evli hanımlar babanız size sürekli baski seklinde akıl veriyomu

Haaa tamam siz çalışmıyordunuz eşiniz de 1.500 maaş alıyordu ve sürekli yemek yapmayıp dışarıdan söylüyordunuz değil mi kahvaltıyı bile. Pizzalar filan canınız ne istese yiyordunuz ee babanız haklı kusura bakmayın çok harcadığınızın o da farkında demek ki eşinize yemek yapıp kendinize yine dışarıdan yemek söyleyen birisiniz bu kadar borcunuz var siz hep dışarıdan yemek yiyorsunuz. O kadar borcunuz var madem neden kısmıyorsunuz yemeğinizi evde yapmıyorsunuz bir kahvaltı bile hazırlamıyorsunuz 1.000 para da ayda ona gidiyor yazık değil mi. Babanız sizi uyarmış. Bir de adettir yeni evlenenin bir sene faturasını ailesi öder diyorsunuz pes yani siz evlendikten sonra tüm harcamalarınız size ait artık siz dışarıdan kahvaltı yemek söyleyin her gün babanız cebinize harçlık koysun bunu bekleyin evli biri olarak utanmaz mısınız.

baba çok haklı,dışarıdan ısmarladığınız yemeklerle kahvaltıllarla siz de 60 binlik ev döşeyebilirdiniz.

koskaca insanlara alış veriş yapmak zorunda değil,bakıma mutaç olmadığınıza göre siz hiç bakmak zorunda değil.

yok esimin maası 2000 civari canım o
babamın dogalgaz knusu rezilllk hani baskası gelse demez o benim 100 lirama kalmadı yani hesabındakı meblayı bilmesem tamam pintilikten ölcek kendine sacları cıksın diye harcadıgı paraları toplasak oo yani ben versem o paraı almaz ama söylemesi bile rezillki esim duysa ne derim aannesi kaynanam demezdi seni anan baban istemiyo sonra gelsin küfürler hakaretler esim tarafından eger kendini yanlız gösterirsen cok laf yersin bu dünyada kuzudan ayrılalı kurt kapar burda görüryoruz kız ailesi eger ona sahıp degilse esi neler diyo kaynana esziyeti vs bende o kadar olmaz ama benin sanım seferim ezilir böyle bi seyde

gazateci gibi konunun kendine gelen kısmını almıssın o yemek söykedigim para degil esimin is yerinin verdigi bi kart esim ayda 3000 350 yiyo kalan da bana oda 250 yetiyoo ayrıca babam pek bilmez benim nerden ne yedigimi bide o laflarını cekemem esimin yeni aldıgı tv ye kızıyı 3000 tl digitürk dsmart var onlara kızıyo adama derler sanane be kardesin sen hem 1 kurus katkı yapma kızına hemde damadının aldıklarını karıs yok öyle hıkaye

kızlar siz anlamıyomusunuz ben hep versin yada süreki alısveris yapsın demiyorum görünbenlik yani esime karsı diyim bak babam bana sunu aldı yaptı esim yeri gedligi zaman nasıl diye babam senim 1 dedigini 2 etmedi kacan kıza 0 ev dösedi bende sitiyorum ki yani laf söylemeye seyim olsun

aa canım bir de kendisi dışarıdan yemekler söylerken keyfine bakıp sırf canı istemiyor diye evde yemek yapmayıp canı ne çekiyorsa yerken kayınpederi hem 60 bine ev döşemiş hem faturalarını ödemiş hanımefendi deo birşey değil ki1 sene ödenir bizde yeni evlilerin faturası diyor bence evliliğin sorumluluğunu alamayacak kendi evinin idaresini yönetemeyecek başkalarından maddi beklenti içinde olacak insanlar evlenmesin yaa. Babam harçlık koysun babam faturama yardım etsin, kayınpeder arka çıksın ben yiyip içip yatayım valla ne güzel hayat biz hiç işimizi bilmiyormuşuz ev iş arası mekik dokuyoruz yemeğimizi yetiştiriyoruz ne gerek var birikim yapmaya dimi ye iç gez bir daha mı gelicez dünyaya sankii. Hele çocuğumuz olunca ne yapıcaz hiç düşünmeyelim bende yarın kayınpedere diyim de bari yakıtımızı ödeyiversin pehh bende istifamı vereyim ne uğraşıyorum yaa.

iyi de sen adamn istemediği bi evlilik yapmışsın o yüzden baban sana bi iğne bile almak zorunda değil.onu ezip geçmişsin.

hatırlıyorum konunuzu merak etmeyin. O zamanda yazmıştım eşiniz 1.500 maaş alıyorda maaşının yarısı kadar yemek kartımı veriyorlar demiştim bir çalışana sadece öğle yemeği için kart verirler bende de vardı ve bir insan 1 ayda biröğle yemeğine o kadar para veremeyeceği için o kadar para yüklenmez hangi işveren maaşın yarısı kadar yemek kartı veriri Allah aşkına.

Evet 700 tl yemek kartı var demiştiniz şaka gibi. O kadar dışarıda yemeye zaten 250 de yetmez ki kahvaltısı ayrı, akşam yemeği ayrı hele hele eşinize yemek yapıp o yemekten yemek sırf canınız istemiyor diye dışarıdan söyleyen birisiniz siz ona verene kadar market alışverişi yapın o zaman. Babanın harcamaları seni ilgilendirmez sen evlendikten sonra senin cebine baban harçlık koymak zorunda değil bir de 1 sene faturanı ödemesi gibi br beklentin var dayımlar ödemiş oğullarına da bilmem ne bence siz çok hazıra alışmışsınız kayınpedere ilk aylarda faturanızı öderken siz rahatınıza bakmışsınız 60 bine ev döşetmişsiniz neden çalışıp eve katkı sağlamıyorsunuz. Evde oturup da dışarıdan kahvaltı yemek söyleyip sonra da babanın sana katkı sağlamamasnı söylemek çok anlamsız. O zaman borçlarınızdan söz etmeyeceksin.

iyi de sen adamn istemediği bi evlilik yapmışsın o yüzden baban sana bi iğne bile almak zorunda değil.onu ezip geçmişsin.
babamla ilgili yazıları okudun mu canım annem bile diyorki sen normla sekilde evlenemezdin baban seni kimseye vermezdi simdi aynı olay kız kardesim icin gecerli babam göre damat statüsü cok yüksek kız kardeism ögretmen diye o anc aögretmenle evlenir baskasıyla karsıma cıkmayın bu evden kacarım sizi terkederin diyor kendi istedigi olmadıgı zaman gözü kararıyo annem öyle pasif ki gitmesem icim daralıyo annemin sesi cıkmıyo kardesimde ben onla ugrasamam diyo ama benim icim tasıyo adam askeriye düzeni gibi annemi istiyo 6 da kalksın aksama kadar hic oturmasın sürekli teizlik yapsın annemde artık 46 yasında yani emekli insanlar sabah 6 da napmaya kalkcak ondan bile kavga cıkarıyo anneme evden kacıcam gidicem diyo sankı genc kız annem onun kölesi gibi belki ben bu yüzdne hayatı umursamıyorum istedigim gibi yeyip icip yatıyorum kadın evinde yapıcagı yemeyi bile babam kara veriyo koltukların yerini bile degistiremez annem evde hersey babamın secimi ve ben buna katlanamıyrou o evde sadece o yasamıyo annemde var kız kardesimde oylama yapılır o zaman oy cogunluguyla kimin fazla cıkarsa o olur

sekerim ben 7 senelik evli olcam beklenti isi coktan gecti ben usulden diyorum mesela kıs geld kızım esimin yanında tabi bu akı faturayı ben ödiyim muhabbetş olsun esim görsün maksatlı yoksa o zamanlar gecti bide aileleri karıstırma dayımlar demek annemin babası demek kayınpeder olay cok baska kaynatam adam zaten yapmıs yapıcagını yardım etti ben esime karsı boynum bükük olmasın diye diyorum tabıkı her ay fatıura ödenmez usulden de zaten esim istemez babamın bagzı tavırlarındna sonra ama o desin istiyorum ben

ayrıca ben borctan bahsetmiyroum kı gecinemiytorz gibi bi muhabbet yok yani babam acıyo konuyo bende kendi canımız istedigini alıyorz diyorum tv aldık diye zoruna gitti esim araba alcam mesela yaza esim cıkıyo bana diyo seni eve sokmam söyle esine araba almasın o anda seytan diyo tükür yüzüne yani sen hem 1 kurus masraf etme hemde esinim alcagın arabaya karıs yok yaa

Evlenmişsiniz işte babanıza katlanmak zorunda değilsiniz ki. Yiyip içip yatmak istiyorum diyorsunuz onda bile babam böyle bende ondan böyle düşünüyorum diyorsunuz bugününüzü düşünüyorsunuz sadece. Kayınpeder fatura ödesin, baba harçlık koysun hatta ne ayıp 1 sene faturanızı ödemeleri gerekirdi size göre doğru ya tabi ya yarı ölürseniz dimi öyle diyorsunuz çalışmıyorsunuz tüm gün evdesiniz evde yemek bile yapmıyorsunuz. İnsan sıkılır bir kere tüm gün ya. Peki çocuk düşünmüyor musunuz ileride çocuk olunca ne olacak masraflarını da eşinizin ailesine mi yıkacaksınız birikim yapmak gibi düşünceniz yok açıkça yiyip gezicem diyorsunuz ya eşiniz işten ayrılsa işsiz kalsa kaza geçirse çalışmasa herşey insanlar için o zaman başkalarının eline bakmak hoşunuza mı gidecek.

yeminle tek bişey anlamadım şu yazıdan orhun anıtların bile daha kolay okurum .

şu dizeler bile daha anlamlı şu msjından

ödlek yarağ közetti
oğrun tuzağ uzattı
begler begin azıttı
kaçsa kah kurtulur?

anladın mı bişey,işte senin msjlarını da ben okuyunca anlamıyorum daha özenli yaz noluuurrr

tek anladığım baban çok despotmuş.e tamam ama yine evli barklı haftanın bilmem kaç günü dışarıdn beslenen bir çifte birşey yapmak zorunda değil.

ahhaha cok hossun yaa :)))

Ya ne kadar tezat birisiniz kendiniz hesabı yaptınız işte. Hatta hesabınıza göre içeri bile geçiyorsunuz.1.000 tl dışarı veriyoruz, 350 kredi, 300 fatura filan diyende sizsiniz ben geçinemiyoruz demedim diyorsunuz hala. Bir de hala araba diyorsunuz hangi parayla pardon 1.500 maaşla. Kendi dediklerinizi yazıyoruz babam harçlık bile vermiyor biz de 1 sene fatura bile ödenir diyorsunuz kıyaslıyorsunuz madem geçiniyordunuz neden kp ödedi ilk aylar faturaları zaten evi döşemiş borçsuz evlenmişsiniz. Valla kusura bakmayın yiyip içip gezicem diyen,evde olduğu halde yemek yapmaya üşenen sürekli dışarıdan söyleyen birinin babasının harcamalarına karışması ve beklenti içinde olması çok tezat oluyor insan geleceğini de düşünmeli. Ayrıca siz kaçmışsınız neyini yapacak baban göze almışsınız herşeyi. Gitmeyin bu kadar şikayetçisiniz madem evinizde oturun.

bak gene kacırmısssın birikim olayını görmemissin :))
ben her sene en az 2000 tl lik bilezik yapıyroum kı günede giriyorum bide yarım ordan yani yeter allah olamyanlara versin kenarda zaten altınlarım duruyo 35 bine ulassan arsa alıcam trakyadan

bi insan nasıl doğalgaz faturasını yenilenin içilenin hesabını yapabilir ki? hele bunu yaptığın kişi senin evladın. kusura bakmayın ama durumunuz üzücü gerçekten.

napayım yazını iki kez okudum anlamadım,aynısını yaşa diye

oylama ne için yapılacak evde?
hep babamın kararı olmasın diye annem gecen bi perde peyendi kı perde yani 20 senede bi alınıyo onlarda annemin beyedigini almadı gitti kendi beyendigini aldı ya bırak perdede anneme kalsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…