde olduğumuz için çok sorun olmuyor, güzel oluyor, çocuk tv sadece bizim gözetimimizde izliyor.

tümden kaldırsak, en azından film izlemek için başka bir çözüm düşünmemiz gerekir, böylesi şimdilik işimize geliyor.

siz de en azından film günü vs yapabilirsiniz.
bunun için tv almak zorunda değilsiniz, bilgisayar ve projeksiyon da çok güzel iş görür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…