- 5 Eylül 2009
- 10.234
- 8.399
- 448
- 45
- Konu Sahibi tubaturem06
-
ne bbg izledim ne yemekteyiz ne de acunun saçma programlarını. belki 1 defa izlemişimdir 10 dakika dayanmışımdır en fazla. kanalları genelde begenmiyorum, bana hitap etmiyor. 2-3 tane Türk dizisi izledim eskiden hepsi o. internetten yabancı dizi takip ediyorum, belgesel de izliyorum, tarihle ilgili şeylere de bakıyorum şu anda.
spartacus vardı bittigame of thrones da sezon finaline girdi. artık benim için izleyecek hiçbir şey kalmadı
evdeki tv yi at o zaman napıcan ortalık saçma programlar dolu
eskiden 2-3 Türk dizisi izledim derken küçümseme hissettim de
nedir bu yabancı hayranlığı anlamadım
tüm dünya Türkleri izlerken yabancı dizileri bende izlerim ama kendi insanımın emeğimi aşağılatmam
evdeki tv yi at o zaman napıcan ortalık saçma programlar dolu
tüm dünya Türkleri izlerken yabancı dizileri bende izlerim ama kendi insanımın emeğimi aşağılatmam
Merhaba arkadaşlar ben yakın zamanda evlenmeyi düşünüyorum . Ve kesin bir kararım var ki evimde tv olmasıni istemiyorum. Eşimin saatlerce maç izlemesini bir kutu olarak tanımladığm tv izin verince benle ilgilenmesini hazmedemem. Ayrıca bir dizi yok ki sevişme sahnesi olmasin. Biri baldiziyla aldatmasin biri ailesinden habersiz evlenmesin biri hamile kalmasin intiharlar küfürler kavgalar silahlar vs. Bunlar zihnimizi kirletiyor . Her an bi öpüşme sahnesi. Çizgi filmler bir sürü kötü mesajlarla dolu. Işte kuracağım yuvanin bu gibi kötülüklerden uzak olmasini istiyorum. Tv yi zaten sevmem hiç aramam . Kitap okurum ve bilinçli bir şekilde internet kullanırım.
Şimdi size bir soru sormak istiyorum. Bu şekilde bir evi olan var mı ? Varsa gününüzü nasıl geçiriyorsunuz?
Sizce düşüncem doğru mu ? Fikir almak her daim hoşuma gider.
Bana bu konuda bir öneriniz var mıdır?
Türk dizilerini aşagıladıgımı da nereden çıkardın? bana hitap etmiyor diye yazdım oraya.
ama şu da bir gerçek ki, adamların bütçesi, teknolojisi, bilgisi, yaratıcılıgı bizimkilere göre çok daha ileride. bu yüzden daha kaliteli diziler yapıyorlar. efekt olsun, hikayesi olsun, ayrıntılar olsun... onların her yaptıgı dizi bizim dizilerden iyi demeye getirmiyorum ama yapınca yapıyorlar yani...
şu yazıda bile belli aşağılamadığınız
neyse zihniyet belli
acunun programlarınında yabancı formatlı olduğunu belirtmek isterim
neyse tartışmaya gerek bile yok
benim yoğurdum ekşi
eskileri hatırlarmısın ,türk dizisi yoktu hiç ,kaç yaşındasın bilmiyorum ama evimiz holywood da ,alf,süperman,mavi ay ,manuela ,yıldıza ulaşmak ,nasıl güzel yabancı dizilerdi,çok izlerdi bizim jenerasyon,çokta zevk alırdık ,ama şimdi yapılan türk dizileri o kadar kaliteli ki ,aratmıyor hiç yabancı dizileri yada programları.
neymiş zihniyetim? kendi kafanda kurmuşsun bir şeyler ama hadi hayırlısı... acunun programlarını saçma ve anlamsız buluyorum ve tabi ki yabancı formatlı oldugunu biliyorum. bana hitap etmiyor ve saçma buluyorum. diger ülkelerdeki halini de saçma buluyorum. bbg leri de.
film ve dizi sektöründe adamlar Türklerden çok çok daha iyi. bu bir aşagılama degil, haklıya hakkını vermektir. bu işlerde onlar kadar tecrübeli degiliz ne de olsa. iyiye iyi demekten zarar gelmez korkma.
Manuela dizisini yarım yamalak hatırlıyorum sanırım TRT de çıkıyordu daha ben okula gitmiyordum,ama çok iyi bir izleyici kitlesi vardı herhalde,daha sonra bir dönem atv de başladı diye hatırlıyorum.eskileri hatırlarmısın ,türk dizisi yoktu hiç ,kaç yaşındasın bilmiyorum ama evimiz holywood da ,alf,süperman,mavi ay ,manuela ,yıldıza ulaşmak ,nasıl güzel yabancı dizilerdi,çok izlerdi bizim jenerasyon,çokta zevk alırdık ,ama şimdi yapılan türk dizileri o kadar kaliteli ki ,aratmıyor hiç yabancı dizileri yada programları.
yoo ben sizin yazılarınıza göre çıkarım yapıyorum yabancı hayranlığınızı
eski dizilerden çalıkuşu Perihan abla vardı alf manuela falan hepside solda sıfır kalırdı bence
zihniyet aşağılamaksa çok kolay önemli olan takdir edebilmekte
Nuri Bilge CEYLAN gibi mesela
birçoğu Türk sinemasına gitmez mesela niye çok gelişmediğinden dem vururlar çünkü
peki sen ben gitmezsek ne ile gelişecek
ben seviyorum acunun programınıda Türk dizilerinide
evdeki eşyaların hangi marka, kullandıgın bilgisayar, kullandıgın araba? içtigin kola, kahve?
Türklerin yaptıgını mı kullanıyorsun yoksa iyi olanı mı?
bilgisayar benim değil arabam yok kola içmiyorum kahvede Mehmet efendi yada kahve dünyası
eşyalarımda Arçelik
yani genelde Türk yapımı
bizimkiler mesela ,yıllarca sürdü ,perihan abla yine öyle ,o zamanın şartlarına göre oldukça iyiydi ,şimdi teknoloji epey aldı başını gitti tabi ,haliyle bilim kurgu tipi yabancı film ve diziller izlenir hale geldi ,ama aynı imkanlar artık türkiyede de var ,aynı kalitede bilim kurgu yapsak 50 tane kulp bulurlar .bizde pek o tarz sevilmiyor,daha çok aşk ,macera ,ihtiras ön planda dizilerde .
bilgisayar alacak olsan yabancı üretimi olacak çünkü her şey onlara ait,
arçelik yerli malından ziyade, yerli montajdır. parçalar, patentler, izinler, planlar çogu ürününde yabancılara ait.
araba alcak olsan yine büyük yabancı malı alacaksın.
içtigin kahveye de bir şey diyemem artık
bunun aşağılatmayla alakası yok. bende yabancı dizi izlerim. türk dizisi izlemem.dizi max açıktır bende devamlı.evdeki tv yi at o zaman napıcan ortalık saçma programlar dolu
bunun aşağılatmayla alakası yok. bende yabancı dizi izlerim. türk dizisi izlemem.dizi max açıktır bende devamlı.
muhteşem y ya bir ara baktım ondanda sıkıldım.
bu zevk meselesi.
şu dizi konusunu bende yorumluyayım. şu an gerçekten izleyebileceğimiz bir dizi yok.
vakit de yok dizilerde çok uzun.
çok eskiye değil 2007 öncesinde bile diziler maksimum 60 dk imiş şimdi ortalama 100 dk. artı reklamlar...
ben henüz ergenken yedi numara kuzenlerim en son babalar duyar ayrılsak da beraberiz vardı...
hala da izlerim...
ama muhteşem yüzyılı izleyen bir insanken yaklaşık 1,5 yıldır izlemedim izleyemedim özetden sonra izi başlıyor ikinci reklama kalmadan uykum geliyor çünkü.
50 dk bakışıyorlar..
Lütfen kaliteli emek demeyin... bunun adı para için emek harcatmak...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?