• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evli bayanlar bi bakar mısınız?

EŞİNİZ EV İŞLERİNİN KAÇTA KAÇINA YARDIM EDER?

• Ankete Katılan
    96
  • Anket Kapalı .
sen ne yapıyon bu arada cnm :KK57:
Ben cocuga bakiyorum;) oglan hic memeden ayrilmak istemiyordu simdilerde biraz biraz birakmaya basladi
Ama yapiyor derken her gun esim yemegi yapar her camasiri esim asar demek istememistim,yani bu isler olsun evde mutlaka yapar anlaminda. Surekli ona bakan gorevler degil yani

Her hafta yardımcı geliyor temizliğe, bir hafta tek gün geliyor, bir hafta 2 gün geliyor....Ama buna rağmen eşim çok titiz olduğundan akşamları evi süpürür mutlaka, bende bir toz alırım arkasından....Yemek konusunda yardımı pek istemem lakin mutfakta yalnız olmayı seviyorum. Salata yapar, çamaşır asar-toplar, süpürür,siler...Tek sevmediği iş ütü ve bulaşık makinesi boşaltmak....Bunun dışında her işte yardımcıdır.

Ben cocuga bakiyorum:KK66: oglan hic memeden ayrilmak istemiyordu simdilerde biraz biraz birakmaya basladi
Ama yapiyor derken her gun esim yemegi yapar her camasiri esim asar demek istememistim,yani bu isler olsun evde mutlaka yapar anlaminda. Surekli ona bakan gorevler degil yani
evde olsalar yardım ederler illaki. ama oda bende çalışınca illaki yoruluyoruz paylaşmak lazım tabiki.
birde bebek varken özellikle

Günaydın.
Benim kocam temizlik ve ütü hariç her işi yapar.
O işler için yardımcı alıyoruz.
Ben evde hiç bir şey yapmıyorum desem yalan olmaz. Ama benim isteğimle olan bir durum değil bu,kocam sever ev işlerini...
maşallah :))
Her kadının hayali eş profili :p

Ben cocuga bakiyorum:KK66: oglan hic memeden ayrilmak istemiyordu simdilerde biraz biraz birakmaya basladi

BİZDE BİRDEN MÜKEMMEL ERKEĞİ KEŞFEDEN KADIN İLAN ETMİŞTİK SENİ TATLIMMMM

evde olsalar yardım ederler illaki. ama oda bende çalışınca illaki yoruluyoruz paylaşmak lazım tabiki.
birde bebek varken özellikle
Elbette, ben calisirken esim benden cok is yapardi. Oglan dogunca bakti ki benim yakami birakmiyor cocuk,isleri buyuk cogunlukla kendisi yapmaya devam etti.
Onun da donemsel yogunluklari var o zamanlarda da ben ona birsey yaptirmam. Dediginiz gibi hayat musterek,insan birbirinin halinden anlamali ve ona gore davranmali

BİZDE BİRDEN MÜKEMMEL ERKEĞİ KEŞFEDEN KADIN İLAN ETMİŞTİK SENİ TATLIMMMM
Ya gene mukemmel erkek sayilabilir de;) oyle kole isaura gibi calistirmiyorum kiz adami merak etmeyin hahahaha
Mesela yemek yapamamisimdir girer mutfaga kendisi yapar. Ben oglandan firsat bulur da uyursam gec kalkarsam gider camlari siler gibi.

Elbette, ben calisirken esim benden cok is yapardi. Oglan dogunca bakti ki benim yakami birakmiyor cocuk,isleri buyuk cogunlukla kendisi yapmaya devam etti.
Onun da donemsel yogunluklari var o zamanlarda da ben ona birsey yaptirmam. Dediginiz gibi hayat musterek,insan birbirinin halinden anlamali ve ona gore davranmali
aynen öyle cnm

Her hafta yardımcı geliyor temizliğe, bir hafta tek gün geliyor, bir hafta 2 gün geliyor....Ama buna rağmen eşim çok titiz olduğundan akşamları evi süpürür mutlaka, bende bir toz alırım arkasından....Yemek konusunda yardımı pek istemem lakin mutfakta yalnız olmayı seviyorum. Salata yapar, çamaşır asar-toplar, süpürür,siler...Tek sevmediği iş ütü ve bulaşık makinesi boşaltmak....Bunun dışında her işte yardımcıdır.

YARDIMCI ÇALIŞAN KADININ KURTARICISI

calısıyorum ıkı cocuk var ..esım ıctıgı suyun bardagını yıkamayı bırak makıneye koymayı bırak tezgah ustune koymaz..
ne sanlısınız

çamasır makinesinin ve fırını daha 6 aydır çalışştırmayı öğrenemedş demicem öğrenmedi

Ses güldüm ;)
8 yıllık evliyim, ilk 6 yıl çokta yoğun çalıştım üstelik.. henüz bir defa bile o düğmelere basmadı. İlk yılımız, çok ateşliyim ve yatıyorum. Kurutma makinamız yok o zaman, beyazlar yıkanmış, saatlerce bekledi makinada.. hadi aşkım canım bitanem.. kalktı çıkardı, geldi bi iki atlet astı, ben uğraşamayacağım bunlarla bıdık bıdık dedi ve bıraktı. :)
İş asla yapmaz, çalıştığım süre boyunca yemek hep yaptı, şimdi de eti balığı yapar. Tamir işlerimizi yapar, eve hiç usta girmedi. Ama yapmadığı hiçbişey için üzmüyorum artık kendimi, sevmiyor napsın.. ben de sevmediğim şeyi yapamam zorla.. yardım alıyoruz. Alamazsan da bırak kirli kalsın camdı dolaptı. Ev zaten bi şekilde süpürülüp siliniyor. Aşkınızı yaşamaya bakın, üzme kendini de onu da iş güç için... ;)

Ikimizde calistigimiz icin herseyi beraber yapariz. Esim eve süpürge tutarken bende banyoyu temizlerim. Sonra ben toz aldiktan sonra esim yerleri pas pas yapar mesela. Yemegi hep ben yaparim o konuda beceriksizdir biraz :) ama cok güzel sofra kurar ve ben yemek yaparken oda bir yandan doluysa bulasik makinasini bosaltir ve kirli bulasiklari yerlestirir.

Dedigim gibi herseyi beraber yapariz :)

Nasıl alistirirsan öyle gider. Sen yapma otur dersen ömür boyu oturur. Evli değilim henüz ama ailemdeki bütün erkekler yemek de yapar temizlik de, çocuk da bakar. Vicdanlı erkek yapıyor zaten.

sadece misafir geleceği zaman ev alışverişini yapar, misafitin yanında misafirlere çay koyar, herkes oo maşallah çeker:)) sonra da elini hiçbir şeye sürmediği gibi geçtiği heryerde izini bırakır. İçtiği bardak, giydği çorap, kullandığı şarj aleti, ıslak yerler...
Brr:((

Ben çalışmadığım için ona iş bırakmıyorm :) ama kendi yapmaya çalışır özellikle kendi işlerini çamaşır ütü hariç yapar. Evliliğin başlarında çalışıyordum o zaman aşırı yardım ederdi. Hiç unutmuyorum bigün misafir gelecekti 8-8 çalışıyorum masa başı ama yine yoruluyorum geliyorm eve yemek yapıyodum yemek yiyorum yatıyodum. O günlerden birinde evi dahi toplayamadan ikram yaptım sadece gelince evi toparlarım dedm eşim erken geliyordu sonra gelip beni alıyodu ben yolda söylenirken napçam şmdi yemek yemesem mi diye oda bilmem.artık napçan ev çok kötü falan dedi toz alınması süpürülmesi bulaşıkların toplanması lazımdı. Eve bir geldim ev bal dök yala sanki temzlkçi gelmiş gibiydi bulaşıklar yıkanmış ev süpürlmüş toz alınmş hatta ve hatta kendi iş eşyalarını yıkayıp asmış ben eve geldim şok oldumm vee o kadar mutlu oldum ki anlatamam. Bi masa hazırlasaydı belki bu kadar mutlu olmazdım yani.

Bu konuda eşimle hiç sıkıntı yaşamadım. Titiz, düzenli ve uzun süre yalnız yaşamış bir adam olduğu için kendi işini kendi görmeyi öğrenmiş. Bazen titizliği beni yorsa ve bunaltsa da ses çıkarmıyorum pek.

Haftada bir yarım gün yardımcı abla geliyor. Rutin temizliği falan yapıyor. Onun dışında pek temizlik yapmıyorum ufak tefek şeyler haricinde. Çamaşırı ben yıkarım o asar, sofrayı o kurar ben toplarım, bulaşık makinası boşaltmak onun işi. Kıyafetlerini oraya buraya atmaz, yatarken salonu toplayıp yatar. Ütüyü genelde ben yaparım ama her yaptığımda teşekkür eder, yapmazsam sorun etmez kendi yapar. Haftasonu kahvaltılarını hazırlar yemekleri o yapar. Böyle işte.

hiç bir şeye yardım etmez. Bir şey yaptırmak için dil dökerim öyle yapar. Utanmasa yemeğini ağzına benim yedirmemi isteyecek. Düşündükçe cinnet geliyor bana. :mad:

Back
X