Evli çift,aynı,çatı aldında ayrı odalarda bir ömür geçire bilir mi?

Oyle olmuyor iste. Mutsuz bir anne gormektense ayrilmis ama mutlu bir anne isterler. Insan evlatta olsa uzuluyor bizim(çocuklar) yuzunden yitip giden bir hayata
 
Neden hiç terapiste filan gitmediniz.bosanmak herzamn çözüm olmuyor koca cocuklar olmuşlar artık evliliginizi kurtarmaya bakin.
 
Tam anlayamadım ama
Bu haldeki bir evlilik hele de 21 yıl olmuşsa Eninde sonunda kopar. Süründürmeye ne gerek var? Kesip atın, rahatlayın bence.
Buradaki Anlatımınızda bile duygularınızı kontrol etmeye çalışır gibisiniz. Kendinizi olduğunuz gibi ifade edemiyor, dizginliyor gibisiniz. Kendinize çok mu baskı yapıyorsunuz?
 
Geçirebilen vardır
Alışıp rütine bağlayıp aynı evin içerinde 20 yıl hiç konuşmadan devam eden komşum vardı
Onlar genelde toplum baskisi yuzunden bosanmak istemiyor

Bi arkadaşımin tanidigi bi psikiyatri doktoru varmis 60 yasinda bi ciftin bosanmak istediklerini bu yuzden terapoye gittiklerini soylemisti bence onlar coluk cocuk sonra cevre falan diye diye o yasi getirmislerdir artik hesap verecek kimse kalmadiktan sonra kendi bagimsizligini ilan etmek istemisler gibi geldi
 
O tanımladığınız şey evlilik değil, ev arkadaşlığı yalnız. Evlilik değil de ev arkadaşı olarak yaşamak istiyorsanız sürdürün ama böyle bir yaşam evlilik sayılmıyor bana göre.
evlatlarım.
 
Oyle olmuyor iste. Mutsuz bir anne gormektense ayrilmis ama mutlu bir anne isterler. Insan evlatta olsa uzuluyor bizim(çocuklar) yuzunden yitip giden bir hayata
Büyük bir çıkmazdayım aslında elimi kolumu bağlayan o kadar çok şey var ki!Çocuklarım,hayatın verdiği endişe.
 
Korkuyorum bir anne olarak kadın olarak yapabileceklerim kısıtlı peşimden 3 çocuğu nasıl bir maceranın içine sürükleyeceğimi kestirmemek ve bu belirsizliğin verdi karamsarlıkla dizginlenmiş önüne setler koyduğum isteklerim var.
 
Hiç sormadım sadece kızları bazen dert yanıyordu aslında oda alışmıştı bu duruma bir keresinde sürekli kavga gürültü olacak şse böyle olmaları daha iyi demişti boşanmalarını istermisin diye sorduğumda hayır bu yaştan sonra ikiside uyum problemleri yaşar ikisi içinde bu daha iyi demişti
 
eşinle sorunlarınız nelerdir tam olarak?
istekler derken kastettiğin nedir?
 
Sorun ne? Sabır desem. Cozulecek konular mi? Calisiyormusun? Bu tur cevaplar onemli.
Sorun çok büyük duygusal şiddet.Hal böyle olunca sevgi bitti güneşin ne doğuşu nede batıcı benim evimin penceresinden bakıldığında ben tarafından görülmeyen.Bir türlü bitirmek için başarısızlığa uğramış özgürlük kavgalarım var kendi iç dünyamda.Çalışmıyorum.
 
Bizde bu durumu yillar once yasamistik gerçekten aile icinde huzursuzluk yaratan bi durum hatta aci bi durum diyebilirim

Suan fakli mi durum cok degil ama en azindan birbirileriyle ihtiyac dahikinde konusuyorlar

Birde mesela bizimkiler ayri odalarda uyuyor onlar bu durumu bize sıkıntı yasatiyor cok genis bi evimiz olsa amenna her ikisi farkli bi odada uyuyor biz ise gocebe gibiyiz resmen onlarin birbirileriyle olan problemleri bize sıkıntı yasatiyor

Banada sorarsaniz simdi bosanmalarini istermusiniz doye hayir istemem derim cunku belki babam kendine bir hayat kurabilir ama annem elli yasin ustunde hayatta calismamis kolu kanadi kirilmis gibi kalakalir ortada

Anne babasi hayatta degil hicbi kardesinin kendisine evini acmak isteyecegini dusunmem (ki esleride bunca seneden sonra hakli olarak gorumceyle yasamak istemezler)

Anneme gelince defalarca kez baaka secenegin yok bari ona uyum saglamaya suyuna gitmeye calis oda yok

Yani onlarin yasantilari bizim omrumuzu heba etti en axindan onlar birbirilerini hic gormeden bu mutsuz hayattan once bi yasantilari oldu ama biz bu mutsuz ailede gozumuzu actik

Ama hep derim keske daha onceden ayrilmis olsaydilar herkes kendine hayatini duzenini kurmus olurdu
 
Neden hiç terapiste filan gitmediniz.bosanmak herzamn çözüm olmuyor koca cocuklar olmuşlar artık evliliginizi kurtarmaya bakin.
Ekmek kırıklarını elle toplamak kadar zordur bazen yaşanmışlığın verdiği sorunlar.Kırgın mutsuz sevmeyi unutan bir kadın için yapılacak pek bir şey mevcut değildir.Çözüm özgür olmasıdır.Kadın maddi güçlüzlük içerisinde ise karanlığa her zaman mahkumdur.
 
eşinle sorunlarınız nelerdir tam olarak?
istekler derken kastettiğin nedir?
İsteklerim her sabaha uyandığımda Yen'i doğmuş bir bebeğin ilk aldığı nefes sonrası oksijenin verdi acı yüzünden ağlamaklı olmaktan yoruldum.İncinmekten yoruldum,haksızlıktan yaşadığım konuların sanığı,olamamaktan yoruldum.Eşim karar veren savcı,hakim!Sonrası yaz kızım diye karar okununca yaz kızım olmaktan yoruldu kalbim o karar dedi sonradan yaz kızım dedi kalbim yazdı her cümleyi her kelimeyi harfi harfine kelimesi kelimesine.21 yıllın verdiği kalbe yazılan okunan kararlar acıttı canımı canım acıdıkça eşim siper aldı ben ise 21 yıllık eşime setler kurdum dört bir yanıma.
 
Sınavda olmayan var mı?Peyganberlerimiz bile sınava tabi tutulmuşlardır.Hz.Eyyup peyganberimiz bir gecede mal varlığından olup rivayete göre 18 oğlunun ölümüne şahit olmuş ve bu yaşadıkları bir gecede gerçekleşmiştir.Biz yaratılış olarak çok güçlü kullarız.
 
belli ki çok dolusun.
ancak bu şekilde somut olarak bir sorun yazmadığın için haliyle bir yorum yapamıyorum ben de.
bu kadar acı veren bir evliliği sürdürmek kolay değil elbet.
ayrıl demem kimseye lakin kalan ömrünü de bu şekilde acı ve mutsuzlukla geçireceksen bu evliliği gözden geçir derim.
eşinin boşanma gibi bir durumda tepkisi ne olur?
sen ne yapabilirsin tek başına mücadele edebilecek güçtemisin?
ayrılmak seçeneklerin arasında yok sanırım gerçi de.
 
Türkçe terk.
 
O zaman guclu ol ve bosan. Bu kadar zor mu? Hayati niye zorlastiriyosun?
 
Kafanızda bitirdiğiniz belli ama ben eyleme dökmeme niyetinizi tam kavrayamadım. Olmuyorsa zorlamanın bir anlamı yoktur.Sizde böyle olsun istemezdiniz(diye düşünüyorum).
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…