Evli arkadaşlar, lütfen bana yardım edin..

Fairy Tale

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2013
786
169
53
Arkadaşlar merhaba. Gerçekten ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum. 3 yıllık bir ilişkim var, birbirimizi çok severek geçirdik bu 3 yılı. Gözümün içine bakar, su şişesini bile kaldırttırmaz. Peşimde dolaşır, ağzımdan çıkanı emir algılar. Birlikte araba ve ev aldık (Evi kredi ile) Bu taraftan bakınca herşey yolunda gibi ama bir derdim var ki evlenmekten korkuyorum. Erkek arkadaşım bazı konularda beni çok ciddi hayal kırıklığına uğrattı ve bu konular genellikle kıskançlık tabanlı. Yani çalan telefonumu bile açacak durumdaydı. O kadar çok seviyorum ki tüm bunları törpülemeyi başardım. Hatalarını biliyor, bazen bencil ve egoistçe davrandığını kabul ediyor, hep daha özverili oluyor. Ama bu olaylar bitmiyor, bugün iş arkadaşımı kıskanıyorsa, yarın iş seyehatine çıktığım insanlara takıyor. Her konuda çok iyi anlaşmamıza rağmen, bu konular yüzünden çok kavga ettik. Göbek bağımız bir gibi sürekli birlikte vakit geçirmek istiyor, işten yarım saat geç çıksam burnumdan getiriyor. Sürekli diken üstünde olmama sebep oluyor. Bu hafta sonu öyle büyük bir travma yaşadık ki ayrılma noktasına geldik. (Tabii ki kıskançlık yüzünden) Ya ayrılırız ya da hemen evleniriz diye şart koştu bana. Ben de ayrılığı seçtim ama ağlaya ağlaya sarıldık, ayrılamadık. Şuan herşey normal ama bu olanların gelecekte olmayacağının garantisi yok. Bir daha seni üzmeyeceğim diye söz veriyor ama aynı olayları 3 yıldır yaşıyoruz. Çok seviyorum, birlikte birşeyler yapmaktan çok mutluyum ama bu olanlar beni evlilikten korkutuyor. Üstelik ailem de istemiyor evlenmemizi. Tüm bunlara rağmen ailemi ikna edip evlenmeli miyim, yoksa 3 yılı bir kenara atıp kendime yeni bir hayat mı kırmalıyım? Lütfen yardımcı olun, tecrübelerinizi benimle paylaşın.

gördüğüm kadarıyla çoğu erkeğin evlendikten sonra eski kıskançlığı kalmıyor, anlattığın gibiyse diğer konularda ben evlen derim. kıskançlık harici anlattıkların her erkekte bulunmayan zor meziyetlerden.

gördüğüm kadarıyla çoğu erkeğin evlendikten sonra eski kıskançlığı kalmıyor, anlattığın gibiyse diğer konularda ben evlen derim. kıskançlık harici anlattıkların her erkekte bulunmayan zor meziyetlerden.

Teşekkürler Almila. Geçer mi diyorsun gerçekten :) Aslında totalde baktığımda herşey yolunda. Bana kendimi prenses gibi hissettirir, ailesi de dahil olmak üzere benden kıymetli kimsesi yoktur. Aslında biraz da bu mu bunaltıyor bilmiyorum. Yani tırnağım kırılsa haberi oluyor, herşeyimiz bir oldu. Bir pikniğe gitsek elinde minder peşimde dolaşıyor desem yeridir. Ailerimizin evindeyken bile bir bardak çay koydurmuyor, bulaşık bile yıkatmıyor. Ya birlikte yıkıyoruz, ya da kendi yıkıyor. Hep güzel sözlerle hitap ediyor ama kıskançlık söz konusu olduğunda hırçınlaşıyor, dünyayı bana dar ediyor. Kıskanacağı bir şey de yok aslında, çevremdekiler, iş arkadaşlarım herkes nişanlı biliyor. Ben onu bu kadar göğsümde taşırken kıskançlık yapacak birşeyler muhakkak buluyor. Bu da benim midemi bulandırıyor, bakınca bile gıcık oluyorum. Görmek istemiyorum, yanağımdan öpse içim kalkıyor. Ne bilim işte garip bir psikoloji içindeyim. Rahat mı batıyor bana yoksa gerçekten problem mi var ?

Son düzenleme:
Merhabalar, anladığım kadarıyla aynı evde yaşamıyorsunuz değil mi? 3 yıl birliktelik var ama bana göre biraz fazla içli dışlı olmuşsunuz. yani birlikte çok fazla zaman geçirmişsiniz. Hal böyle olunca onun kıskançlıkları ve aşrı ilgisi sana karşı ters tepki yapmış. Bir insana olan fazla ilgide o insanı bunaltır.
Kıskançlıklara gelince, evlenince zamanla geçebilir, bunun tam bir garantisini veremeyiz. Ama şöyle bir gerçek varki, bu zaman doğru düzgün insan bulmak çok zor. O yüzden ben iyi bir insan olduğunu, seni sevdiğini düşünerek evlenmenizde bir sorun olacağını düşünmüyorum..

Merhabalar, anladığım kadarıyla aynı evde yaşamıyorsunuz değil mi? 3 yıl birliktelik var ama bana göre biraz fazla içli dışlı olmuşsunuz. yani birlikte çok fazla zaman geçirmişsiniz. Hal böyle olunca onun kıskançlıkları ve aşrı ilgisi sana karşı ters tepki yapmış. Bir insana olan fazla ilgide o insanı bunaltır.
Kıskançlıklara gelince, evlenince zamanla geçebilir, bunun tam bir garantisini veremeyiz. Ama şöyle bir gerçek varki, bu zaman doğru düzgün insan bulmak çok zor. O yüzden ben iyi bir insan olduğunu, seni sevdiğini düşünerek evlenmenizde bir sorun olacağını düşünmüyorum..

Teşekkürler Keroessa. Evet aynı evde yaşamıyoruz. Bi de öyle olsa ne olurdu diye gülümüsedim sayende teşekkür ederim :) Evet fazla içli dışlı olduk galiba. Bazen avazım çıktığı kadar bağırmak istiyorum, böyle göğsümün ortasında taş gibi bişi oluyor bunaldığımda, kaya gibi oturuyor orda. Ama tabi son cümlen çok net ve bitirici olmuş. Doğru düzgün insan bulmak zor. Şimdi ayrıldık desek bi daha karşıma kimin çıkacağını da bilmiyorum. Allahım dua edin bana lütfen.. Rabbim içime ferahlık versin, akıl fikir versin..

Son düzenleme:
merhaba. bence çok güzel bir ilişkiniz var birbirinizide çok seviyorsunuz ayrılsanız bile dayanamayıp yeniden birleşirsiniz. sevgi kolay bulunabilecek bir şey değil. tamam kıskançlıkta büyük sorun ama aşılamayacak kadar değil. evlendikten sonra kıskançlığının azalacağını düşünüyorum(benim eşimde öyle olmuştu)

merhaba. bence çok güzel bir ilişkiniz var birbirinizide çok seviyorsunuz ayrılsanız bile dayanamayıp yeniden birleşirsiniz. sevgi kolay bulunabilecek bir şey değil. tamam kıskançlıkta büyük sorun ama aşılamayacak kadar değil. evlendikten sonra kıskançlığının azalacağını düşünüyorum(benim eşimde öyle olmuştu)

Teşekkür ediyorum Nisanyağmuru. Umarım ben de senin gibi öneride bulunabilirim ilerde. Benim eşim de öyleydi ama bu forumda bir arakadaş bana böyle söylemişti şimdi ben de bunu tecrübe ettim diye :) Evlilik kararını mı çok büyütüyorum acaba. Her şeyi tecrübe ediyoruz hayatta ama bu öyle bir şey ki tecrübe etme şansın yok. Acaba benim evliliğim bu şartlarda olmalı mı, yoksa yıllarım telef mi olacak diye düşünüp duruyorum.

valla 3 yılın 5 yılın peşine düşmemek lazım eğer bu adam düzelmez diyorsan geri adım atma
benim eşim sevgiliykende çok kıskançtı ben şuan evde ne şort giyebiliyorum ne askılı bir body :12:

kıskançlıkta sınır tanımıyor sağolsun

olumlu ve olumsuz yonlerını tart canım hangısı daha agır basıyor.. sıddet vs yoksa ben olumsuz bırsy goremedım..kıskanclıgı da manyaklık boyutunda degılse tabıkı...kıskanması normal...

Üstelik bu kıskançlıklar öyle birkaç ayda bir filan da değil. 5-10 günde, maximum 15 günde bir patlak veriyor ve büyük kavgalar ediyoruz. Bir örnek vermek istiyorum. Cuma günü Konya'nın Seydişehir ilçesine gittim arkadaşlarla. (Konya merkezde yaşıyorum.) Oradaki bir mağazamızı denetleyecektik. Araçta 4 kişiyiz, tek bayan benim. Tabi araçtakiler yeni tanıdığım insanlar da değil, sürekli çalıştığım iş arkadaşlarım. Dönüşte arkadaşlardan birinin babasının bahçesine uğradık, hemen yolun kenarında zaten. Nasıl bir bahçe ama anlatamam, 50-60 tane meyve ağacı var, yanından su akıyor, çeşme, yeşillik filan şahane. Hemen ayaküstü biraz meyve atıştırdık. Hatta ben erkek arkadaşıma götürmek için küçük bir kap buldum biraz topladım, yanımdakiler de yardım etti hatta. Geldim ki evin otoparkında beni bekliyor, hemen ona topladıklarımı çıkardım, gülümseyerek koştum. Sürpriiiz diye!! Ben bu kadar hevesle gitmişken ne tepki alsam iyidir? Ben seni burda bekliyorum da sen elin bahçesinde ne yapıyorsun. Daha önce de uğramıştınız bu bahçeye, o araçtakiler niye saygısızlık yapıyor. Araçta bir bayan var vs. saçma sapan tartışmalar. Sana inanamıyorum diyorum, beni zorla mı götürdüler oraya? 5 dakika nefes almak istedik, bana bunu çok mu görüyorsun diyorum. Onların eşleri gider mi filan gibi saçma sapan cevaplar alıyorum. Sonra derdimi anlatamamanın ve bu durumu yakıştıramamanın hırsıyla bağırıp çağırıyorum. Rahat da bırakmıyor, yalnız kalmak istiyorum diyorum bırakmıyor, sus diyorum susmuyor, kaçıp nefes almak istiyorum müsade etmiyor, daha çok üstüme geliyor. Ben artık ortadan çatlamak üzereyken iyice bağırıp çağırıyorum hatta artık hakaret ediyorum. Dengesiz, saçma sapan bir insansın, doktora git artık filan diye. Suçunu anlıyor ama ne fayda belki gece 3 lere kadar nefesim tükenene kadar bağırıyorum.Sonra herşey günlük gülistanlık, vijdanını rahatlatmak için yapmadığı kalmıyor, üstümü titriyor ama ben düşündükçe çok daha sinirleniyorum. Bazen durduk yere geriliyorum. Bu ilişki çok mu yıprandı diye hayıflanıyorum. Bütün bunlar unutulur mu diyorum. Bilmiyorum arkadaşlar, sanırım sağlıklı düşünemiyorum.

valla 3 yılın 5 yılın peşine düşmemek lazım eğer bu adam düzelmez diyorsan geri adım atma
benim eşim sevgiliykende çok kıskançtı ben şuan evde ne şort giyebiliyorum ne askılı bir body :12:

kıskançlıkta sınır tanımıyor sağolsun

Oooof of çok üzüldüm Takino. Allah yardımcın olsun.

cok yogun ilgi bunaltir ama yaa, cok abartili gercekten okurken bile icim sisti inanin esimi dusundum bi an pesimde dolanirken telde uzun konusmak bile skintiya sokar beni.. o yuzden benim tarafimdan bakinca iliskiniz biraz vasat.. arkadasim en dogru karari verirsin insallah, ancak iyi dusunmelisin burdan yorumlamak cok kolay...

olumlu ve olumsuz yonlerını tart canım hangısı daha agır basıyor.. sıddet vs yoksa ben olumsuz bırsy goremedım..kıskanclıgı da manyaklık boyutunda degılse tabıkı...kıskanması normal...

Teşekkürler Zeynepmeliscim. Evet şiddet vs yok çok şükür. Ben yaparım o yine yapmaz :) Aslında ben de çok uyumlu çok neşeli bir insanım, çocuk gibi cıvıl cıvılsın derler. Ama şimdilerde öyle bir psikolojiye girdim ki, kıskançlık yapacak, bozulacak vs diye insanlara gülmeye çekinir oldum. Çevremdeki herkesi de tanıyor, kimseyle orda burda buluşmak gezmek tozmak gibi huylarım da yok, anlam veremiyorum bu davranışlarına. Yaptıklarına dışarıdan bakınca manyaklık boyutunda diyebilir miyiz kıskançlığına ?

Arkadaşımmmm aynı dertler bende de vardı...
ama evlendiğimizden beri çok değişti. Artık eskisi gibi
kıskanmıyor beni. Özledim bile diyebilirim kıskanmalarını.
Bana şimdi o kadar çok bağlıki göz göze gelmemiz yeterli
sevgimizi anlatmaya.
Seni seven bi adamı bulmuşsun bence kıskançlıklarını sorun etme.
İnan geçiyo kardeşim

cok yogun ilgi bunaltir ama yaa, cok abartili gercekten okurken bile icim sisti inanin esimi dusundum bi an pesimde dolanirken telde uzun konusmak bile skintiya sokar beni.. o yuzden benim tarafimdan bakinca iliskiniz biraz vasat.. arkadasim en dogru karari verirsin insallah, ancak iyi dusunmelisin burdan yorumlamak cok kolay...

Teşekkürler arkadaşım. Günde en az 15 kez konuşuyoruz, yemeğini yedin mi, ne yedin, ne giydin, üşütme, yorulma vs. Örneğin ofisten apar topar çıktım bir yere yetişcem, niye haber vermedin. Geçen gün telefonla konuşurken kapı çaldı, su istemiştim. Suyu almak için teli kapattım, 15 dk sonra aradı. Sucu gitti niye haber vermiyorsun, ya sana bişi yapsaydı şöyle olsaydı böyle olsaydı diye. Kendime güvenimi kaybetmekten korkuyorum. Allahım yardım etsin ne deyim.

Arkadaşımmmm aynı dertler bende de vardı...
ama evlendiğimizden beri çok değişti. Artık eskisi gibi
kıskanmıyor beni. Özledim bile diyebilirim kıskanmalarını.
Bana şimdi o kadar çok bağlıki göz göze gelmemiz yeterli
sevgimizi anlatmaya.
Seni seven bi adamı bulmuşsun bence kıskançlıklarını sorun etme.
İnan geçiyo kardeşim

Canım çok teşekkür ediyorum.
Aslında deli gibi seviyorum o kadar çok istiyorum ki düzenli bir hayata birlikte tutunalım.
Sizi de Allah nazarlardan korusun, Maşallah Süphanallah diyim :)
Bebiş de geliyor anlaşılan, imrendim vallahi.
Tavsiyelerin için teşekkür ederim kardeşim, Rabbim huzurunu hiç bozmasın.

walla mükemmel bi adam bulmuşun, rahat batmış diyim sana :DD:
mumla ararsın sonra ..

Bi rahat batma olayı var onu kabul ediyorum zaten de :) Ama biraz da bunalıyorum sanki.
Herşeyin fazlası zarar gerçekten ama ya. Çıldırışlardayım bazen.
Bi de çok kırdık sanki birbirimizi.
Herşey düzelir mi ki?

Back
X