- 3 Temmuz 2010
- 11.071
- 11.547
- 498
herkes eşini ne kadar çok övmüş :) kadınlarımızın çoğu ben takmam da işte eşim asla çıkarmaz diyor :)) çok güldüm... arkadaşım hiç bu meseleyi kafana takma. takarsa sever takmazsa sevmiyor falan alakası yok bunun sevgiyle. bir kere yüzük takmayı sevmediğini söylüyor neden ısrarla sevdirmeye çalışıyorsun? senin yanında takıp sen gittikten sonra çıkartsa bu daha çok gurur kırıcı olmaz mı?? en azından açıkça sevmediğini söylemiş. sana rol yapma gereği duymamış. manevi bakımdan evet çok değerli ama bunu bir erkeğin hissetmesi ne kadar beklenir ki??? ola ki evlenirseniz ki inşallah güzel bir şekilde kavuşursun sevdiğine, sen gururla taşımana bak yüzüğünü. eşin de takmadı diye bunu büyütme. erkek yüzüğe sadece aksesuar olarak bakıyor işte :) bence aman amanlık bir durum yok, taksa tabi ki daha hoş olur yakışanı da bu dur zaten ama dediğim gibi bunu aranızda çok ciddi meseleler haline getirme, bende takmam o zaman diye de bence düşünme. neden kendi hevesinden vazgeçeceksin ki? :))
herkes eşini ne kadar çok övmüş :) kadınlarımızın çoğu ben takmam da işte eşim asla çıkarmaz diyor :)) çok güldüm... arkadaşım hiç bu meseleyi kafana takma. takarsa sever takmazsa sevmiyor falan alakası yok bunun sevgiyle. bir kere yüzük takmayı sevmediğini söylüyor neden ısrarla sevdirmeye çalışıyorsun? senin yanında takıp sen gittikten sonra çıkartsa bu daha çok gurur kırıcı olmaz mı?? en azından açıkça sevmediğini söylemiş. sana rol yapma gereği duymamış. manevi bakımdan evet çok değerli ama bunu bir erkeğin hissetmesi ne kadar beklenir ki??? ola ki evlenirseniz ki inşallah güzel bir şekilde kavuşursun sevdiğine, sen gururla taşımana bak yüzüğünü. eşin de takmadı diye bunu büyütme. erkek yüzüğe sadece aksesuar olarak bakıyor işte :) bence aman amanlık bir durum yok, taksa tabi ki daha hoş olur yakışanı da bu dur zaten ama dediğim gibi bunu aranızda çok ciddi meseleler haline getirme, bende takmam o zaman diye de bence düşünme. neden kendi hevesinden vazgeçeceksin ki? :))
Ona bakarsan imzayı kalbimizle attık, gönülden bağlandık diye nikahta kıyılmasınValla evlilik farklı bişey...Şöyle düşün bir yere gidiyorsun ve birisi tarafından beğeniliyorsun, hatta bakıyor parmağına aaaaa bide ne görsün yüzük yok, aha bekar diye düşünüyor aynı şey eşin içinde geçerli. Nikahın anlamı duyurudur bu kadın benim bu erkek benim gibi. yüzükte öyle ben evliyim başka kapıya
açıkçası gülünecek bi durum göremedim ben.konu sahibi arkadaşımızın sorusuna kendimizden örnek vererek yazıyoruz biz daima
bizim durumumuz bu ama sen konuyu büyütme demeyide biliyoruz merak etmeyin
bütün arkadaşlarımda elbette gerektiği üzere kendi eşlerinden örnekle cevaplıyor konuyu
aynı şeylere gülmüyor olabiliriz bu çok normal.. eşlerinizden örnekler vererek yazmanıza bir sözüm yok ki. zaten arkadaşımız da bunu sormuş, sizlerin eşleri ne durumda diye. benim yazdığım sadece biraz abartıya, övmeye kaçmış olan yorumlara idi.. nispet yapma gereği yok öyle değil mi? abarta abarta ay benim ki asla çıkartmaz, zaten seven takar falan... bunları saçma bulduğumu yazdım, lütfen fikirlere açık olun. .. arkadaşımıza ben bu şekilde moral verileceğini düşünmüyorum.
inanın tüm fikirlere açığım en az sizin kadarda abartıya karşıyım ve nispet konusundaki fikirlerinizee katılıyorum
benim sözüm üslubunuza sadece
zira bende eşimin takıp kendimin takmadığını yazanlardandım...
ben üslubumun sert olduğunu düşünmemiştim açıkçası. eğer sizde ben gibi düşünüp abartıyı gereksiz bulan biriyseniz madem neden sözlerim size ters geldi bunu da anlayamadım çünkü ben abartılara gülümsedim, eşi takıp kendi takmayanlara değil. sanırım yanlış anladınız.... fakat isterseniz buna biz bir son verelim. konu sapmasın.
benim babam da ben kendimi bildim bileli takmadı yüzük. annem yıllardır parmağından çıkarmaz ama babam evliliklerinin başında takıyormuş. sonradan işi yüzünden sürekli çıkardığı için takmamış. hala da takmaz ama annem babamın nedenini bildiği için bunu sorun etmez. şimdi annemin elleri şiştiği için o da yüzük takamıyor. babam da kalkıp ona yüzün nerede diye sormaz. iki tarafta nasıl davranması gerektiğini biliyorsa ve birbirlerine güveniyorlarsa yüzük o kadar da sorun olmuyor bence.
Nikahın amacı, bağlılıktan çok iki tarafında maddi, manevi haklarını korumaktır ama. Yüzük konusunda aynı şey geçerli mi? Sevip evlendiğin, güvendiğin kadın/erkek parmağında yüzük yok diye ona yanaşanlara bir zahmet tavrını koyabilmeli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?