Bak güzelim herseyin bir bedeli vardir, orda oturmakla kiradan tasaruf eder cebinize iki üc kurus koyarsaniz gayet tabi ama bunun bedelini bir sekilde sürekli onlarla muhatap olmakla vericeksin.....buna katlanirim idare ederim diyorsan bu tür seylere fazla kafani takmaman lazim.
Baska bir yerden ev tutup esinle kafana göre kimse yarismadan karismadanda yasamak var, ama bunun bedelide maasinin fazlasini kiraya vermek.
Simdi sen secim yapicaksin.....hangisi bana uyar diyeceksin?
Ayrica onlarin demesiyle olmaz bu is, burda seninde söz hakkin olmali, belki sen orda degilde baska bir yerde oturmak isityorsun....onlar yabanci sokmayacak diye sen orda oturmak zorundamisin?
Yani cok iyi düsün....simdi verdigin her kararin yarin sonuclarina yine sen katlanacaksin...
kirada oturmak cok zor bunu biliyorum onların adetleri falan zor gelmiyo bana bakarım bunu biliyorum ama bana zor gelen benım evime gelenime gidenime kulp takıp yok onlar söyle böyle demeleri olur ve carsaflılara falan talya ark. dedigi gibi yobaz gözüyle bakıyorlar etrafımda carsaflı cok yok ama sonucta onlar dinin geregini yapıyorlar evimde istemem dese sorun olmaz cnkü cok takıntılı deil ama ailemde istemez dedi mi orda durup düşünüyorum işte
canım bende kapalıyım ve ilk kapandığımda çevremden çok büyük tepki aldım.. sülaledeki yaşlı teyzelerimiz bile niye kapandın yok daha gençsin felan filan dediler.. yani bu konuda önyargılılar.. çarşaflıları yobaz görüyolar ama asıl yobazlık böyle düşünmek bence...iyi düşün canım herşeyi konuş sonradan üzülmek yerine.. CADIARZU
canım öncelikle ben seninle evleniyorum ailenle değil olayını kafanda bitir olurmu
çünkü eğer biriylen evleniyrosan otomatikman onun ailesinlende evlenmiş oluyorsun sonuçta kimse ailesini atamaz atmamalı zaten evleniyorum diye. Sen aileni silecekmisin evlenince?
ve sana şukadar söyleyeim şuan sevgilin "yok hayatım öyle şeymi olur sen nereye istersen gidersin, yeterki benim haberim olsun annem karışmaz"desede inanma çünkü evlendikten sonra annesi senin her adımından haberdar olmak isteyecektir. Belkide iki evde iki tencere pişmez gelin hepberaber yiyelim içelim ayrımız gayrımız olmasın diyecekler. Yada kayinvalden sana hergün niye gelmedin ne işin var evinde demiceği ne malum.
Burda çok örnekleri var.
bilmiyorum iyi düşün derim sana benden tavsiye
Nasıl müsaade ediyorsunuz geceler boyu sizi bekleyen hayatınıza anlam katan annenize nasıl laf söyletiyorsunuz üstelik '' o kadın '' gibi bir hitap şekliyle yazık vallahi yazık nasıl büyüyor evlatlar bir bilseniz yapmazdınız bunu çok üzülüp çok ağlarsın dahada düşünüyorsun sözü nişanı şimdi evliyim eşim anneme haksız yere giyimiyle kuşamıyla söz edecek evime sokmam diyecek şu halimle herkesten özür dileyerek yazıyorumki yırtardım ağzını anneler evlatlarını nasıl büyütüyor bilemiyorlar biride çıkıp gelsin beni istemesin kızımıda şartlı şurtlu evlilik vaadi versin evdemi kaldın canım az daha sabret adam gibi adamla evlenirsin acele etme kim olursa olsun annene babana söz söyletme
Nasıl müsaade ediyorsunuz geceler boyu sizi bekleyen hayatınıza anlam katan annenize nasıl laf söyletiyorsunuz üstelik '' o kadın '' gibi bir hitap şekliyle yazık vallahi yazık nasıl büyüyor evlatlar bir bilseniz yapmazdınız bunu çok üzülüp çok ağlarsın dahada düşünüyorsun sözü nişanı şimdi evliyim eşim anneme haksız yere giyimiyle kuşamıyla söz edecek evime sokmam diyecek şu halimle herkesten özür dileyerek yazıyorumki yırtardım ağzını anneler evlatlarını nasıl büyütüyor bilemiyorlar biride çıkıp gelsin beni istemesin kızımıda şartlı şurtlu evlilik vaadi versin evdemi kaldın canım az daha sabret adam gibi adamla evlenirsin acele etme kim olursa olsun annene babana söz söyletme
Bak güzelim herseyin bir bedeli vardir, orda oturmakla kiradan tasaruf eder cebinize iki üc kurus koyarsaniz gayet tabi ama bunun bedelini bir sekilde sürekli onlarla muhatap olmakla vericeksin.....buna katlanirim idare ederim diyorsan bu tür seylere fazla kafani takmaman lazim.
Baska bir yerden ev tutup esinle kafana göre kimse yarismadan karismadanda yasamak var, ama bunun bedelide maasinin fazlasini kiraya vermek.
Simdi sen secim yapicaksin.....hangisi bana uyar diyeceksin?
Ayrica onlarin demesiyle olmaz bu is, burda seninde söz hakkin olmali, belki sen orda degilde baska bir yerde oturmak isityorsun....onlar yabanci sokmayacak diye sen orda oturmak zorundamisin?
Yani cok iyi düsün....simdi verdigin her kararin yarin sonuclarina yine sen katlanacaksin...
Hayirlisi olsun güzelim
ablacım o benım anneme laf söyleyemez o benım annemın arkadası için söylüyo benım annem normal kapalıymıs arkadası carsaflıymıs die istemiomus
canım altlı üstkü oturduğunda herşeyi kabul etmek durumundasın.. gelen gidene karışırlar, nere gittiğine karışırlar, tek başına gittiğinde laflanırlar, bi misafirleri geldiğinde sınırsız hizmet beklerler.. bunları yaptığında senden kıymetlisi yoktur.. kıymet bilirler ama kuralcıdırlar..eski kafalılık var yani..
valla bugun carsafli kadin icin böyle düsünen bir adam ilerde senin ailen icinde ayni seyi söyler tesettür sonucta ha siyah giymnissin ha renkli sadece bir renkmi anneni o kadindan ayiran hic sanamam
ayrica ayni binada oturma fikri hic hos degil cok basin agriyacak coooooooooook
tam okumadan yazmışım pardon tatlım ya ama yinede hiç hoşuma gitmedi bu durum üzülürsün çok iyi düşün bin kere düşün bak bende yabancı birisyle evliyim çok şükür hiç sorunumuz yok yinede buna ragmen 5 yıl tanışma konuşma evresinden sonra evlemmeye ben çok zor karar verdim ve asla benim annem açık bir hanım arkadaşlarıda öledr asla böyle şeyleri sorun etmz gelene gidene nasıl karışırki neyse canım güzelim canını acıtmak istemiyosan aşka tabiki saygım var ama binlerce kere düşün öpüyorum seni
canım açıkçası çarşafa ben de karşıyım..
ha kapalılık ha çarşaf diye bir söylemi de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak kabul edemiyorum..
Ben de evime çarşaflı insanların girmesinden hoşlanmam.ama geleni de kovamam..eşinin ve ailesinin sanırım belirli bir hayat duruşları var ve bunu bozmak istemiyorlar..
Orası onun da evi olacak.birbirinize saygı göstermelisiniz..elbette annenin arkadaşına bunu söyleyemezsin hiç değilse eşinin olmadığı zamanlarda geleceğini eşine söyleyebilirsin..
İş ,eşin olacak kişide biter..Boşnaklar,evet misafirleri boldur,misafire saygı ,ikram çoktur..
Kendilerinden olmayan kişi biraz zorlanır..Ama dediğim gibi eşin olacak kişi dengeyi kurmalı...
canım altlı üstkü oturduğunda herşeyi kabul etmek durumundasın.. gelen gidene karışırlar, nere gittiğine karışırlar, tek başına gittiğinde laflanırlar, bi misafirleri geldiğinde sınırsız hizmet beklerler.. bunları yaptığında senden kıymetlisi yoktur.. kıymet bilirler ama kuralcıdırlar..eski kafalılık var yani..
ama bir kere de birşeyi eksik yap, öldün bittin sen. kaynanalık bu işte. :gitme:
erkek arkadaşın kim oluyorda senin annenin arkadaşının durumuna karışıyor? ona ne ya hu. ne haddine... annenin arkadaşlarını mı ayıracaksınız onun yüzündenkötükedihüso
ne sanıyorsa kendinii ! kötükedihüso
telefonu suratına kapatmakla iyi etmişsin, her konuya maydonoz bir eş adayı. böyle bi adamla evlenmek istemezdim:1ninca:
anlıyorum canım söyleyiş tarzı üzmüş seni..
bir orta yol bulabilirdiniz oysa..
neyse canının sıkacağına al karşına konuş..kırıldım de.ben annemin arkadaşına nasıl gelme derim..hem gelmesni de istiyorum falan de..
Ben nişanlının baskı için söylediğini sanmıyorum bunu..
evet canım uzak bir ev belli ki daha iyi olacak..hem ilerde başka problemlerin çıkmasını da önlemiş olursunuz..
ama canım tek problem buysa bence fevri davranma o da bir anlık düşünce tarzının verdiği hırsla öyle demiştir belki..ailesinin bu konuda yorum yapmış olma ihtimali zayıf diyorum ben..kendisi ailesini destekçi göstermiş galiba..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?