• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli çiftler ekonomik giderleri nasıl bölüşüyorsunuz

Biz çok düzensiziz bu konuda ya.
Ondan herhalde pek birikim de olmuyor gelen yeniyor. Ortak kredi kartımız var, birimiz ana kartı diğerimiz ek kartı kullanıyor. Maaşlar zaten gelince ödemeler hemen yapılıyor, kalanı da genelde ikiye bölüyoruz . Bitiren diğerinden alıyor. Ay sonunda genelde kartı patlatmış oluyoruz tabii.
Ama bizim borcumuz yok ondan böyle gevşek olabiliriz tabii.

Dünyanın en eli açık adamı bende.
Ağadır kendisi, asla kimseye hesap ödetmez. Kim ne isterse görev beller alır.
Ben kendisini borca sokuyorum efendim.
Çok güzel borç ödüyor, muazzam borç ödüyor valla.
Sayesinde mal mülk sahibi yapıyorum evlatlarımı.

Böyle erkeklerin malı mülkü kül etmemesi için en mantıklı çözüm borca sokmak derler. Bravo size :)

Ay benim eşimde öyle yaaaa. Bende mi öyle yapsam acaba🤔

Etrafa gereksiz adamlık yapan,
herkese bir şeyler ısmarlayan,
her ortamda, her zaman hesabı ödeyen,
gereksiz para harcayan insanların,
iç dünyasında farklı bir durum olduğunu düşünüyorum.
Bu tip insanlar sürekli para harcayarak,
adeta etrafa bir şeyler ispatlamaya çalışıyor.
Salt eli açıklıkla açıklanabilecek bir durum değil bu.
Bende aynen böyle düşünüyorum, kendini var etme onaylandırma çabası hatta özgüven problemi..

Konusahibi siz eşinizi borçlandırın bence bu olayı başka türlü çözemezsiniz, faiz oranları düşükken ev aldırın sittin sene borç ödesin o aradaki yıllarda da belki biraz değişir

Benim de abim öyleydi hiç para tutamazdı

Benim için de sallasan para dökülür derlerdi

Abim evlenince eşi çeki düzen verdi

Ben de ortlama bi şekilde devam :)
Açıkçası ömrüm kredi ödemekle geçiyor, bir ev bir araba hayattan başka beklentim yok. Kalan paramı da vay kenarda dursun diye düşünemiyorum hiç. Hemen harcıyorum 😂😂
Ama şu var çocuk girdikten sonra hayata zaten kendine öncelik veremiyorsun. Mesela bu ay kalan paramla ufaklığa kışlık bir şeyler aldım, öbür ay da büyüğe alırım, falan filan😂 ama birktiremem yani hiç kasamam kendimi

Açıkçası ömrüm kredi ödemekle geçiyor, bir ev bir araba hayattan başka beklentim yok. Kalan paramı da vay kenarda dursun diye düşünemiyorum hiç. Hemen harcıyorum 😂😂
Ama şu var çocuk girdikten sonra hayata zaten kendine öncelik veremiyorsun. Mesela bu ay kalan paramla ufaklığa kışlık bir şeyler aldım, öbür ay da büyüğe alırım, falan filan😂 ama birktiremem yani hiç kasamam kendimi

Ben yeyip icip kasmadan biriktiren kisimdayim şükür:)

Herkese merhaba yeni evli sayılırım. Eşimle ikimizde çalışıyoruz evin kirasını ben ödüyorum. Eşimin eli çok açık yani çevresine eşine dostuna yedirip içirmeye bayılan biri. Acaba ekonomik desteğimi azaltsam mı? Sizler nasıl bölüşüyorsunuz giderleri?
Biz de ekonomi benim kontrolümde eşim kira ce faturaları öder biraz kendine ayırır kalanını benim hesaba yollar. Lazım olduğunda söyler ona atarım miktarı. İstediğimiz şeyleri alırız büyük harcamalar dışında sormayız birbirimize.

Kendim yazdım sandım :KK53:
Daha birkaç haftalık evliyken " bir arkadaşım 1000 lira borç istedi" dedi sene 2012. Bizim eşya taksitlerimiz varken üstelik. "Tamam " dedim " peki arkadaşın borcuna sadık mıdır,öder mi?" " Öder" dedi, " ödemese de önemli değil, o arkadaşımı çok severim" deyince kafada bir ampül yandı "bu adam bu saflıkla çokça dolandırılır en iyisi ev aldırıp kredi ödettireyim. 😁"

Back
X