• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli Hatunlar Bir Bakar mısınız ?

Mutsuz olduğum kanısına nerden vardınız acaba, pusudamı bekliyordunuz biri benim yaşantımı deşecek bişey yazsada bende saydırsam diye. Belli ki sizde o kesimdensizsiniz. Kusura bakmayın ama çok yapmacık duruyor, evet bazen bende yapıyorum, sonra gülüyorum kendime. Bazı insanların sürekli her yaptığını sosyal medyada paylaşması bama görgüsüzlük gibi geliyor. Siz taktir edersiniz o ayrı. Üstelik çalışıyorum, eşimde çok yoğun çalışıyor kardiyoloji uzmanı. Sıkılmaya vakit bulamıyoruz sanırım.
hıı pusuda bekliyodum sen yaz diye mutsuz hayatımı acıklıga kavusturmam icin hemen cevap yazmam lazım dedim hop atladım bildirim falanda gelmiyo zaten takip ettigim konuyla iligli ben tüm forumları tek tek tek kendime ne cıkarsam diye bakınıyorum :D

sosyal medyayı mıc mıc eşimle fotolar koymakla kullanmıyorum
hatta neredeyse hiç dogru düzgün foto bile koymuyorum ancak gercekten mutlu evlilikler mutlu eşler ve bol sosyal hayatı olan gezen tozan vs vs insanlarda var diyorum ama nereye

Of hiccsorma 2 yillik evliyiz esim homeoffice calisiyor evde bnde evdeym. Esim isleri bitsede bilgisayar basindan kalkmiyor. Disari cikmak hic istemiyor sadce annesinegtmek istiyor haftada bir de bnm anneme gidiyorz tek gezmemis bu oldu farkli bir yer gezelim dedigimde bi hbahane buluyor tv izliyorum cagiriyorum gel die sen gel odama diyor . tatile cikma istemiyor hic ve henuz 28 yasinda bende27 . bnde esimi cok seviyorum ama bu durumu gideremiyorum cozemiyorum. Umarim sen cozersin ben napsam olmadi ha bu aradacocukta istemiyor . cok nadir sohbet ediyoruz patladim skntidan is te bulamiyorum bulsam ckipcaliscam . yani bnden sana cok fayda gelmicek sanirim :) ama ayni derttenizcnm

Son düzenleme:
hıı pusuda bekliyodum sen yaz diye mutsuz hayatımı acıklıga kavusturmam icin hemen cevap yazmam lazım dedim hop atladım bildirim falanda gelmiyo zaten takip ettigim konuyla iligli ben tüm forumları tek tek tek kendime ne cıkarsam diye bakınıyorum :KK70:

sosyal medyayı mıc mıc eşimle fotolar koymakla kullanmıyorum
hatta neredeyse hiç dogru düzgün foto bile koymuyorum ancak gercekten mutlu evlilikler mutlu eşler ve bol sosyal hayatı olan gezen tozan vs vs insanlarda var diyorum ama nereye
Bencede nereye, kime, neyi ispat ediyorsunuz. Biraz önce kendinizce paylaştığım bi yazıdan yola çıkarak mutsuz bir evliliğim olduğunu analiz edip, bana şans dilediniz. :dondurma:Üstünüze elzem değilken. Ne güzelki bazı kesim sizin tabirinizle bol gezip, tozu eğleniyormuş. Ben hiç bunları boş yapamadı üniversite, kpss, iş hayatı, evlilik, çocuk gibi radikal kararlarımdan sanırım.. Valla haftada bir dışarı eşimle çıkmak, senede birde yurt dışı Seyehati yetiyor bize sanırım

Bencede nereye, kime, neyi ispat ediyorsunuz. Biraz önce kendinizce paylaştığım bi yazıdan yola çıkarak mutsuz bir evliliğim olduğunu analiz edip, bana şans dilediniz. :dondurma:Üstünüze elzem değilken. Ne güzelki bazı kesim sizin tabirinizle bol gezip, tozu eğleniyormuş. Ben hiç bunları bol yapamadım üniversite, kpss, iş hayatı, evlilik, çocuk gibi radikal kararlarımdan sanırım.. Valla haftada bir dışarı eşimle çıkmak, senede birde yurt dışı Seyehati yetiyor bize sanırım

Of hiccsorma 2 yillik evliyiz esim homeoffice calisiyor evde bnde evdeym. Esim isleri bitsede bilgisayar basindan kalkmiyor. Disari cikmak hic istemiyor sadce annesinegtmek istiyor haftada bir de bnm anneme gidiyorz tek gezmemis bu oldu farkli bir yer gezelim dedigimde bi hbahane buluyor tv izliyorum cagiriyorum gel die sen gel odama diyor . tatile cikma istemiyor hic ve henuz 28 yasinda bende27 . bnde esimi cok seviyorum ama bu durumu gideremiyorum cozemiyorum. Umarim sen cozersin ben napsam olmadi ha bu aradacocukta istemiyor . cok nadir sohbet ediyoruz patladim skntidan is te bulamiyorum bulsam ckipcaliscam . yani bnden sana cok fayda gelmicek sanirim :) ama ayni derttenizcnm
Çocuk niye ıstemiyormus?

Bencede nereye, kime, neyi ispat ediyorsunuz. Biraz önce kendinizce paylaştığım bi yazıdan yola çıkarak mutsuz bir evliliğim olduğunu analiz edip, bana şans dilediniz. :dondurma:Üstünüze elzem değilken. Ne güzelki bazı kesim sizin tabirinizle bol gezip, tozu eğleniyormuş. Ben hiç bunları boş yapamadı üniversite, kpss, iş hayatı, evlilik, çocuk gibi radikal kararlarımdan sanırım.. Valla haftada bir dışarı eşimle çıkmak, senede birde yurt dışı Seyehati yetiyor bize sanırım
Valla onu bulamayanlar da var:))

Maastan sonraki 2 hafta full gezmece, sonraki 2 hafta evde pineklemece :110:

Cocuklarin uyku saati sebebiyle aksamlari erkeb saatte her sekilde evdeyiz, o zaman film dizi yapariz. Kalan zamanda muhabbetimiz iyidir, 7 yil bitti.
Çocuklar olmadan önce nasıldı ?

Çocuk niye ıstemiyormus?
Bilmyrm cnm cok sorumlulukmus bilmem nymis hi c bisey istmeiyor mubarek snrada bana sizlaniyorsum diyor tesaduf ki iki saat oncede bu gezme tozma dan dolayi kvga ettik yani bn konustum o dinledi tek ben kavge ettim hicbiseyeyorum ypmiyor bu sessizligni de sukredecek bir sebep olrk bana sunuyor . ben demiyorum ki eve girmyelim bilmem ne bari haftada 1 plan yapalim ne blm gunublrlk gidelm denize ben bekarken dedemlern yazliginda gecrmedgm an yoktu her yil tatil yptim ha diceksin belki maddi olrk skntili. Canim yazligi var kendinisnn gidilmyen bi yazlk. Oyle yani bana bi dokum bim ah isit kusura bkma rol calmis gibi oldum :)

Lütfen üzerinize alınmayın, biraz sitemim var ama size değil genel konuşuyorum. Evlilik sırasında gerekli gereksiz bir sürü eşya alınıyor. Şaşaalı düğünler, sırf adet diye bir sürü gereksiz masraf yapılıyor. Elalem ne der diye damada bir dünya harcama yaptırılıyor. Arkadaşlarımdan eksik kalamam düşüncesiyle adama yüklenip kullanmayacakları şeyleri alıp, yaptırıyorlar. Dünyalar kadar borcu adamın omuzlarına yükleyip sonra bu adam evlenince değişti diye sitem ediyorlar. O adam evlenmeden mutluydu çünkü borcu yoktu, ay sonu derdi yoktu. Faturalar, market, kira, aidat, ekstra giderler derken mutsuz oluyorlar. Cebinde maaşıyla gezen adam beş kuruşsuz kalınca yüzü asılıyor. Belki içten içe karısına kızıyor uzaklaşıyor. Evet değişiyorlar. Haklılar da. Düşüncesiz aileler, gösteriş meraklısı gelinler... sonra dikilip karşılarına hadi beni gezdir deyince haliyle param yok diyen adama kızıyorlar. E haklı adam napsın daha. Vücut yorgunluğunu geçelim, kafası yorgun. Ben genel bir durum özetledim ama tabi ki biliyorum çok aklı başında kadınlarda var. Onlar istisna. Evlenecek arkadaşlar varsa okuyorlarsa bilmeliler ki önemli olan düğün değil, sonrası. Evinize girip kapıyı kapatınca hissettiğiniz huzur o şaçma sapan adetlerden kat kat önemli. Benim düşüncem bunlar.

Konuya dönersek biz de her fırsatta gezen bir çiftiz ama evde olduğumuzda oyalanacak şeyler buluruz. Mısır patlatıp çay demleriz ve tavla oynarız. Dart oynarız baya eğleniriz. Puzzle almıştık onunla boğuşuruz. Saatlerce sohbet edebiliriz biz. Hiç ortak düşüncemiz ve görüşümüz yoktur ama konuşacak şeyler buluruz bir şekilde. Ps oynamayı öğretti eşim, maçlar yaparız bazen. Telefona yüklenen pubg mobile diye bir oyun var beraber takım olup onu oynarız. Bazende ayrı takılırız. Ben örgü örerim, eşim tv izler istediği gibi. Ben kitap okurum, o internette takılır. Bazen tam tersi. Arkadaşlarımız yok yalnızız bu şehirde o yüzden birbirimizi hoş tutuyoruz artık :)

Eşinizle haftasonlariniz nasıl geçiyor ? Kim ne istiyor ne yapıyorsunuz kimin dediği yere daha çok gidiliyor ? Ya da birlikteyken ne konuşuyorsunuz .isten geldiğinizde hiç susmaz mısınız? Biz bir yıllık evliyiz birbirimizi çok seviyoruz fakat son zamanlarda paylaşacak birşey bulamıyoruz .Hep evde oturup film izlemek istiyor .Bende yaz günü çok Evd evde oturmayı sevmiyorum .Konuşsa benim ilgimi çeken seyl er olmuyor .Ama onu deli gibi seviyorum o da beni .Nasıl çözüm bulsak bilemedim:KK43:

Çözümü yok, rutin hayat böyle bi şey; geçmiş olsun :)

Çocuklar olmadan önce nasıldı ?

Ilk bir yil maalesef cok borcumuz vardi, yandigim zamanlardir, yillik tatil haricinde hic bir seye firsatimiz olmamisti.

Sonrasinda birlikte tenis dersi aldik, farkli dillere merak salip ders calistik, bol bol gezdik ve doga yuruyusu yaptik, yazin ya piknik ya sahil seklinde haftasonlarini degerlendirdik. Istanbula yakindik, devlet tiyotlarina bilet bulabilirsek oraya kactik.

Biz aracla bir yerlere gitmeyi de severiz, oyle bir kac mesafedeki yerlere yavas yavas gidip araba gezisi gibi yaptigimiz da oldu.

Bir ara cok yakin arkadaslarimizla komsuyduk, biz plan yapmasak onlar yapiyordu, o donem resmen evi ozlemistim :)

benim de eşimle bu tip bir problemim var. benim için cumartesi günü ful gezme tozma günü, pazar günü de yeni haftaya hazırlık, çamaşır, evde dinlenme, kitap okuma tarzı bir gün. nedense pazar günleri çok aktif değilimdir, küçüklüğümde bilinçaltıma işlenmiş bir ev ödevi yapma sıkıntısı, ütü kokusu, karmaşa hissi var galiba. eşime göreyse gezmek eğlenmek için ilk olarak haketmek gerekiyormuş yani ilk olarak kendisi için faydalı şeyler yapması lazımmış:skandal:

bu yüzden çok tartışıyorduk, en sonunda bi anlaşma imzaladık. tam uymuyoruz ama gene de yardımı oluyor. cumartesi sabah evde takılmaca, öğleden sonra dışarı çıkmaca, pazar sabahtan aktivite yapmaca, öğle sonrası eve gelip dinlenmece şeklinde. problemi tam çözmedi, ben ellemesem o 7x24 evde oturabilir ve sırf ben istiyorum diye bişeyler yapılmasından keyif almıyorum. sürekli fikir veren, aksiyona hevesli taraf olmak yoruyor, bir süre sonra sen de istememeye başlıyorsun..

Her akşam evde "Hopppa" diye ağlayan bir cadı olduğu için mutlaka parka. Zaman kalırsa haftada birkaç akşam sahilde çay içiyoruz.
Bizim evlilik sanırım çay üstüne kurulu. Dışardan gelir gelmez yine çay istiyoruz. Ülkede ne olmuş ne bitmiş, dünya nereye gidiyor, işler nasıl faslı rutin konuşma. Bir de benim susum yok. Sohbet edecek bir şey bulamasam burdaki konuları anlatıyorum. Hatta geçen burada konusu olan bir üyenin kayınvalidesinı sordu:işsiz:
Pazar günü ise kim plan yaptıysa dığeri uyuyor. Evde ya da dışarıda fark etmez o plana göre hareket ediyoruz.
Evlilik ister istemez bir monotonluk sokuyor hayata. Elinizden geldiğince ortak zevkler edinmeye çalışmanızı tavsiye ederim.

Lütfen üzerinize alınmayın, biraz sitemim var ama size değil genel konuşuyorum. Evlilik sırasında gerekli gereksiz bir sürü eşya alınıyor. Şaşaalı düğünler, sırf adet diye bir sürü gereksiz masraf yapılıyor. Elalem ne der diye damada bir dünya harcama yaptırılıyor. Arkadaşlarımdan eksik kalamam düşüncesiyle adama yüklenip kullanmayacakları şeyleri alıp, yaptırıyorlar. Dünyalar kadar borcu adamın omuzlarına yükleyip sonra bu adam evlenince değişti diye sitem ediyorlar. O adam evlenmeden mutluydu çünkü borcu yoktu, ay sonu derdi yoktu. Faturalar, market, kira, aidat, ekstra giderler derken mutsuz oluyorlar. Cebinde maaşıyla gezen adam beş kuruşsuz kalınca yüzü asılıyor. Belki içten içe karısına kızıyor uzaklaşıyor. Evet değişiyorlar. Haklılar da. Düşüncesiz aileler, gösteriş meraklısı gelinler... sonra dikilip karşılarına hadi beni gezdir deyince haliyle param yok diyen adama kızıyorlar. E haklı adam napsın daha. Vücut yorgunluğunu geçelim, kafası yorgun. Ben genel bir durum özetledim ama tabi ki biliyorum çok aklı başında kadınlarda var. Onlar istisna. Evlenecek arkadaşlar varsa okuyorlarsa bilmeliler ki önemli olan düğün değil, sonrası. Evinize girip kapıyı kapatınca hissettiğiniz huzur o şaçma sapan adetlerden kat kat önemli. Benim düşüncem bunlar.

Konuya dönersek biz de her fırsatta gezen bir çiftiz ama evde olduğumuzda oyalanacak şeyler buluruz. Mısır patlatıp çay demleriz ve tavla oynarız. Dart oynarız baya eğleniriz. Puzzle almıştık onunla boğuşuruz. Saatlerce sohbet edebiliriz biz. Hiç ortak düşüncemiz ve görüşümüz yoktur ama konuşacak şeyler buluruz bir şekilde. Ps oynamayı öğretti eşim, maçlar yaparız bazen. Telefona yüklenen pubg mobile diye bir oyun var beraber takım olup onu oynarız. Bazende ayrı takılırız. Ben örgü örerim, eşim tv izler istediği gibi. Ben kitap okurum, o internette takılır. Bazen tam tersi. Arkadaşlarımız yok yalnızız bu şehirde o yüzden birbirimizi hoş tutuyoruz artık :)
Cokcguzel yazmissin arkdsim mesela kendime yormak istiyorum bu yazdklarni hicbir borcumuz yok kirada da deglz bak oturdugmz evin sauna ve spor salonu vr . bir kere bile oraya indiremedim spor veya sauna icin esimi . spor yapalm diyorm evin koridorunda yuruyor. Kopegmz var onu cikaralm diyorum balkonda tvlt aloskanligi kazandirdik kopege garibim o bile gezemiyor. Markete bile gonderemiyorm ki evin mrket alosverislerni ben yaparim sikayet etmiyorm ama olmasi gerekenler olmaynca insan sasknlkla kaliyor
Es ile yapilan seyleri anlatmissin aynen oyle ben kitap okur orgu orerim o hep telefonda oyn oynar. Ne blm bunaliyorum evde 4 duvar icinde insan hicbi birseyler ypmak istemez ya

Öyle olmuyormuş, tüm bunlara rağmen Çok gezen tozan insanlarla varmış, Çok mutlularmış. Biz böyle düşündüğümüz için üzülüp, mutluluk temennisinde bulunuyorlar. Birazdan sana da gelir yazar biri.

Evet sorun sadece dışarı çıkmamak değil .Ben söylediğim de düşüncesiz davrandım haksızım diyor sonra yine aynı .Ikimuzde birbirimizi çok seviyoruz sevgisinden şüphem yok ama ben çok detayciyim ce dolayısıyla beklentim yüksek oluyor beklentim olmayınca üzülüyorum.O da ince düşünemiyor .Boşan desen kalamam ki ayrı ama böylede olmuyor napsam şaşırdım .
Beklentilerinizi anlamasını beklemeyin net bir şekilde ifade edin.
Erkekler düz mantık yürütür.
Kadınlar ise ima, lafı dolandırma vb yöntemler kullanır ve daha detaycıdır.
Örnek vermem gerekirse bizde bir müddettir klima lafı var farklı markalara baktık, fiyat aldık vs ama eşim savsaklıyor, sağolsun hemen karar veremez artı biraz da tutumludur.
Baktım konu tavsıyor bugün kahvaltı sofrasında güzelce sordum :
-Klima işini napıyoruz?
Kocam: Ya şunun şurasında iki ay sıcak oluyor evimiz üst kat, semt havadar almasak da olur bence. Zaten yaz bitti.
Ben: Allah ömür verirse yaz yine gelecek.
Sen iki ay için gerek yok diye düşünüyor olabilirsin ama ben alalım diyorum,
iki ay da olsa sıcağı çekip bunalmak istemiyorum.
Parayı niçin kazanıyoruz? ( ikimiz de çalışıyoruz) Rahat yaşamak için değil mi?
Bu hafta sonu iki markadan birine karar verip klimayı alalım lütfen.
Kocam: Peki tamam alalım. Sonuçta evde tek başıma yaşamıyorum sen ihtiyaç diyorsan...
Ben: Şakayla karışık-O klima önümüzdeki Ptesiden önce bu duvara takılmış olacak ona göre...
Kocam: Tamam sen ne dersen o.... ( sıkışınca bunu söyler)
Ben: Ya ya tabii...
Sonuç: Uzlaştık konu kapandı, yarın klimayı almaya gidiyoruz.

Işten geldikten sonra yorgun olduğumuzdan bizde fazla konuşmayız, film izleriz. Arada canımız isterse biraz dışarı çıkıp gezerir yer içeriz. Hafta sonları, onun onerdiği bana uyarsa onu yaparız vs genelde aynı şeyleri yapmak istedigimizden sorun çıkmıyor :KK49:

Cokcguzel yazmissin arkdsim mesela kendime yormak istiyorum bu yazdklarni hicbir borcumuz yok kirada da deglz bak oturdugmz evin sauna ve spor salonu vr . bir kere bile oraya indiremedim spor veya sauna icin esimi . spor yapalm diyorm evin koridorunda yuruyor. Kopegmz var onu cikaralm diyorum balkonda tvlt aloskanligi kazandirdik kopege garibim o bile gezemiyor. Markete bile gonderemiyorm ki evin mrket alosverislerni ben yaparim sikayet etmiyorm ama olmasi gerekenler olmaynca insan sasknlkla kaliyor
Es ile yapilan seyleri anlatmissin aynen oyle ben kitap okur orgu orerim o hep telefonda oyn oynar. Ne blm bunaliyorum evde 4 duvar icinde insan hicbi birseyler ypmak istemez ya

Kusura bakma ama güldüm köpekle ilgili olan kısmına :) benim yazdıklarım farklı bir boyutu bu işin. Ama senin anlattığın biraz da mizaç meselesi. Adam böyle seviyor demek ki. Belki de ulaşılabilir olunca bu imkanlar cazip gelmiyordur. Biz sauna ve kaplıca için Afyonkarahisar’a gitmeyi düşünüyoruz mesela:) İnşallah zamanla değişir. Ortak bir yol bulursunuz umarım. Eşim gezmeyi falan sever o ayrı mevzu ama ben birazcık üstlenseydim benimki de bana yakacaktı o işleri. Ben bilmem, ben anlamam dedim ve attım üstümden. En basiti karpuz ve kavun aldık. Ben kesemem sen kes dedi durdu. Hayır bende bilmiyorum kesemem dedim. Eğer kesmezsen orda çürür gider dedim. Hatta bugün kavun karpuz kesme videosu bulup yolladım diğer odadan. Kesti. Bazı işlere hiç elimi sürmem. Mısır patlatmak, kestane pişirmek, kavun karpuz, mangal ve piknik işleri, dış işler alışveriş ve faturalar. Bir de giysilerin dolaptaki düzeni. Kaynanamdan böyle gördüm :)) Hatta kv meyve ve balık işlerine de karışmazmış ama ben henüz o noktaya gelemedim zamanla :dondurma: spor konusunu şöyle hallettim. Ben biraz kilo aldım haliyle evde. Evde kendim yapıyorum yalnızken o ayrı mevzu ama eşime deri aldırma ameliyatlarını gösterdim. Biraz gözü korktu. Şimdi haftada iki üç yürüyüşe çıkarız. Tabi bu bir süreç. Önce kilo takıntısı yaptım. Sonra bilinçsiz yaparsam sarkarım diye dolandım ortalıkta. Sen bu aralar kilo aldın dedim durdum adama. Benim eşim çok inattır ama ben tatlı tatlı hallediyorum. :KK52:Yoksa diretsem hayatttttaaaaa yapmaz. Bana da başka çare bırakmıyor.

Back
X