bence bir erkek evini tek başına geçindirir durumda olmalı.bu konuda sorun yoksa sorumluk sahibi çalışkan bir eşiniz varsa sorun olmaz zaten.her iki tarafa da verilir.ama eşinizin işleri dalgalıysa , kadın olarak ev geçimi konusunda üzerinizde çok baskı hissediyorsanız,kiralar ,faturalar birikiyorsa kime harçlık vereceksiniz?
anneme yardım etmeliyim diye bir düşünceniz varsa eşiniz aylık giderleri karşılayacak,ev satın almak için birikim yapacak ve araba alabilecek durumda olmalı.kendi ailesinin de ihtiyacı oluyorsa onlara da yardım edecek güce tek başına sahip olmalı.Aksi durumlarda kadının çocuk,iş ev ve aileler arasında sıkıştığı,ciddi bir haksızlığa uğradığı bir durum ortaya çıkıyor.
bir de şu harçlığın boyutu ne?200 mü 500 mü? iki aileye de verilecekse 1000 lira gibi bir rakamı hiç düşünmeden verebilmek için eve en az 5000 giriyor olması lazım ki ev geçinsin.çocukların masrafları yapılsın.araba alınsın(bu devirde zorunlu oldu) ev için birikim yapılsın.Okadar kazanabilecek mi eşiniz?iki kişi çalışıyoruz diye düşünmeyin.çocuğunuz olduğu anda yarım kalıyorsunuz.kadını tüm bunların üstesinden gelmek melek gibi yavrusunu kreşlere teslim etmek iyi mi diye düşünmek çok yoruyor.masrafınız da artıyor her çocukla.şu an en düşük kreş 600.servis 100.çok sık hastalanıyorlar.çok kıyafet gerekiyor.çalışan kadının zaten 800 kreş masrafı 100 yol 100 yemek 100 kıyafet masrafı oluyor.
ailelerinin durumları iyi olmayan erkeklerin kazançalarının yüksek olması lazım.annelerine yardım etmek isteyen genç kızların evi arabası olan ,geliri iyi olan eş seçmesi lazım.Zira eşimin dalgalı giden iş yaşamı,iş değiştirmesi ,iş kurması ,arada boş geçen aylar ve oluşan borçlar ,çocuğu olan bir kadın olarak sırtımda birsürü yük taşımış olmamı görmezden gelen ,sürekli kızlarının kendinin eksiklerini eşime aldırmak isteyen kayınvalidemin anneliğine de ihtiyaçlarına da saygı duyamıyorum.
çok çok mantıklı düşünmenizi tavsiye ediyorum.