Evli Bayanlardan tavsiye istiyorum :)

Arkadaşım dediğiniz kişi yanlış yolda ve böyle devam ederse belayı bulacak.

Siz uzak durun bakın sizin aklınızı karıştırmaya başlamış bile.Kişi zamanla arkadaşlarına benziyor.

Aslında sizin gibi ona doğruları söyleyen birinin değerini bilmeliydi ama belli ki yanlışı-doğruyu ayıramayacak durumda.

Siz henüz evlenmeden bu durumlara tanık oluyorsunuz Allah korusun evlilikten soğumayasınız.

inşallah bu insan siz değilsinizdir
ayrılacağım diye ilişkiye başlayanların hiç birisi ayrılmaz
ortada bir de kız çocuğu var
biriyle evlenmeden önce 1000 kere düşünmek lazım

Merhaba bayanlar :)

Ben işin içinden çıkamadım, sizlere danışmak istedim.

Benim çocukluk arkadaşım var,Araya uzun zaman girdi bir süre görüşemedik, sonra o beni buldu ve şu an baya yakın arkadaşız, aynı eskisi gibi.

Çok uzatmayayım, kendisi 1 yıllık evliyken boşandı. Sebebi kaynanası görümcesi adamın onu herkese ezdirmesi vs vs. En son başka bir kadınla eşinin dedikodusu çıktı, hatta adam görüştüğünü itiraf etti. Tüm bunlara rağmen adam ondan boşandı, üstelik 1 yaşındada bir kız bebekleri var.

Şimdi arkadaşım evlenmeden önce 5 yıl beraber oldugu eski sevgilisiyle görüşüyor. Adam evli ama ayrılacağım boşanacağım diyormuş. O çok çok inandı, ancak ben elbette inanmadım. Adam bana yaza kadar süre ver, ben boşanacağım demiş, ama şimdi sık sık gece yarılarına kadar telefonda konuşuyorlar.

En son fikrimi sordugunda dayanamadım söyledim, Bak dedim, sen ne olursa olsun evli bir adamla görüşüyorsun.Zamanında sana da aynısı oldu, senin canın yanmadı mı? Şimdi sen başka bir kadının canını yakıyorsun. Ayrıca daha herşey çok yeni, haa olabilir gerçekten dedikleri doğruysa boşansın gelsin, ondan sonra düşün düşüneceksen ama şimdi dolaylıda olsa bir yuvayı yıkan insan oluyorsun dedim.

Oda bana ben evli olmadıgım için bilemeyeceğimi, cinsel anlamda eşler birşey yaşamıyorlarsa bu evliliğin bittiğini, hem bu şekilde görüşerek onu tanıdığını gelişmeleri izlediğini, ayrıca gece sabah öğlen sürekli görüştüklerini demekki evli olsa evde olsa grüşemeyeceklerini söyledi.

Sonuçta ben 'evli olamadığım' için bilemedim, sizlere sorayım dedim. Çünkü ne dersem bir cevabı var ancak durup durup yanlış mıyım acaba diyor.

Bu olaydan bende kendime birşey çıkarttım. Kadının en büyük düşmanı gene kadınmış. Bu insan 7 ay önce aynısını kendi yaşadı ama birbaşkasına yapmaktan çekinmiyor. Bende artık onunla bu sohbetlerde yer almak istemiyorum ama madem evli değilim anlamıyorum, belki evli olup bu konuda benim bakış açımı değiştirecek biri çıkar diye yazmak istedim.

Evli değilim ama bildiğim bir şey var, evli erkekler eşlerini aldatırken genelde "zaten aramızda hiçbir şey kalmadı" yalanını kullanıyorlar. Aranızda bir şey kalmadıysa boşanın o zaman? Yok, ona da bir bahane buluyorlar. Bu da genellikle "eşim beni tehdit ediyor, boşanmaya yanaşmıyor" oluyor.

bence sen karışma ne hali varsa görsün
nasılsa arkadaşının herşeye cevabı var
ha yaptıgı dogrumu tabiki degil
görüşüp sinirini bozma derim:ssz:

siz haklısınız tabiki.bunu anlamak için evli olup olmamanın önemi yok.çocuk dahi olsa bunun yanlış olduğunu bilir.arkadaşınız yanlış yolda kendine yapılanın aynısı başka kadına yaparak aynı hatalara düşüyor.ruh hali hangi düşüncelerde kim bilir.intikamını başka kadındanmı almaya çalışıyor yazık keşke hayattan ders alıp aynı hatalara düşmeseydi.

Ah be fotosentez ne kadar acı bir kadının baska bir kadının yuvasını yıkmaya sebep olması.

Bu işin evli ya da bekar olmakla hic ilgisi yok. Tamamen ahlak anlayışı. Hayatta bazı seyler siyah beyazdır bu da onlardan biri işte. Evlilik sadece cinsellik demek değildir.

Bu konuda yazacak cok seyim var ama küfretmek istemiyorum :1:

Bende öyle düşündümde, hani burda diyorlar ya sadece evli olanlar yazsın bekarlar anlamaz vs falan diye. Acaba dedim gerçekten öyle mi? Ayrıca cinsellik yaşanmaması gerçekten bir evliliğin bittiğini mi gösterir? Bazen insanlar günlük hayatın stresinden yada aralarındaki bazı problemlerden birlikte olmak istemezler diye düşünüyorum. Ama bu net bir biçimde evliliği yıkar mı?

Her evliliğin süreci, bitmesi muhakkak farklı oluyordur nasıl böyle bir düşünceyle tüm evlilikleri tekdüze hale getirebilir ki.
buna akla uygunlaştırma diyoruz. yani kendini böyle olduğuna yada olacağına inandırmaya çalışıyor., o yüzden kendince hatalı değil ve hatta onu bu şekilde tanıyabildiğini düşünecek kadar haklı...

arkadaşın gibiler yüzünden binlerce yuva belki kurtarılabilirken yıkılıyor. Kendisine yapıldığı halde şuan yapıyor olması da ayrı bir muamma, hele bir de anne.

bence görüşmeyin derim. :19::19: kolay gelsin

Görüşmüyorum zaten, ama yazdıgınız çok hoşuma gitti. Gerçekten bu akla uygunlaştırma ya! Yanlış olan birşeyi kendine inandırmaya çalışıyor. Ama tökezliyor biliyormusunuz. Görüyorum rahat değil içi.

inşallah bu insan siz değilsinizdir
ayrılacağım diye ilişkiye başlayanların hiç birisi ayrılmaz
ortada bir de kız çocuğu var
biriyle evlenmeden önce 1000 kere düşünmek lazım

Forumdaki yazılarımı az çok gördüyseniz değilim, ha başıma gelebilirdi, o zaman boşanma evragıyla birlikte gel deyip o sürede hiç görüşmezdim. Ama biliyormusunuz aslında buda yanlış. Evliliği bitip yara almış boşa düşmüş bir adam beni yarabandı olarak kullanabilir. Bu ilişki baştan ölü doğmuş bence.

Bu sabah mesaj atmış, aynen yazıyorum.

Sen aşık olmak, kavuşamadığın insanı unutmak için hata üstüne hata yapmak nedir biliyor musun? Biz birbirimizi kaç sene bekledik, sevdik. Ailesi izin vermedi. Benim için taa yurtdışından buralara geldi. Ama ailesi izin vermediğinden kavuşamadık. Ben onu unutmak için evlendim o da ailesinin zoruyla evlendi. Ben evliyken bile takip ediyormuş beni, anlamıyor musun ne kadar sevdiğini? O kadınla mutlu değillerse, olamıyorlarsa benim suçum ne? Sevmeden evlenmişler zaten. Şimdi kapıyı çarpıp çıkar ama o zaman kadın inat ederse 3 4 yıl uzayan bir dava olur. Kadının da gönlünü alarak ayrılmak istiyor. Bende bu süre içinde onun yanında olmak istiyorum. Hem bana yalan mı söylüyor onu da görmek istiyorum. Neyi yanlış ki bunun? Benimde annem babam yok bir yuva kurmak istesem çok mu? Kadın o kadar onursuz gurursuz bir kadın ki surat asan, başkasını sevdiğini söyleyen onunla cinsellik yaşamayan bir adamla evli. Dün sormuştun ya vicdanın rahat mı diye, düşündüm de çok çok rahat. O yuvayı çocugum ve ben bu kadından daha fazla hak ediyoruz.

Yazmış. Ben inanamadım. Son 2 aydır görüşüyoruz. Bu kadar ileri gideceğini hiç düşünmezdim. Sanki içinden başka biri çıktı! Cevap olarak Allah yolunu açık etsin bir daha benimle görüşme arama beni yazdım, bunu yazmış.

Sen uğraşıp didiniyorsun 3 5 kuruş için, benim böyle zengin üstelik sevdiğim bir insanla olmam mı gücüne gitti? Keşke senin içinde bunları yapacak bir insan olsaydı.

Yazmış. Kızgınım varya, çok kızgınım kendime. Göremedim ya ben bu insanın gerçek yüzünü. Çok kızgınım. Ne salakmışım. Ama okuldan ayrılma eşyalar iş derdi derken detaylı da görüşemedik. Ama anladım ne oldugunu. Az çok benim yazılarımı okuyanlarınız olmuştur belkide, her yorumumu sizi kırmak istemem, yanlış anlamayın lütfenle başlarım çünkü ben çok korkarım bir insanın kalbini kırmaktan, kişisel değerlerimle onu yargılamaktan. Ama bir yerde, benim artık sabrım kalmıyor. Bu cümlesine yazılacak şey belli, ama ben kendimi bozmak istemiyorum. FBdan falan sildim engelledim, aramaya devam ederse, sonu kötü bitecek onun için.

Bende öyle düşündümde, hani burda diyorlar ya sadece evli olanlar yazsın bekarlar anlamaz vs falan diye. Acaba dedim gerçekten öyle mi? Ayrıca cinsellik yaşanmaması gerçekten bir evliliğin bittiğini mi gösterir? Bazen insanlar günlük hayatın stresinden yada aralarındaki bazı problemlerden birlikte olmak istemezler diye düşünüyorum. Ama bu net bir biçimde evliliği yıkar mı?

Görüşmüyorum zaten, ama yazdıgınız çok hoşuma gitti. Gerçekten bu akla uygunlaştırma ya! Yanlış olan birşeyi kendine inandırmaya çalışıyor. Ama tökezliyor biliyormusunuz. Görüyorum rahat değil içi.

Forumdaki yazılarımı az çok gördüyseniz değilim, ha başıma gelebilirdi, o zaman boşanma evragıyla birlikte gel deyip o sürede hiç görüşmezdim. Ama biliyormusunuz aslında buda yanlış. Evliliği bitip yara almış boşa düşmüş bir adam beni yarabandı olarak kullanabilir. Bu ilişki baştan ölü doğmuş bence.

Sen aşık olmak, kavuşamadığın insanı unutmak için hata üstüne hata yapmak nedir biliyor musun? Biz birbirimizi kaç sene bekledik, sevdik. Ailesi izin vermedi. Benim için taa yurtdışından buralara geldi. Ama ailesi izin vermediğinden kavuşamadık. Ben onu unutmak için evlendim o da ailesinin zoruyla evlendi. Ben evliyken bile takip ediyormuş beni, anlamıyor musun ne kadar sevdiğini? O kadınla mutlu değillerse, olamıyorlarsa benim suçum ne? Sevmeden evlenmişler zaten. Şimdi kapıyı çarpıp çıkar ama o zaman kadın inat ederse 3 4 yıl uzayan bir dava olur. Kadının da gönlünü alarak ayrılmak istiyor. Bende bu süre içinde onun yanında olmak istiyorum. Hem bana yalan mı söylüyor onu da görmek istiyorum. Neyi yanlış ki bunun? Benimde annem babam yok bir yuva kurmak istesem çok mu? Kadın o kadar onursuz gurursuz bir kadın ki surat asan, başkasını sevdiğini söyleyen onunla cinsellik yaşamayan bir adamla evli. Dün sormuştun ya vicdanın rahat mı diye, düşündüm de çok çok rahat. O yuvayı çocugum ve ben bu kadından daha fazla hak ediyoruz.

Yazmış. Ben inanamadım. Son 2 aydır görüşüyoruz. Bu kadar ileri gideceğini hiç düşünmezdim. Sanki içinden başka biri çıktı! Cevap olarak Allah yolunu açık etsin bir daha benimle görüşme arama beni yazdım, bunu yazmış.

Sen uğraşıp didiniyorsun 3 5 kuruş için, benim böyle zengin üstelik sevdiğim bir insanla olmam mı gücüne gitti? Keşke senin içinde bunları yapacak bir insan olsaydı.

Yazmış. Kızgınım varya, çok kızgınım kendime. Göremedim ya ben bu insanın gerçek yüzünü. Çok kızgınım. Ne salakmışım. Ama okuldan ayrılma eşyalar iş derdi derken detaylı da görüşemedik. Ama anladım ne oldugunu. Az çok benim yazılarımı okuyanlarınız olmuştur belkide, her yorumumu sizi kırmak istemem, yanlış anlamayın lütfenle başlarım çünkü ben çok korkarım bir insanın kalbini kırmaktan, kişisel değerlerimle onu yargılamaktan. Ama bir yerde, benim artık sabrım kalmıyor. Bu cümlesine yazılacak şey belli, ama ben kendimi bozmak istemiyorum. FBdan falan sildim engelledim, aramaya devam ederse, sonu kötü bitecek onun için.

Vallahi yuh diyorum başka bişey demiyorum.
Senin üzerinden vicdanını aklayacak sen onaylayınca.
Vicdanen rahat değil bence kesinlikle.
Kendi kendisini temize çekmeye çalışıyor.
Beklediği tepkiyi alamayınca çirkinliğin dibine vurmuş.
Pes ya.O yuvayı en çok biz hakediyoruz diyebilmesi için sağlam bişeyler içiyo olması lazım.
Bütün irtibatını kesmen iyi olacak kesinlikle.
Değmez uğraşmaya.
Gün gelecek ,kendi yaptığı bu iğrençlikler için çok pişman olacak.
Bir evlilikte senin de düşündüğün gibi cinselliğin aksadığı zamanlar olabilir.
Ancak bu evlilik aktinin bittiğini gösterir bir veri değildir 3. şahıslar için.
Mahkemelerde değerlendirilir ancak boşanma aşamasaına geldiğinde.

Vallahi yuh diyorum başka bişey demiyorum.
Senin üzerinden vicdanını aklayacak sen onaylayınca.
Vicdanen rahat değil bence kesinlikle.
Kendi kendisini temize çekmeye çalışıyor.
Beklediği tepkiyi alamayınca çirkinliğin dibine vurmuş.
Pes ya.O yuvayı en çok biz hakediyoruz diyebilmesi için sağlam bişeyler içiyo olması lazım.
Bütün irtibatını kesmen iyi olacak kesinlikle.
Değmez uğraşmaya.
Gün gelecek ,kendi yaptığı bu iğrençlikler için çok pişman olacak.
Bir evlilikte senin de düşündüğün gibi cinselliğin aksadığı zamanlar olabilir.
Ancak bu evlilik aktinin bittiğini gösterir bir veri değildir 3. şahıslar için.
Mahkemelerde değerlendirilir ancak boşanma aşamasaına geldiğinde.

Bende çok şaşkınım işlerin bu noktaya gelmesine. Ve ortak bir arkadaşımdan duydum çocuğu babasına gönderecekmiş. Öyle evlenecekmiş (adam eğer boşanıp da kendisiyle evlenirse) Zaten kendi çocuguna bunu yapan adam bana naapmaz ki? Ben bu insanı, hatasını anlasa dahi yakınımda tutamam ki. :50:

Yuh yani o yuvayı biz daha çok hak ediyoruz ne demek ya! Pes doğrusu. Bu kadınla arkadaşlığınızı kesmeniz kendinize yaptığınız en doğru şey. Kınamıyorum. Allah ıslah etsin diyelim...

her insan kalbinin ekmeğini yer diye bir söz var ya çok doğru senin arkadaşında kalbinin ekmeğini yemiş.

hakketmiş aldatılmayı bence müstahak olmuş ona

normal bir insan evladı kendi yaşadığı acıyı bir başkasına yaşatır mı.

bu kafayla giderse başına daha neler gelir kim bilir ben çocuğuna üzüldüm sadece.

sende bu insanla pek samimi olmasan senin açından iyi olur böylesinden insana ancak zarar gelir.

canim o minareyi yakmis kilifini hazirlamis azicikda sen destekleseydin deymeyin keyfine ama oldumu bu simdi sen ne yaptin gerceklerle yuzlestirdi oda ters tepti o nede olsa sen bekarsin ne anlarsin bu islerden bosuna dememisler kadinin kadina verdigi zarari erkek vermez diye birak ne hali varsa gorsun kendi kendini dusurdugu su durumu birgun gorurde aklina basina gelir[/QUOT

Asıl kendısı evlı oldugu ıcın aynı acıları yasadıgı ıcın anlamalıydı ve karsısındakı kadına kendısıne yapılanı yapmamalıydı
bu arkadasın nezaman hatasını anlıcak bılıyormusun?bu kadın ıcın kac yıllık karısını yavrusunu bırakan adam bununla evlendıgındede bır baska kadın ıcın bunu bıraktıgında:ssz:

Back
X