evli bayanlarin calismasi

• Konu Sahibi Konu Sahibi doux
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

doux

Çareyi dışarıda arama, çare sadece senin içinde.
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2013
1.723
1.763
208
Kadinlar temizlik, yemek vs birsürü is yapip üstüne birde ise gitmelerini anlamiyorum.
Biz on is yapip birde ise kosusturcakmisiz. Erkekler sadece bir ise gidip geliyor hayatlari hos..
hatta aralarinda ise gitmeyenler var.. Allah caliskan olmayan erkeklerden korusun bizi!
Cok mu feministim ben yaa :KK14: ama hakli degilmiyim sizce?
Erkegim ev islerinde yardim eder bende calisirim diyen bayanlarida hic anlamiyorum..
erkegin yardim etmesi ne kadar olabilir? bir süpürge calistirirlar en fazla.. el aliskanliklari bile yok ..
arkasindan yine temizlemek zorunda kalirsiniz.. iciniz rahat etmez.
Hele calisan bayan istiyorum diye bas bas bagiran erkekler yokmu :mad:
sinir oluyorum!
Biz ayni anda on is halledelim popomuzden terler aksin
kalkmis adam sadece bir ise gidip geliyor düzenli saatte baska yaptigi birsey yok
ama karisinin calismasini istiyor.

Haa birde koca parasi yemem diyen hanimlar var..
Niye yemiyorsun? Kocan o senin.
Bu eziklik degil!
Kocaniz hic diyor mu ben esimin yaptigi yemekleri yemem kendim yaparim kendim yerim?
Yooo afiyetle yiyor ...

Tabi maddi durum konusuda var. Durum kötüyse hanim yardimci olur
kücük bir ek is yapar eve katkisi olur tabiki.
Ama eve ekmek getiren erkek olmali bence.

offf daha diyecek cok sey var cok örnek var ama simdilik bukadar
sizin yorumlarinizi cok merak ediyorum

Babamdan para isterken utanıyorum ben, kocamdan hiç isteyemem. Çalışırım, her ay maaşımı alırım içim rahat olur.

Para kazanmak dışında da hedeflerim var. Yani sırf para kazanayım diye çalışmayı düşünmem.

Bu devirde tek maaşla geçinmek gerçekten zor, kadınların da elini taşın altına koyması yanlış bir şey değil.

Tabi bu da benim fikrim :)

Ben herkesin nasıl isterse öyle yaşaması taraftariyim ama çalışan hanımların ev hanimlarina işe yaramaz,hazır yiyen muamelesi yapmasına da ifrit oluyorum.Ayrica size aynen katiliyorum kocam yahu niye yemeyeyim parasini...

Buyrun cümbüşee. En popi KK konularından. Yeni üye de değilsin okumuşsundur buradaki konuları. Çoğu kadın maddi gücü olmadığı için aldatıldığı, şiddet gördüğü, aşağılandığı evliliğinden sıyrılamıyor. Kimsenin de garantisi alnında yazmıyor. Eşiniz vefat eder ya da sakat kalırsa? Eli ayağı tutan, gözü gören herkes çalışsın. Hoş, bunlara sahip olmayıp çalışanlar da var. Onlar ayriyetten saygı duyulası. Ev işini gayet güzel kotaran erkekler de var. Dünyanın en zor işiymiş gibi bahsetmeyin şundan.

Kadinlar temizlik, yemek vs birsürü is yapip üstüne birde ise gitmelerini anlamiyorum.
Biz on is yapip birde ise kosusturcakmisiz. Erkekler sadece bir ise gidip geliyor hayatlari hos..
hatta aralarinda ise gitmeyenler var.. Allah caliskan olmayan erkeklerden korusun bizi!
Erkegim ev islerinde yardim eder bende calisirim diyen bayanlarida hic anlamiyorum..
erkegin yardim etmesi ne kadar olabilir? bir süpürge calistirirlar en fazla.. el aliskanliklari bile yok ..
sinir oluyorum!
kalkmis adam sadece bir ise gidip geliyor düzenli saatte baska yaptigi birsey yok

Bu eziklik degil!
Kocaniz hic diyor mu ben esimin yaptigi yemekleri yemem kendim yaparim kendim yerim?
Yooo afiyetle yiyor ...

Eskiden kadınlar evde durur erkekler çalışır eve ekmek getirirdi. Bu yüzden evin tüm işini, çocuğun bakımını, yemeğini kadın yapardı, para kazanmak ise erkeğin göreviydi. Bu çiftler arası eşit bir dağılımdı. Ama artık kadınlar da çalışıyor ve ben karı koca çalışılan evde, işler kadının görevidir düşüncesine tahammül edemiyorum. Kadın hem para kazanacak, hem ev işini, yemeği, çocuğun bakımını yapacak.. Sonra kadınlar neden erken çöküyor, kadınlar neden bu kadar çabuk depresyona giriyor, neden kadınlar öbür tarafa erken gidiyor, vay kadınlar neden erkeklerini mutlu edemiyor. Yok anacım feminizm değil bu, insaniyet !

Evlendiğimizden beri eşim evde yardımcı olur evi de benle beraber temizler. Yemeği de çoğu zaman o yapar ben çalışıyorum o 2 senedir çalışmıyor
Çalıştığı dönemde de yapardı sağolsun.
Tek başıma elimi hiçbir şeye sürmüyorum. O evi beraber pisletiyorsak beraber temizleyeceğiz tabiki.
Koca parası yemek çok kötü bir tabir. Biz eşiz tabiki hesabımız da ortak olacak. Ama ben çalışıp kazanıyorken de eşimden harçlık vs almam. İhtiyaçlarımı görmek zorunda diye de düşünmüyorum. Ben de iş güç sahibi olup o hayatımda olsa da olmasa da kendimi idare ettirecek maddi gücüm olmalı. O yüzden kocam zengin de olsa ben işimi gücümü bırakmam...
Falan filan işte :)

sinir oluyorum!

Bu eziklik degil!
Yooo afiyetle yiyor ...

Kesinlikle feminist değilsiniz.

Koca parası yemenin feminizmle alakası yok çünkü. Bir tercihtir, saygı duyarım.
Eşim ayda 20 bin lira kazansa ben de çalışmam zira.
Hoş çalışmasam da canım sıkılır. Ama şimdiki gibi stresli iş yapmam o kesin.

Arkadaşım kocan doktor avukat değilse çalışmak zorundasın.

Günün şartları böyle
Kira faturalar mutfak masrafı herşey fahiş fiyat
Üst başı gezip tozmayı katmıyorum bile
Adam tekbaşına nasıl kalksın üstünden?

Eşim yardım etmiyo bende istemiyorum, tek isteğim işimi zorlaştırmasın çorabın tekini saatlerce aramak zorunda kalmıyım.

17 aylık evliyim eşimin parasıyla orkid bile almadım ama o benden harçlık alıyo
Çünkü maaşı aldığı gibi elime veriyo paradan anlamaz onbin lira ver ekine 1 saat sonra bulamazsın

Çalışan eş isterim diyorlar doğru diyolar
Ya çalışmıycak istemiyorum diyip evlendikten sonra çalışsın diye kuduranlara ne demeli ?

Neden kendinize saygı duyulmasıni beklerken siz çalışan kadınlara saygı duymuyorsunuz anlamıyorum.
Evet bana göre çalışmayan kadın eziktir
Sen burada ne konusursan konuş ..
Ben ve milyonlarca insanın düşüncesi bu..
Erkeği sömürmek parazit gibi yapişmak bana göre değil. .

sinir oluyorum!

Bu eziklik degil!
Yooo afiyetle yiyor ...

Benim ailemde ev kızı arayan erkekler var sırf bu yazdiklarimiz için....Mesela abim ev kızı aradığını söyler....Evdekilere kalsa çalışan gelin isterler ama muhtemelen....
Abimin gerekçeleri şunlar, Diyor ben tembel adamım ev işlerinde eşime yardımcı olamam, o da eger çalışırsa, hem çalışma hem ev işleri cok yorulur cok yıpranır gerek yok der..
Bi de soyle der ,ben eve geldiğimde kapıyı eşimin açmasını isterim der...Eve geldiğimde yemeğin hazır olsun der...
Bi de en onemlisi çocuk olunca, hanım işte,çocuk yaban ellerde olacak diyor...

Hayır yani 4 sene bir tarafımda boza pişmiş, liseden beri hayalini kurduğum meslek.
Neden çalışmayayım
Feministlikle alakası yok bunun
Çalışan kadınlar ya da çalışmayan kadınları neden bir insan dert eder o da ayrı

Neden kendinize saygı duyulmasıni beklerken siz çalışan kadınlara saygı duymuyorsunuz anlamıyorum.
Siz ev hanımı olmayi erkeği somurmek parazit olarak yaşamak olarak mi görüyorsunuz ? Benzetmeniz hiç hoş olmamış bence....

Etrafımda gördüğüm erkeklerin çoğu böyle.Hatta pazar alışverişini bile karısına gördüren erkek var. Kadın da bu durumu kabullenmiş, o erkek diye diye köle olmuş resmen. Eşimle sorunlarımız olsa da, ev işlerini ortak yapıyoruz. İş yaparken görünce hemen kalkıp o da yapmaya başlıyor ya da yorulma otur beraber yaparız diyor. Ütüleri o yapıyor. Ben de arada ütülüyorum. Hiç beklentisi yok o yönde. Yemeği de bir o bir ben yapıyoruz. Çalışma şeklimizden dolayı düzen böyle. Bazen bir kaç çeşit yemek yapıp derin dondurucu dolaba koyuyorum. Ama ev hanımı olsam ona yaptırmazdım.
Kadın eğitimli olmalı kesinlikle ama çalışıp çalışmamak ona kalmış. Ben ihtiyacım olmasa çalışmazdım, ama akademik anlamda eğitim hayatımı sürdürürdüm. Çünkü iş hayatı benim gibi çabuk incinen ve hassas kadınlara göre değil.Ben ev hanımı olarak daha mutlu olurum. Şimdiden bile çocuğum olursa ondan nasıl ayrı kalırım diye üzülüyorum, kimlere bırakırım, acaba dikkatli bakarlar mı başına birşey gelirmi vs.vs. korkuyorum.

İki cocuk annesiyim calisiyorum calisicamda ekonomik ozgurlugun elinde olmazsa koleden bir farkin kalmiyor bence ha feminizmin kelime anlami bu kadar captirilabilirdi ancak

E şu an siz de ev hanımlarına saygısızlık etmiyor musunuz?

Hayı yani 4 sene bir tarafımda boza pişmiş, liseden beri hayalini kurduğum meslek.
Neden çalışmayayım
Feministlikle alakası yok bunun
Çalışan kadınlar ya da çalışmayan kadınları neden bir insan dert eder o da ayrı
Evet haklısın, herkesin kendine göre tercihleri olur...Diğer tercih yapanları elestirmemek lazim bence....
Günümüz erkeği de çalışan kadin istiyor, ama ev hanımı isteyeni de var O da tercih meselesi....
Kimi para arar kimi başka şey....

Back
X