Evli Hatunlar Bir Bakar mısınız ?

Öyle olmuyormuş, tüm bunlara rağmen Çok gezen tozan insanlarla varmış, Çok mutlularmış. Biz böyle düşündüğümüz için üzülüp, mutluluk temennisinde bulunuyorlar. Birazdan sana da gelir yazar biri.

O kadar borçla gezen tozan varsa helal olsun :) gözümüz yok kimsenin hayatında. Ama çok çok yakın bir arkadaşım tabirş caizse mutsuzluktan çatlasa bile sosyal medyada ilanı aşk eder durur. Şiddet bile gördü. O kafayı anlayamıyorum. Siz bunu yazmıştınız sanırım arka plan çok farklı diye. Sonuçta herkesin hayatına kimse karışamaz :)

Kusura bakma ama güldüm köpekle ilgili olan kısmına :) benim yazdıklarım farklı bir boyutu bu işin. Ama senin anlattığın biraz da mizaç meselesi. Adam böyle seviyor demek ki. Belki de ulaşılabilir olunca bu imkanlar cazip gelmiyordur. Biz sauna ve kaplıca için Afyonkarahisar’a gitmeyi düşünüyoruz mesela:) İnşallah zamanla değişir. Ortak bir yol bulursunuz umarım. Eşim gezmeyi falan sever o ayrı mevzu ama ben birazcık üstlenseydim benimki de bana yakacaktı o işleri. Ben bilmem, ben anlamam dedim ve attım üstümden. En basiti karpuz ve kavun aldık. Ben kesemem sen kes dedi durdu. Hayır bende bilmiyorum kesemem dedim. Eğer kesmezsen orda çürür gider dedim. Hatta bugün kavun karpuz kesme videosu bulup yolladım diğer odadan. Kesti. Bazı işlere hiç elimi sürmem. Mısır patlatmak, kestane pişirmek, kavun karpuz, mangal ve piknik işleri, dış işler alışveriş ve faturalar. Bir de giysilerin dolaptaki düzeni. Kaynanamdan böyle gördüm :)) Hatta kv meyve ve balık işlerine de karışmazmış ama ben henüz o noktaya gelemedim zamanla :dondurma: spor konusunu şöyle hallettim. Ben biraz kilo aldım haliyle evde. Evde kendim yapıyorum yalnızken o ayrı mevzu ama eşime deri aldırma ameliyatlarını gösterdim. Biraz gözü korktu. Şimdi haftada iki üç yürüyüşe çıkarız. Tabi bu bir süreç. Önce kilo takıntısı yaptım. Sonra bilinçsiz yaparsam sarkarım diye dolandım ortalıkta. Sen bu aralar kilo aldın dedim durdum adama. Benim eşim çok inattır ama ben tatlı tatlı hallediyorum. :KK52:Yoksa diretsem hayatttttaaaaa yapmaz. Bana da başka çare bırakmıyor.
Gul valla .Gulunecek haldeym :D Haklsin. Iste yapi meselesi kv pamuklara sarmis . kocam kolunu kaldirsa dur oglum yerine ben kaldirirm diyor . insallah duzelir. Allah kmsenin aile yasantisini. huzurunu bozmasn masaallahdiyeyim

merhaba, ben evli değilim ama size eski ilişkimde yaşadığım şeyi anlatayım. ben ikimiz için uzun bir tatil/iş ayarlamaya çalışıyordum, bunu yapmak için gerçekten uzunca bir süre emek verdim. kaç günüm bilgisayar başında geçti.

karşı taraf da hayal olarak buna destek veriyor, gitmek istiyor ama fiziksel olarak hiçbir şey yapmıyordu. zaten genelde bizim buluşmalarımız da hep benim “şuraya gidelim, şunu yapalım” demem ile olurdu. ayda 2 kere tiyatroya giderdik ve bütün biletleri ben alırdım, daha biletin hangi siteden alındığını bile bilmiyordur. bazen bazı isteklerime karşı çıksa da genel olarak uyuyordu ama dediğim gibi, planlar hep böyleydi.

ben o bahsettiğim iş için günlerce uğraşıp ondan tek bir emek göremeyince okkalı bir kavga ettik ve o da uğraşana kadar tek bir şey dahi yapmayacağımı, tek emek verenin ben olduğumu söyledim.

“tamam ben de uğraşırım ama ne bileyim, ilişkide bazı görev dağılımlarımız var. üzerine hiç konuşmadık ama mesela bir yerin aranması gerekiyorsa mutlaka ben ararım, hiç aksi gerçekleşmedi bu zamana kadar, bir plan yapılması gerekiyorsa da mutlaka sen yaparsın. o yüzden de pek uğraşmadım” dedi.

belki sizdeki sorun da budur. siz de sözsüz bir anlaşmayla “ilişkinin plan yapıcısı” olarak tanımlanmışsınızdır ve bu yüzden eşiniz bu yüzden kendi başına hiçbir şey önermiyordur

Eşinizle haftasonlariniz nasıl geçiyor ? Kim ne istiyor ne yapıyorsunuz kimin dediği yere daha çok gidiliyor ? Ya da birlikteyken ne konuşuyorsunuz .isten geldiğinizde hiç susmaz mısınız? Biz bir yıllık evliyiz birbirimizi çok seviyoruz fakat son zamanlarda paylaşacak birşey bulamıyoruz .Hep evde oturup film izlemek istiyor .Bende yaz günü çok Evd evde oturmayı sevmiyorum .Konuşsa benim ilgimi çeken seyl er olmuyor .Ama onu deli gibi seviyorum o da beni .Nasıl çözüm bulsak bilemedim:KK43:
Benm ve kizimn istedgi yere gderiz genelde.yemege cikarz alisvers yapariz cocuk icin eglenecegi yerleri gezeriz aksam olur zaten

merhaba, ben evli değilim ama size eski ilişkimde yaşadığım şeyi anlatayım. ben ikimiz için uzun bir tatil/iş ayarlamaya çalışıyordum, bunu yapmak için gerçekten uzunca bir süre emek verdim. kaç günüm bilgisayar başında geçti.

karşı taraf da hayal olarak buna destek veriyor, gitmek istiyor ama fiziksel olarak hiçbir şey yapmıyordu. zaten genelde bizim buluşmalarımız da hep benim “şuraya gidelim, şunu yapalım” demem ile olurdu. ayda 2 kere tiyatroya giderdik ve bütün biletleri ben alırdım, daha biletin hangi siteden alındığını bile bilmiyordur. bazen bazı isteklerime karşı çıksa da genel olarak uyuyordu ama dediğim gibi, planlar hep böyleydi.

ben o bahsettiğim iş için günlerce uğraşıp ondan tek bir emek göremeyince okkalı bir kavga ettik ve o da uğraşana kadar tek bir şey dahi yapmayacağımı, tek emek verenin ben olduğumu söyledim.

“tamam ben de uğraşırım ama ne bileyim, ilişkide bazı görev dağılımlarımız var. üzerine hiç konuşmadık ama mesela bir yerin aranması gerekiyorsa mutlaka ben ararım, hiç aksi gerçekleşmedi bu zamana kadar, bir plan yapılması gerekiyorsa da mutlaka sen yaparsın. o yüzden de pek uğraşmadım” dedi.

belki sizdeki sorun da budur. siz de sözsüz bir anlaşmayla “ilişkinin plan yapıcısı” olarak tanımlanmışsınızdır ve bu yüzden eşiniz bu yüzden kendi başına hiçbir şey önermiyordur
Canim biz onermesini gectik yani ben onermeyi gec onerdigime uysa raziyim. Asla sevglilikle evlilik ayni olmyr sevgilyken her bulusmayabi fikir verkrdi smdi verilen fikirlere uymuyor

Eşinizle haftasonlariniz nasıl geçiyor ? Kim ne istiyor ne yapıyorsunuz kimin dediği yere daha çok gidiliyor ? Ya da birlikteyken ne konuşuyorsunuz .isten geldiğinizde hiç susmaz mısınız? Biz bir yıllık evliyiz birbirimizi çok seviyoruz fakat son zamanlarda paylaşacak birşey bulamıyoruz .Hep evde oturup film izlemek istiyor .Bende yaz günü çok Evd evde oturmayı sevmiyorum .Konuşsa benim ilgimi çeken seyl er olmuyor .Ama onu deli gibi seviyorum o da beni .Nasıl çözüm bulsak bilemedim:KK43:
1bycuk senelik evliyim ve bu surecte esime hep ben derim hadi suraya gidek buraya gidek bazen goturur ama genel olarak gitmek istemez buds brnm sinirimi bozar . Ama dugunlere kosa kosa gider genel olarakta arkadas ortamlariylada pek takilmaz. Isten gelince ben cok konusurum o da sessizdir tel oynar bu da sinirimi bozar :)

Tek basina plan yapma konusunda sikayetlenenler... Planlari ilk bulusmamiz dahil genel olarak hep ben yaptim 4 yillik evliyiz. :KK70:
Ama sorun ki eksiksiz plan yapabiliyor musun? Hayir yapamiyorum. Illa eksiklik olur veya rota belirleyecegim diyip belirlemeden yola cikmalar vs. Bir cok kez kaybolduk hatta biyerlerde kaybolmazsak sansli sayiyoruz kendimizi. Motosiklet tepesinde harita kovalamak kolay bir iş olmadigindan yolun yarisini bakip yarisini ic gudulerimize filan birakiyoruz. :KK70:Boylece kaybolma isini basariyoruz.

Neden herseferinde ayni rezilligi yapiyoruz cunku esim gezmeyi sever plan yapmayi sevmez ve ben de aynisiyim. Bu yuzden hep bastan savma yapilip yola cikilir. Ama eglenceli olur. Plani kimin yaptigi hatta planin ne kadar rezil oldugu onemli degil bence eger eglenebiliyorsaniz.

O kadar borçla gezen tozan varsa helal olsun :) gözümüz yok kimsenin hayatında. Ama çok çok yakın bir arkadaşım tabirş caizse mutsuzluktan çatlasa bile sosyal medyada ilanı aşk eder durur. Şiddet bile gördü. O kafayı anlayamıyorum. Siz bunu yazmıştınız sanırım arka plan çok farklı diye. Sonuçta herkesin hayatına kimse karışamaz :)
Öyle işde. Kimse dört dörtlük değil. Kimsenin mutluluğunda gözümüz yok ama bu kadar gözümüze gözümüze sokmaları, baaaak ben mutluyum işde mutlu hapyy pozları beni benden alıo

Doguma az kaldığı ıcın evden dısarıya adımımı dahı atmıyorum. Zevk almıyorum aslında esım teklif eder bı yerlere gıtmeyı kabul etmiyorum. Ikı aksam cıktık bı yerlere agrıdan duramadım.
Kendımı dıs duymaya kapattım ıyıce. Evımı seviyorum ama bu donemde evden bıle bunaldım. Ne kımseyı arıyorum, nede gelen tele bakıyorum. Cok yakın kısı olsasa hemen kapatıyorum konusmak bıle zor geliyor. O kDar tükendim. Umarım bu durumum gecıcıdır.

Haftaiçi erken gelirse yemek hazırlarım beraber yeriz (genelde geç gelir ) ve film izleriz tavla oynarız .

Izin gününde bana sorar bir gun onceden program yaptın mı diye saolsun:)
Genellikle sabah güzel bir kahvaltı hazırlariz beraber (sabah dediğime bakmayın yoğun çalıştığı için bir gün uyusun diye ellemiyorum bende )
Kv yakın bi yarım saat oraya geçer ben hazırlanana kadar .
İş imiz varsa alışveriş vs onları hallederiz önce . Sonra sahil yürüyüşü bi kahve keyfi . Akşam sinemaya gideceksek avm ye geçeriz yemek ve sinema yapar döneriz evimize . Sinema yoksa yemeğe başka fasilli bir yerler tercih ediyoruz .
Bazen de kalabalık aile piknikleri yapıyoruz hepberaber.

Arada kv planlarima taş koymuyor değil hani ama o kadar da olsun diyorum :)

Çok konuşkan bir çift değiliz . Ama eşim gelince illa dibinden ayrilmayayim ister minicik koltuğa sıkışırız beraber .
Hala gelemedi yalnız saat kaç oldu puff ..

Bir çocuk ve şu hamile halimde sabah uyanıp hazırlanıp kahvaltıya falan gidiyoruz. Öğleden sonra eve gelip biraz dinlenme yada alışveriş sonra kızı anneanne yada babaanneye bırakıp yemeğe falan gidiyoruz bazen başbaşa bazen arkadaşlarla.. pazar sabah uyanıp kızı bıraktığımız yerden almaca sonra kahvaltı,park,oyun derken akşam oluyor yemek yiyip evimize geliyoruz :)
Çocuktan hatta hamilelikten önce çok daha hareketliydik tabi,seneye eski modumuza döneriz inşallah :)

Ilk bir yil maalesef cok borcumuz vardi, yandigim zamanlardir, yillik tatil haricinde hic bir seye firsatimiz olmamisti.

Sonrasinda birlikte tenis dersi aldik, farkli dillere merak salip ders calistik, bol bol gezdik ve doga yuruyusu yaptik, yazin ya piknik ya sahil seklinde haftasonlarini degerlendirdik. Istanbula yakindik, devlet tiyotlarina bilet bulabilirsek oraya kactik.

Biz aracla bir yerlere gitmeyi de severiz, oyle bir kac mesafedeki yerlere yavas yavas gidip araba gezisi gibi yaptigimiz da oldu.

Bir ara cok yakin arkadaslarimizla komsuyduk, biz plan yapmasak onlar yapiyordu, o donem resmen evi ozlemistim :)
Ilk yıl hep evde miydiniz peki?

M
Bir çocuk ve şu hamile halimde sabah uyanıp hazırlanıp kahvaltıya falan gidiyoruz. Öğleden sonra eve gelip biraz dinlenme yada alışveriş sonra kızı anneanne yada babaanneye bırakıp yemeğe falan gidiyoruz bazen başbaşa bazen arkadaşlarla.. pazar sabah uyanıp kızı bıraktığımız yerden almaca sonra kahvaltı,park,oyun derken akşam oluyor yemek yiyip evimize geliyoruz :)
Çocuktan hatta hamilelikten önce çok daha hareketliydik tabi,seneye eski modumuza döneriz inşallah :)
Maşallah hamileyken bile iyi geziyor muşsunuz:)

Haftaiçi erken gelirse yemek hazırlarım beraber yeriz (genelde geç gelir ) ve film izleriz tavla oynarız .

Izin gününde bana sorar bir gun onceden program yaptın mı diye saolsun:)
Genellikle sabah güzel bir kahvaltı hazırlariz beraber (sabah dediğime bakmayın yoğun çalıştığı için bir gün uyusun diye ellemiyorum bende )
Kv yakın bi yarım saat oraya geçer ben hazırlanana kadar .
İş imiz varsa alışveriş vs onları hallederiz önce . Sonra sahil yürüyüşü bi kahve keyfi . Akşam sinemaya gideceksek avm ye geçeriz yemek ve sinema yapar döneriz evimize . Sinema yoksa yemeğe başka fasilli bir yerler tercih ediyoruz .
Bazen de kalabalık aile piknikleri yapıyoruz hepberaber.

Arada kv planlarima taş koymuyor değil hani ama o kadar da olsun diyorum :)

Çok konuşkan bir çift değiliz . Ama eşim gelince illa dibinden ayrilmayayim ister minicik koltuğa sıkışırız beraber .
Hala gelemedi yalnız saat kaç oldu puff ..
Hep sen mi yapıyorsun programları .Hep sen yapıyorsan bu seni yormuyor mu?

Kusura bakma ama güldüm köpekle ilgili olan kısmına :) benim yazdıklarım farklı bir boyutu bu işin. Ama senin anlattığın biraz da mizaç meselesi. Adam böyle seviyor demek ki. Belki de ulaşılabilir olunca bu imkanlar cazip gelmiyordur. Biz sauna ve kaplıca için Afyonkarahisar’a gitmeyi düşünüyoruz mesela:) İnşallah zamanla değişir. Ortak bir yol bulursunuz umarım. Eşim gezmeyi falan sever o ayrı mevzu ama ben birazcık üstlenseydim benimki de bana yakacaktı o işleri. Ben bilmem, ben anlamam dedim ve attım üstümden. En basiti karpuz ve kavun aldık. Ben kesemem sen kes dedi durdu. Hayır bende bilmiyorum kesemem dedim. Eğer kesmezsen orda çürür gider dedim. Hatta bugün kavun karpuz kesme videosu bulup yolladım diğer odadan. Kesti. Bazı işlere hiç elimi sürmem. Mısır patlatmak, kestane pişirmek, kavun karpuz, mangal ve piknik işleri, dış işler alışveriş ve faturalar. Bir de giysilerin dolaptaki düzeni. Kaynanamdan böyle gördüm :)) Hatta kv meyve ve balık işlerine de karışmazmış ama ben henüz o noktaya gelemedim zamanla :dondurma: spor konusunu şöyle hallettim. Ben biraz kilo aldım haliyle evde. Evde kendim yapıyorum yalnızken o ayrı mevzu ama eşime deri aldırma ameliyatlarını gösterdim. Biraz gözü korktu. Şimdi haftada iki üç yürüyüşe çıkarız. Tabi bu bir süreç. Önce kilo takıntısı yaptım. Sonra bilinçsiz yaparsam sarkarım diye dolandım ortalıkta. Sen bu aralar kilo aldın dedim durdum adama. Benim eşim çok inattır ama ben tatlı tatlı hallediyorum. :KK52:Yoksa diretsem hayatttttaaaaa yapmaz. Bana da başka çare bırakmıyor.
Evet benim ki de karpuz kesmeyi bilmez ben kesiyorum .:/ Ama temizlik yapmayı öğrettim çok iyi yapıyor :)

Beklentilerinizi anlamasını beklemeyin net bir şekilde ifade edin.
Erkekler düz mantık yürütür.
Kadınlar ise ima, lafı dolandırma vb yöntemler kullanır ve daha detaycıdır.
Örnek vermem gerekirse bizde bir müddettir klima lafı var farklı markalara baktık, fiyat aldık vs ama eşim savsaklıyor, sağolsun hemen karar veremez artı biraz da tutumludur.
Baktım konu tavsıyor bugün kahvaltı sofrasında güzelce sordum :
-Klima işini napıyoruz?
Kocam: Ya şunun şurasında iki ay sıcak oluyor evimiz üst kat, semt havadar almasak da olur bence. Zaten yaz bitti.
Ben: Allah ömür verirse yaz yine gelecek.
Sen iki ay için gerek yok diye düşünüyor olabilirsin ama ben alalım diyorum,
iki ay da olsa sıcağı çekip bunalmak istemiyorum.
Parayı niçin kazanıyoruz? ( ikimiz de çalışıyoruz) Rahat yaşamak için değil mi?
Bu hafta sonu iki markadan birine karar verip klimayı alalım lütfen.
Kocam: Peki tamam alalım. Sonuçta evde tek başıma yaşamıyorum sen ihtiyaç diyorsan...
Ben: Şakayla karışık-O klima önümüzdeki Ptesiden önce bu duvara takılmış olacak ona göre...
Kocam: Tamam sen ne dersen o.... ( sıkışınca bunu söyler)
Ben: Ya ya tabii...
Sonuç: Uzlaştık konu kapandı, yarın klimayı almaya gidiyoruz.
Ya evet belki diretince oluy8r da ne gerek var diyorum onlar hemen düşünse anlasa daha mutlu olmaz miyiz ?Ne bilim küçük jestler yapsalar emek verecek ama çok para gerektirmeyecek seyl er .Anladın aslında sen beni .Ama işte yok illa söylemek lazım .Söyleyincede bir anlamı kalmıyor ki.

Cokcguzel yazmissin arkdsim mesela kendime yormak istiyorum bu yazdklarni hicbir borcumuz yok kirada da deglz bak oturdugmz evin sauna ve spor salonu vr . bir kere bile oraya indiremedim spor veya sauna icin esimi . spor yapalm diyorm evin koridorunda yuruyor. Kopegmz var onu cikaralm diyorum balkonda tvlt aloskanligi kazandirdik kopege garibim o bile gezemiyor. Markete bile gonderemiyorm ki evin mrket alosverislerni ben yaparim sikayet etmiyorm ama olmasi gerekenler olmaynca insan sasknlkla kaliyor
Es ile yapilan seyleri anlatmissin aynen oyle ben kitap okur orgu orerim o hep telefonda oyn oynar. Ne blm bunaliyorum evde 4 duvar icinde insan hicbi birseyler ypmak istemez ya
Telefon konusuna hiç girmeyelim bir gün gerçekten fırlatıp atacam o telefonları!

benim de eşimle bu tip bir problemim var. benim için cumartesi günü ful gezme tozma günü, pazar günü de yeni haftaya hazırlık, çamaşır, evde dinlenme, kitap okuma tarzı bir gün. nedense pazar günleri çok aktif değilimdir, küçüklüğümde bilinçaltıma işlenmiş bir ev ödevi yapma sıkıntısı, ütü kokusu, karmaşa hissi var galiba. eşime göreyse gezmek eğlenmek için ilk olarak haketmek gerekiyormuş yani ilk olarak kendisi için faydalı şeyler yapması lazımmış:skandal:

bu yüzden çok tartışıyorduk, en sonunda bi anlaşma imzaladık. tam uymuyoruz ama gene de yardımı oluyor. cumartesi sabah evde takılmaca, öğleden sonra dışarı çıkmaca, pazar sabahtan aktivite yapmaca, öğle sonrası eve gelip dinlenmece şeklinde. problemi tam çözmedi, ben ellemesem o 7x24 evde oturabilir ve sırf ben istiyorum diye bişeyler yapılmasından keyif almıyorum. sürekli fikir veren, aksiyona hevesli taraf olmak yoruyor, bir süre sonra sen de istememeye başlıyorsun..
Aynen öyle .Neden ben düşünüyorum diyorsun .Yoruluyors8n .Herkes ister sürekli plan yapan birini oh ne ala memleket

Benimki gezmeyi sevmez bende tam tersi bos os dolansakta cikmak isterim. Aklimda bisey yok ama biseyler yapalim vakit gecirelim dedigimde film izleyebiliriz der genelde. Film manyagidir. Ama gezelim hadi desem kirmaz gezer tozar. Bisey yerken cok konuşmayız. Etrafa bakinir bende konusalim isterim. Ama biseyler iciyosak konusuruz havadan sudan. Gerek o gun hosumuza giden seyleri gerekse canimizi sikan seyleri. Hadi gel bunu konusalim demeyiz muhabbet kendisi baslar

Back
X