Evli Kadın Nasıl Olmalı?

neslihan34

Umarım Hamile Kalırım
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2012
174
6
26
39
İstanbul
Evli Kadın Nasıl Olmalı? Yani bir evlilik içinde kadın eşine karşı nasıl olmalı,mutlaka hepimiizin ortak yönleri kadar farklılıklarıda var, haydi yazın hanımlar:)

merhabalar
evli kadın olmak aslında hem kolay hem zor.nasıl kolay bir erkek eşine değer veriyorsa bir kadın sevgi ve saygı dolu ise eşine herşey çok güzel olur.kadın ve erkek yerini bilir herkes haddini aşmadan davranışlar sergilerse herşey güllük gülüstanlık.ne olursa olsun kadın yine özverili olursa eşi daha saygılı olur.erkekler biraz nankör olduklarından hergün mükemmel olan eş bir kere yanlış davransın sanarsınızki o eş hergün yanlışlarla dolu biri.birde aileler söz konusu.bizler eşimizle evimizde kendi yuvamızda istediğimiz kadar mutlu olalım aileler varya olayı tamamen zora sokar.aile vardır saygı gördükçe mutlu olur saygılı ölçülü davranır.aile vardır nankör eli öpülmeye değmez işde biz kadınlar bu yönden işimiz zor.inatlaşsak olmaz arkamızı dönsek olmaz saygısızlık yapsak hiç olmaz.ben yinede diyorumki ölçülü olmak şartıyla altta kalmadan ezdirmeden kendimizi huzurlu yaşamak için saygılı olalım eşlerimize yeri zamanı geldiğinde minik uyarılarla ölçüyü kaçırmadan tabi sevgiyle yaklaşmalı.haaaaaa baktınız eş onca sevgiye saygıya değer vermeden sizi üzüp ailesiyle sizi ailesiyle hep muhattap ederse ezdirirse.veya ..... sizin kendi yuvanızda onca sevgi saygıya rağmen eşiniz sizi değersiz görür size hayatı zindan ederse sizde ozaman dişlerinizi çıkarmalısınız.kadınlar biraz sabretmeli ama yuvayı dağıtarak diş çıkarılmamalı.aslında bu konu hakkında okadar çok söylenecek şeyler varki bitmez konuşmakla.bizim ülkemizde çevremizde arkadaşlıklarımızda hepmi erkekler veya aileleri kötü.sanmam biz kadınlardada sorunlu olan ailesi sıkıntı çıkaranlar var.aman dikkat evli kadın bence biraz şefkatli merhametli ailesine bağlı evie bağlı evine zamanlı girip çıkan iyi arkadaşlıkları olan örf adetlere göre giyinip süslenen biri olmalı.eşlerin çoğu süsü sever evde saçımızı süpürge edip eşleri arka plana atıyoruz buda çok büyük yanlış.(bazen ben bile çocukla işle uğraşmakdan eşime vakit ayıramıyorum.çok büyük yanlışşşş)kadın olmak çokda kolay değil yaaa zor iş.erkek hem mükemmel eş ister evde hemde mükemmel ev düzeni ister.hayatta başarılarrr

Teşekkürler çok güzel yazmışsınız:)
aman dikkat evli kadın bence biraz şefkatli merhametli ailesine bağlı evie bağlı evine zamanlı girip çıkan iyi arkadaşlıkları olan örf adetlere göre giyinip süslenen biri olmalı.eşlerin çoğu süsü sever evde saçımızı süpürge edip eşleri arka plana atıyoruz buda çok büyük yanlış.(bazen ben bile çocukla işle uğraşmakdan eşime vakit ayıramıyorum.çok büyük yanlışşşş)kadın olmak çokda kolay değil yaaa zor iş.erkek hem mükemmel eş ister evde hemde mükemmel ev düzeni ister.hayatta başarılarrr

evli değilim ancak gözlemlediğim kadarı ile saygı olmalı her şeyden önce. Aileler arası dialoğu iyi tutmak, diğer arkadaşımında ölçülü bir samimiyet içinde olmalı kadın. bir de kesinlikle başkalarının yanında tartışmamalı, karı-koca birbirlerini eleştirmemeli, yermemeli ve bağırmamalı, varsa sıkıntısı başbaşa kaldığınd çözmeli, mesela bazı arkadaşlarım benim yanımda kocası varken onu eleştiriyor çirkinleşiyor. yapmamalı hiç kimsenin kimseye hakaret etmeye hakkı yok, eğer ediyorsan böyle beş para etmez bir adamın yanında olduğun için senin de ondan aşağı kalır yanın yok.
neyse konuyu saptırmadan, saygılı ve tahammülü olmalı asgari müşterekte buluşmalı

Ben hep gözlemlerim, Rahmetli babacığım hep bizlere öğüt verirdi nur içinde yatsın Hep derdiki sakın bencil olmayın , yaptıklarınızı sakın başa kakmayın ve karşılık beklemeden yapın! Kızlar bugün çevreme baktığımda okumuş,kariyer edinmiş, hatta iyi gelir sahibi hemcinslerimin çoğunun ya bekar olduğunu,yada düzenli bir ilişkiye sahip olamadan yaşadıklarını gördükçe halime şükrediyorum. Çünkü ben evliyim ve bir kocam var. Saygı olmazsa,sevgi olmazsa ,hoşgörü olmazsa evlilik yürümez derdi babannem,bana bir çok şeyi o öğrettiki babamda tam ona layık bir evlattı. Benim bazı düşüncelerim var mesela hiç kapris yapmadım eşime, eve gelirken ve evden giderken onu güler yüzle uğurlarım,sevdiği şeyleri yaparım,onun arkadaş çevresine saygılıyım,kapris hiç yapmadığım şeydir ,hiç kısıtlamadım ve çok şükür evden dışarı çıkmıyor:) İşten eve evden işe gider ben bile ondan daha çok geziyorum Bir yere gideceksem o sormaz ama ben bugün şuraya gideceğim canım derim,gittiğim yerden ararım bunu ne kölelik nede alçaltıcı birşey olarakta görmem! Harcama yapacaksam savurganlık yapmadan yaparım kendime birşey alınca onada bir parça olsun birşey alırım,annesine anneciğim derim,saygısızlık etmek aklıma bile gelmez,birlikte olmak isterse bir kez olsun başım ağrımamıştır:) Evde onun hoşuna gidecek şekilde dışarda ise ona laf getirmeyecek şekilde ve ortamına göre giyinirim,hafta sonları ona engüzel kahvaltıyı ve en sevdiği yemekleri yaparım. Zaten bir erkek öküz değilse bu kadar yapılan şey boşa çıkmaz ve çok şükür bende karşılığını aşkla alıyorum,darısı olmayanların başına

ne güzel yazmışsın. Dilerim benim de nasibim böyle olur.
Bazı tecrübeleri acı şekilde edindim, iyi insanlarla karşılaşmadım, erkeklere karşı hele ki son yıllarda daha da hırslı oldum ama bir yanım hep saygılı bir çift özlemi çekti, hep düşledim. Etrafımda gördüğüm evlilere baktığımda aynı tavrı göstermezdim dediğim yığınla olay oluyor. Eşler çok tahammülsüz ve hoşgörüsüz olmuş, doyumsuz ve rekabetçi davranıyorlar, çirkin şeyler bunlar.
ben de yaptım, belki daha daha fazlasını, saygıyı yitirince anladım ki vazgeçilemez diye bir hüküm yok.
anlayış, hoşgörü ve sabır ve akabinde saygı
bunlar hakikat gerisi teferruat...

Bende çevremde çok negatif örnek gördüm ve beğenmediğim şeyleri eşime yapmama kararı aldım. Olumsuz örnekler insanı doğruya daha güzel götürüyor .

Bende çevremde çok negatif örnek gördüm ve beğenmediğim şeyleri eşime yapmama kararı aldım. Olumsuz örnekler insanı doğruya daha güzel götürüyor .

kesinlikle katılıyorum, tamam belki yaşayan bilir çektiğini ancak hoşgöru ve sabır her sıkıntının üstesinden geliyor.

Birde evli kadın evlendikten hemen sonra bir gevşer ve afedersin canım yayılır bizlerde O gün senin bu gün benim yer durur Böyle yapıncada adamlar haklı olarak bakıyor benim aldığım kadın bumuydu diye Sonra ilgisizlik şikayetleri başlar tabiki! Genç kızken aman şuramda kilo var demeyi biliyorsak evlenince dahada dikkatli olmamız gerekir.

o herkes için geçerli değil .artık evli kadınlar kendilerine daha çok bakıyor kilosuna dikkat ediyor .ben mesela çok dikkat ediyorum eşim diyet hazırladı bana ne yemem gerektiğini yazdı ona göre besleniyorum sürekli tatlı yiyip şişmiyorum .salata,ızgara ,süt meyve suyu en çok tükettiğim şeyler .artık kadınlar daha bilinçli .bizim sitede dışarı bakıyorum hanımlar her sabah yürüyüş spor yapıyor .
bence evli kadın bakımlı güzel güleryüzlü olmalı .zaten aşık kadın bunu yapar .eşine güzel gelmek için saygı duyduğu için eşine kendine daha bakımlı olur .evlilikte alttan almayı dırdır yapmamayı bilir .erkekler dırdırcı kadından nefret ederler .

Evli kadın nasıl olmalı;

1.Kadın evlenerek aşık olduğunu insanla inançları ve yasa düzeni gereği nikahlandığını ama attığı imzanın onları birbirine göbek bağıyla bağlamadığını unutmadan evliliğini yaşamalı;yani kendine,zevklerine,arkadaşlarına....zaman ayırmalı.Eşininde ayırmasına müsade etmeli.
2.Evli kadın evlendim artık diyerek elini ayağını herşeyden çekip şimdi doğru mutfağa...ardından çocuk...temizlik...ahh kocam gelecek düzeninden sıyrılmış olmalı.Yani çalışmak ya da çalışmamak kendi tercihidir ama sosyalleşmeli,oturduğu yerde k.ç büyütmemeli.

3.Sadakat düsturu ile yaşamalı.Evlilik bir aşk sözleşmesi ise aşkı bittiğinde aldatmak ya da aldatılmak yerine ayrılma hakkının olduğunu unutmamalı;yani gözü dışarıda da olmamalı,gözü dışarıda olan bir adama da katlanmamalı.

4.Bakımlı ve güzel olmalı.Evlenmeden önce tüm o süs ve bakımları sadece biri bizi beğensin ve evlensin diye yapmıyorduk değil mi?Eeee o zaman kendimiz için,eşimizin göz zevki için pespaye pespaye dolaşmayalım ortalarda.

5.Sorumluluk sahibi olmalı.Evi desturla girilecek kadar pis,yemeği aç kalsam yemem denecek kadar kötü olmamalı.

6.Evli kadın çocuk doğurmaya hazır kadın demek değildir.Evlenir evlenmez vira bismillah kolları sıvamasın.Anne olmanın bilincine erişsin,bir birey yetiştirmenin önemini kavrasın.

7.Evli kadının elinde hep bir sihirli değneyi olsun;yukarıdakileri yapamadığı vakit başvuracağı

arkadasım ,,bunu erkekeleeere anlatmak zorr,,olar artık eskiden beri gelenek hale gelmiş artık,,annelerinden ne görüolarsa onu isterler...öle modern bi şekilde mümkünatı yok,,.

çalıştığım halde eşime gereğinden fazla vakit ayırdığımı düşünmeye basladım.1.5 yııl önce muhteşem bi düğünle evlendik .herseyini idare ettim ailesi dısında :) hatta bizim tek problemimiz ailesi ve ben bunu cözemedim hala :)herseyi en iyii sekilde yaptığıma eminim de işte eşimin ailesine karsı basını öne eğip susan bi gelin olamadım tabi eimde beni ezdirmeyecek bi erkek olamadı

Canım çok güzel bir yazı ve çok doğru teşekkürler, bir önceki arkadaşımız da güzel demiş dırdırcı kadınları erkekler sevmiyor, bu da çok doğru. Evlenir evlenmez hadi çocuk yapalım demek ise pek akıl karı değil zaten. önce eşler birbirini tanısın hazır olsun çocuk sonra. Ha birde tabi bakımsız kadını hiç bir erkek istemez, evi temizledim bahanesiyle bakım yapmayan kadın aldatılıyor, akıllı kadın kocası gelmeden her işini bitirip kendisine çeki düzen vermiş kadındır zaten:)

Haklı olabilirsin canım ama inanıyorumki bu da zamanla geçer, kızlar evlenirken babaya benzeyeni erkeklerde anneye benzeyeni alırmış:) Demekki benzer yanlarınız az yada çok var! Benimki artık annesinin yemeklerini aramaz oldu,her yemekten sonra ellerine sağlık çok güzel demeden kalkmaz! Kayınvalidemde hatırı sayılır yemek yapar hani!:) Ha birde ailelerle çok dipdibe olmak iyi değil,biraz mesafe mutluluk getiriyor, bunu bekarlar anlamaz ama başta nasıl tutarsan sonra aynı oluyor,kızlar ise başta aman beğensinler diye aşırı samimiyet kurunca devamı kötü oluyor!

Son düzenleme:

Canim ya cok benziyoruz, yada mutlu bi evliligin sirri bu. yazacaklarimi harfiyen sen yazmissin zaten...
Ve en önemlisi bunlari mecburiyetten degil, icinden öyle geldigi icin yapmak.
ben zorlamiyorum kendimi, sanirim yapim böyle.

Eklemek istedigim tek sey, esimin ilgi alanlariylada ilgilenmek.
Mesela benim evlenmeden önce futbola hic ilgim yoktu, simdi onunla oturup mac izliyorum, karsilikli yorum yapabiliyoruz, futbol gündemini birlikte takip edip tartisabiliyoruz...
ortak noktalar karsilikli paylasimi arttiriyor.

cok cok doğru söylemissin ama işte bazen ipler kacıyor ayarlayamıyoruz daha aynı evin içine girmedik ama kavgalarla baya astık yinede toparlıyoruz gün gectikce bakalım hayırlısı

evli kadın , ben aşkı buldum işte dercesine mutlu , kocasını etkisine alabilecek kadar akıllı , çevreye hem çalışırım hem de ev hanımlığı yaparım diyebilecek kadar becerikli , kendini ihmal etmediğini gösterecek kadar bakımlı olmalı..en önemlisi dışarıdan bakanın bu kadın evlidir dedirtecek cinsten olmalı...evlilik kadını esir etmemeli , tam tersi kadın olmanın olgunluğu ile hayatta bir adım önde olmalı..

Çok ama çookk güzel anlatmışsınız. Allah sizi ayırmasın, bir ömür mutlu olsun inşallah Bizde sizin gibiyiz maşaallah benim tavırlarım dışında... O da kıskançlığımdan, bencilliğimden: bencillik derken; benden başak kimse konuşmasın onunla ve görmesin onu budur kıskançlığım huysuzluğum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…