Evli bayanlara bir sorum var?

benimm

yeni bir ben lazım:)))
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2007
90
0
86
Diğer
kızlar evlenmeden önce eşiniz için istiareye yattınız mı ya da birisini yatırdınız mı? kötü çıkıp da evlenip mutsuz olan var mı, ya da iyi çıkıp gerçekten mutlu olan?

Ben bunu duymuştum arkadasımı düşünün artık okumuş biri doktor görücü usulüyle istemeye gelmişler birbirlerini çok beğenmişlerdi oğlan istihareye yatmış iyi görmemiş ve evlilikten vazgeçmiş ben yapmadım evlenırken ama galiba namazı var.

İstihare "hayırlı olanı istemek" anlamına gelir. İnsanlar, kendileri için önemli olan bir karar verecekleri veya bir seçim yapacakları zaman, bazan belki eldeki verilerin yetersizliği sebebiyle veya çeşitli sebeplerle dünya ve ahiret baımından kendileri için hangi seçimin hayırlı olacağını kestiremezler ve bunu bilmek için çeşitli çarelere başvururlar. Mesela, Peygamber imiz'in nübüvetle görevlendirildiği sıralarda Araplar'dan bir kimse yolculuğa şıkmak istendiğinde, bu yolculuğun kendisi için hayırlı olup olmadığını anlamak için fal oklarına başvururdu. Peygamberimiz bu adeti kaldırarak onun yerine istihareyi getirmiş ve şöyle buyurmuştur: (1)

" Biriniz bir iş yapmaya niyetlenince farzın dışında iki rek'at namaz kılsın ve şöyle desin: Ey Allahım, ilmine güvenerek senden hakkımda hayırlısını istiyorum, gücüme güç katmanı istiyorum. Sınırsız lutfundan bana ihsan etmeni istiyorum, gücüme güç katmanı istiyorum. Ben bilmiyorum, ama sen bilyorsun, ben güç yetremem ama sen güç yetirirsin. Ey Allahım! Yapmayı düşündüğüm bu iş, benim dinim, dünyam ve geleceğim açısından hayırlı olacaksa, bu işi benim hakkımda takdir buyur, onu bana kolaylaştır, uğurlu ve bereketli eyle. yok eğer benim, dünyam ve geleceğim için kötü ise, onu benden, beni ondan uzaklaştır. Ve hayırlı olan her ne ise sen onu takdir et ve beni hoşnut ve mutlu eyle!" (2)

Namazda, makbul olanı; ilk rekatta Fatiha ve Kafirun Suresi, ikinci rekatta ise Fatiha ve ihlas suresi okumaktır. İki rek'at namaz kılıp bu duayı yaptıktan sonra, kalbe doğacak istek veya nefretle, yahut yapıcı veya engelleyici sebeblerle işin hayırlı olan tarafı gerçekleşmiş olduğuna kanaat beslenir ve buna rıza gösterilir. Namazı kıldıktan sonra dünya kelamı etmemek, sağ tarafa ve kıbleye doğru yatmak, uymaya çalışırken kalpten "Allah Allah" demek güzel olan şeylerdir. Bu namazı buradan okuyup, tatbik etmek isteyenlerden bir dileğimiz olacak, Yukarıdaki Peygamber efendimizin yukarıdaki duasını kendi sıkıntısına, problemine uyarlayıp kalbinden okuduktan sonra;

3 ihlas ve 1 Fatiha'yı da başta Peygamberimize, sevdiklerine ve Zamanın Sahibine hediye eylesin. Onların yüzü suyu hürmetine bu aciz kulunun anlayacağı şekilde her şeyi aşikar göstersin, perdeleri aralasın diye Allah'a dua etsin. Dua esnasında:

Allah ile konuşur gibi dua etsin,
Etrafını saran melekleri hissetsin,
Dua esnasın da gözlerini kapatsın,
Boynunu büksün,
Allah'ın aciz bir kulu olduğunu hisssetsin.

Birinci defada sonuç alınamazsa üç kere veya yedi defa tekrarlanabilinir.

Sammi olarak yapıldığı takdirde, kalbe doğuş olabilir, istihare sonucu bir ferahlık ve rahatlık olursa o işin hayırlı olacağına, sıkıntı ve darlık olursa olumsuz olacağına işaret edilir. Gündüz yapılacağı gibi, iyice konsantre olunabilmesi için geceleyin yatmadan hemen önce yapılması tavsiye edilir. İstihare için uykuya yatma ve rüya bekleme şartı olmadığıda unutulmasın. Allah bunu samimi olarak isteyenlere bir işaret veya ipucu verir.

O kapısına geleni geri çevirmez. O'nun kapısı umutsuzluk kapısı değildir.

önemli kararlarda önce istişare yaparım(aklına güvendiğim kişilerin fikrini alırım). hala kararsız isem istihare yaparım.
kimin yaptığı çok önemli bence.
ayrıca bilinç altının da etkisi olabiliyor.güvendiğiniz birine yaptırmak daha iyi olur.
ben inanıyorum.

Son düzenleme:
arkadaşlar istiare namazı diye bişey var.bir olay hayırlı mı deilmi diye kılınıyo.düşünerek yatıyosun rüyanda iyi veya kötü görüyosun ona göre yorumluyosun.ben bi arkadasımın akrabasını yatırdım nişanlanmayı düşündüğüm kişiyle ilgili ama iyi görmedi hatta çok kötü gördü.zaten aramızda sorunlar var.onun için sordum iyice içime kurt düştü

ben evlenmeden önce istihare yaptım çok iyi gördüm evliliğimden çok memnunum.
ama kötü bişeyler görüp te genede bildiğinizi okursanız bu çok günahmış...

Benim evlenmeden önce bir sevgilim vardı, çok evlenmek istiyodum, neyse 3 defa falan isthareye yattım hepsinde kırmızı kırmızı şeyler görüyordum..Kırmızı olunca kötü anlamına geliyordu.Yeşil olunca iyi diye hatırlıyorum...Her rüyadan sonra ağlıyordum, hayır nasl olur falan diye..Sonra onla ayrıldık.İstihareler doğru çıktı, o ilişkinin sonu olmadı allahtan olmamış, yoksa şimdiki eşimi hiç tanıyamayacaktım, sevemeyecektim...Bu eşimde de korktum istehareye yatmadım, bekar kızlar denesin derim...

Son düzenleme:
Ben istiareye yatmadım.Eşim bana tanıştığımız ilk gün evlenme teklifi etmişti.Ben de o gece yatarken Allah'a bana yardımcı olmasını ve bana bir işaret vermesi için dua etmiştim.Ben de o gece çok çok güzel bir rüya görmüştüm.Yemyeşil bir halının üzerinde elele tutuşmuş,büyük ve içeriye bol ışığın girdiği bir pencerenin önündeydik.Ertesi günü de evlilik teklifini kabul etmiştim.11 yıllık evliğim ve bu kararımdan hiç pişman olmadım.Onu ilk günkinden daha çok seviyorum...:asigim:

Ben şöyle yapıyordum, abdestimi alıp istihare namazımı kılıyordum, namazın sonunda "allahım o kişi benim için hayırlıysa rüyamda yeşil renk, değilse kırmız renk göster" diyordum.ve yatana kadar kimseyle konuşmuyordum.Sabaha rüya muhakkak hatırlanıyor.Ben sezen aksuyu kıpkırmızı bir tuvalet içinde görmüştüm yani rüya olumsuzdu...Nitekim doğru da çıktı.

ben ilk erkek arkadaşım için yapmıştım. senelerce bana dönsün diye beklemiştim baktım düşündüm düşündüm. istihare namazımı kıldımç yattım. onu üzerinde beyaz gömlek altında siyah pantalonla gördüm. yani ikisinide. neyse olmadı işte . iyikide olmamış . zaten hayırsızmış

bir dede vardı o rüyaya yatıyormuş bizde evlenemden önce eşim için rüyaya yatmasını istemiştik....bize iyi olacak ama bir sıkıntı atlatacaklar demişti....dediği çıktı bazı sorunlar dışında bir sorunumuz yok.sıkıntıda atlattık...dede ölmüş sonra duyduk..allah rahmet eylesin.

bizim rüyayı anlatayım size.ikimiz de simsiyah giyinmişiz nişandaymışız..nişandan sonra lokum dagıtılcakmış ama rüyayı gören kişiye birisi demiş ki lokumdan sakın yeme demiş
zehir dagıtıyolar demiş.sonra da hertarafı köpük görmüş.böyle bi ruya kızlar etkilendim gerçekten, zaten sorunlarımız var su ansenağlama

bizim rüyayı anlatayım size.ikimiz de simsiyah giyinmişiz nişandaymışız..nişandan sonra lokum dagıtılcakmış ama rüyayı gören kişiye birisi demiş ki lokumdan sakın yeme demiş
zehir dagıtıyolar demiş.sonra da hertarafı köpük görmüş.böyle bi ruya kızlar etkilendim gerçekten, zaten sorunlarımız var su ansenağlama

bende olsam bende etkilenirim gerçekten ....:uhm::uhm::uhm:

valla bana biraz saçma geldi bilemiyorum..

bu islamiyette olan ve yapılması sünnet olan bişey canım 2 rekat istihare namazı kılıyorsun ve normalde bunu 7 gün tekrarlıyorsun eger hala rüya görmemişsen kalbinden geçeni yapıyorsun tabi namazdan sonra duasınıda etmelisin namaz hocalarında var duası ve namazı kılış şekli

istiareyyi duydum ama düşünüp yat,iyiyse iyi,kötüyse kötü öylemi...valla bunu hiç duymadım yada benim ailemde ve çevremde görmediğim için bilmiyorum....ama hayatınızı buna göre yönlendirmeyin..allahtan herşeyin hayırlısını,iyisini isteyin...siz allaha dua edin hayırlıysa olsun hayırlı değilse bir bahane gönder ve olmasın diye...
sevgiler...

Back
X