evli bayanlardan bekar bayanlara öneriler

wala kızlar yok evlenelim yok ben evde kalcam filan diye yakınmayın tamm evlilik güzel hele de sevdiğin adamla buna lafım yok ama sorumluluk artıyor hele bi de çalışıyorsanız işiniz daha da zor ev de işler bekliyor koca ilgi bekliyor kv sizden bişiler bekler :) yani her iş size bakıyor. sakın yanlış anlayın pişman değilim benim ki sadece aile özlemi bi de sorumluluk yüklenince kolaya kaçmak galiba

Evlenmeden önce ( benim gibi :) ) asla ailesiyle aynı evde yaşama fikrini size sunarsa kabul etmeyin .

Onun ailesi hakkında olumsuz bir yorum yapmayın ve kendi ailenizede yaptırmayın .

Ona çok ilgi göstermek geliyorsa onu çok istiyorsanız bunu zamanı gelince gösterin her zaman belli etmeyin .

Saçma sapan kıskançlıklarınız varsa bunu yansıtmamak için elinizden geleni yapın .

Ve kuralınız olsun ki evlenmeden önce birbirinize söz verin ve ne kadar büyük bir kavga geçerse geçsin aranızda yatakları ayırmayın ayrı uyumayın .

Peki erkek özellikle kadının ailesinin yanında daha çok ilgi bekliyosa nasıl denge kurardınız?

bekar kızlara bagırarak söylüyorum
1,AŞK KARIN DOYURMAZ
2.KOCAYLA EVLENİYORUM AİLESİYLE DEGİL YANLIŞ
3.ZAMANLA HERŞEY DÜZELİR
4.EVLENİNCE DÜZELİR
5.UZAKTA OTURUCAM BİŞEY OLMAZ
6.KENDİ ANNEM BABAM GİBİ GÖRÜYÜM ONLARDA BENİ KENDİ KIZLARI GİBİ GÖRÜP SEVERLER
...diye düşünürseniz çok üzülürsünüz

1 )dugunden once erkek tarafını nekadar zora sokarsan okadar kiymetlisin . Kolaylastirmayin zorlastirin. Ev icin ceyiz disinda bisey almayin alinanlarin hepsini de en iyisinden alin .istenebilecek en yuksek mehiri isteyin takilari kalin kalin 22 ayarlardan secin.
Evlendikten sonra cektiklerinizi görünce az bile yapmisim diyeceksiniz.
Onlar bikac ay cekerse siz omur biyu cekeceksiniz. Kadin olmak cok zor. Evisi dogum cocuk aile ilişkileri, evlendikten sonra degisen koca yikilan hayaller dogumla yipranan vucut giden genclik falan falan
Evlenmeden ince ne yaptirirsan kar . Sonra cok zor (istisnalar olabilir tabi)

Bir de düğünle ilgili herseyi kontrol et dugun muzigini bile.

2) aileleri yuzgoz etme. Sen nisanlina soyle o sana soylesin istekleri. Ayruca annem bunu dedi babam bunu dedi demek yok annenin babanin isteklerini kendi istegin olarak soyle

3)asla aileni esine kotuleme onun kotulemesine de musaade etme sen de onun ailesine laf etme

4)yeterince tanıdıgindan emin degilsen hemen cocuk yapma gez toz ehliyetin yoksa al. Yukseklisans yap falan..

5) erkek tarafina cok yuz verme seviyeli ve mesafeli ol. Evine zirt pirt girip cikamasinlar

6)esinin bekarliktan kalma ve hosuna gitmeyen aliskanliklari varsa birakmadan hamile kalma hamilelik insanin elini kolunu bagliyor

7)dogacak çocuğun ismini simdiden belirle ya da istemeyecegin ismi koymayacagina dair soz iste. bu konuda cok dertli var..

8) beceremedin bir konu varsa da erkek tarafina belli etme. Acik verme. Onlarla dertlesme..

9) kv yada gorumceye esinden yakinma

10) nekadar iyi gorunseler de esinin ailesinden kimseye yakin oturmaaa

Daha coook sey yazilabilir

Ayyy en onemlisini unutmuşum.

Kendi ailene yakin otur. Eşinin memleketine gitme. Gerekirse senin memleketinde İş bulsun . Bayanin ailesine daha cok ihtiyaci var.
Bunu bana cok soylediler ama ben esimin işi icin dinlemedim cooook pişmanım

Ne kadar doğru tespitler.. Burda erkek tarafının ailesine yüklenmemek gerektiğini söyleyenler,gelin damat tüm borçları sıtlanmalı yazanlara şaşıyorum,kadın erkek eşitmiş herşeyi evde beraber yapıyolarmış zaten.. Çok değişik bi düşünce değer görüyolarmı acaba meraktayım

• Bir babanın, evlenecek oğluna nasihati !

Âkil adam, Peygamber Efendimiz’in (asm) sözlerinden ve tecrübelerinden hareketle, oğluna evlenmeden evvel birkaç öğüt verir. İşte onlardan bir demet:

Oğlum! Şimdi sana 30 yıllık evliliğimin tecrübelerine dayanarak bazı nasihatlerde bulunacağım. Bu nasihatle uyarsan dünyada mutlu bir ömür geçirdiğin gibi, ahirette de ebedî saadete ulaşırsın inşaallah.

* Doğup büyüdüğü, senelerce yaşadığı bir yuvadan çıkarak, yabancı bir yere gelecek, huyunu-suyunu tam olarak bilmediğin bir insanla yaşayacak, bir yastıkta kocayacaksınız.

* Sen ona dost ol ki, o sana sevgili olsun.

* Sen evin direği ol ki, o da kirişi olsun.

* Sen ona hizmetkâr ol ki, o da sana cariye olsun.

* Ona sıkıntı verme ki, o da sana huzur kaynağı olsun.

* Sen ondan uzaklaşma ki, o da sana yakın olsun!

* Onun eğe, kaburga kemiğinden (mecazdır) yaratıldığını unutma ki, doğrultmaya kalkmayasın!

* Gözü ol, kulağı ol, kolu ol, gücü ol, onu koru ki, başkasına sığınmasın!

* Dışarıda işlerinle, içeride eşinle, çocuklarınla meşgul ol!

* Yiyecek, içecek hususunda cömert ol; “kanaati, iktisadı öğret”, ancak “Çok harcıyor, israf ediyor” diye asla şikâyette bulunma!

* Karının hakkını kendi hakkına tercih et!

* Eşinin akrabasını gözet!

* Evde asla asık suratlı olma, onu sevdiğini sık sık ifadeden çekinme!

* Eşinin senden ne istediklerini dikkatle not al! Meşrû isteklerini geri çevirmemeye çalış. Gücünün yetmediklerini ise, belirli bir takvime bağla. Tarihî geldiğinde de vaadini yerine getir.

* Evin idare ve düzeni ona aittir, her şeye karışma!

* Çocuklarının en büyük ve en tesirli hocası anneleridir.

* Eşinle sık sık istişare et.

* Yaptığın işleri, iyilikleri başına kakma! İyilik olarak ektiğin her tane, yüz tane olarak sana döner!

* Emirler yağdırmaktan kaçın. Ona güzellikle, iyilikle ve yumuşak sözle nasihat et.

* Hanımının hatalarını sakın çocuklarının ve başkalarının yanında söyleme. Yalnız iken, yumuşak bir şekilde söyle!

* Aile sırlarınızı kimseyle paylaşma.

* Kötü alışkanlıklardan ve yalandan uzak dur! Bunlar yuvayı içten içe yıkan birer kurttur.

* Sen ona katlanırsan, o da sana katlanır. O katlanmazsa da Allah’ın seni onunla imtihan ettiğini düşün. Ona her yönüyle iyi bir hayat arkadaşı olmaya çalış!

* Önemli gün ve bilhassa bayramlarda küçük ve basit de olsa, ona hediyeler al!

* Unutma, eşine merhamet edersen, sana da merhamet edilir.

* Daima tefekkürde ol. İbadetlerini ifâ et. Namazlarını vaktinde ve mümkünse cemaatle kılmaya çalış!

* Sen Allah’tan razı ol ki, Allah da senden razı olsun! Senin rızan, nimete şükür, nikmete rıza ve sabretmektir.

* Şu sözü çerçeveleterek başının üzerine as: “Nerede olursan ol Allah’a karşı gelmekten sakın; yaptığın kötülüğün arkasından bir iyilik yap ki bu onu yok etsin. İnsanlara karşı güzel ahlâkın gereğine göre davran.” (Tirmizi, Birr, 55.)

* Evliliğin de senin için bir imtihan olduğunu hiçbir zaman aklından çıkarma.

Karşındakine sadece insan olduğu için saygı duy ve aşık olmadan evlenme.

Bu ikisi zaten her şeyin temelinde.

kv ye görümce vb. kişilere yakın oturma sorun oluyor. her ne kadar yok ben karışmam etmem deseler de karışılıyor. kavga edersin ortada hele ki eşin olacak adam her seyi anasına yetiştirecek bir tipse yandın.evlenmeden önce her seyi net olarak konuşmak gerekir başta tavır koyulmalı sonrasında üzülmemek için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…