Evli adamlara bulaşmayın yeter

Görgüsüz, buldumcuk insanlara kezban diyoruz kadın, erkek ayırmadan. Bazı saçmalıklara saygı duymak imkansız...aman kocamı ayartırlar diyerek bekar insanlarla görüşmemenin saygı duyulacak bir yanı yok. Arkadaşınız arayınca ne diyorsunuz? Kusura bakma ben artık evlendim seninle görüşemem stili bir şey mi??? Gerçekten çok merak ediyorum, mesela düğününüze gelmiş çocukluk arkadaşınıza ya da kuzeninize ne diyip görüşmüyorsunuz??

Gorusmedigi mi nerden cikardin bende bunu anlamiyorum? Tabiki görüşüyorum! Sadece esim evdeyse ogün bekar/yada değil tek basina bi arkadasmn evime öylece gelmesini doğru bulmam. Neresi yanlış?

yahu niye yere bakalım, insanız biz azcık medeniyet insanların yüzüne bakmayı selam vermeyi gerektirir.
sabah asansörde falan komşularınızla karşılaşınca gülümseyip günaydın demiyor musunuz siz?
ben uzayda mı yaşıyorum acaba?
her gün komşularıma, apartman görevlilerine, marketteki kasiyerlere, çalışırken iş arkadaşlarıma gülümsedim, günaydın, iyi akşamlar, iyi çalışamalar dedim, ama hiçbiriyle yatmadım, rahat olun yani, hepsi kaşarlıklarından bakmıyorlar eşlerinize, bazıları sadece medeniyetten bakıp selam veriyor.

yahu niye yere bakalım, insanız biz azcık medeniyet insanların yüzüne bakmayı selam vermeyi gerektirir.
sabah asansörde falan komşularınızla karşılaşınca gülümseyip günaydın demiyor musunuz siz?
her gün komşularıma, apartman görevlilerine, marketteki kasiyerlere, çalışırken iş arkadaşlarıma gülümsedim, günaydın, iyi akşamlar, iyi çalışamalar dedim, ama hiçbiriyle yatmadım, rahat olun yani, hepsi kaşarlıklarından bakmıyorlar eşlerinize, bazıları sadece medeniyetten bakıp selam veriyor.
bakış var bakış var bu bir ayırt edilebilse

Evlendikten sonra arkadaşlarınızla görüşmeyecekseniz bir zahmet bekarken de görüşmeyin yalnız takılın. Ayıp ya. En yakın arkadaşım ben bekarım onun kocası var diye benimle görüşmeyecek. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Eşimin arkadaşlarıyla da görüştük benimde. Henüz kocamı aldatmadım. Eşimde beni . Bizde gariplik var sanırım. Hayır benim niyetim varsa evli bekar farketmez ki. Eşini aldatmaya meyilli adam şerefsiz olduğuna göre dur bu evli buna yanaşmayayım demez ki. Adam zaten şerefsiz. Evlidir ayıptır demez ki. Ne saçma düşünceler. Bu erkeklerin nefsi de öyle ki arkadaş hapşırsan kabarıyor.
En yakin arkadasim (kardesim kadar severim) 2 yili askin suredir evli. Esiyle aramiz cok iyi. Surekli davet eder hafta sonlari gider iki gece kalirim. Sakalasiriz da sohbet de ederiz. Eger ben bekarim diye oyle bi sey dusecekse aklina bunca yillik dostlugumuza yaziklar olsun derim. Bizde mi bi gariplik var insanlar mi sasirmis anlamadim. Dost secimin dogru demek ki kendimi de tebrik ediyorum bu vesileyle :) Yorumunuza katiliyorum ...

aynen
kocam yapmazcilardan olduk resmen
kocamiz bir numara cok yakisikli herkesin gozu ustunde dusunur olduk
pamuklara sardik kocalarimizi
oyle bisey yok olamaz da ..
ben bu konuda kocama da kadinlara da guvemem
gozleri yere baksin ni zahmet zor degil...
oyle kadinlar var ki mahsus adamin gozunun icine icne bakiyo kiskirtiyo
ve oyle adamlar var ki yeri geliyo kizi yasindakilere sarkiyo yer geliyo öz kizina tecavuz ediyo
kimse bu devirde guvenden bahsetmesin
o eskidendi...

Anlamak isteyen insan ne güzelde anlıyor.:KK9:
Teşkkr ederim ♡

Bunu söyleyeceğim hiç aklıma gelmezdi ama kadınlar da erkekleri birey olarak görmüyormuş bunu gördüm. Bir feministi ağzı açık bıraktınız helal olsun.
Erkekler birey değil kütük yontmak lazım.
Erkekler birey değil çocuk gibi yönlendirmek lazım, müdahaleci olmak lazım, kontrol etmek lazım.

Yahu çocuk yetiştirirken bile müdahalenin ve korumacılığın sınırı olduğunu savunuyor uzmanlar. Bir süre sonra hiç bir kararını tek başına alamamalarına sebep olma riskimiz var. Burda 30 yaşını aşmış, yetişkin bireylerden bahsediyoruz.

Benim en büyük mutluluğum sırtımı yaslayabilecek bir eşimin olması, yetiştirmem kontrol etmem gereken bir çocuk büyütmüyor olmak. Olur da bir gün aldatılırsam da herhalde en son kendimi suçlarım. Yok iyice kontrol etseydim bunlar gelmezdi başıma diye. Sırf ben kontrol ediyorum diye aldatmayacak adam adam değildir ki? Ben bu adamın her anında yanında değilim ki.

bizde evimize gelen kisileri kadin erkek fark etmez yuzune bakip da el sıkismadan gulerek.hosgeldiniz diyoruz zaten
uzayda yasamiyoruz tabi ki
yobaz da degiliz
onlem aliyoruz
degalarca söylediğim gibi aldatilmaya sebebiyet vermiyoruz
onune bak zor degil diye hitap ettigim kizlar belli kocama bakan "kocam bakmadi surkeli yuzune baktm bakiyor mu diye" gozlerini kacirmadan hayran hayran bakan kizlara soyluyorum
evet bi zahmet önlerine baksinlar kocaları ayartmasinlar ...
kocalar da kendine gelsin Allah korkusu olsun

bakış var bakış var bu bir ayırt edilebilse

neye göre ayırt edeceğiz? sabah çıkıyorum evden, yan komşumla kocası da çıkıyor, ikisine de günaydın diyorum gülümseyerek, onlar da bana diyorlar, bazen asansörde de sohbet ediyoruz hangisi konuşuyorsa onun yüzüne bakıyorum, üçlü sapkın bir ilişki mi dönüyor şimdi aramızda?
zaten karşındaki çocuk da olsa konuşurken yüzüne bakılır, mağazada adam size ne aramıştınız diyince yere ya da tavana mı bakıyorsunuz? yüzüne bakacaksınız tabi, bunun nasıl bakış olduğuna kim karar verecek? aman adamın karısı yanlış anlar diye insani bir diyalogu kaosa mı çevirelim?

Gorusmedigi mi nerden cikardin bende bunu anlamiyorum? Tabiki görüşüyorum! Sadece esim evdeyse ogün bekar/yada değil tek basina bi arkadasmn evime öylece gelmesini doğru bulmam. Neresi yanlış?

İyi de ben başka bir şeyden bahsediyorum. Evlenip bekar arkadaşlarıyla görüşmeyi kesen insanlardan bahsettim, sizin şahsınıza bir şey demedim ki. Görmemiş ve çiğ bulduğum tipler de bu insanlar zaten.

bizde evimize gelen kisileri kadin erkek fark etmez yuzune bakip da el sıkismadan gulerek.hosgeldiniz diyoruz zaten
yobaz da degiliz
onlem aliyoruz
onune bak zor degil diye hitap ettigim kizlar belli kocama bakan "kocam bakmadi surkeli yuzune baktm bakiyor mu diye" gozlerini kacirmadan hayran hayran bakan kizlara soyluyorum

El sıkarsanız üstünüze atlar tabi o adam sakın el sıkışmayın aldatmaya davetiye çıkarmayın.

neye göre ayırt edeceğiz? sabah çıkıyorum evden, yan komşumla kocası da çıkıyor, ikisine de günaydın diyorum gülümseyerek, onlar da bana diyorlar, bazen asansörde de sohbet ediyoruz hangisi konuşuyorsa onun yüzüne bakıyorum, üçlü sapkın bir ilişki mi dönüyor şimdi aramızda?
zaten karşındaki çocuk da olsa konuşurken yüzüne bakılır, mağazada adam size ne aramıştınız diyince yere ya da tavana mı bakıyorsunuz? yüzüne bakacaksınız tabi, bunun nasıl bakış olduğuna kim karar verecek? aman adamın karısı yanlış anlar diye insani bir diyalogu kaosa mı çevirelim?
nedem anlamiyorsunuz anlamiyorum....
bakis var bakis var derken bence bal gibi de anladiniz ...
bakin biri kocaniza uzun uzun baksa iskillenmezmisn bu bakisi ayirt edemez misin ??
ya da bi erkek sana baksa gulerek uzun uzun anlamaz misin amacini ???
iste boyleleri önüne bakacak

yobaz da degiliz
onlem aliyoruz

kocanın ayaracağı varsa yüzüne bakılmadan da yoldan çıkar o, millet eşeğe, tavuğa, damacanaya halleniyor, siz hala yüzüne baktı, ayartmaya kalktı derdindesiniz.
siz bir erkek yüzünüze baygın baygın bakınca yoldan çıkmıyorsunuz da kocanız neden çıkıyor? çıkıyorsa mayası bozuktur zaten, her şekil aldatacaktır o adam.
şahsen, kızın biri elini kolunu bağlayıp bir de ilaç yutturup zorla tecavüz etmediği sürece, eşimi suçlarım, biraz şerefli olsun kendi işine baksın. öyle her göz süzenin peşinden gidecekse koca diye yanımda gezmesin zaten.

El sıkarsanız üstünüze atlar tabi o adam sakın el sıkışmayın aldatmaya davetiye çıkarmayın.
nedem sıkışıyim ne gerek var sıkınca noluyor saygi mi gostermis oluyosun ???
bende zaten el sıkışan tum erkeklere sapik gozuyle bakiyordum dimi ....
bu benim görüşüm
sen ister saril ister el sıkış ne yapiyosan yap beni ilgilendirmez
benim de ne yaptigim seni ilgilendirmez...
saygi oldugu surece saygili konusurum
biline...

Çok şükür arkadaş çevremde evlenip de kendini soyutlayan, bekarlara potansiyel baştan çıkarıcı gözüyle bakan yok. Ha olsaydı da muhtemelen umrumda olmazdı, buldumcukluk yapan insanı ciddiye alıp da kafaya takamam allah mesut etsin der geçerim. Zaten insanlar net olsun canımı yesin. Kocasını herkesten sakınan insan, düşüncesinin arkasında olup başkalarıyla görüşmesin. Beni sinirlendircek tek şey böyle düşünceleri olan insanların başkalarıyla görüşüp üstüne bir de milletin günahlarını almaları olur. Yani kusura bakmasınlar da ben kendimi bilirim kimseden de göz temasımı kaçırmam, esprilerine de gülerim çekinmem yani çünkü insan ilişkileri,iletişim kurmak bunu gerektirir.

Ama en çok takıldığım şey birbirlerini kısıtlamayan insanların aldatıldığı ya da aldattığının söylenmesi oldu. Yani insanlar ne gördüyse onu doğru sanıyo galiba ama benim etrafıma da hep eşini kısıtlayanlar ya aldatıldı ya da eşini bezdirip kendinden soğuttu en sonunda. Çünkü yasak her zaman ezbedici olur insan için. Ayrıca artık evli insanlar bekarlarla değil gayet evli, çoluklu çocuklu insanlarla ilişki yaşayıp eşlerini aldatıyorlar.

Demek ki herkesin doğrusu kendine. Öyle bekar insanları yaftalamak, genellemek, yok serbest bırakırsan aldatır demek o kadar da doğru değil. Ama önlem alan insanlar önlemlerine devam etsin bence de rahatsız olan kimseyle görüşmesin, eşiyle başbaşa hayat yaşasın herkes için en güzeli.

adamın tavrı onemli boyle seylerde baktı ki asırı samimiyet var ona gore tavır alır oyle bir arkadasım olursada onla gorusmem zaten ama burda benim esimin davranısı beni baglar oncelikle karsıdaki kadın asılıyorsa onu cok guzel bozum etmekte esimin elinde yapmıyorsa ben kadından once ona kızarım zaten..ama arkadasımın esimle sakalasması konusması gulumsemesi normal sartlarda rahatsız etmez tabiki..

nedem anlamiyorsunuz anlamiyorum....
bakis var bakis var derken bence bal gibi de anladiniz ...
bakin biri kocaniza uzun uzun baksa iskillenmezmisn bu bakisi ayirt edemez misin ??
ya da bi erkek sana baksa gulerek uzun uzun anlamaz misin amacini ???
iste boyleleri önüne bakacak

16 yıldır birlikteyiz kimse eşime öyle bakmadı, çok tipsizse demek :KK70: ya da belki yeşil ışık yakmıyordur ondan bakmıyorlardır, bu da kuvvetle muhtemel.
ama baksa ne olur, gözleriyle hipnoz edip yatağa mı atacak? ben nasıl ki bana bakan erkeklerin yatağına atlamıyorsam o da adam olsun atlamasın. atlayacağı varsa bağlasanız tutamazsınız o adamı zaten.

kocanın ayaracağı varsa yüzüne bakılmadan da yoldan çıkar o, millet eşeğe, tavuğa, damacanaya halleniyor, siz hala yüzüne baktı, ayartmaya kalktı derdindesiniz.
siz bir erkek yüzünüze baygın baygın bakınca yoldan çıkmıyorsunuz da kocanız neden çıkıyor? çıkıyorsa mayası bozuktur zaten, her şekil aldatacaktır o adam.
şahsen, kızın biri elini kolunu bağlayıp bir de ilaç yutturup zorla tecavüz etmediği sürece, eşimi suçlarım, biraz şerefli olsun kendi işine baksın. öyle her göz süzenin peşinden gidecekse koca diye yanımda gezmesin zaten.
e bende zaten oyle soyluyorjm
oyle adamlar var ki zincirlesen de yapar yapacagini diyorum
eger o sira kocam baksaydi derdm "gozlerini oyarim sen bakmissin ki kiz da bakmis edeosizler" derm
kocami pamuklara sario sarmalamam zaten ...

Back
X