evli bayanlardan bekar bayanlara öneriler

Ya aslında iyi bir işi var maaş fena değil bende çalışıcam çocukları çok seviyo evine bağlı dışar hayatı yok bunları hep göz önünde bulundurdum ama erken diyosunuzz bende bazen erken diyorum bazende hemen olsun bitsin istiyorum neyse hayırlısı teşekkür ederim zühall

naught_girl canım önemli olan senin kendini hazır hissetmen ve senin düşüncelerin önemli çünkü onunla yaşayacak olan sensin kendini evliliğe hazır hissediyorsan durma eninde sonunda evleneceksin zaten ama bence acele etme derim

Benim onerilerim cok degil cunku henuz yeni evli sayilirim.2 yil icinde ne tecrube ettiysem artik..

1) En basta soylemek istedigim bekarlikta ne kadar cok projeniz hevesiniz ve planlariniz varsa yapin evlendikten sonrada yaparim yada devam ederim demeyin inanin ya yapamiyor yada yarida birakmak zorunda kaliyorsunuz.Kisacasi doya doya yasayin bekarliginizi..

2) Kesinlikle 1 ay dahi olsa kesinlikle esinizin ailesiyle bir oturmaya razi olmayin.Cunku ne kadarda iyi olsa sorun cikiyo ve iyiyken kotu oluyorsunuz hersey daha berbat oluyo.Basima gelmedi ama gelenleri cok gordum yazik oldu.1 goz odaniz olsun ama ayri eviniz olsun..

3) Esinizin ailesiyle olan sorunlarinizi kesinlikle esinize yansitmayin.Cunku inanin hakliyken haksiz duruma dusuyorsunuz.Neden cunku sizi ona kotuleyen yok herkes siyasi sen kotuledinmi fesat art niyetli oluveriyorsunuz esinizin gozunde.Susun ve esinize caktirmadan halledin sorununuzu..

4) Esinize cok bagli kalmayin yani o olmadigi zamanda ayaklarinizin ustunde durabileceginizi gosterin.Yoksa her erkek kendini vazgecilmez sanip havaya girebiliyo.

5) Esinize sadik olun bagli olun ama asla hapis olmayin.Yani en ufak bir hatasinda gozunu korkutunki daha ileriye gidemesin.Yani bir ere bagirir kufur eder susarsin ve o zaman iste o kufurlerin daha agiri gelir.En ufak hatasinda karsisinda dimdik durun ve heran sizi kaybedecek hissi verin.Elinde keklik oldugunu dusundururseniz isiniz yas.Yani bilsinki buyuk bir hatasinda sizi kaybedicek.O korku ona zaten o hatalari yaptirmaz..

Simdilik bu kadar aklima geldikce yazarim.Umarim faydali olur.SevgileR...

Kayınvalide sevsin diye samimi olmaya çalışmayın.
Sonra sömürülürsünüz.Herzaman mesafe iyidir.

Başka şehirlerde tayinciyseniz eğer aynı şehre gelmeden evlenmeyein.Çünkü uzaktan evlilik çok zor (

15 aylık evlıyım, dolayısı ıle cok tecrubem ve bılgım yok.
Olanı paylasayım.

1) Esınız sınırlı ıken, susun ve sadece 'tamam tatlım' dıyın
2) Sakınlestıgınde hıncınızı alın Fakat abartmadan!
3) Sıze yardım etmesı ıcın sızlanıp, durmayın. O vakıt onlara ıtıcı gelıyoruz.
Halbukı sırınlık yapınca, mesela 'ama askım beraber yapınca cok eglenıyorum'...
gıbı sozler sarf edınce, bayıla bayıla yapıyorlar. (Denenmıs ve onaylanmıstır)
4) Esınız sabahları agresfı bır sekılde uyanıyorsa, kesınlıkle ustune gıtmeyın.
Yok yere tartısma cıkabılır! (Bu da denenmıs ve onaylanmıstır)
5) Sıze 'aksam ne ıstersın?' dıye sordugunda, upuzun bır lısteyı hazırlayıp, onune vermeyın!
Kı adam 'sormaz olaydım' dıye ıc gecırmesın (Denenmemıstır, fakat duyumlarıma gore oyledır.)
6) Kımı zaman 'aksam ne getıreyım?' sorusuna 'ask dolu kalbını' gıbı guzel laflar edın, bu cok hosuna gıdecektır.
7) Surprızler hazırlayın. Erkek olması, surprızlerden hoslanmadıgı manasına gelmıyor.
Illa pahalı seyler almanız da gerekmıyor. Not kagıtlarına yazdıgınız ask cumlelerı dahı onun ıcın hos bır surprız olacaktır.
8) Bır lezzet takıntınız olsun. Ona sahıp oldugunuzda yuzunuzde belıren o gulumseyı fark etsın.
(Benım kı, beyaz cıkolatalı gofrettır. Ne zaman ben soylemeden getırse, boynuna atlar, tesekkur eder, buyuk bır zevkle yerım.)
9) En onemlısı, kucuk seyler deyıp gecmeyın. Asıl buyuk mutluluklar kucuk ayrıntılarda gızlıdır.
Zıra, buyuk gelısmelerde (ev almak, araba sahıbı olmak, bebegınız saglıklı dunyaya gelmesı v.s.) herkes mutlu olur.
Onemlı olan sevdıgınız gofretı sıze uzattıgında mutlu olabılmenızdır.

P&F

Son düzenleme:
Sadece ve sadece kendiniz olun.Yapmacık olmayın,içiniz dışınız bir olsun.kaydirigubbakcemile

yaaa benim çok merak ettiğim birşey var, eşin ailesiyle muhakkak sorun çıkıyor mu? Çok iyi anlaşanlar var mı ?

Bir de ben kendi hayatımda öyle bir insanım ki, çok açık açık söylerim herşeyi, hiç bişeyi içimde tutamam, ne yapmalıyım? Bu huyumu onun ailesinde gösterirsem, sanmıyorum hiçbir erkek sizi haklı bulmaz , haklı da olsanız değil mi?

Ya ben işte bu dengeden habersizim daha iyi birileri açıklayabilir mi? Nasıl davranmalı?

Ya ben işte bu dengeden habersizim daha iyi birileri açıklayabilir mi? Nasıl davranmalı?

ya aslında denge de değil o biliyomusun çok farklı bişi sanki bi gerilim hattının üstünde elinde sopa düşersen altında lavlar yakıcak, sert bi hareketinde gerilim hattı çarpıcak heh işte böyle bi tuhaf bi durum.. sempatik salakcinni sanırım daha da karmaşık bi açıklama oldu :uhm:

Emın ol, o dengeyı saglayabılenlerın sayısı o denlı az kı,
Bu nedenle bu kadar kısı ah, vah edıyor.
Gercekten ıncı bır cızgı bu.
Bıraz mesafelı olsan, suratasız etıketını yapıstırıyorlar.
Kı ben oyle olmadıgım halde, gorumcem bana bunu dedı.
Samımı olsan, senı ıncıtmelerı ıcın fırsat verıyorsun.
Ne yapacagını sasırıyor ınsan gercekten.
Kayınvalıdem bır suredır yazlıkta.
Gecenlerde esıme 'elefera benı nıye hıc aramıyor? Bır seye mı darıldı?' demıs.
Sımdı haftada en az bır kere olmak uzere kımı zaman ıkı kez arıyorum.
Bakıyorum, ben hıc aranmıyorum.
Aradıgımda da sankı telefonu kapatmak ıster gıbı konusuyor.
Hıssedıyorum bunu, samımıyet yok.
Icımden aramak gelmıyor boyle olunca.
Sırf esım ıcın arıyorum ama bugun sondu.
Bır daha gelene dek aramayacagım.
Denge boyle bır sey ıste.
ılk gıttıgı gunlerde 'senı ozledım anne' dıye butun samımıyetımle ararken,
Bır anda ters yonde degısebılıyor ınsan.
Sanırım en ıyısı yıne resmı olmak.
Cunku cok ıyı anladım kı, esınızın annesı ne kadar ıyı olursa olsun
Asla sızı kızı gıbı gormesını bekleyemezsınız.
Nasıl kı sız onu annenız yerıne koyamıyorsanız!

bak şimdi yukardaki cümleleri çok iyi anlatan bi olay anlatıcam ; :hulya:eşimin aile tarafında bi akrabada bi hastalık söz konusuydu.. bunu görümcem eşime aramış anlatmış o günde eşim bana söledi ve akşam k.validemi arayıp olayın ciddiyetini öğrenmemiz gerktiğini söledi neyse aradıkk.. k.validem telefonda eşime dediki aaa kardeşinin de ağzında hiç bişey durmuyo kimseye söleme dedik ona dedi eşimde dediki anne biz kimsemiyiz ve sonra sevgili kayınvalidem ne dedi biliymusun ya işte oğlum nrominan falan duydu.. ve hopörler açıktı bende duydum ve ben 6 senelik gelinleriyim.. artık hesabını sen yap.. samimi olamaya çalışırsın laf yersin, mesafeli durayım dersin soğuk nevale olursun çok gidersin surat asarlar gitmezsin laf sokarlar işte bunların arasını bulmak çok zor.. bilmiyorumkismileama işte alıntı yaptığım arkadaş ismini unuttum çok güzel bi laf sölemiş biz onları nasıl annemiz yerine koyamıyosak onlarında bize kızı gibi davranmasını bekleyemeyiz...

Nrominan ve elefera teşekkür ediyorum aslında çok güzel açıklamışsınız, ben de nişanlımın ailesiyle gayet iyi anlaştığımı sanıyodum, yani inanın yanlış anlamasınlar hiçbirşeyi diye amma dikkat ediyordum ve sanıyordum ki gayet iyiyiz, ne zaman ki eltim olacak kişiyi sürekli övmeye başladı(ben de pek sevmedim onu zaten) , dedim biz onunla çok farklıyız, ben hoşlanamadım ondan, aaa sen misin diyen, hayatından ondan daha yetenekli biriyle tanışmamış da ben yanlış düşünüyomuşum da...

Şimdi ben de kafama taş yemiş gibi birşey oldum..

Çok da soğudum, ama fark ettim ki sizler eşleriniz için zaman zaman sessiz kalmayı seçiyorsunuz ama ben yapamıyorum, kötü bir laf etmemek için de zor tutuyorum kendimi..

Caglacım, evlendıgınde susmayı da ogreneceksın!
Susmak da bır tepkıdır sonucta.
Ve bence en etkılı tepkı.
Sınır anında kırıcı sozler sarf edop,
Sonradan pısman olmak yerıne susuyorsun...
bu bence gayet mantıklı.
Bende evlendıgımız ılk aylar yapamıyordum.
Sureklı sıkayet eder, aglardım.
Zamanla bunun yanlıs oldugunu gordum.
Cunku, ben ısyan ettıgımde anlasılırım zannederken
kendımı daha anlasılmaz kıldıgımı fark ettım.
Sımdı susmayı denıyorum.
Etkısı dıgerınden daha fazla
Es aılelerı ıle samımıyet kurulamayacagını ben goze gelır bır olay sonucu anlamadım.
Cunku bır cok seyı gormezden geldım bugune dek.
Sonra zamanla kırıldıgım noktalara dayanamaz oldum ve bu bır sekılde yansıdı sanırım.
Onların benden adım adım uzaklastıgını hıssettım.
Bende ıcten ıce uzaklastım.
Ben adım adınca adım atıldıgını gordum.
Bu hepsı ıcın gecerlı degıl asla!
Mesele esımın ablası, onu gercekten cok severım.
Hep gulumser bana, ıyı nıyetlıdır, sıcaktır.
Esımden dert yansam, benı destekler.
Dıgerlerı de aslında oyledır.
Fakat bır tanesı sınırı kımı zaman zorlar.
Bana olur olmaz laflar eder.
Kayınvalıdeme gelınce.
Yazlıkta su sıralar. Gecen haftalarda oldukca yogundum.
Bıraz da bır konudan oturu kırgınlıgım vardı, fakat haberı yoktu bundan.
Esıme 'elefera benı nıye hıc aramıyor?' demıs.
Ertesı gun aradım, yogundum dedım.
Sonra haftada en az bır, kımı zaman ıkı kez aramaya basladım.
Baktım, bır ben arıyorum. O hıc aramıyor.
Benım esım de benım aılemı ozel gunler dısında hıc aramaz.
Neymıs, benım aılem onu aramıyormus!
Nısan donemımızde de aramazdı oysa.
O zaman da 'utanıyorum' derdı.
Fakat ben o zaman yurt dısında olmama ragmen, esım benı arar.
'annemı ara, babam tatıle gıttı onu ara, su hasta oldu ara' dıye dırektıfler verırdı.
Ve ben yurt dısındayken dahı en az haftada bır arardım.
Sımdı dıyorum, hep benden beklıyorlar demek.
Hep ben arayacagım, hep ben ıyı olacagım.
Bak, ben esımı cok severım.
Ama bu konuda hala dargınım.
O benım aılemı aramazken, 'benı aramıyorlar' dıye dusunup,
Ben hıc hesap yapmadan hep aradım.
Sımdı artık bende aramayacagım.
Bakalım yıne esıme sıtem edecek mı kayınvalıdecıgım.

Aramızda ajan mı var acaba?
Bıraz once kayınvalıdem aradı

Son düzenleme:
çalışyorsanız sakın evlendiğiniz zaman eşim istemiyor die işten ayrılmayınlmaz:
herşeyin hazırına alıştırmayın, kalkıp suyunu alabilsin beylerrrrrrrr.
erkeklerde bencillik hat safhadadır ne yapsanız yaranamazsınız onun için hiç kendinizi üzmeyin sempatiksalakcinni

[LEFT]Bu sıfat kendi içinde çok anlam barındırıyor...oğullarına eş oluyorsunuz aileye gelin...
Gelin olunca durum değişir,size bakış açıları,beklentileri ve bitmek bilmeyen memnunıyetsizlikleri,yalnızca kayınvalide olsa amenna ama hayır birde görümceler eltiler kısacası eşinizin tüm ailesine karşı tek başınıza savaşmak üzere o aileye dahil oluyorsunuz..

Başlangıçta hersey muhteşemdir,çok iyi bir ailesi var dıye sevınır insanlara ah çok iyi bir kayınvalıdem ve görümcem var,ileride cok ıyı anlasacagız,tıpkı anne kız gibiyiz,görümcemde tıpkı ablam onları cok seviyorum diye masum düşüncelerle ilerlersiniz.
.
Düğün tarıhı yaklasır ve artık maskeler çıkartılmak üzeredir ve sen ne oldugunu anlamaya çalısırken bir bakarsın ki evlenmeşsin,sevdiğin insanlasın hersey güzel.O çok sevdıgın kayınvalıden ve dıgerleri evrım gecırmıslerdir artık, hersey aynıdırda onlar değişmiştir,çünkü artık yalnız ogulları değil onlarda sana sahıb olmuslardır ve o dogrultuda ılerlemeye çalısıp hamlede bulunacaklardır..

Hazırlıksızsın ılk başta bocalarsın hiçbirşey anlamazsın binbir fırça darbesiyle sonunda senide değiştirirler ve sende kendını koruma altına alırsın,konuşsan suçlusun,saygısızsın,sussan yine suçlusun..çünkü sen GELİNSİN

Kendi kızlarının yaşamasını istemediği şeyleri sana yaşatırlar.
Senin yaptıgın ,yediğin içtiğin ,gezdiğin tozduğun ,aldıgın verdiğin,geldiğin gittigin.vb. hersey göze batar...

Bütün beklentileri senin üzerinedir,saygılı olacaksın,hürmet edeceksin,haklı bile olsan kendını savunmayacaksın,çünkü sen 'Gelinsin' gelinler daima itaatkardır SUSUP boyun egeceksin...

Yıllardır süre gelen kayınvalide-gelin ilişkisini sen değiştiremezsin kalıplaşmş kayınvalide modeli oldukça yaygın oldugundan dolayı 10 kişiden 9'u bu modele sahibiz..

Benim kayınvalidem annem gibiydi nişanlıyken,her nedense düğüne 1 ay kala hepten değişti,şuan komşum gibi bile değil..bana yaşattıkları kötü günlerden sonra bende okadar çok değiştim ki onlara karşı bu değişimimi kabul edemiyorlar şimdilerde.

Mesafeliyim aramızda soguk rüzgarlar her ortamda esiyor,eşimle bu nedenle çok büyük sorunlar yaşadım haklı oldugumu düşünsede aslında oda içten içe ailesine karsı ömür boyu sıcak olmamı ve fedakarlık yapmamı beklıyor..Bunu çok iyi biliyorum.
Ve bu ınsanları uyardıgım halde hala evıme geldiklerinde duvarda asılı olan resimlerden tutun bardagımın rengine saçımın seklıne kadar karısırlar.. ve eger o resım oradan inmezse senın evıne birdaha girmeyız diyerekten eşimle sorun yaşamama sebep oluyorlar...

Bu yaşadıklarım normal şeyler çünkü ben 'GELİNİM ' :)

Ama susamıyorum!![/LEFT]

Caglacım, evlendıgınde susmayı da ogreneceksın!
Susmak da bır tepkıdır sonucta.

elefera, anlattıklarından aslında ne kadar haklı olduğun ve nasıl öğrendiğini de çıkardım..Hımm...Zamanla demek ki ben de görmeyen duymayanı oynamaya çalışacağım,
senin durumunu anlayabiliyorum, kesinlikle eşinle karşılıklı olmayınca bu arama meselesi dargınlığında haklısın..
Ama mesajının en güzel kısmı neresiydi biliyor musun? EŞİMİ ÇOK SEVERİM demen, biz bayanlar daha hassasız erkeklere göre, ve ben de bir problem çıkınca ağlayıp sızlayacağımı biliyorum anlaşılamamak çok büyük bir dert..çünkü ben bunları kendisine anlattığımda, küçük şeyleri çok büyüten biri oldum..
O yüzden ben de sesimi çıkarmamaya çalışıcam, yapabilirsem ya da senin gibi yaşayarak öğrenicem..

AJAN BEN DEĞİLİM VALLA:)

teşekkür ederim ...

Hımmm...Çok sinir bozucu bir durum yaa..Bir de en kötüsü baştan annem dediğin insanın değişmesi olsa gerek...
Ve daha kötüsü sanırım eşler ne kadar HAKLISIN HAYATIM dese de onun bir AMA SAYGILI DAVRAN kısmı vardır..
Çok yakın oturmamak çok sık gelinip gidilecek bir mesafede yaşamamak en iyisi sanırım...:1no2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…