iyide ben yabancı dizi izlemem demedimki izlerim ama arkadaşın yazısına yazdım ben bu yazıyı
aşağılama sezdim ve diğer yazdıklarıylada ispatladı
eleştiri bile yapmamıştım aslında, yabancı bazı dizilerin zevkime hitap ettigini söylemiştim. buradna mı sezdin yabancı hayranlıgını
ama eleştirecek olursak, diger arkadaşın da yazdıgı gibi Türk dizileri ;
3 saat sürüyor, halbuki özetini çıkarsan yarım saat sürecek. tabi bir de geçen haftanın özeti var, 1 saat de o sürüyor.
diziyi tadında bitirmeyi bilmiyorlar, rating iyice düşünce uyduruktan bir tane finalle zorla bitiyor anca.
uzun uzun anlamsız bakışmalar ve gereksiz sahneler çok fazla,
sürekli bir dram, sürekli bir aglamalı sahne... haddinden fazla hem de,
''ana haber bülteninden sonrasını bir şekilde doldurun işte'' mantıgı var resmen,
kurgulanan hikayeler iyi veya kötü lastik gibi uzatıyorlar ta ki millet bayıp zafiyet geçirene kadar,
ayrıntılara çok önem verilmiyor, kafa karıştıran durumlar pek yok.
efektler konusunda Türkler iyi degil henüz,
2 tane tutacak başrol oyuncusu bulunca tamam... bu başrol oyuncularıyla ne çekersek izler bunlar düşüncesindeler.
komedi dizisi olarak çekilen çogu diziye gülemiyorum bile, dudagım kımıldamıyor hatta. yeni yeni bazıları hoş ama...
bunlar aşagılama degil eleştiri. bunları eleştirmek de yabancı hayranlıgı demek degil. adamlar daha iyi...
yabancıların ''fantastik hikaye/senaryo'' yaratma işi ise apayrı bir olay. çok ayrıntılı düşünüyorlar. dünyada aslında var olmayan lisanlar bile üretiyorlar, yeni dünyalar ve ayrıntılı haritalar falan... bizimkiler buna benzer hiçbir şey yapmış degil. zamanla yaparlar belki...