• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli bayanlar ailelerinize maddi yardımda bulunuyor musunuz?

rdlpstck

Baş.:69.7 güncel:67.9 Hedef:60
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2010
3.558
793
373
benim ailemin durumu pek iyi değil ama okulum bitiyor yakında çalışmaya başlıycam
ilerde anneme babama yardım etmek istiyorum sonuçta ben her istediğimi yiyip içerken onların zorlanmasına içim el vermez
ama etrafımdanda şöyle tepkiler geliyor
evlenince kocan müsade etmez gizli gizli verirsin falan diye
merak ediyorum evli olanlar ne düşünüyor eşleriniz karışır mı?

Bir allahın kulu karışamaz seni bi de zorlukla demişsin büyütüp okuttularsa tabi ki de vermelisin gizli saklı değil açık açık açıklayarak

göğsümü gere gere veririm. zaten onlar için yaşıyorum. başka kimim var. el oğlu her zaman bulunur aile paha biçilemez dünyaya....

bende evlenince anneme yardım edeceğim zaten bi tek annem var.kimseyide karıştırmam anne demek cennet demek:69:

eşinin ailesininde maddi durumu kötü olursa eşinde yardım ederse sende karışmamalısın ama.o zaman ayrımcılık ve haksızlık olur

bende evlenince anneme yardım edeceğim zaten bi tek annem var.kimseyide karıştırmam anne demek cennet demek:69:

eşinin ailesininde maddi durumu kötü olursa eşinde yardım ederse sende karışmamalısın ama.o zaman ayrımcılık ve haksızlık olur

yok ben karışmam gerekli bişi olursa
şimdi böyle konuşuyorum evlenince değişirsin derler ama
değişmiyeceğimi düşünüyorum

Ben evliyim ve çalışan biriyim.Anneme babamada arada harçlık olacak kadar gönderirim.Eşimde aynı şekilde ailesine gönderir.ikimizde birbirimizden saklamayız çünkü gayet doğal birşey bu.Ücretsiz izne ayrıldım artık eşimden istesem göndericem diye ikiletmez sağolsun.. :nazar:

bu işler konuşmayla söz almakla olmaz evlendiğin adamın adamlığına bağlı başta ok diyip evlenince surat asıp huzur kaçırabilir çok arkadaşım var eşine aldığı maaşı az söyleyip üstünü kendine yada ailesine harcayan
bana gelince 4 yıldır evliyim her ay rutin olmasada anneme harçlık veririm zor durumda olduklarında gönderirim bazen market alışverişini yaparım bunların hepsinden eşimin haberi vardır benim ayrı bir kuruşum yoktur gizlemem araya güvensizlik sokmak istemem çünkü kardeşimin düğünü için bile 5bin tl kredi çeken bir eşe sahibim kimse yapmaz onun yaptığını :nazar:tabi bende ona karşı saygımı sevgimi eksik etmem her ay maaşımdan ihtiyacımı alırım kalanını eşime veririm mali konulara o bakar kısacası karşılıklı herşey tabi bu saydıklarımı eşimin ailesinede yaparım :34:

Evlenince değişenin zaten bir karakter sorunu vardır. Önemli olan su evleneceginiz kişiyle ortak kararlar verebilmeniz. Sizin maaşınız bile olmasa ailenizin maddi sıkıntıları oladugunda yardım etmiyorsa o kişiyle evliliği bile bir duşunun. Kaldı ki sizin kendi maaşınız seve seve ailenize ve gerekirse onun ailesine yardım etmelisiniz. Sizi ve bizleri bu duruma getiren besleyip büyüten onlar degilmi ? Onlar olduguna göre onlara karsı olan borcunuzu bir nevi olsun ödemek boynumuzun borcu.

Bunca zamanlık evliyim asla eşimden gizli saklı bir şey yapmadım, onunda yaptığını sanmıyorum. Ailelerimize destek oluruz. Gerektiğinde annemin ihtiyacı varsa parada veririm eksiğini de alırım. Annem istemez zaten ama ben görüyorum biliyorum. aynı şekilde kayınvalidemin de bir eksiği varsa alırım ayırmam. Eşimdende Allah razı olsun hiç bir şey duymadım bu konuyla ilgili.

ikimizin ailesinin de ihtiyacı olmadığı için olmuyoruz, hatta benim ailem bize yardımcı oluyor diyebilirim.
ancak yardım edecekseniz de ilerde eşinizden saklamayın, hiç hoş bi durum değil bence.
ikna edebileceğiniz, insafı ve vicdanı olan bir eş tercih edin.
ihtiyacı olan ailenizin durumunu bilerek evlensin sizinle.
keza ihtiyacı olmadığı halde oğlundan sürekli maddi beklentisi olan erkek ailelerine karşı da dikkatli olun.

bu biraz karsilikli oluyor canim. eger sen onun ailesine yardim etmesine karisip kizmassan oda seninkilere senin kadar duyarli oluyor.bizde hep böyle oldu.mesela kizlarim annemde kaldi yaz tatilinde annemin durumu kötü degil ama maassimi iki aydir hemen hemen yollarim.yada dugun olsun ev icin bir sey olsa hep destegizdir. kayinvalidemlerlede öyle ama biz ayni binada oturuyoruz o hafta kim markez alis verisine erken giderse annemlerede yapar nasil olsa hep ordayiz yada birbirimizde yer iceriz. bu iliskiler biraz anlayis meselesi yani ne ekersen onu bicersin.yoksa seninkilere veremem dersen kendi ailenede zor olur yardim etmen

Ailemin durumu çok iyi valla onlar bize yardım ediyor saolsunlar..
Rabbim başımdan eksik etmesin

bence bir erkek evini tek başına geçindirir durumda olmalı.bu konuda sorun yoksa sorumluk sahibi çalışkan bir eşiniz varsa sorun olmaz zaten.her iki tarafa da verilir.ama eşinizin işleri dalgalıysa , kadın olarak ev geçimi konusunda üzerinizde çok baskı hissediyorsanız,kiralar ,faturalar birikiyorsa kime harçlık vereceksiniz?

anneme yardım etmeliyim diye bir düşünceniz varsa eşiniz aylık giderleri karşılayacak,ev satın almak için birikim yapacak ve araba alabilecek durumda olmalı.kendi ailesinin de ihtiyacı oluyorsa onlara da yardım edecek güce tek başına sahip olmalı.Aksi durumlarda kadının çocuk,iş ev ve aileler arasında sıkıştığı,ciddi bir haksızlığa uğradığı bir durum ortaya çıkıyor.

bir de şu harçlığın boyutu ne?200 mü 500 mü? iki aileye de verilecekse 1000 lira gibi bir rakamı hiç düşünmeden verebilmek için eve en az 5000 giriyor olması lazım ki ev geçinsin.çocukların masrafları yapılsın.araba alınsın(bu devirde zorunlu oldu) ev için birikim yapılsın.Okadar kazanabilecek mi eşiniz?iki kişi çalışıyoruz diye düşünmeyin.çocuğunuz olduğu anda yarım kalıyorsunuz.kadını tüm bunların üstesinden gelmek melek gibi yavrusunu kreşlere teslim etmek iyi mi diye düşünmek çok yoruyor.masrafınız da artıyor her çocukla.şu an en düşük kreş 600.servis 100.çok sık hastalanıyorlar.çok kıyafet gerekiyor.çalışan kadının zaten 800 kreş masrafı 100 yol 100 yemek 100 kıyafet masrafı oluyor.

ailelerinin durumları iyi olmayan erkeklerin kazançalarının yüksek olması lazım.annelerine yardım etmek isteyen genç kızların evi arabası olan ,geliri iyi olan eş seçmesi lazım.Zira eşimin dalgalı giden iş yaşamı,iş değiştirmesi ,iş kurması ,arada boş geçen aylar ve oluşan borçlar ,çocuğu olan bir kadın olarak sırtımda birsürü yük taşımış olmamı görmezden gelen ,sürekli kızlarının kendinin eksiklerini eşime aldırmak isteyen kayınvalidemin anneliğine de ihtiyaçlarına da saygı duyamıyorum.

çok çok mantıklı düşünmenizi tavsiye ediyorum.

benim ailemin durumu pek iyi değil ama okulum bitiyor yakında çalışmaya başlıycam
ilerde anneme babama yardım etmek istiyorum sonuçta ben her istediğimi yiyip içerken onların zorlanmasına içim el vermez
ama etrafımdanda şöyle tepkiler geliyor
evlenince kocan müsade etmez gizli gizli verirsin falan diye
merak ediyorum evli olanlar ne düşünüyor eşleriniz karışır mı?
sana diyecegim tek sey var kesinlikle esini bu konuya karistirma yoksa cok cekersin onlar hic anlamiyor sen tavrini ilk basta koy ve böle olmasini ona kabllendir muhakkkakkkkk

Back
X