evlerimizde televizyon olmasa..

evdeki tv yi at o zaman napıcan ortalık saçma programlar dolu
eskiden 2-3 Türk dizisi izledim derken küçümseme hissettim de
nedir bu yabancı hayranlığı anlamadım
tüm dünya Türkleri izlerken yabancı dizileri bende izlerim ama kendi insanımın emeğimi aşağılatmam

Arkadaşlar ben TV olmadan yapamam evde valla arkadaşın kısıtlamaları da yersiz bi zaman sonra kocasi sıkılır geç gelmeler falanlar filanlar adam 7/24 bnle ilgilensinler diye zevklerinden hobilerinden mahrum birakmam ayni şey bnm içinde geçerlidir ayrıca internet tvden daha kotu gizli hızlı herşey yapılabiliyor bizde her ikiside sürekli hep açık hic esirgemem valla kocamda gayet güzel ilgilenir hem bnmle hem eviyle çocuğuyla sokakta yürürken bile opusuyo artik millet ne yapcan sokagada mi salmican adami

Türk dizilerini aşagıladıgımı da nereden çıkardın? bana hitap etmiyor diye yazdım oraya.

ama şu da bir gerçek ki, adamların bütçesi, teknolojisi, bilgisi, yaratıcılıgı bizimkilere göre çok daha ileride. bu yüzden daha kaliteli diziler yapıyorlar. efekt olsun, hikayesi olsun, ayrıntılar olsun... onların her yaptıgı dizi bizim dizilerden iyi demeye getirmiyorum ama yapınca yapıyorlar yani...

eskileri hatırlarmısın ,türk dizisi yoktu hiç ,kaç yaşındasın bilmiyorum ama evimiz holywood da ,alf,süperman,mavi ay ,manuela ,yıldıza ulaşmak ,nasıl güzel yabancı dizilerdi,çok izlerdi bizim jenerasyon,çokta zevk alırdık ,ama şimdi yapılan türk dizileri o kadar kaliteli ki ,aratmıyor hiç yabancı dizileri yada programları.

canım biz evleneli 3 yıl oldu veee 3 yıldır tv yok evimizde internet var onuda arada sırada film izleriz siyah beyaz türk filmleri ,yeşilcam vee cok mutluyuz emin ol aramazsın ve biz gittigimiz evlerde tv yi kapattırırız anlıyacan o kadar uzaklaşmışız

şu yazıda bile belli aşağılamadığınız
neyse zihniyet belli
acunun programlarınında yabancı formatlı olduğunu belirtmek isterim
neyse tartışmaya gerek bile yok
benim yoğurdum ekşi

şu yazıda bile belli aşağılamadığınız
neyse zihniyet belli
acunun programlarınında yabancı formatlı olduğunu belirtmek isterim
neyse tartışmaya gerek bile yok
benim yoğurdum ekşi

neymiş zihniyetim? kendi kafanda kurmuşsun bir şeyler ama hadi hayırlısı... acunun programlarını saçma ve anlamsız buluyorum ve tabi ki yabancı formatlı oldugunu biliyorum. bana hitap etmiyor ve saçma buluyorum. diger ülkelerdeki halini de saçma buluyorum. bbg leri de.

film ve dizi sektöründe adamlar Türklerden çok çok daha iyi. bu bir aşagılama degil, haklıya hakkını vermektir. bu işlerde onlar kadar tecrübeli degiliz ne de olsa. iyiye iyi demekten zarar gelmez korkma.

eski dizilerden çalıkuşu Perihan abla vardı alf manuela falan hepside solda sıfır kalırdı bence
zihniyet aşağılamaksa çok kolay önemli olan takdir edebilmekte
Nuri Bilge CEYLAN gibi mesela
birçoğu Türk sinemasına gitmez mesela niye çok gelişmediğinden dem vururlar çünkü
peki sen ben gitmezsek ne ile gelişecek
ben seviyorum acunun programınıda Türk dizilerinide

yoo ben sizin yazılarınıza göre çıkarım yapıyorum yabancı hayranlığınızı

Manuela dizisini yarım yamalak hatırlıyorum sanırım TRT de çıkıyordu daha ben okula gitmiyordum,ama çok iyi bir izleyici kitlesi vardı herhalde,daha sonra bir dönem atv de başladı diye hatırlıyorum.

bizimkiler mesela ,yıllarca sürdü ,perihan abla yine öyle ,o zamanın şartlarına göre oldukça iyiydi ,şimdi teknoloji epey aldı başını gitti tabi ,haliyle bilim kurgu tipi yabancı film ve diziller izlenir hale geldi ,ama aynı imkanlar artık türkiyede de var ,aynı kalitede bilim kurgu yapsak 50 tane kulp bulurlar .bizde pek o tarz sevilmiyor,daha çok aşk ,macera ,ihtiras ön planda dizilerde .

evdeki eşyaların hangi marka, kullandıgın bilgisayar, kullandıgın araba? içtigin kola, kahve?

Türklerin yaptıgını mı kullanıyorsun yoksa iyi olanı mı?

bilgisayar benim değil arabam yok kola içmiyorum kahvede Mehmet efendi yada kahve dünyası
eşyalarımda Arçelik
yani genelde Türk yapımı

bilgisayar benim değil arabam yok kola içmiyorum kahvede Mehmet efendi yada kahve dünyası
eşyalarımda Arçelik
yani genelde Türk yapımı

bilgisayar alacak olsan yabancı üretimi olacak çünkü her şey onlara ait,
arçelik yerli malından ziyade, yerli montajdır. parçalar, patentler, izinler, planlar çogu ürününde yabancılara ait.
araba alcak olsan yine büyük yabancı malı alacaksın.
içtigin kahveye de bir şey diyemem artık

kendi kültürümü "gerçek ve düzgün" anlatan herşey güzel bence
ne yazıkki haklısın bilimkurgu filmlerini yapsalar dediğin gibi biziim entel danteller kusur bulmada harikalar
neyse olmaz yapılamaz denen herşey yapıldı inşallah onlarada sıra gelir

şu dizi konusunu bende yorumluyayım. şu an gerçekten izleyebileceğimiz bir dizi yok.

vakit de yok dizilerde çok uzun.

çok eskiye değil 2007 öncesinde bile diziler maksimum 60 dk imiş şimdi ortalama 100 dk. artı reklamlar...

ben henüz ergenken yedi numara kuzenlerim en son babalar duyar ayrılsak da beraberiz vardı...

hala da izlerim...

ama muhteşem yüzyılı izleyen bir insanken yaklaşık 1,5 yıldır izlemedim izleyemedim özetden sonra izi başlıyor ikinci reklama kalmadan uykum geliyor çünkü.

50 dk bakışıyorlar..

Lütfen kaliteli emek demeyin... bunun adı para için emek harcatmak...

buradan çıkarım hala şunu söylüyorsunuz yabancılar harika

bunun aşağılatmayla alakası yok. bende yabancı dizi izlerim. türk dizisi izlemem.dizi max açıktır bende devamlı.
muhteşem y ya bir ara baktım ondanda sıkıldım.

bu zevk meselesi.

Son düzenleme:
bunun aşağılatmayla alakası yok. bende yabancı dizi izlerim. türk dizisi izlemem.dizi max açıktır bende devamlı.
muhteşem y ya bir ara baktım ondanda sıkıldım.

bu zevk meselesi.

iyide ben yabancı dizi izlemem demedimki izlerim ama arkadaşın yazısına yazdım ben bu yazıyı
aşağılama sezdim ve diğer yazdıklarıylada ispatladı

bugün bir kanalda kadının biri karşıdakine 45 dakika boyunca tabanca doğrulttu, en sonunda vurdu

yeni yapım Türk dizilerini sevmiyorum, Brezilya, Arjantin tarzı "oh gitme Eduardo senin çocuğunu taşıyorum" dizilerini de sevmiyorum ama dediğiniz kuzenlerimi 10 kere izlemişimdir baştan, yedi numara ve diğerlerini de öyle.. hala bazen bizimkiler çıktığında izliyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…