Evli Bayanlardan tavsiye istiyorum :)

Fotosentez

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2010
1.129
598
323
Diğer
Merhaba bayanlar :)

Ben işin içinden çıkamadım, sizlere danışmak istedim.

Benim çocukluk arkadaşım var,Araya uzun zaman girdi bir süre görüşemedik, sonra o beni buldu ve şu an baya yakın arkadaşız, aynı eskisi gibi.

Çok uzatmayayım, kendisi 1 yıllık evliyken boşandı. Sebebi kaynanası görümcesi adamın onu herkese ezdirmesi vs vs. En son başka bir kadınla eşinin dedikodusu çıktı, hatta adam görüştüğünü itiraf etti. Tüm bunlara rağmen adam ondan boşandı, üstelik 1 yaşındada bir kız bebekleri var.

Şimdi arkadaşım evlenmeden önce 5 yıl beraber oldugu eski sevgilisiyle görüşüyor. Adam evli ama ayrılacağım boşanacağım diyormuş. O çok çok inandı, ancak ben elbette inanmadım. Adam bana yaza kadar süre ver, ben boşanacağım demiş, ama şimdi sık sık gece yarılarına kadar telefonda konuşuyorlar.

En son fikrimi sordugunda dayanamadım söyledim, Bak dedim, sen ne olursa olsun evli bir adamla görüşüyorsun.Zamanında sana da aynısı oldu, senin canın yanmadı mı? Şimdi sen başka bir kadının canını yakıyorsun. Ayrıca daha herşey çok yeni, haa olabilir gerçekten dedikleri doğruysa boşansın gelsin, ondan sonra düşün düşüneceksen ama şimdi dolaylıda olsa bir yuvayı yıkan insan oluyorsun dedim.

Oda bana ben evli olmadıgım için bilemeyeceğimi, cinsel anlamda eşler birşey yaşamıyorlarsa bu evliliğin bittiğini, hem bu şekilde görüşerek onu tanıdığını gelişmeleri izlediğini, ayrıca gece sabah öğlen sürekli görüştüklerini demekki evli olsa evde olsa grüşemeyeceklerini söyledi.

Sonuçta ben 'evli olamadığım' için bilemedim, sizlere sorayım dedim. Çünkü ne dersem bir cevabı var ancak durup durup yanlış mıyım acaba diyor.

Bu olaydan bende kendime birşey çıkarttım. Kadının en büyük düşmanı gene kadınmış. Bu insan 7 ay önce aynısını kendi yaşadı ama birbaşkasına yapmaktan çekinmiyor. Bende artık onunla bu sohbetlerde yer almak istemiyorum ama madem evli değilim anlamıyorum, belki evli olup bu konuda benim bakış açımı değiştirecek biri çıkar diye yazmak istedim.

Minareye kılıf dikmiş arkadaşın,

ne biliyormuşki aralarında mı yatıyormuş...Tövbe tövbe...Olmaz arkadaşım ...senin dediklerin doğru,bakış açın dogru.

Arkadaşın çifte standartçı... sen evli olmadıgın için bilmezsin demek sadece safsata...

ne evlilikler var hakimden dönüyor

adam karısıyla birlikte olur olmaz,

muhtemelen adamın eşinin dünyadan haberi yok,yada ayrılmaya rızası yok,ikisi bir arada idare ediliyor ...

boşanana kadar onlar aile...

Hakim ellerine kağıdı verene dek...araya giren ayırır...

sen bu kadın arkadaşından çek kendini...doğru yoldasın...

Aynisi basina gelmis hicmi acimaz insan belki karsidaki kurtarilabilecek bir evlilik ama arkadasin buna mani oldu cok yazik..

Birbirlerini tekrar nasil bulmuslar peki `?

kendi yuvasınında bir kadın tarafından yıkılmış olan bir bayanın bukadar acımasız olmasına şaşırdım

dilerim ki böyle yuva yıkmaya çalışan bayanların yuvası olmasın ördükleri çorap başlarına dolansın ağır olacak ama yeter artık burda aldatma olaylarını duymaktan şiştim

bu arada inşallahta o arkadaşınız diyemiyorum olmasın öyle arkadaşınız

vay be yuva yıkmak nekadarda kolaylaşmış.

Kadınlar akıllanmaz..
Mantıkları varken hep kalplerının sesını dınlerler..
Cok kızıyorum cook..

Ben olsam böyle bir arkadaşı defterimden silerdim. Yuva yıkanın yuvası olmaz. Kendi yuvasını da başka bir kadın yıkmış. Bildiği halde bu derece rahat davranması anlaşılır gibi değil.

SEN HAKLISIN SONUNA KADAR
arkada$in kabahatini ortmeye çali$iyor seni bastirarak
ama aklin yolu biidir dogruda bir tanedir
onunda kizi var , yine velenir yuvasi olur
Allah korkusudami olmuyor bu tur insanlarda :(

Sonra vay efendim ben neden mutsuzum Allah'ım diyolar arkadaşına resmen müstahak olmuş keşke boşanmasalarmış tam tencere kapaklarmış al birini vur ötekine.

Dediği gibi olsaydı durup durup hata mı yapıyorum diye düşünmez içi rahat olurdu. Sana sorarak yanına şak şakçı aramış baktı sen doğruları söylüyosun cahil yerine koymuş seni. Madem yaptığı yanlış değil eşi de iyi yapmış ozaman keşke öyle deseydin :19:

Benim çocukluk arkadaşım var,Araya uzun zaman girdi bir süre görüşemedik, sonra o beni buldu ve şu an baya yakın arkadaşız, aynı eskisi gibi.

Çok uzatmayayım, kendisi 1 yıllık evliyken boşandı. Sebebi kaynanası görümcesi adamın onu herkese ezdirmesi vs vs. En son başka bir kadınla eşinin dedikodusu çıktı, hatta adam görüştüğünü itiraf etti. Tüm bunlara rağmen adam ondan boşandı, üstelik 1 yaşındada bir kız bebekleri var.

Şimdi arkadaşım evlenmeden önce 5 yıl beraber oldugu eski sevgilisiyle görüşüyor. Adam evli ama ayrılacağım boşanacağım diyormuş. O çok çok inandı, ancak ben elbette inanmadım. Adam bana yaza kadar süre ver, ben boşanacağım demiş, ama şimdi sık sık gece yarılarına kadar telefonda konuşuyorlar.

En son fikrimi sordugunda dayanamadım söyledim, Bak dedim, sen ne olursa olsun evli bir adamla görüşüyorsun.Zamanında sana da aynısı oldu, senin canın yanmadı mı? Şimdi sen başka bir kadının canını yakıyorsun. Ayrıca daha herşey çok yeni, haa olabilir gerçekten dedikleri doğruysa boşansın gelsin, ondan sonra düşün düşüneceksen ama şimdi dolaylıda olsa bir yuvayı yıkan insan oluyorsun dedim.

Oda bana ben evli olmadıgım için bilemeyeceğimi, cinsel anlamda eşler birşey yaşamıyorlarsa bu evliliğin bittiğini, hem bu şekilde görüşerek onu tanıdığını gelişmeleri izlediğini, ayrıca gece sabah öğlen sürekli görüştüklerini demekki evli olsa evde olsa grüşemeyeceklerini söyledi.

Sonuçta ben 'evli olamadığım' için bilemedim, sizlere sorayım dedim. Çünkü ne dersem bir cevabı var ancak durup durup yanlış mıyım acaba diyor.

Bu olaydan bende kendime birşey çıkarttım. Kadının en büyük düşmanı gene kadınmış. Bu insan 7 ay önce aynısını kendi yaşadı ama birbaşkasına yapmaktan çekinmiyor. Bende artık onunla bu sohbetlerde yer almak istemiyorum ama madem evli değilim anlamıyorum, belki evli olup bu konuda benim bakış açımı değiştirecek biri çıkar diye yazmak istedim.

Aynen bu yazdıklarını yazacaktım sen yazmışsın zaten..

Arkadaşın yanlış yolda..

Ne olursa olsun evli bir adamla görüşüyor ve adamın boşanıp boşanmayacağı da kesin değil ki boşanmama ihtimali de var..

Arkadaşının aklı varsa adama..boşanma sürecinde görüşmeyelim boşan öyle gel...demesi lazım..yoksa üzülecek..

Sen aynı şekilde fikir vermeye devam et arkadaşına ve asla bu ilişkiyi onaylamadığını her fırsatta söyle ona.

Arkadasim deme hatta yuzune bile bakma bence.

Onun gibi basit kadinlar yuzunden binlerce aile darmadagin oluyo.

Her evlilkte kavga olur mutsuz donem olur. O donemde bu ortada kalmis erkek meraklisi kadinlar olmasa belki erkekler daha kolay evlilige adepte olabilir.

Boşanma gerçekleşmeden evlilik bitmez.. Sonuçta aynı evde yaşıyorlar, aynı yastığa baş koyuyorlar.. Üstelik aynı şekilde canı yanan bir kadın bunu bir başkasına nasıl yaşatır ilginç.. Hem de günahı var bunun. Artık insanlar ne kadar acımasız ve bencil oldu.. Kendisi şuan yuva yıkan kadın ama, binbir bahaneyle kendini ak gösteriyor. Yok zaten araları kötüymüşte bilmem ne. Görüşecekse adam resmen boşandıktan sonra görüşsün, tabi flmlerde ki gbi 'artık ne zmn boşanıcaksın karından' imajına sahip bir kadın olmadan..

Böyle kadınlar için bazen..inşallah adam oyalar oyalar da,boşanmaz karısına geri döner, böyleleri de g..gibi kalır ortada..demek geliyor içimden..:27:

Böyle kadınlar için bazen..inşallah adam oyalar oyalar da,boşanmaz karısına geri döner, böyleleri de g..gibi kalır ortada..demek geliyor içimden..:27:

Valla bu kadına ben de üzülmedim.
Allah beyni kafamızın içi boş kalmasın diye koymamış ya.
Bazılarının doğruları "nasıl işime gelirse" şeklinde kımıl kımıl şekil değiştiriyo maşallah:27:.

bence sen çok doğru düşünüyorsun ve arkadaşına da doğru fikirler sunmuşsun bende evliyim evli olup olmamakla alakalı bir durum değil bu sonuçta ortada bir yuva var yıkılmak üzere blkide evlilikleri öle yada böle giden bir erkeğin bu kadın ortaya çıkınca hepten bozuldu bilinmez arkadaşını oyalıyoorda olabilir tabi üzücü şeyler bunlar ya:19:

kötü bir dönemden geçtiği için boşlukta olabilir, sevgi ihtiyacı duyuyor olabilir.. mantıklı düşünemiyor sanırım.
ama yaşadığı şeyi yaşatmak nasıl bir şey.. yaşadıklarından sonra farklı bir psikolojiye bürünüp ona normal mi görünmeye başladı acaba? bir durup düşünemez mi insan doğrusunu bulamaz mı.. bilmiyorum anlamıyorum.. kınamakta istemiyorum ama kabul edilemez bir şey, adam doğruyu söylüyorsa resmen boşanıp gelsin..
kendini iyi hissetmek için bunları söylüyor size de işte. siz söyledikleriniz de haklısınız. biran önce aklı başına gelir umarım.
vallahi artık midem bulanıyor.. Allah'ım korusun inşallah.

Gecenin bu saatinde zaman ayırmışsınız düşüncelerinizi belirtip yardım etmişsiniz hepinize çok teşekkür ederim.:16:

Bu mesajı yazdıktan sonra mesajlaşmaya devam ettim,

Vicdanın rahat mı? dedim,

Evet rahat çünkü ayrıl diye ben demedim zaten ben gelmeden önce ayrılmak istiyorlardı dedi. Sevmeden evlendiler görücü usulü zorunluydu dedi. Sonuçta ben onunla görüşmezsem nerden bilebilirim ne yaptıgını ne zaman boşanacağını, zaten normal şeylerden konuşuyoruz öyle sevgili gibi konuşmuyoruz. Hem o olmadıgında ben bir hata yaptım o bir hata yaptı biz birbirimiz olmadan yapamıyoruz gördüm bunu sende demiyormuydun madem seni seven biri var elbette denemelisin diye dedi.

Gerçekten insan isteyince bi arkadaşın da yazdıgı gibi kılıfını hazırlıyor, ama gördüğüm kadarıyla kendi de rahatsız, vicdanı rahat değildi durup durup sorular soruyor. Ben arkadaşımı severim, mutlu olsun isterim ama bu şekilde mi? Hayır. Bende dedim ki, ben seni seven biri varsa dene dedim ancak, söyle madem ayrısın vs vs evraklarını getir bana, bu süre içinde bir daha benle görüşme konuşma, sonra herşey bitince geldiğinde, konuşuruz de dedim.

Birşey diyim mi size, şimdi bu arkadaşımın derdi bi yerde banane ama çok takıldım ya. Belki banane ama yakınımdaki bir insan böyle düşününce nasıl desem, hani burda okuyordum da sayfayı geçince bitiyordu. Şimdi öyle olmadı. Sanki burdakiler hep gerçek değil gibi gelirdi bir yerde ama yanıbaşında olunca inanamadım.

Kendisine yapılmasa, ki gene yanlış da, bi yerde hani dersin boşluğa düştü bu bir hata, ama kendisine aynısı yapıldı. Şimdi yazdım, o zaman sende senin hayatına bu şekilde giren bayanı gayet haklı mı görüyorsun dedim, ne alakası var bununla onun dedi. Akıllı da biri, ama niyet başka olunca böyle oluyor demekki.

Adamda baya zengin yurtdışında, acaba maddiyatta var mı dedim. Çünkü sürekli seninkide arabamı ya b... nın bir arabası var görsen gibi şeyler dedi, ve boşanalı sadece 3 hafta oldu olmadı. fb'dan bulmuş bu adam bunu.

Ama anladım ya, medeni durumla düşünce değişmiyormuş. Sağolun mutlu ettiniz beni. Bazı şeyler için evlenmek gerekmiyormuş demekki.

Neyse işin birde arkadaşlık boyutu var ama çok soğudum ben arkadaşımdan ya. Nasıl desem, daha bir yaşında küçücük kızıyla eve dönen bir insan daha duyarlı olmalıydı. Benden de duyarlı olmalıydı. ama korktumda kendi hayatım için. Ben arkadaşlarımı asla evime yaklaştıramayacağım o zaman. Konu dine gelmesin yanlış anlamayın da, bir de o anlamda çok kuvvetli oldugunu söyler.

Utandım bu gece böyle bir arkadaşım oldugu için kendimden. :25:

Arkadasin yanlis sulard yüzüyor... Sende farkindasin kendiside farkinda anlasilan senin demenle degismiyor hic birsey cunku herseye cevabi var.. adam neden bu zamana kadar eklememiste bosandiktan sonra hemen ekleyiveriyor ve daha yeni bosanmis ne bu acele hicmi cani yanmaz insanin..

arkadaşına empati yaptır bakalım, yani şuan yaptığı şeyin kendine yapıldığını bi hayal etsin bakalım oturupta??? sonrada ne hissettiğini sor bakalım ne dicek???
hiç sanmıyorum güzel şeyler diyeceğini....
kendine yapılmasını istemediğini başkasına yapmicaksın de sen ona, bu yaptığın yanlış diceksin bence.......

ve bence yuva yıkanın yuvası olmaz.......
çürük temelli ev durmaz yıkılır.........

arkadaşına empati yaptır bakalım, yani şuan yaptığı şeyin kendine yapıldığını bi hayal etsin bakalım oturupta??? sonrada ne hissettiğini sor bakalım ne dicek???
hiç sanmıyorum güzel şeyler diyeceğini....
kendine yapılmasını istemediğini başkasına yapmicaksın de sen ona, bu yaptığın yanlış diceksin bence.......

ve bence yuva yıkanın yuvası olmaz.......
çürük temelli ev durmaz yıkılır.........

Hayal etmesine gerek yokki ayni seyi yasamis zaten..

Back
X