evli bayanlardan bekar bayanlara öneriler

Çağla*cım bu sorunları yakın oturmadıgımız halde yaşıyorum...tavsiyem elbetteki nekadar uzaksan okadar iyi.

he birde nekadar uzak olursan ol,o mesafeyi kısaltanlarda var tabıı kı :) ben haftada birkez giderim ( oda eşime olan saygımdan ) ona ragmen neler oluyor neler...

bekarken asla asla sus(a)mayan,haksızlıga tahammülü olmayan öleceğini bilse konusan biriydim ,şimdi ise çoğu zaman susabılen içine atan kendi iç sesleriyle konuşan kavga eden biri oldum...
Annem hep derdiki ''el kapısı insanı değiştirir '' bende aaa olur mu hiç öyle sey ben asla değişmem derdim..

öyle bir değiştim ki ...

evlendiğin gün itibariyle uyandığın her yeni günde biraz daha farklılaşacaksın..bu kötü manada değil,her konuyu kapsayan bir farklılık olacak...

ister istemez değişeceksin susmayıda sabrıda zamana bırakmayıda öğreneceksin...

öğrendim,öğrenmekteyim ...

Hımm, bu gerçekçi yazın için teşekkür ediyorum..Aslına bakarsan şu an ben de 'aaa olur mu ben hayatta susamam' desem de sizlerin yazdıkları biliyorum ki DOĞRU ÇIKACAK...ve ben de öğreneceğim...

susup içine atmayı öğrenmek de bazen 'erdem' oluyor...

Ama eşine olan sevgin azalmıyor di mi? Yoksa içine atıp susunca hıncını ondan farklı bir yolla almaya mı dönüyor..

Endişelerini kaygılarını okadar çok iyi anlıyorum ki ...

eşine karşı sevgin azalmıyor ama ilk başlarda çok çelişiyorsun...konuştuğum zaman ilk zamanlar okadar çok konuşuyordum ki birgün sabrını taşırdım ve evliliğimin ilk ayı büyük bir tartısma yaşadık okadar çok içim acıyordu ki onuda acıtmak istedim..

ama sonra baktım ki olmuyor konuşunca eşimi üzüyorum,susunca kendimi üzüyorum...mutlaka bir çözüm bulmalıydım ve bu durumu takıntı halıne getırmemeliydim..çok sevdiğim bir büyüğüme danıştım hislerimi anlattım bana verdiği öğütleri harfiyen aklıma kazıdım ve uygulamaya koyuldum

* hiçbirzaman eşinin ailesinin hatasını eşine yüklememelisin
*insanları asla değiştiremeyeceğini kabul etmelisin
* zorunlu oldugun seyleri kabullenıp dramatik hale getirmeyip işini dahada zorlaştırmayacaksın
*onlar eşinin ailesi ve ayrılamazlar ...bunuda kabullenip şöyle düşüneceksin,sevmediğim hoşlanmadığım ve anlaşamadığım insanlar bunlar yanlızca ve yalnızca görmek zorunda oldugum...

suanda konustuklarımızdan aklıma gelenler bunlar çağla*cım umarım yeni birseyler katmaya yardımcı olur bu yazdıklarım :)

Tek kelimeyle HARİKA cümleler..!!!

Evet, korkuyorum biraz, beni anladığını hissettim cümlelerinden, yani çok seviyorum ve bu konu yüzünden aramız açılacak gibi oldu, buna izin vermemem gerektiğini ve aynen dramatik hale getirmeyip işimi zorlaştırmamalıyım !!! Evet..

ve aslında şu ilk cümle hiçbir zaman eşinin ailesinin hatasını eşine yüklememelisin!!! Bu ne kadar doğru bir cümle..Aslında konuşmalarımı düşündüm de... Evet, ona yüklermiş gibi

Uf ya..aslında baştan herşey ne güzel AŞK, güllük gülistanlık, nişanlılık evresi İKİ AİLEyi idare etmeyi öğrenmek kolay değilmiş..

Bu cümleleri ben de aklıma kazısam iyi olcak, çünkü DENEYİM çok nadir sapmalar dışında HAKLIDIR.

Sabrını taşırdım demişsin ya, işte beni de durduran bu oldu, baktım sabır taşı olsa çatlardı, dedim çağla, yeter bu kadar..

Sağol..

Gerçekten çok teşekkürler

kendiniz neyse o olun asla ona yakın olmak bişileri begendirmek için ugraşmayın ama monotonda olmayın onunla sohbetler edin yoksa zamanla siz tvde o pcde takılan bir eş oluyo çıkıyo kişisine göre tabiki bu
evlendiginizde onun ailesine nasıl saygı gösteriyosanız kendi aşlenizede aynısını istiyin asla hak geçirtmeyin
ve sakınki sakın ondan öc almak ve kırgınsınız die yatakla onu tehdit etmeyin ve ogünü heba etmeyin erkeklerin en hoşlanmadıgı şey karısının kızıpta yatak cezası vermesidir aklıma gelen bunlar şimdilik

bekar kızlar......................hemen evlenin derim aradıgınız ruh ikinizi buldugunuz anda............evlilik o kadar güzel bir sey ki............senin her zaman yanında dayanagın ömrün canın var............üzünütülüysen o da üzülür ama mutluysan o da mutlu olur..........gercek huzur mutlulugu yakalarsın.............kızlar siddetle tavsiye ediyorum............evlenin.........ve gercek yasamı görün...........asıl mutluluk o zaman baslıyor................

Benim tek bir tavsiyem var. Evliliğinizin ilk dakikasından itibaren ne olursanız olun ama kendiniz olun. Aman yanlış tanır, aman bunu da yapayım diye eğer ödün verirseniz, sonradan devamı mutlaka istenecektir. Olabileceklere tamam, olmayacaklara kesinlikle hayırı basmakta fayda var derim.

ewlenırken en onemlı sey aılesıdır cunku sadece esnızle degıl aılesyle de evlenırsınız bılmıyorum mutlaka ıyı kaynanlar wardır ama en basta cok ıyı olurlar hep kaynananızın yanında durmak ıstersınız sonradan oyle bı degısırler kı (hepsı ııcın gecerlı deıl) yanı ben derım kı yuz goz olmayn aılesiyle hıc bı sekılde ezdırmeyın kendınızı bencede arkadasın dedıgı gıbı esınıze lusupte yatak ayırmyın cunku kocaya kusmek arkasını donup yatmak gunahmıs sımdılık aklıma gelenler bu kadarrr

valla aynı ben.. benim annemde demişti ama niye değişeyim neysem o diyordum sen bu çene ile çok dayak yersin derdi :):) bende şimdi ögrendim susmayı.. istemediğin biri ile görüşmek zorunda oldugunu. bende takip edeyim burayı yeni evliyim tavsiyelere ihtiyacım var

bu durumun bir tüyosu olduğunu düşünmüyorum,eşler arasındaki ilişkinin derinliğine bağlıdır.

Benim de evlilikle ilgili kafamda soru isareti cok guven sorunu yasiyorum ayni zamanda da sevgilim evlenmeyi cocuk sahibi olmayi cok istiyor sanki ben erkegim o bayan bu isin sonu nereye gider diye korkuyorum benim ailem cok parlak bir aile ornegi degildi de

eger ne istediginizden eminseniz evlilik huzur bulunan daimi kurum olur. Yeni evliyken cok problemler yasiyor insan. evlilige alisma süreci diye degerlendirmek lazim bütün olumsuzluklari. Esinizden eminseniz zaten hersey zamanla yerine oturuyor. Iki senedir evliyim ve iliskimiz her zaman daha iyiye gidiyor. Kavga olmuyor mu, oluyor. Ama sesimi en cok esime yükseltsem de en cok merhametimi de yeri geldiginde ona veriyorum. Zamanla hersey düzeliyor, evli olmaya alisiyor insan. Evlilige alisana kadar bir hayli zaman geciyor, bunlar evliligin kötü oldugu anlamina gelmez bunu unutmayin.

Benim ailem fazla sorunluydu gozum cok korktu bu sebepten 20 yila yakin anne babamin berbat iliskisi icinde buyudum babam annemi aldatti annem zaten felaket karakterde bir Kadin haketti demek istemiyorum ama saygisiz kufurbaz bir insan evin icinde hic huzur ortami gormedim evlilikleri ezzelden kotu gitmesine ragmen bosanmadilar da ve babam su an baska kadinla birlikte kacinci aldatisi bilmiyorum annnem bilmesine ragmen hirsindan babami bosamiyor bu sebepten evlilik denilince aklima hic hos seyler gelmiyor bu bilincaltimi nasil degistiririm bilmiyorum sanki ne yapsam bu onyargiyi atamicakmisim gibi sevgilime uzuluyorum evlilik sade cocuk icin yapilir mantigindayim ote yandan evlilik disi cocuk da yapmak istemiyorum tam bir celiski icindeyim

Bütün bu kötü deneyimler evlilikle degil insan karakterleriyle ve sansla alakali malesef. Kötü seyler yasamiy olabilirsin ama burda bütün yükü evlilige atmak olmaz. Insanlarin sucu var evliligin degil. Insallah zamanla düsüncelerini degistirecek iyi seylere sahit olursun =)

Aşık olduğunuz adamla evlenin. Evlenince adamın höpür höpür 10 parmak yemek yemesini, ev içinde don paça gezmesini kılını tüyünü kirli donunu herbişeyini görüyorsun. Aşk yoksa batar bunlar. Aşk varsa ne yapsa hoş geliyor zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…