- 21 Ağustos 2013
- 26.656
- 55.302
- 598
Geçmez. ..
Ya barış ya ayril
Oyle olmuyor iste. Mutsuz bir anne gormektense ayrilmis ama mutlu bir anne isterler. Insan evlatta olsa uzuluyor bizim(çocuklar) yuzunden yitip giden bir hayataAyrılmak!Düşüncesi,çok kolay geliyor,dile benim için,kendim için bunu yapmalıyım biliyorum.Huzur istiyorum evimin içinde eşimi görünce yüz mimiklerimle oynamaktan yoruldum.Sonra diyorum kendime çocuklar!Yıllardır çocuklar eskiden küçükler derdim!Şimdi ise büyükler sınavları var.Etkilenirler düşüncesi tekrar bana aldığım kararları boşa çıkartıyor.
Onlar genelde toplum baskisi yuzunden bosanmak istemiyorGeçirebilen vardır
Alışıp rütine bağlayıp aynı evin içerinde 20 yıl hiç konuşmadan devam eden komşum vardı
evlatlarım.O tanımladığınız şey evlilik değil, ev arkadaşlığı yalnız. Evlilik değil de ev arkadaşı olarak yaşamak istiyorsanız sürdürün ama böyle bir yaşam evlilik sayılmıyor bana göre.
Büyük bir çıkmazdayım aslında elimi kolumu bağlayan o kadar çok şey var ki!Çocuklarım,hayatın verdiği endişe.Oyle olmuyor iste. Mutsuz bir anne gormektense ayrilmis ama mutlu bir anne isterler. Insan evlatta olsa uzuluyor bizim(çocuklar) yuzunden yitip giden bir hayata
Korkuyorum bir anne olarak kadın olarak yapabileceklerim kısıtlı peşimden 3 çocuğu nasıl bir maceranın içine sürükleyeceğimi kestirmemek ve bu belirsizliğin verdi karamsarlıkla dizginlenmiş önüne setler koyduğum isteklerim var.Tam anlayamadım ama
Bu haldeki bir evlilik hele de 21 yıl olmuşsa Eninde sonunda kopar. Süründürmeye ne gerek var? Kesip atın, rahatlayın bence.
Buradaki Anlatımınızda bile duygularınızı kontrol etmeye çalışır gibisiniz. Kendinizi olduğunuz gibi ifade edemiyor, dizginliyor gibisiniz. Kendinize çok mu baskı yapıyorsunuz?
Hiç sormadım sadece kızları bazen dert yanıyordu aslında oda alışmıştı bu duruma bir keresinde sürekli kavga gürültü olacak şse böyle olmaları daha iyi demişti boşanmalarını istermisin diye sorduğumda hayır bu yaştan sonra ikiside uyum problemleri yaşar ikisi içinde bu daha iyi demiştiOnlar genelde toplum baskisi yuzunden bosanmak istemiyor
Bi arkadaşımin tanidigi bi psikiyatri doktoru varmis 60 yasinda bi ciftin bosanmak istediklerini bu yuzden terapoye gittiklerini soylemisti bence onlar coluk cocuk sonra cevre falan diye diye o yasi getirmislerdir artik hesap verecek kimse kalmadiktan sonra kendi bagimsizligini ilan etmek istemisler gibi geldi
eşinle sorunlarınız nelerdir tam olarak?Korkuyorum bir anne olarak kadın olarak yapabileceklerim kısıtlı peşimden 3 çocuğu nasıl bir maceranın içine sürükleyeceğimi kestirmemek ve bu belirsizliğin verdi karamsarlıkla dizginlenmiş önüne setler koyduğum isteklerim var.
Sorun çok büyük duygusal şiddet.Hal böyle olunca sevgi bitti güneşin ne doğuşu nede batıcı benim evimin penceresinden bakıldığında ben tarafından görülmeyen.Bir türlü bitirmek için başarısızlığa uğramış özgürlük kavgalarım var kendi iç dünyamda.Çalışmıyorum.Sorun ne? Sabır desem. Cozulecek konular mi? Calisiyormusun? Bu tur cevaplar onemli.
Bizde bu durumu yillar once yasamistik gerçekten aile icinde huzursuzluk yaratan bi durum hatta aci bi durum diyebilirimHiç sormadım sadece kızları bazen dert yanıyordu aslında oda alışmıştı bu duruma bir keresinde sürekli kavga gürültü olacak şse böyle olmaları daha iyi demişti boşanmalarını istermisin diye sorduğumda hayır bu yaştan sonra ikiside uyum problemleri yaşar ikisi içinde bu daha iyi demişti
Ekmek kırıklarını elle toplamak kadar zordur bazen yaşanmışlığın verdiği sorunlar.Kırgın mutsuz sevmeyi unutan bir kadın için yapılacak pek bir şey mevcut değildir.Çözüm özgür olmasıdır.Kadın maddi güçlüzlük içerisinde ise karanlığa her zaman mahkumdur.Neden hiç terapiste filan gitmediniz.bosanmak herzamn çözüm olmuyor koca cocuklar olmuşlar artık evliliginizi kurtarmaya bakin.
İsteklerim her sabaha uyandığımda Yen'i doğmuş bir bebeğin ilk aldığı nefes sonrası oksijenin verdi acı yüzünden ağlamaklı olmaktan yoruldum.İncinmekten yoruldum,haksızlıktan yaşadığım konuların sanığı,olamamaktan yoruldum.Eşim karar veren savcı,hakim!Sonrası yaz kızım diye karar okununca yaz kızım olmaktan yoruldu kalbim o karar dedi sonradan yaz kızım dedi kalbim yazdı her cümleyi her kelimeyi harfi harfine kelimesi kelimesine.21 yıllın verdiği kalbe yazılan okunan kararlar acıttı canımı canım acıdıkça eşim siper aldı ben ise 21 yıllık eşime setler kurdum dört bir yanıma.eşinle sorunlarınız nelerdir tam olarak?
istekler derken kastettiğin nedir?
Sınavda olmayan var mı?Peyganberlerimiz bile sınava tabi tutulmuşlardır.Hz.Eyyup peyganberimiz bir gecede mal varlığından olup rivayete göre 18 oğlunun ölümüne şahit olmuş ve bu yaşadıkları bir gecede gerçekleşmiştir.Biz yaratılış olarak çok güçlü kullarız.Ne yaşadınız bilmiyorum hepimizin sınavı farklı ama hayatı bu kadar dramatize etmeyin bence.kendi içinizde de böyle ağdalı bir konuşma şekliniz varsa bu da sizi depresyona ve karamsarlığa sürüklüyor olabilir.
belli ki çok dolusun.İsteklerim her sabaha uyandığımda Yen'i doğmuş bir bebeğin ilk aldığı nefes sonrası oksijenin verdi acı yüzünden ağlamaklı olmaktan yoruldum.İncinmekten yoruldum,haksızlıktan yaşadığım konuların sanığı,olamamaktan yoruldum.Eşim karar veren savcı,hakim!Sonrası yaz kızım diye karar okununca yaz kızım olmaktan yoruldu kalbim o karar dedi sonradan yaz kızım dedi kalbim yazdı her cümleyi her kelimeyi harfi harfine kelimesi kelimesine.21 yıllın verdiği kalbe yazılan okunan kararlar acıttı canımı canım acıdıkça eşim siper aldı ben ise 21 yıllık eşime setler kurdum dört bir yanıma.
Türkçe terk.Eşimle aramızda ki savaş son bulmuyor.Ben ayrılma peşinde olan bir eş!Evliliğim süresince bu eylemlerim hiç son bulmayıp sonuca da varmamıştır.Eşim her seferinde pişmanlık ve acı tasyonlarıyla benim girişimlerim bu konuda hep başarızlığa uğramış sonucunda bir mutsuz kadın ve anne olma yolunda adımları mı hızlandırmıştır.Eşim tartışma esnasında Atalarımızın sözünü yabana atmamak için yemin etmiş gibi (Dilin kemiği yoktur)Bunu tartışmalarımızda uygulamaktan hiç geri kalmamıştır.Vaziyet böyle olunca duyulan sevgi zaman aşımına uğrayıp tozlanmaya ve unutulmaya yüz tutmuştur.Aldığım bu karar nikah var fakat o nikah bizim yuvamızda bitmişcesine ayırdım bir birimizi 21 sene sonra uzatmaları oynamasından yoruldum evliliğimin!
O zaman guclu ol ve bosan. Bu kadar zor mu? Hayati niye zorlastiriyosun?Sınavda olmayan var mı?Peyganberlerimiz bile sınava tabi tutulmuşlardır.Hz.Eyyup peyganberimiz bir gecede mal varlığından olup rivayete göre 18 oğlunun ölümüne şahit olmuş ve bu yaşadıkları bir gecede gerçekleşmiştir.Biz yaratılış olarak çok güçlü kullarız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?