- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.401
- 298
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yasasin calismak, kadin olarak kendi ayaklarinin uzerinde durmak. Kocanin verecegi harcliga kalmamak, kisisel ihtiyacini, luksunu kendin yerine getirebilmek, bu konuda kocana eyvallahinin olmamasi. Kendine alacagin 3 kurusluk sey icin kocandan para beklememek, bunlari dusunmek zorunda kalmamak. Kendi parani kazanip harcamanin verdigi huzur, ozguven, mutluluk, ozgurluk... Disari cikip birseyler uretebilmek, toplum icinde saygin bir yerinin olmasi. Bagimsiz bir birey olabilmek. Evlenince iki maasla yasam standardinin artmasi,... Tek maas giren evle cift maas giren evin yasam standardi bir mi?
Daha da bircok sey sayabilirim. Az okumadik burda maddi bagimsizliligi olmadigi icin kotu kocasindan ayrilamayani. Kendi cevremizde bile en az bir tane kadin yok mu boyle? Dolu var.
Konu sahibi, senin de anlamadigin ne cok sey varmis bu kadinlarin calismasi konusunda. Halbuki az zorlayinca dusunup bulunamayacak seyler de degil yani, nesini anlamadin... Keske anlamadigin yerleri sorsaydin. Ya da anlamadigin seyi bu kadar karistirmasaydin. Amma atip tutmussun, bir de buna feministlik demissin ya, cok komik dogrusu. :)
Kadinlar okadar bastirilmis ki bu calismamak konusunda o yüzden anca calisinca kendilerini özgüvenli ve özgür hissettigini saniyorlar herhalde.
Kocana eyvallahin olmamasi ne demek.. ondan harclik almak ne demek..
Böyle sözler bana cok ters geliyor.
Sonucta o benim hayat arkadasim, esim. O artik benimle bir hayati paylasmaya karar vermis.
Onun neyi varsa benim, benim neyim varsa onun.
Ve toplum öyle bir toplum oldu ki ne yazikki sadece isi olan, calisan insanlar saygi görüyor..
Yorumunuzdan da bunu cikarabildim.
Maddi bagimsizlik güzel birsey tabiki. Evlenip coluk cocuga karismadan her kadin is hayatini yasamali görmeli..
Ama evlendikten sonra hangi maddi bagimsizliktan bahsediyorsunuz?
Evlenmissiniz herseyiniz BIR olmus.
Ama maddi olarak niye ayri olacakmisiz ?
Sizinde benim gözümde anlamadiginiz cok sey var.
Ama atip tutuyorsunuz demiyecegim cunki herkesin baska bir bakis acisi vardir bu hayatta.
Ne uretiyorsunuz ?
Benim evde oturacak bir yapım yok bir süre sonra sıkılıyorum.Ama şöyle ki Türkiye şartlarında tek maaşla birşey sahibi olamıyorsun ay sonunu zor getiriyorsun(buarada elimiz sıkı biri olmadığımızdan da kaynaklı:))bundan dolayı çalışmam da gerekiyor.Ama bu eşimin baskısıyla olan bir durum değil kendi isteğimle tamamen, hayatın yükünü eşimle birlikte sırtlanmak çok güzel ve herşey daha kıymetli oluyor.Ev yüküne gelince de sağolsun elinden geleni yapıyor.Biz bir dünya kurduk ve bu yolda ben sen değil, biz olduk:)
Kesinlikle çalışmaya devamBende snn gibi düşünüyorum canım.Tek maaşla bişi olmuyor.Evde otursam sıkılcam bütün gün boş boş ne yapayım temizlik yaparım anca bol bol :) En iyisi çalışmak bu kadar yıl çalışmışım sigortam bari boşa gitmesin (Duyandan 10 yıl çalıştım sanır )![]()
klasik bekar bayan muhabbeti,benim eşim MAŞALLAH en az benim kadar yardım eder ev işlerine ,bu vicdan işidir bütün erkekler böyledir rahatlığını vermeyeceksin karşı tarafa nasıl alıştırırsan öyle gidiyor,güzel yapamazsa arkasından ben yapmam güzel yapana kadar uyarırım.başta kocaya ,kayınvalideye şirinlik olsun diye her işe koşturan gelinler ,bi süre sonra aynı masalın kül kedisi oluyor yağma yok..Kadinlar temizlik, yemek vs birsürü is yapip üstüne birde ise gitmelerini anlamiyorum.
Biz on is yapip birde ise kosusturcakmisiz. Erkekler sadece bir ise gidip geliyor hayatlari hos..
hatta aralarinda ise gitmeyenler var.. Allah caliskan olmayan erkeklerden korusun bizi!
Cok mu feministim ben yaaama hakli degilmiyim sizce?
Erkegim ev islerinde yardim eder bende calisirim diyen bayanlarida hic anlamiyorum..
erkegin yardim etmesi ne kadar olabilir? bir süpürge calistirirlar en fazla.. el aliskanliklari bile yok ..
arkasindan yine temizlemek zorunda kalirsiniz.. iciniz rahat etmez.
Hele calisan bayan istiyorum diye bas bas bagiran erkekler yokmu
sinir oluyorum!
Biz ayni anda on is halledelim popomuzden terler aksin
kalkmis adam sadece bir ise gidip geliyor düzenli saatte baska yaptigi birsey yok
ama karisinin calismasini istiyor.
Haa birde koca parasi yemem diyen hanimlar var..
Niye yemiyorsun? Kocan o senin.
Bu eziklik degil!
Kocaniz hic diyor mu ben esimin yaptigi yemekleri yemem kendim yaparim kendim yerim?
Yooo afiyetle yiyor ...
Tabi maddi durum konusuda var. Durum kötüyse hanim yardimci olur
kücük bir ek is yapar eve katkisi olur tabiki.
Ama eve ekmek getiren erkek olmali bence.
offf daha diyecek cok sey var cok örnek var ama simdilik bukadar
sizin yorumlarinizi cok merak ediyorum
Evet ben de aynisindan bahsediyorum, bir ailenin huzuru , bir ailenin rahatı herşeyden cok değerlidir....Çünkü Ailedeki huzur bozulursa toplum bozulur....Eger ev hanımı olarak evde huzur olusturuyorsaniz ev hanımı olun...yok eger dışarda çalışarak evi huzurlu he getiriyorsaniz gidin çalışın.....Bence, hayatı paylaştığınız insanla yaşadığınız ortamın huzur, ahengi, dekoru, enerjisi bile kadının üretimi... Bununla birlikte, evin içinde de olsak, evin getirdiği sorumluluklardan arta kalan epey zaman var. Evde olduğum zamanlar da, sabah en geç 08.00'de uyanan bir insanım, bolca vaktim oluyor.
Kitap yazıyorum şu anda. Satışları bir yardım kuruluşuna giden, el yapımı ürünlere destek veriyorum.
Ne üretildiğinin de çok önemi yok aslında, kadın cenneti cehenneme, cehennemi cennete çevirecek enerjiye sahiptir, istedikten sonra...
Ne yazık ki haklısınız. Ev içinde yapılması gereken onlarca şey, saatler alıyorken taktir alamıyor. Pek çok erkek ütüyü maaşlı bile yapmaz bence :)Evet ben de aynisindan bahsediyorum, bir ailenin huzuru , bir ailenin rahatı herşeyden cok değerlidir....Çünkü Ailedeki huzur bozulursa toplum bozulur....Eger ev hanımı olarak evde huzur olusturuyorsaniz ev hanımı olun...yok eger dışarda çalışarak evi huzurlu he getiriyorsaniz gidin çalışın.....
İkisini de kiyaslayin ikisinin eksi ve artı yönleri var.....
Eger çalışayım derken evinizi çocuğunuzu belki de eşinizi ihmal ediyorsanız bence evin huzurundan caliyorsunuz demektir....Ama ihmal etmiyorsaniz ayri.....
Ayrıca en iyi uretim İNSAN üretmektir, NESİL yetiştirmektir....
Ev hanımlarının yaptığı bu ama anında urun görülmediği için ,ev hanımları hiçbirşey uretmiyormuw gibi duruyor....
Eee kariyer planim varsa ne olacak?
Rahatina herkes duskun sadece kadinlar mi sanki.. Yooo..
Erkegede de para gokten yagcak ohh ne ala der uzatir bacaklarini...
Calismak istemeyen calismasin bana ne ama ev hanimlarida gerim gerim gerinmesin ay ev hanimligi en zor meslek ay ne yoruldum be birde en maharetlileri biziz fln..
He gulum evde yan gel yat sonra hayat zor de.
Bende gun boyu evde oldugu halde ay yardim edenimde hic yok ne zor is bu ev hanimligi diyene sasarim...Kariyer planin hayallerin varsa calis tabiki. Insan sevdigi meslegi yapinca zor gelmez zaten.
Ev hanimligi yardimcisi olmayana tabiki zor meslek bunu inkar edene sasarim..
Hem calisan hem evi cekip ceviren kadinlarada saygi duyarim.
Kocalari yardim edene de ne mutlu.
Bende gun boyu evde oldugu halde ay yardim edenimde hic yok ne zor is bu ev hanimligi diyene sasarim...
Zaten butun gun evde baska isi mi var ki daha ne yardimcisi.
İnsanlar hem disarda calisiyor hem evin isini hallediyor ama ev hanimlari ne hikmetse ay ev isi en zoru diyor..
En zoruysa kolayini secsinler calissinlar madem.
ilk günden itibaren erkeğe sorunluluklar vermek gerekiyor biri süpürüyorsa öteki silecek.biri yemek biri salata yapacak. annesinin yaptığı muameleyi yapıp her şeyi hazır önüne koyarsanız yaptığınız her işi zaten sizin vazifenizmiş gibi görür..Kadinlar temizlik, yemek vs birsürü is yapip üstüne birde ise gitmelerini anlamiyorum.
Biz on is yapip birde ise kosusturcakmisiz. Erkekler sadece bir ise gidip geliyor hayatlari hos..
hatta aralarinda ise gitmeyenler var.. Allah caliskan olmayan erkeklerden korusun bizi!
Cok mu feministim ben yaaama hakli degilmiyim sizce?
Erkegim ev islerinde yardim eder bende calisirim diyen bayanlarida hic anlamiyorum..
erkegin yardim etmesi ne kadar olabilir? bir süpürge calistirirlar en fazla.. el aliskanliklari bile yok ..
arkasindan yine temizlemek zorunda kalirsiniz.. iciniz rahat etmez.
Hele calisan bayan istiyorum diye bas bas bagiran erkekler yokmu
sinir oluyorum!
Biz ayni anda on is halledelim popomuzden terler aksin
kalkmis adam sadece bir ise gidip geliyor düzenli saatte baska yaptigi birsey yok
ama karisinin calismasini istiyor.
Haa birde koca parasi yemem diyen hanimlar var..
Niye yemiyorsun? Kocan o senin.
Bu eziklik degil!
Kocaniz hic diyor mu ben esimin yaptigi yemekleri yemem kendim yaparim kendim yerim?
Yooo afiyetle yiyor ...
Tabi maddi durum konusuda var. Durum kötüyse hanim yardimci olur
kücük bir ek is yapar eve katkisi olur tabiki.
Ama eve ekmek getiren erkek olmali bence.
offf daha diyecek cok sey var cok örnek var ama simdilik bukadar
sizin yorumlarinizi cok merak ediyorum