Evli bayanlar sorum sizlere ?

Bence yapmalısınız . Her dk mic mic aşkımı canımlı olmuyor. Herşeyi eşiniz için değil kendiniz içinde düşünün o evde sizde yasiyorusunuz
. Elhamdulillah biz iyiyiz eşimle ama ufak tartışmalarda ev kalsın böyle amaaan yapamam demem

Allah a sükür simdiye kadar öyle büyük tartismamiz olmadi ama ufak tefek tartismalarda kendimi temizlige vuruyorum ki gözüm görmesin onu diye mutfaga bir giriyorum kendimi Yemek ustasi gibi hissdiyorum.

Tam da söylemek istediğim şeyler.

Eşin ayıp ediyor.
Her insan bir değil ki, benim moralim bozulur modum düşerse hiçbir sey yapamam. Eşim de sırf bunu bilerek benim canımı acıtmak için söylüyorsa azıcık da yemeyiversin. (B.k yesin yazacaktım ama yükselmeye gerek yok )

Kimi de kendini temizliğe verir deşarj olur.
Bu eşinin lafini etmesini gerektirmez.

Neyse. Kim olsa zoruna gider. Burada millet konuşuyor hayatlarında çok uyguladıklarını sanmıyorum.

Doğru veya yanlış yapıyorsun diye bir sey yok.
Herkesin doğrusu ve yanlışı kendinedir.
Sadece eşinin öyle dememesi gerekir. Kalp-yolu

Tartıştıktan sonra onun evde olduğu süreçte bütün hıncımı işten çıkarırım bir saatte yaptığım işi 10 dakikada yapıyorum ama o evden çıktıktan sonra oturup başlıyorum ona saymaya ve bütün işi salarım hatta daha çok dağıtırım evi:)
Sinirim geçince işimi yaparım...

Ben sadece makarna yaparım. eşimde dışardan söyleseydik der bende yok yaptım artık derim

Ben hem kafamı dağıtmak için hem de yüz yüze gelmemek için iş yapmayı tercih ederim. zaten işler kalırsa kafam rahat etmiyor. ama herkes böyle olmak zorunda degil. Herkesin farklı tepkileri olabilir. o eve eninde sonunda temizleniyorsa eşinin tavrı çok çirkin.

Keşke bu kadar kolay olsa çocuklar var nasıl olucak kirlenen düzeni bozulmuş evde nasıl dengeler korunacak??

Ev işlerini, yemeği ,ütüyü vs ben yapmak zorunda değilim.bunlar benim görevim değil.Eşim elini hiçbir şeye sürmezse ve canımı da sıkarsa hiçbir şey yapmam. O çalışıyorsa ben de çalışıyorum.adı üstünde eşiz eşitiz.Kimsenin hizmetçisi,aşçısı değilim.

Kavga etmeden normalken dogru duzgun konus bence bu evde sende yasiyorsun ben yapmiyorsam sen yap demek ki beni mutlu etmiyosun ki bende yapmiyorum. Insanin koreli bozuk oldumu hic birsey yapmak istemiyor bozmasinlar onlar da bizim morelimizi

Yemek yapmasaniz da temizligi birakmak bana da ters gelirdi... bence eline koz vermeyin...eger ev hanimiysaniz, bu durum daha da gozune batiyordur...kendi calisip geliyor evi de daginik goruyorsa ters geliyordur...

Mesela ne diyor da içinizden iş yapmak gelmiyor? Bu çok önemli. Küfür veya hakaret ediyorsa, boşanma lafları ediyorsa ya da çok ağır şeyler söylüyorsa, yani evliliğinizi sorgular hale gelmişseniz, o zaman hiçbir şey yapamamanız normal.

Bu arada, çalışıyorsanız ev işlerini eşit olarak yapıyor olmalısınız.

çoğu arkadaşım tartissanda ev işlerini aksatmaman gerektiğini söylemiş ama anladığım kadarıyla esimle sık sık tartisiyorsun ve sana karşı kırıcı davranıyor.arada sırada yaşanan birşey olsa ve esin senden özür diliyor olsa eminim sende böyle davranmazdin.ama surekli bu davranışa maruz kaldığını için psikolojin bozulmuş olabilir.bende bir donem esimle sıkıntılı günler geçirdim.temizlik yaptığım gün bile evi b.k goturuyor demişti.o günden sonra zaten elim kolum tutmaz oldu içimden gelmedi. böyle bir durum yaşadığını dusunuyorum.umarim çabuk atlatirsiniz

Ben kavga ettigmde ise gidiyorsa surat yapıyorum fena ama kahvaltisini ve yemeğini küs olsamda hazrliyorum .Sonra icime batiyor.3 gunluk dunya.Bence bu huyundan vazgec canim bi süre sonra yorar. temizliğe gelnce o varkn yapmiyorm evde tekken yapiyorum.Sirf hic bi is yapmiyin demesin diye .Kendime laf dedirttrmiyorm

Çokbüyük kavgalarımız olmasada aramızdaki gerginliklerde evimi aksatmam.
İki bebeğim var. Yemeğimi, çamaşırımı , bulaşığımı hallederim. Ortalığı toplarım. Sanki o yokmuş gibi davranırım. Sonuçta bu evde ben de yaşıyorum.
Canım sıkınca kek, kurabiye yaparım hatta. Rahatlıyorum.
İşleri siz yapacaksanız ihmal etmeyin. Birikince zor olur. Yinede siz bilirsiniz .

Küslük kaç gün sürüyor bari, 1 hafta falansa aman aman yani pislikten görünmez ev

Bir de ev senin de evin kocana bu şekilde zart verdiğini mi düşünüyorsun

Benim sinirlerim zipladigi zaman temizlik bana deşarj gibi geliyor. Yarım saat bir saat bir yerle ugrastigim zaman rahatlayıp, daha iyi hissediyorum kendimi.
Bence sizde bu durumu yemek yaparak, temizlik yaparak kendiniz için fırsata çevirin.

Ben ev temizligini onun icin degil kendim icin yapiyorum, o yuzden de aramiz kotu olsa bile yapabiliyorum. İlk evlendigimiz zamanlarda piril piril bi eve gelsin, geldi mi gozu gonlu acilsin, ruhu daralmasin isterdim ama baktim ki onun umrunda bile degil. İlk evimizde (evliligimizin de ilk aylari) temizlik yapmamam (ben ondan bekliyordum o benden :) ) sorun olmustu bir kez ama sonradan bir sekilde hallettik. Eger ben olur da sabredersem temizligi de birlikte yapariz ki bu ara saglik problemim nedeniyle ciddi anlamda hicbir sey yapmiyorum. Gectigimiz hafta tokami bile yerden aldirmadi desem yeridir.
Ha senin durumunda da esin o kadar rahatsizsa kalksin kendisi yapsin bi zahmet. Kadin demek hizmetci demek evi temizleyen demek degil.

Bende ufak bir sorun olsa soğuyorum işlerden ama yemeğide temizliğide yapıyorum mecburen sadece kendime ayrı tepsi hazırlıyorum ayrı yiyorum sonra üzülüp onada hazırlıyorum eee ne anladık bu küslükten diyip barışıyoruz

Genelde ayrı takılırız tartışınca. Herkes kendine dışardan söyler ya da kendine yetecek bir şey yapıp yer.. Tartıştığımız zaman bir kere benimki de söylemişti yemek yapmıyorsun diye. Ama normalde yaparım hatta eşim her şeyi yemez ama ben yine yapıp yedirmeye çalışırım. Barışınca sordum dedi ki buna kızacağını bildiğim için söyledim. Yani o an başka kulp takacak şey bulamadım dedi. Erkekler can yakmak için böyle şeyler söyleyebiliyor. Nankörleşince can yakacağını biliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…