evlerimizin duzeni

Bütün yorumları okudum... Aklıma takılan ve uyarmak istediğim bir konu var, hanımlar bulaşıklarınızda (makinada da olsa, elde de olsa) asla çamaşır suyu kullanmayın. Çamaşır suyu ağır kimyasal içerir ve çok zararlıdır. Genel temizlikte kullanırken bile eldiven takmak gerekir. Unutmayın bulaşıklarda kalan artıklardan ve lekelerden kat be kat daha zararlıdır çamaşır suyu. Hele ki çocuklara... Halı temizliği de ikinci hassas konu. Biz ne kadar süpürüp silersek silelim halılardaki sadece görünen kirleri alıyoruz. Mikroplar bakteriler bizim yaptığımız temizlikten etkilenmiyorlar bile bilesiniz. Astım gibi hastalıkları taşıyanların hele hiç halı kullanmaması gerekiyor. Özellikle shagy denilen uzun tüylü halılar kadar sağlığa zararlı birşey yok. Kimyasalları asla birbiriyle karıştırmayın temizlik yaparken ve çamaşır suyu, tuz ruhu gibi kimyasallarla yaptığınız tuvalet banyo temizliğinde asla o mekanda beş dakikadan fazla kalmayın. Çamaşır suyu ya da tuzruhu yerine mümkün mertebe başka dezenfektanlarla çalışın. Bir arkadaş sirke örneği vermiş. Sirke harika bir dezenfektandır gerçekten. Çamaşırlarımız için de aynı şey geçerli. Bir çok kadınımız ne yazık ki beyaz çamaşırları çamaşır suyuyla yıkıyor. Oysa son derece zararlı. Hem kıyafetin kumaşına zararlı hem de sizin cildinize.

Selam kızlar .ne güzel anlatmışsınız temizlik yapasım geldi vala:)) sizlere sormak istediğim bulaşık makinemden çıkan bardaklar sanki kokuyorlar gibi. Anneme sordum yok bir koku dedi ama eşim ve bana göre kokuo.sizindr başınıza geliyor mu ekstra birşey kullanıyormusunuz ?

Makineye yumurtalı bir şey atınca kokuyor maalesef. Ya çamaşır suyu koyacaksınız ya da o yumurtalı tava, tabak neyse artık elde yıkayacaksınız.

kızlar ben de nacizane bir tavsiyede bulunayım.herkes özellikle bulaşıkları çamaşır suyuyla yıkamaktan.deterjanlı suyla kaynatmaktan bahsediyor ama bu bir titizlik göstergesi değildir.lütfen yapmayın! o çamaşır suyunu bardak.kaşıklarınızdan arıtmak için onlarca litre su ile durulamanız gerekir.bu da olamayacağı için hep o kimyasallar vücudunuza giriyor.sonra kanser gibi hastalıklar ortaya çıkıyor.unutmayın ki sirke en iyi dezenfektandır.ben bulaşık makinesinde parlatıcı yerine sirke kullanıyorum.çünkü parlatıcı son durulama suyunda aktığı için bulaşıkların üzerinde kimyasal bırakıyor ama sirke kimyasal bırakmayıp mikrobunu da öldürüyor hatta deterjandan kalan kimyasalı bile temizliyor.ayrıca bulaşıkları parlatıcıdan çok daha iyi parlatıyor.
zaten gündelik hayatımızda yeterince kimyasal vücudumuza giriyor bari bu konuda dikkat edelim.çünkü bir kaç yerde denk geldim.biri diyorki deterjanlı su ile kaşık çatallarımı kaynatıyorum.öbürü de ''aayy ne kadar temizsin bundan sonra ben de öyle yapayım''diyor.kendi ellerimizle kendimizi zehirlemeyelim lütfen

Temizlikten değil de biraz da düzenden bahsedeceğim.

Hepiniz kadar temizliği severim, ama aşırı derecede düzen hastasıyımdır. Ortalık yerde fazla bir eşyamın durmasından kesinlikle haz etmem.

Evleneceğim 15 gün sonra ve evim 2 aydır hazır. Ve aktif olarak da evimi kullanıyorum. Yemek yapıyoruz, temizlik, ütü çamaşır.

Öğrenciyken elimde geldiğince düzenliydim. Şimdi hastası oldum çıktım.

Mesela temizlik malzemelerini büyük şişelerle alıyorum, 5 litreliklerden falan. Banyomdaki dolabın içinde bir kaç küçük şişe temizlik ürünüm var. Ama asıllarını yatak odası banyomda saklıyorum.

Ortak banyomda ortalık yerde vileda, temizlik fırçası, kova, fazla deterjanlar olsun istemediğim için hepsini yatak odası banyoma koydum. Orayı kullanmayacağım. Hatta kirli sepetim bile odamdaki banyomda.

Mutfakta da öyle, zaten fazla hiç bir şey almadım. Ama yedek olan bazı ürünlerim de ya salondaki konsolumda ya da mutfak dolaplarının üstlerinde.

Bulasik makinesinde benimde koku vardi ama artik cozumu şoyle buldum makina bulasik bitince aciyorum bir bez ile araliyorum hem soguyor koku ucup gidiyor son iki haftadir boyle yapiyorum
ARADA bos calistiririm makina temizleyici ile
Camasir ise birikince hemen yikarim carsaflari halilari beyazlari renklileri ayri yikarim ardi sira utu yaparim ertesi gune birakmam haftada bir gun dip kose toz alirim temizlik yaparim
Ama temizlik yapmayi sevmiyorum iste

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben de bulaşık makinesinin parlatıcı gözünü sirke koyarım. Cam silme, yer silme sularıma da sirke katıyorum. Olmazsa olmazımdır. Bebeğim olduğu için çok çamaşır çıkıyor. Biriktikçe çalıştırırım makineyi. Özel çamaşır günüm yoktur. Evimi düzenli tutmaya çalışırım. Ayda 2 sefer örtüleri, kilimleri yıkarım.Boş kaldıkça çekmece , dolap içi düzenlerim.

SİRKEMİ FAYDASI OLUYORMU SARI LEKELER ÇIKIYORMUU KOKMUYORMUU BAK ŞİMDİ MERAK ETTİMM..

SİRKEMİ FAYDASI OLUYORMU SARI LEKELER ÇIKIYORMUU KOKMUYORMUU BAK ŞİMDİ MERAK ETTİMM..
Ben saçımı bile sirkeli suyla duruluyorum. Hem yumuşacık oluyor, hem kepeği engelliyor hem de parlatıyor. Yine temizlikte de sirkeyi bol bol kullanıyorum. Elma sirkesinin kokusu yaklaşık yarım saat sonra kayboluyor. Ne bulaşıklarda, ne evyede, ne de tezgahta iz bırakmıyor. Bir kere denemelisin bence. Çok mucize bir şey şu sirke.

ben bulaşık makinasını karbonat+limon tuzu ile nasıl çalıştırdığınızı merak ettim. karbonat camları çizmiyor mu? bide deterjan gözüne ne kadar koyuyorsunuz acaba??

ben bulaşık makinasını karbonat+limon tuzu ile nasıl çalıştırdığınızı merak ettim. karbonat camları çizmiyor mu? bide deterjan gözüne ne kadar koyuyorsunuz acaba??

hayır,çizmiyor.Normal toz deterjanı ne kadar koyuyorsanız o kadar koymanız yeterli

okudukça ben ne pasaklıymışım dedim
bir türlü düzenli temizliğe alışamadım
evi süpürüp silmek bile azap geliyor
evim 150 m2 dezavantajını yaşıyorum ufak olsa her gün sil süpür ama bir süpürge açıyorum 1 saat sürüyor
bari bu topikleri okuyup okuyup gaza geliyim

hayır,çizmiyor.Normal toz deterjanı ne kadar koyuyorsanız o kadar koymanız yeterli
bulaşık deterjanı hiç kullanmıyormusunuz?
deterjan gözüne sadece karbonat-limon tuzu mu koydunuz?
bende çamaşırlara deterjana ilaveten karbonat atıyordum.
bir kere renklilerde denedim eşimin mavi gömleği çamaşır suyu dökmüş gibi alacalı oldu.
karbonattan mı yoksa gömleğin cinsi mi iyi çıkmadı bilemedim.
siz hem beyazlara hem renklilere mi katıyorsunuz karbonatı?

önceden klar kullanıyordum,natur alive da kullandım.Uzun süredir bu yöntemi uyguluyorum,deterjan kullanmıyorum evet.Renkli-beyaz çamaşırların ikisinde de denedim,öyle olmadı benimkilerde ama hassas çamaşırlara kullanmıyorum tabii

bende deneyeyim teşekkür ederim.

Uff.. Ben de öyle bir alışmışım ki çamaşır suyuna, makinanın tablet gözüne sıkarım, o yetmez parlatıcı gözüne de sirke koyarım. Elimde yıkayacağım bulaşıklar içinde tezgahın üzerinde küçük bir şişem var (sıvı el sabunu şişesi gibi, porselen) onun içine doldurdum, neredeyse her yıkadığım şeye sıkarım.. Hastalık gibi bişey... Şimdi karar verdim çok zor olacak ama onun içine sirke dolduracağım, herşeyi sirkeyle yıkayayım bari...

Selam kızlar bende limon tuzunu kayınvalidemden öğrendim:)
Haftada bir evi dipköşe süpürüyorum..
Dolapları cekmeceleri masa sandalye herşeyi çamasır suyuyla siliyorum..
Yerleri sildiğim suya sirke ekliyorum mutlaka..
Mutfağı fayanslarını yağçözle siliyorum herkes kullanma diyo ama başka türlü temiz olduğuna ikna olmuyorum
Onun dışında günlük şarjlı süpürgem var sağ kolum benim :)) her sabah onla evi bi turlarım :)
Mikrofiber bez hastalığım var böyle ipek gibi olanlar iz yapmıyo onlarla siliyorum mobilyalar..
Ütüyü haftada 2 kez yapıyorum öyle belli günlerim yok psikolojime bağlı..
Koku konusunda eşim takıntılı deterjan kokan bardaktan bişey içmez yıkadığım kıyafeti yumuşatıcı kokmazsa huylanır
O yüzden yoruluyorum çamaşır suyuna bardakları koyduğumu bilse ohoo anlamasın diye kaç kez duruluyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…