- 21 Ağustos 2013
- 26.656
- 55.300
- 598
O cocuk cok istiyo cocuk olursa duzebilir diye dusunuyorum oyalanmak icin degil evliligimizi cocugumuzun kurtaracagini umuyorum
Çocuk düzgün evlilikleri bile sınar, sizin düzeltemediğiniz evliliği bir bebek nasıl düzeltsin, hadi gazlı uykusuz huysuz bir bebeğin oldu esin yardım eder mi, yemek yapamadığında kendine bakamadığında yeterince sık seks yapamadığınızda sana destek olur mu
Bir de senin için izah edeyim
Dün gece açtım konuyu. Baktım konu açan yada yorumlayan herkes hayttan bıkmış bitmiş durumda. Kimi kayınvalidsi kimi eşi kimi eltisini anlatıyor. Bende konu açıp bu da var demek istedim. Kendimden bahsederkende azıcık espri olsun diye başlarken smile koyarak arkadaş diye ısrar ederek başladım. O yüzden bu kadar biliyorum.
Bazen öyle oluyo ki cidden tahammül edilemez duruma geliyo. Ama odunca da olsa sevdiğini falan söylüyoÇoook merak ettim pijama kaşınma falan sen nerden biliyorsun bukadarını. Ben olsam öyle bir adama tahammül edemezdim
Yanlış mı anlıyorum bilmiyorum ama agresif cevaplar veriyorsunuz. Sadece bu konuyla ilgili değil bazen görüyorum yorumlarda falan. Ya aşırı mutlusunuz o yüzden başkalarının yaşadığı sorunlar sizi geriyor ya da aslında sizde halinden şikayetçi ama kabullenemiyorsunuz. Bilmiyorum, tanışmıyoruz sonuçta ama bazı kadınlar için çocuk büyütmek bir zevk. Bir anne kendi dayak yese bile çocuğuna azar bile attirmaz. Ben dayak yedim demiyorum. Dayak çok kaba bi tabir hatta.. Evet arada itismeler oldu ama bunun çocukla ne ilgisi var? Özellikle çocuğun iyi yönde etkilediğini düşünüyorum. Baba olmak erkeğe sorumluluk yüklüyor. Tamam vurdum duymazligin dibine vuran erkekler de var kabul ediyorum. Ama çocuğun gazı var diye kadın ille de eşine muhtaç olmaz ki. Ben olmadim. Her gece ben uyuttum ben ilgilendim ben yedirdim içirdim her türlü ihtiyacını ben karşıladım. Bir gece bile kalkıp sende dinlen demişligi yok. Ama çocuğum olduğu için asla pişman değilim mesela. İkinci çocuğumu da böyle buyutcegim muhtemelen. Yine de şikayetçi değilim çocuk olacağı için. İlkinde yapmadığı bazı şeyleri bu hamileligimde yapmaya çalışıyor. Hayvanlar bile eğitilebilirken insanlar neden eğitilmesin. Böyle görmüş ailesinden bir çoğu. Ben asıp kesip sonunda boşanmaktansa tatlı dille yılanı deliğinden çıkarmayı tercih ederim.
Yanlış mı anlıyorum bilmiyorum ama agresif cevaplar veriyorsunuz. Sadece bu konuyla ilgili değil bazen görüyorum yorumlarda falan. Ya aşırı mutlusunuz o yüzden başkalarının yaşadığı sorunlar sizi geriyor ya da aslında sizde halinden şikayetçi ama kabullenemiyorsunuz. Bilmiyorum, tanışmıyoruz sonuçta ama bazı kadınlar için çocuk büyütmek bir zevk. Bir anne kendi dayak yese bile çocuğuna azar bile attirmaz. Ben dayak yedim demiyorum. Dayak çok kaba bi tabir hatta.. Evet arada itismeler oldu ama bunun çocukla ne ilgisi var? Özellikle çocuğun iyi yönde etkilediğini düşünüyorum. Baba olmak erkeğe sorumluluk yüklüyor. Tamam vurdum duymazligin dibine vuran erkekler de var kabul ediyorum. Ama çocuğun gazı var diye kadın ille de eşine muhtaç olmaz ki. Ben olmadim. Her gece ben uyuttum ben ilgilendim ben yedirdim içirdim her türlü ihtiyacını ben karşıladım. Bir gece bile kalkıp sende dinlen demişligi yok. Ama çocuğum olduğu için asla pişman değilim mesela. İkinci çocuğumu da böyle buyutcegim muhtemelen. Yine de şikayetçi değilim çocuk olacağı için. İlkinde yapmadığı bazı şeyleri bu hamileligimde yapmaya çalışıyor. Hayvanlar bile eğitilebilirken insanlar neden eğitilmesin. Böyle görmüş ailesinden bir çoğu. Ben asıp kesip sonunda boşanmaktansa tatlı dille yılanı deliğinden çıkarmayı tercih ederim.
Şimdi benim bir arkadaşım var. Ama arkadaşım hani yanibu arkadaşımın da bir problemi var. Tabi ki problem deyince aklımıza ilk önce kimi getiriyoruz? Elbette ki erkek milletini. Bu arkadaşim da evli. Bi çocuğu var bir de hamile. Ama kocası, ben odun diyeyim siz ne derseniz artık. Yahu bir insan evlendiği günden beri hiç mi yontulmaz. Adam çocukla hiç ilgilenmez. İş yoğun diye sürekli kendine vakit ayırmak ister. 5 yılda bir kere bile gelin sizde sıkıldınız bi dolaşalım demez. Hadi bunlari geç. Arada hafif de olsa şiddet... Bu arkadaşim aslında öyle pasif bir insan değil ama destekleyeni yok. Onu da geçtim. Ağzından hiç kötü kelime çıkmaz arkadaşımin ama kocası her tartışma da yada sorunda hakaret eder... Kaşınma huyu vardır adamın mesela. Bi süre sonra gerçekten itici oluyor. Ya da eli sürekli bi yerlerinde (!) kaşınır durur. Asla giydiğine özen göstermez. Pijamayi da ta boğazına kadar çeker oturur. Kilo aldıkça alır... Daha da alır... Aşırı hızlı yemek yediği için nezakete dikkat etmez. Kendi kirli atletini bile sepete atmaz çoğu zaman. Dağınık, pasaklı ve huysuzdur. Sonra neden isteksizsin der.. Var mı ya böyle arkadaşım gibi olan başka? Napiyorsunuz siz peki?
-Yahu bir insan evlendiği günden beri hiç mi yontulmaz.
-Adam çocukla hiç ilgilenmez.
-İş yoğun diye sürekli kendine vakit ayırmak ister. 5 yılda bir kere bile gelin sizde sıkıldınız bi dolaşalım demez.
-Arada hafif de olsa şiddet...
-kocası her tartışma da yada sorunda hakaret eder...
-Kaşınma huyu vardır adamın mesela. Bi süre sonra gerçekten itici oluyor. Ya da eli sürekli bi yerlerinde (!) kaşınır durur
-.Asla giydiğine özen göstermez. Pijamayi da ta boğazına kadar çeker oturur. Kilo aldıkça alır... Daha da alır...
-Aşırı hızlı yemek yediği için nezakete dikkat etmez.
-Kendi kirli atletini bile sepete atmaz çoğu zaman. Dağınık, pasaklı ve huysuzdur. Sonra neden isteksizsin der..
Eşini eğitmekten falan bahsetmen zaten çok trajik, hayvanlar bile eğitilirken....
Bir gün bile bakim konusunda sana yardım etmemiş bir adama 2.çocuğu yapıyorsun olsun ben bakıyorum çocuk benim gibi bir hava, çocuk ilerde daha fazlasını isterse babasından isterse ya da bir gün hasta olursan ne olacak, ben agresif değilim arkadaşım derin düşünüyorum sadece
Evet özür dilerim alıntı benden değildi konu benim olduğu için cevap verdim.
Ayrıca haklısın farklı düşünüyoruz. Ama ben seni hiç bir şekilde itham etmezken sen neden beni çocuğunu kuş gibi gören bir anne olarak vasiflandiriyorsun. Çocuk büyütmek ve kuş büyütmek aynı kefeye nasıl koyulur? Ben boşanmış yada eşi vefat etmiş bir kadın olsam yine o çocuğu kendim yetiştirmeyecek miyim? Sence ben kendi ortamımi gozetmez miyim? Oğlumun yanında asla ses yukselmez. Eminim bi cok anne de önce çocuğunu düşünüyodur zaten. Düşünmeyen de var, olacak bunlar da hayatın gerçekleri. Ama sorumlusu ben değilim. Ayrıca çocuk koca için yapılmaz. Bazı kadınlar anaçtır. Bi çocuğa emek verip yetiştirmek büyütmek ister. Yine kuşa benzemesin de! Yahu nasıl bir nefret buna engel olabilir bende bunu anlamıyorum ama farkındaysan senin fikrini değiştirmeye ikna etmeye çalışmıyorum. Ayrıca fikrine saygı duyuyorum. A bi de orda da trajik olan bişey yok. Eşime de hayvan demiyorum. Insan kadar aklı olmayan bir mahluk BİLE insana benzer hareketler yaparken aklı zekası olan insan neden duzelmesin. Ve evet eğitim kelimesini bile kullansak yanlış olmaz. İnsanlar her yaşta her şekilde eğitim alabilir. Bu kötü bi şey mi?
Okudukça yazasım geliyo baba olmak erkeğe sorumluluk yüklüyor demişsin ne yapıyo mesela, her türlü ihtiyacını ben karşıladım bir gün bile sen dinlen demedi diyosun, nerde hani babanın sorumlulugu
Evet özür dilerim alıntı benden değildi konu benim olduğu için cevap verdim.
Ayrıca haklısın farklı düşünüyoruz. Ama ben seni hiç bir şekilde itham etmezken sen neden beni çocuğunu kuş gibi gören bir anne olarak vasiflandiriyorsun. Çocuk büyütmek ve kuş büyütmek aynı kefeye nasıl koyulur? Ben boşanmış yada eşi vefat etmiş bir kadın olsam yine o çocuğu kendim yetiştirmeyecek miyim? Sence ben kendi ortamımi gozetmez miyim? Oğlumun yanında asla ses yukselmez. Eminim bi cok anne de önce çocuğunu düşünüyodur zaten. Düşünmeyen de var, olacak bunlar da hayatın gerçekleri. Ama sorumlusu ben değilim. Ayrıca çocuk koca için yapılmaz. Bazı kadınlar anaçtır. Bi çocuğa emek verip yetiştirmek büyütmek ister. Yine kuşa benzemesin de! Yahu nasıl bir nefret buna engel olabilir bende bunu anlamıyorum ama farkındaysan senin fikrini değiştirmeye ikna etmeye çalışmıyorum. Ayrıca fikrine saygı duyuyorum. A bi de orda da trajik olan bişey yok. Eşime de hayvan demiyorum. Insan kadar aklı olmayan bir mahluk BİLE insana benzer hareketler yaparken aklı zekası olan insan neden duzelmesin. Ve evet eğitim kelimesini bile kullansak yanlış olmaz. İnsanlar her yaşta her şekilde eğitim alabilir. Bu kötü bi şey mi?
Baba olduktan sonra en azından kadın olmak zormuş dediğini duydum. Evet çocuğun gazını cikarmaz. Beceremez de. Şimdi eniştesine akıl veriyor bebek bezi çok önemliymis diye. Neyse işte dedim ya en iyisi gereksiz polemiğe girmeyelim. Farklı düşünüyoruz belli, saygı duyuyorum.
İlk.sayfadaki yorumunu düzenledim kendimce, senin tabirinle hafif şiddet ve hakaret, 5 sene de hiç değişmemiş inşallah 2.çocuk değiştirir birden eli seyinden gider hakaretten vazgeçer adam gibi yemek yemeyi öğrenir, hicbir ise yardımım yok bari bu çocuklara iyi bir rol model olayım der, inşallah, senden çok ben isterim bunu çünkü ilerde o evde yaşayan çocuklarla benim çocuklarım aynı topluma karısacak
Aaa merak etmeyin ben çocuklarıma sahip çıkarım. Toplumda sizin çocuklarınıza karışmamasi için elimden geleni yaparım. Sonuçta mükemmel babaya sahip olmayan çocuklarla mükemmel babalı çocuklar birbirinden uzak durmalı. Ama ben çocuğuma ilk telkin edeceğim şeylerden biri de şu olacak; oğlum herkesle aynı fikirde olmak zorunda değilsin ama herkesin fikrine saygı duymak zorundasın. Aynı fikirde olamamak sana kimseyi ayiplama ya da azarlama hakkını vermez, olacak.
Evet aynen senin sayende. Resmen bizi savunma gereği duymak çok iyi geldi. Belki iyi oldu konuyu acmam. Teşekkür ederim valla. İyi yanlarını görür oldum iki günde. Bunu ciddi söylüyorum. Kinaye yok. Karar verdiğim konuda bi nevi destek oldun motive ettin.Asla polemik değil benim polemik üslubum bu değil zaten
Aksine sevindim bile 1.sayfadaki koca profili bir gün içi de 11.sayfada değişti adamı daha sevimli görmeye başladın, mutlu oldum ben Allah daim etsin
Evet aynen senin sayende. Resmen bizi savunma gereği duymak çok iyi geldi. Belki iyi oldu konuyu acmam. Teşekkür ederim valla. İyi yanlarını görür oldum iki günde. Bunu ciddi söylüyorum. Kinaye yok. Karar verdiğim konuda bi nevi destek oldun motive ettin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?