evli bayanlar çok önemli lütfen yardım...

bismillahirrahmanirrahim

Rabbena âtina fiddünya haseneten ve fil ahireti haseneten vekina azabennar

anlamı: Ey Rabbimiz! Bize dünyada da iyilik ver; ahirette de iyilik ver. Ve bizi cehennemin azabından koru.

Rabbenağfirli veli valideyye velil mü'minine yevme yekumul hisab

anlamı: Ey Rabbimiz! Beni, annemi babamı, ve bütün mü'minleri hesap görüleceği günde bağışla.

bu duaların okunma amacı dünyadada ahirettede iyilik dilemek için cnaım

ykyy çok sağol canım şimdi yazdım bunları eve gittiğimde ilk işim okumak olacak...

arkadaşlar hepinizin söyledikleri not aldım hepsini yapmak istiyorum eğer sadece kuruntu ise bile en azından manevi olarak kendimi daha iyi hisstemiş olrum böylelikle...

Ortada elle tutulur yaptığı birşey yok ki.
Siz öyle düşünüyorsunuz belki ve kendi kendinizi etkiliyorsunuz.
İnsan günlük hayatta düşündüklerini ve yaşadıklarını rüyasında görebiliyor,
siz de kendiniz taka taka görüyor olabilirsiniz rüyanızda o tip şeyler.
Bol bol dua edip, Allaha sığının yapacak başka bir şey yok.
Kafanıza çok ta takmadan, her ihtimale karşı da dikkatli olabilirsiniz.

arkadaşlar ben 1,5 yıllık evliyim ve içten pazarlıklı ve kötü niyetli bir kayınvalidem var. sık sık bize gelirler (yatılı olarak) ve ben istisnasiz her geldikleri akşam içinde büyük büyük farelerin olduğu rüyalar görürüm. ben bunu kayınvalidemin kötü düşüncelerine yoruyorum. kötü düşünce derken kastım işte içinden hep oğlunun söz sahibi olmasını istediği gibi şeyler geçirdiğini düşünüyorum.
ve ne düşünürsünüz bilemem ama eşimin ailesi tarafında ve memleketlerinde (burada dile getirmek istemiyorum şehri) hacı hoca olayları çok vardır hatta bildikleri ve bazen gittiklerini tesadüfen öğrendiğim ünlü bi hocaları da varmış (ben böyle şeylere inanmam ama "şer düşünceler" en nihayetinde Kitabımızda olan bi şey.
ben elimden geldiğince dua ederim ama özellikle geldiklerinde evde yalnız kalmak için fırsat kolluyorlar, ben de tedirgin oluyorum açıkçası.
sizce bunlardan manevi olarak etkilenmemek için neler yapabilirim. lütfen yardım edin çünkü kendimi çok kötü hissediyorum :((

hep oğlunun söz sahibi olmasını istiyo olabilir, yanlış bişey savunmuyorum ama bu kötü düşünce diye adlandırılmamalı bence, kötü düşünceye örneğin de buysa sen sadece evhamlanıyosun
benim kaynanamda öyle, eşim ne isterse onu yapiym diye beklio, bizde onun yanında öyle davranıyoruz, eşim bişey istemiyo, bişey sorsam farketmez istediğini yap diyo, veya eşim benim ne isticeğimi bildiği için onu istiyomuş gibi davranıyo. bunlar çözülmicek sorunlar değil bırakın
sevginizin yuvanızın kıymetini bilin, tadını cıkarın
ona yaranmak için değil, gerginlikleri önlemek için yapın bu

hep oğlunun söz sahibi olmasını istiyo olabilir, yanlış bişey savunmuyorum ama bu kötü düşünce diye adlandırılmamalı bence, kötü düşünceye örneğin de buysa sen sadece evhamlanıyosun
benim kaynanamda öyle, eşim ne isterse onu yapiym diye beklio, bizde onun yanında öyle davranıyoruz, eşim bişey istemiyo, bişey sorsam farketmez istediğini yap diyo, veya eşim benim ne isticeğimi bildiği için onu istiyomuş gibi davranıyo. bunlar çözülmicek sorunlar değil bırakın
sevginizin yuvanızın kıymetini bilin, tadını cıkarın
ona yaranmak için değil, gerginlikleri önlemek için yapın bu

bi yere kadar katılıoyrum sana canım ama verdiğim örneği kesin bi şey bilmediğim için öyle verdim. sonuçta bu tarz şeylerin bi sınırı yoktur ki eğer böyle bi insansa işi nereye kadar vardıracağını tahmin bile edemem. değil mi canım ???

bi yere kadar katılıoyrum sana canım ama verdiğim örneği kesin bi şey bilmediğim için öyle verdim. sonuçta bu tarz şeylerin bi sınırı yoktur ki eğer böyle bi insansa işi nereye kadar vardıracağını tahmin bile edemem. değil mi canım ???

bu daha kötü değil mi? kesin bi şey de bilmiyosun ve bence yok da zaten
madem o da öylesine bi örnek, o zaman sorun ne?
bence sadece sevmiyosun, sevmek zorunda da değilsin

bu daha kötü değil mi? kesin bi şey de bilmiyosun ve bence yok da zaten
madem o da öylesine bi örnek, o zaman sorun ne?
bence sadece sevmiyosun, sevmek zorunda da değilsin

bunu düşünüceğim canım. umarım sen haklı çıkarsın canım; çünkü diğeri gibi olursa içinden çıkmak çok zor olacak...

canım öncelikle kötü şeyler düşünerek kendini bunaltma mümkünse arayı açmaya çalış ama olmuyosa sen felak ve nas surelerini oku hiç bişey olmaz Allahtan başka bu konularda sana kimse faydalı olmaz

kayınvalideniz geldiğinde sirkeli su ile evinizi silip. ara ara FELAK ve NAS surelerini okuyarak kendinizi rahatlatın.

muka cevabın için teşekkür ederim inanmıyorum diyorum ama içten bi şekilde etkisi altında kalıyorum ayrıca eşimin ailesi olduğundan kapımı açmama gibi bi şansım da yok. üstelik çocuk istiyorum ve sen doğur ben bakarım diyo ben iyice çıldırıyorum.
burada çok kişi kayınvalidesinin çocuğuna bakmasından şikayet etmiş. ben öyle bir insan değilim yardımı olacaksa ve iyi niyetliyse memnun bile olurum aileden biri diye.
ama şimdi durum farklı eşim desen zaten toz kondurmaz üstelik ne diyeceğim ki annen galiba büyü yapmak istiyor bize diyemem ya.
öff yaa çıldıracağım inan ki :((

Seni çok iyi anlıyorum. Ama şu anda haklı ya da haksız, kayınvalidenden rahatsız oluyorsun. Sonuçta mağdur oluyorsun. Vallahi şekerim hayata bir kez geliyoruz, bugün eşine ya da kayınvalidene hayır diyememen yarın sinir hastalığı olarak geri dönmez umarım sana. Hep içine atmak diş sıkmak inan yarın bir gün dert sahibi yapıyor insanı. Boyun tutulmaları vs bunlar hep sinirden olan şeyler. Ayrıca benim de bir kayınvalidem var ve benzer bir savaş benim aramda da var :) Ve ben hamileyim, şimdi senin gibi düşünüyorum doğumda neler yaşayacağız acaba diye. Vallahi yöntemim sana biraz sert gelebilir ama, deli deliyi görünce sopasını saklarmış :) Biraz deli görün, sakın yumuşak durma.

Seni çok iyi anlıyorum. Ama şu anda haklı ya da haksız, kayınvalidenden rahatsız oluyorsun. Sonuçta mağdur oluyorsun. Vallahi şekerim hayata bir kez geliyoruz, bugün eşine ya da kayınvalidene hayır diyememen yarın sinir hastalığı olarak geri dönmez umarım sana. Hep içine atmak diş sıkmak inan yarın bir gün dert sahibi yapıyor insanı. Boyun tutulmaları vs bunlar hep sinirden olan şeyler. Ayrıca benim de bir kayınvalidem var ve benzer bir savaş benim aramda da var :) Ve ben hamileyim, şimdi senin gibi düşünüyorum doğumda neler yaşayacağız acaba diye. Vallahi yöntemim sana biraz sert gelebilir ama, deli deliyi görünce sopasını saklarmış :) Biraz deli görün, sakın yumuşak durma.

canım ilahi ya vurguladığım yeri görünce koptum yani. ama haklısın canım. zaten hiç tasvip etmesem de artık inceden inceden öyle davranmaya başladım. zaten gelip gitmesine mani olamam ama en azından "BENİM" evime misafir olarak geldiğini anlaması bile benim için iyi bir başlangıç olabilir diye düşünüyorum. ne dersin???

canım felak ve nas oku.gece yattığında bile aklına geliyorsa Allah'ım tüm şer'lerden sana sığınırım de duanı oku ve yat uyu.dua etmekten başka yapacak bir şey yok.eğer ki korktuğun gibi bir durum varsa ki inşallah yoktur.ne diyelim Allah kötü niyetli,art niyetli kişilerden korusun.hatta duanı okurken çaktırmadan yapabiliyorsan kayınvalidenin yüzüne falan üfle karşılıklı otururken.biri bana bunu demişti yüzüne üfleyin diye ama nekadar doğru bilemem.

güzelim Allah yar ve yardımcın olsun öncelikle gerçekten çok kötü bir durum sürekli oku tatlım eğer maneviyatını asla bozma Rabbime sığın ve sürekli felak nas ayetel kürsi Kur'an-ı Kerim oku ve bol bol dua et. Rabbimin adaleti sonsuzdur eğer dediğin düşündüğün hissettiğin gibi bir durum söz konusu ise sakın onların düştüğü cehalete ve yalnışlara düşüpde onları takip etme.Rabbimin adaleti sonsuzdur ve er geç tecelli edecektir sen içini ferah tut ve içinin rahatlaması için sürekli dua et ve Kur'an oku canım göreceksin çok daha iyi hissedecek ve için rahatlıyacaktır.

canım kapının önüne falan sirkeşi su dök...kötü kokuyo ama çamaşırları da sirkeli su ile yıka...bol bol dua et...Rabbim istemezse birşey olmaz...

kızlar ilginize çok teşekkür ederim. haklısınız dua adip gönlümü ferah tutmaktan başka yapılabilecek bir şey yok. :))

Back
X