Yeni gelin gelince diğeri ayrılıyor
O ne öyle parça değişimi gibi

Yeni gelin birlikte oturmayı kabul etmezse ne yapmayı düşünüyorsunuz? Çünkü niye etsin? Herkes "aman evleneyim de ne olursa olsun" diyerek her şeye "he" demiyor.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yeni gelin gelince diğeri ayrılıyor
Ay dur ağlıyımYani bildiğim kadarıyla kocamla kendimize ait evde sadece ikimiz yaşıyoruz
Daha da anlatırdım da minnoş dünyanız sarsılsın istemem![]()
Neden okuyup iş bulup kocanla kendi evinizi kurmayı düşünmedin de evlendin hemen?Belli süre oturacağım icin kabul ettim yenisi beni ilgilendirmez
Beraber oturmayı neden kabul ettiniz ? kendinize hiç mi değer vermiyorsunuz ? Gencecik yaşta kv ve k.pederle aynı evde yaşamak... Evlilik bu değil, anne babamıza bile yeri gelince zor tahammül ederken elin ana babası ile yaşanır mı..Ben yeni 3 aydır evliyim kaynım evlenene kadar kayananm ve kayjn pederimle beraber yaşıycaz ama kaynanam bana cok değişik geliyor çok konuşuyor kendi kendine bi iş yaparken , sürekli bi herkesin üstünde elinin olma çabası , çok fazla meraklı bazen karşısında oturunca saatlerce izliyor ve ben rahatsiz oluyorum öksürsem yani bir dersin iki dedin anlarim sanki hastalıklıymısım gibi acaba sen niye öksürüyosun neyin hadi öyle olsun Allahtan gelene boynumuz kıldan ince yani çok saçma sotular soruyor bilmiyorum napıcagimi kendime ait bi düzenn evim olsun istiyorumyada daha yeniyim
Halbuki kaynana ile yasanilacaksa, yani bir mecburiyet dogduysa evliligin ilerleyen yillarindan sonra bu daha katlanilabilir ve dogru olur. Yeni evli olmak baska sonucta, bi duzeni kurulmamjs iki insan , birbirlerine bile alisamazlar oyle bir evde. Ama sanirim bu surdurdukleri yeni gelini kurban etme duzeninin sebebi de yeni alinan geline ayar çekip, kivama getirip, avucuna alip sonra ipini birakmak icinKesin yer değişikliği yapacaklar herhalde,eski gelin kendi evne yeni gelin kaynana evine
![]()
Bence de ağla. Ya yabancı bir kadınla bütün gün nasıl aynı evde oturuyorsun?Ay dur ağlıyım![]()
Valla ister ağla ister gülAy dur ağlıyım![]()
Öncelikle bana Merve de sadece.Merve hanım çok haklısınız ama ben bu konuyu açanlara da artık kızamıyorum kız çocuğunu okutmayanları o kızlrın bir şekilde beğenilen damatla üç görüşmeyle evlendirildiklerini gözümle gördüm. İç anadolunun büyükşehrinde hem de. Aile baskısı ayrı çevre baskısı ayrı gidip evleniyor evlenmese evden kaçsa ne yapacak burs mu var kalacak yer mi var adıda çıkacak 18-19 yaşında kızlar eğitimsiz bir çevre işte sonuç bu .
Bu kız olmaasa basşkası malesef bu kızlara kızmak çözüm getirmiyor toplumun iki yüzü var çünkü. Bir taraf kadınlar haklarını alırken diğer taraftakiler ezilmiş bastırılmış hayatlarına mecbur devam ediyor gerçek bu malesef
Tanımadık olmayı bırak, insan bazen kendi annesine babasına tahammül edemiyor.Baştan aynı eve girip sonra böyle şikayetler anlamsiz geliyor bana.
Hayatinizda anlami yeri olmayan, tanimadiginiz etmediğiniz insanlarla ayni evde girip huzurlu yaşamayı beklemek çok saçma.
Hani doguda herkes ful kurallarla , o ne der bu ne der dertleriyle yasiyor ya, her seyden cekiniyorsunuz falan ya hani, kendiniz onayladiniz az once bunlari da. Ben de diyorum ki Asıl ben olsam en cok cekinilecek sey kocamla yatak odasi iliskime sahit olmalari. Her seye cekiniyosjnuz en mahrem şeye cok rahatsiniz masallah Enteresan bi toplum kafasiİyi yapma zaten fuyacaklar diye onuda yapmayalim bi derdim varsa bin ettiniz ne saçmaladınız ya
Düzenin olsun istiyorduysan evlenip kv de evine tasınmayacaktın ne bu kadar tatlı geliyorda evlenip kosa koşa kvdeye taşınıyorsunuz size hiç uzülmuyorumBen yeni 3 aydır evliyim kaynım evlenene kadar kayananm ve kayjn pederimle beraber yaşıycaz ama kaynanam bana cok değişik geliyor çok konuşuyor kendi kendine bi iş yaparken , sürekli bi herkesin üstünde elinin olma çabası , çok fazla meraklı bazen karşısında oturunca saatlerce izliyor ve ben rahatsiz oluyorum öksürsem yani bir dersin iki dedin anlarim sanki hastalıklıymısım gibi acaba sen niye öksürüyosun neyin hadi öyle olsun Allahtan gelene boynumuz kıldan ince yani çok saçma sotular soruyor bilmiyorum napıcagimi kendime ait bi düzenn evim olsun istiyorumyada daha yeniyim
Tanımadık olmayı bırak, insan bazen kendi annesine babasına tahammül edemiyor.
Aynı evde cümbür cemaat yaşamak zı-ordur elbette,yeni yada eskii birevde yaşamanın mantığını ben anlayamam.Halbuki kaynana ile yasanilacaksa, yani bir mecburiyet dogduysa evliligin ilerleyen yillarindan sonra bu daha katlanilabilir ve dogru olur. Yeni evli olmak baska sonucta, bi duzeni kurulmamjs iki insan , birbirlerine bile alisamazlar oyle bir evde. Ama sanirim bu surdurdukleri yeni gelini kurban etme duzeninin sebebi de yeni alinan geline ayar çekip, kivama getirip, avucuna alip sonra ipini birakmak icin
Tamamdır Merve diyorumÖncelikle bana Merve de sadece.
Evet eğitimsizlik elbette her yerde olduğu gibi temel sorun. Ama ben artık ana babaların teşvik etmese, kendi eğitimsiz de olsa. Okumak isteyen çocuklarını engellediğini düşünmüyorum. Bu kızlar liselere gidiyolar. Evet tamamlayamayıp kocaya gidenler de var. Bana biraz da mizaç meselesi gibi geliyor ya. Okullarda da gayet hocalardan görüyorlardır, dinliyorlardır okuyunca neler olur. Bu kız okumayıp kocaya gidecem diyince eğitimsiz ailenin işine geliyodur ama istese çok çok da eskisi gibi mani olunduğunu sanmıyorum.
Bedava hizmetçi iste. Bir yere git temizlik yap paranı kazan desek gitmez ama kaynanaya bedava hizmetçilik yapıp birde lafına dayanır.Tabi ki öyle. İnsan anne, babasiyla bile ters dusuyor yeri geliyor ama onlar anne, baba ne kadar ters düşsekte 5 dakika sonra unutuluyor ama elin insani öyle değil.
Yaşlar kaç bu arada...Ay dur ağlıyım![]()
Odalarında bile yorgan altı ses duyulmasın diye.Sey diyecektim erkek ailesiyle aynı evdeyken cinsellik nasıl ilerliyo? Bunu hep merak etmisimdir. Kocanızla birbirinizin üstüne atlayıp abidik gubidik şakalar falan yapıyor musunuz? Özel yasamınızı nasıl idame ettiriyosunuz?