- 4 Temmuz 2013
- 7.360
- 6.944
- 248
Hayatında gördüğün dengesiz patavatsız bir kaç kişi yüzünden bütün evlileri genelleme yaparakta olsa sınıflandırman yanlış.Herkes bazen ne dediğini bilmeyebilir.Şaka yaptım sanır.Ya da sen nasıl onun dediğine alındıysan,o da senin ayna ile ilgili cümleni yanlış anlayıp alınmış olabilir.Hem kendin söylüyorsun sivri dilli diye.Çok takılmamak lazım.Arkadaşlar böyle bi başlık açtım diye kıskanıyorum havası sezilmesin lütfen.
Bi akrabamızın benden iki yaş büyük kızı bu bayram bize ziyarete geldi.Buyur ettik bayramlaştık falan oğlu da vardı 2 aylık falan ben bunu bi yere yatırayım da rahat edeyim dedi.Bende odamı gösterdim orda geçen konuşmamızdan söz edicem size.
Çocuğu yatırdı aynaya baktı,ayy çok fena olmuşum suratımın haline bak sıcaktan akmış makyajım vs dedi.
(Kendisi sivri dilli kendini beğenmiş ve kıskanç biri herkesce böyle bilinen biri benim düşüncem değil yalnız)
Bende gerçekten iyi niyetle "o aynaya bakıp da moralini bozma, o ışık da arkadan geldiğinden çok net gösteriyo ben o aynaya bakmıyorum normal zamanda (olmayan kusurlarını gösteriyo anlamında)dedim.
Tutup demesin mi bana "ay ne bozcam moralimi evlenmişim gitmişim sen düşün artık"diye.Allah ım ne mana ben ne diyorum o nereye çekiyo.Sonra tutmuş oğlunu severken yine patavatsız patavatsız konuşmaya devam etmeler.
Bu kızı kimseler almamış mı olum gibi abuk sabuk cümleler.Ya sabır dedim ya sabır..
Derdime gelince arkadaş evlenince ne oluyo? boyunuz mu uzuyo nedir yani? ki bu kız öyle çalkantılı bi evlilik yaşadı ki istenmeyen bir gelin kendisi.Kaynanası hem sözlü hem de fiziksel olark belli etti istemediğini.Yani bilmesem..neyin cakası neyin tafrası bu anlamadım.
Bu şahıs üzerinden örnek verdim ama genelde de karşılaştığım bi durum evlilerin bekarlara böyle yukardan bakmaları.
Genelde de mutsuz evlilikleri olanlar yapıyo bunu nedense.
Ben mi alınganlık ettim sizce böyle bi cümle sarfeden insan ne tür bi kişiliğe sahip? idare etmek zorunda değilim muhttap da olmuyorum ama bu sefer kıskanıyo beni çekemiyo triplerine giriyo.Yanlış anlaşılmasın ama görüntü olarak da huy olarak da artılarım kat kat.Herkes mi imtihan arkadaş..
yok canım ben zaten 13 yıllık evliğim bizim cüzdanı alınca olayımız dudaktan öpüşmek olmuştu
Kişi kendinde eksik olanı dis dünyaya belli etmemek icin eksiğin tam tersi seklinde rol yapıyor. Psikolojik bir durum bu. Uzman arkadaslar daha iyi bilir. Bende zamanında merak edip araştırdım bu olayı.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Ben de nikah memurunun "gelini öpebilirsin" demesini bekleyerek aval aval bakınıyordum ki eşim tutup yapışıverdi duduşlara. Meğer demiyormuş bizim nikah memurları onu. Çok film izlemişim ben çoook.
Canım sen de ona laf sok
Şuralara gidiyorum ama senin bebek var ya markete bile çıkamıyorsundur de
Ev işi temizlik bana göre değil filan de yani.
Eminim ortada bir kıskançlık var.
şimdi normal tabii o zaman radikal bişeydi dudaktan öpmek
Bide bunun bekar versiyonlari var. 26 yasindayim birinci yilimiz bitti. Gecen gun bizim okuldan üst siniflardan birii gordum evlendinmi dedi dorekt nasılsın dedikten sonra.. Teşekkürler iyiyim evet evlendim dedim aaaa neden o kadar acele ettinki daha 25 yasinda evlenirlirmi yakmissin gençliğini dedi.. kendisi 27 yasinda bekar ve kafayi evlilikle bozmus biraz konusumca da evlenmeyi cok istedigini ama karsisina adam gibi biri cikmadigini benim esim gibi bir erkek ciksa hemen evlenebilecegini soyledi :////
Bu seferde ben bozuldum yani acele ettiggimi düşünmüyorum cunku hic
Hala pek normal değil, sevgili amcam o sahneden sonra sinirlenip salonu terketmiş. Çok üzüldüm ben de
O sizin karşınızdaki kişilerin karakteri ile alakalı bir durum.
Evliliği sınıf atlama, hayatta kazanılmış bir başarı olarak görenler bunu yapar.
Aksine hayatını sevdiği biriyle birleştirmek, bir aile kurmak olarak gören biri evliliğin başarı olmadığını bilir ona göre davranır.
Sizin için söylemiyorum yanlış anlamayın ama benim de bekar arkadaşlarımın bazılarında gördüğüm bir durum var. Eşimle ilgili en ufak bir şey anlatsam bozuluyorlar. Ya da ortamda eşimi öpsem hemen başlıyorlar "görmemişin kocası olmuş" diye. Bunun da normal olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Bunlar evlenince ilk gruba dahil oluyorlar anında. Büyük bir iş başararak evlendiklerini düşünüyorlar. Evliliği hayatın merkezine koymamak lazım sanırım.
Alla Alla sinirlenecek ne varmış yahu:26:
Eve gidene kadar bekleyememişiz onun görüşüne göre. Yaşlı falan da değil bi de adam. Huysuz insan her yerde huysuz işte. Konu sahibi bize kızar mı acaba?
Demişsiniz ya evliliğinde mutsuz insanlar böyle yapıyor diye emin olunki öyle, kocadan kocanın ailesinden bir ton küfür hakaret işitir bunun ezikliğiyle evliliğini sanki çok yolunda giden bir evlilik kendini çok sevilen bir kadın olarak göstererek ego tatmini yapmaya çalışır saldırganlığı bu yüzden.. bence bu tip insanlar kendilerinide niyetlerinide çok belli ediyor
Hayatında gördüğün dengesiz patavatsız bir kaç kişi yüzünden bütün evlileri genelleme yaparakta olsa sınıflandırman yanlış.Herkes bazen ne dediğini bilmeyebilir.Şaka yaptım sanır.Ya da sen nasıl onun dediğine alındıysan,o da senin ayna ile ilgili cümleni yanlış anlayıp alınmış olabilir.Hem kendin söylüyorsun sivri dilli diye.Çok takılmamak lazım.
katılıyorum bu konuya , evliler kendini bişey zannediyor sanırım banada aynısı oldu evli bir akrabamın kızı kilo almıştı ben agzımı açmadım ama herkes kilo almışsın dedi bende ordaydım kilo almıştım ramazanda döndü bana bakarak sende kilo almıssın ya senin alamaman lazım ben evlendim beni alan aldı senin zayıf olamn lazım dedi , o an çok sinrlendim ,asıl sen kilo alma kocasını elinde tutmak zorunda olan ben değilim sen düşün halini bak kocanın gözü dışarıya kayar sonra dedim agzını kapadımnedir bu rahatlık güya beni alan aldı seni kimse almaz der gibi valla agzına çarpcaktım bitane
katılıyorum bu konuya , evliler kendini bişey zannediyor sanırım banada aynısı oldu evli bir akrabamın kızı kilo almıştı ben agzımı açmadım ama herkes kilo almışsın dedi bende ordaydım kilo almıştım ramazanda döndü bana bakarak sende kilo almıssın ya senin alamaman lazım ben evlendim beni alan aldı senin zayıf olamn lazım dedi , o an çok sinrlendim ,asıl sen kilo alma kocasını elinde tutmak zorunda olan ben değilim sen düşün halini bak kocanın gözü dışarıya kayar sonra dedim agzını kapadımnedir bu rahatlık güya beni alan aldı seni kimse almaz der gibi valla agzına çarpcaktım bitane
Ben o akrabanın evlilikten pişman olduğunu sezdim bir an nedense... Mutlu olmadığını... Ama yorumlarda gördüğüm bir konu daha çok dikkatimi çekti.
Çıktığımız dönemde ve nişanlıyken evlilik tarihini soranlar, evlenince çocuk ne zaman diyenler, şu anda da ikinci çocuk ne zaman diyenler....
Bu sorular hiç bitmez. Prensip olarak çok yakın hissetmediğim kimseye bu soruları sormam. Ama insanlar sadece konu olsun diye, konuşmak için de olsa bu soruları sorarlar. Gerçekten merak mı ediyorlar yoksa laf olsun diye mi soruyorlar onu da tam çözemedim aslında :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?