Evli çiftler ekonomik giderleri nasıl bölüşüyorsunuz

Arkadaşım ortaya koysak eşim millete yemek ısmarlayarak benim emeğimi harcar uzaktan konuşmak kolay dimi? Adamda birikim diye bir şey yok düğünde gram takan arkadaşına yarım altın takıyor
Aybaşında maaşları alınca ikinizde ortaya koyun, ev kirası, faturalar, mutfak masrafı, varsa taksit vb ödemeler ve diğer giderler adı altında aylık zorunlu giderleri kenara ayırdıktan sonra kalan paradan birikim parası adı altında bir miktar ayırın, onunla her ay döviz, altın vb yatırım yapın, geriye kalanı da yarı yarıya bölüşün, bu sistemle hem eşiniz maaşını har vurup harman savurmaz, hem birikiminiz olur hem de tüm harcamalar eşit paylaşılır.

Arkadaşım ortaya koysak eşim millete yemek ısmarlayarak benim emeğimi harcar uzaktan konuşmak kolay dimi? Adamda birikim diye bir şey yok düğünde gram takan arkadaşına yarım altın takıyor
Uzaktan konuşmak kolay değil o zaman evlenmeden düşünecektiniz ne demek kafaya göre hareket etmek sizde para harcama dışında farklı sorunlar var o zaman

Ben tüm maaşımı eşime atarım, o da kirayı evin giderlerini, taksitleri kendi maaşıyla birlikte ne varsa öder. Eşimin bi kredi kartı bende duruyor, günlük alışverişimi, mutfak/market alışverişini, kendime alacağım özel harcamaları da o kredi kartıyla yapıyorum hiçbir problem olmuyor.

Ben şuan ücretsiz izindeyim eşimin maaşına yatan eş ve çocuk yardımı +biyerden gelen kiraya çöktüm kendimi parasız hissetmemek adına hesabıma yatır dedim 15ini bekliyorum 😂🥰normalde herkes kredi kartını yatırır bütün masraflar kredi eşimde bende eşime aylık 1500 2000 arası para gönderip oğlumun hesabında birikim yapıyoruz evimiz kira değil ama kira olsaydı eşim bana ödetirdi😂

Biz eşimle aynı ücreti alıyoruz. Her ikimiz de herşeyi ortak yaparız. Harcamalara ortak katılırz yaptğmz birikim ikimizindir. Dışarda gezerken alışverşi falan hep eşim öder ama ay sonunda birbirimize havale eder kk fatura herşeyi öderz. Büyük harcamalar ortak karar alır harcarz. Ailelere yaltığmz ciddi harcamalardan haberdarz. Aslında şöyle ikimiz tek kişi gibiyiz :)) 8 yıldır evliyiz hiç sorun yaşamadk para konusunda ikimiz özgürüz de tutumluyuz da birikim de yaparz ailelerimize destek de oluruz. Senin paran benim param olayı olmaz bizde

Bizde tüm faturalar, araba kredisi, mutfak, kira, aidat eşimin üzerine
Ben kendimi zor geçindiriyorum doktora yaptığım için :D

Çok şükür borç, kredi falan ödemiyoruz ama evin tüm giderleri eşimde. Benim düzenli bir maaşım yok ama bir gelirim var. Zaten onunla da vergi, araba sigortası, kaskosu, bakımı derken çok bir şey kalmıyor diyebilirim. Ben para çekmem daha çok kart kullanırım. Eşim nakit de bulunsun üstünde diyerek nakit para bırakır. Ev için olsun kendim için olsun alışveriş yaparken kartımdan alırım ama eşimle çıkarsak eşim halleder bunları. Az biraz büyük bir şey alacaksak birbirimize muhakkak söyleriz. Şuradan şu kadar para geldi bu kadar bu ödendi diye ikimiz de birbirimize bilgi veririz.

Kartlara krediye vs ödeme yapar ne kadar eksigi kaldıysa bana söyler hesabına atarim...gerisi bende birikir :))

Yaram deşildi.
Biz de çeyreğe bilezik taktık. Üstelik takı kuyruğunda bile söyleniyordu "Bunun gramı az, tel gibi bir şey, azıcık sıksam dümdüz olacak, takılır mı bu?"

Herkese merhaba yeni evli sayılırım. Eşimle ikimizde çalışıyoruz evin kirasını ben ödüyorum. Eşimin eli çok açık yani çevresine eşine dostuna yedirip içirmeye bayılan biri. Acaba ekonomik desteğimi azaltsam mı? Sizler nasıl bölüşüyorsunuz giderleri?

Kredi kartları ödenir - kira yatar-kredi ödenir - alınacak satılacak varsa alınır - kalan paradan atıyorum 750- 750 tl Her iki taraf alır kalan para varsa birikime gider. Evliysen yedirme içirme işi zor bence. Çünkü artık bireysel değilsin ve hele çocuk varsa onun geleceğini düşünmek zorundasın.... O yüzden birikim şart

Faturalar, evin kredisi, elden yapilan cogu odeme/masraf onun maasindan odenir. Alisverise kim cikarsa o oder. Arabanin benzini kimde azalirsa o benzin alir. Ben internet alisverisini cok kullanirim. Eve, bebege, kendime ya da esime online alisverisi ben yapiyorum. Her ay maas yattiginda kredi kartimi oder, kendime bir miktar ayirir kalani esime gonderirim. Vadeli birikim hesabimiza atar. Kendisi de odemeleri yaptiktan sonra kalani atar. Buyuk harcama yapacaksak ikimiz de birbirimize danisiriz. Birbirimizden habersiz harcama yapmayiz. Oturup da sen sunu ode ben bunu diye hic konusmadik. Kime denk gelirse o oder. Zaten birbirimize karsi seffafiz parasal olarak. O yuzden bir sorun yasamadik.

maaşlar ortak hesapta duruyor. bankaya faturaları, kirayı vb şeyler için otomotik ödeme talimatı verdik. masraflar oradan ödeniyor. onun haricinde normal ihtiyaçlarımızı da fark etmeksizin yine prtak karttan alıyoruz. eşim çok masraf yapmayı sevmiyor. genellikle yemek yiyor. bende ise genellikle kıyafet ve market alışverişşlerine gidiyorum. vs. vs

Bence gelirlerinin miktarına göre değişir. Bir taraf asgari ücret kazanırken öbürü evin tüm giderlerini karşıladığında üzerine bir asgari ücret kadar kalıyorsa burada eşit ödenmemeli. Böyle bir durumda çok kazanan ortak giderleri üstlenebilir, az kazanan da miktarı düşük ortak giderleri üstlenebilir ya da sadece kendine harcayabilir. Kalanı ortak biriktirirler diye düşünüyorum.

Gelir miktarlarından bağımsız olarak tüm paranın ortaya konup ortak bütçe çıkarılması, ortak masraflardan ve birikimlerden sonra kalanın bölüşülüp herkesin kişisel harcamasını kendi yapması taraftarıyım ben.

Su anda calismiyorum. Calistigim zaman birikim yapardim,mutfak masraflarindan birazini karsilardim,gucum o kadarina yettigi icin. Birikimimin hepsini esime yatirim yapsin diye verdim. Calismadigim icin su anda kendisinden harclik aliyorum maalesef. Cok ezik bir durum. Ama para varken saklamayi da dogru bulmuyorum. Eger ki esiniz kumarbaz,pavyona gidip kadinlarla icen mican bir adam degilse elbette. Eve giren paranin senini benimi olmaz,herkesindir. Benim param benim maasim diyorsaniz bir aile olamamissiniz demektir.

Öncelikle mutlu huzur dolu bir yuvan olsun.
Sen bakma milletin bir aileyiz senin benim param olmaz demelerine basına gelmeyen bilmez
Öyle bir koca da bende var 6 yıllık evliyiz ben hemen borca soktum ev kredisini kredi kartlarını herseyi o öder bende ayda 1000 1500 lira cnm isterse gönderirim baktım o ay cok gereksiz harcama yaptı onu da göndermem.
Altın alırım çocuklarımın geleceği için
Ev kredimiz seneye bitiyor hemen kendime araba alacağım onu ödesin 😂😂

Biz maaşları birleştiyoruz, zaten ortak kredi kartı kullanıyoruz. Kredi vs her şey ödeniyor, kredi kartları ödeniyor kalan parayı da yatırım hesabımıza atıyoruz. Ben artık uğraşmak istemediğim için bu tarz şeyleri giderleri vs ödemeyi eşime kitledim, ancak sizde bu tarz bir sorun varsa paranın yönetimini kendinize alabilirsiniz. Borçlar giderler tek karttan cıkınca insan daha rahat önünü görüyor.

Ben bir sey merak ediyorum hep senin paran benim.param olmaz denmiş ama.ortak giderlerden sonrali tüm para neden birikim hesabinda hic mi esinizden ayri arkadaslarinizla gezmiyorsunuz ya da hic mi sosyal faaliyetiniz yok. Niye bu kadar kısıyorsunuz ki ne gerek var 😅 coxuklu aileler icin bilemiyorum. Ama hangimiz üniversite yillarinda 3 kurus parayla doyasiya eğlenmedik. Neden evliyken de aynisinu yapmak varken direk birikime gidiyor.

Her şeyi eşim öder. Benim maaşım daha azdir onunla da evle ilgili şeylere harcarım. Kendimin ve esimin kıyafet vb ihtiyaçlarını alırım. Kyk ödememi vs yatırırım. Eve keyfi birsey alincaksa alirim. Kedimizin masraflari oluyor falan Derkeen maaşım biter. :)

Back
X