Evli olanlan tüm ablalardan yardım istiyorum :(

kızlar bu ayrı yerde ev tutma olayına kesinlikle yanaşmazlar.. biliyorum yahu bizde boşnağızz.. gelin kayanana hep bir evde oturur.. altlı üstlü oturmak lüks bile diyebilirim.. kaldıki böyle bir şeyi sevgilinde ailesine söylese çok büyük tepki alır..

Tamam da ailenin bu konuda fikrini bilmiyorsun, onlardan taraf duyduğun bişey yok....
Sevgilin evinde çarşaflı birini istemeyeceğini söylemiş, ailem de istemez demiş.. Bu onun fikri.. Belki ailesinin böyle bir düşüncesi ok ama çocuk istemeyeceklerini düşünüor...
Daha ortada fol yok yumurta yok einize gelecek olan misafirin kıyafetini mi tartışıyorsunuz....
Tek sorun o olsa keşke, her dakka da annenin arkadaşları sana misafirliğe gelecek değiller ya...,Benim annemin aarkadaşları benim evime daha hiçgelmediler, ancak doğum yaparsam ona gelirler o kadar.. YAşını baını almış insanlar benim onlarla sohbet edeceğim hiçbişey olamaz ki birbirimizle komşuculuk oynayalım. Senin kendi arkadaşların kendi komşuların olacak, profilinde sekreter yazıyo zaten çalışıyosun evde inan ki annenin arkadaşlarını ağırlamaktan daha zevkli şeyler yapmak isteyeceksiz...
Sorun edilecek bişey değil bence....

Merhaba Seker_89;
Öncelikle benim de kuzenim boşnakla evlendi...
Eşlerinin kıymetini çok bildiklerini düşünüyorum...
Ve ılımlı insanlar boşnaklar.
Aşırı yardımseverler üstelik ve birbirlerine çok bağlılar...
Eminim ki o anda kendini bilmemezlikten söylemiştir...
Çünkü benim gördüğüm kadarıyla boşnaklar gayet din yordam bilen kimseyi küçük görmeyen insanlar...
Herşey gönlünce olsun...
(Ben evli değilim ama artık yorumumu kabul et... a.s )

canım kabul ettirebilirsen ayrı evde otur kesinlikle en başta şartlarını ve beklentilerini söylemelisin erkek arkadaşına.sana saygı duyması gerekir.senin gelenine gidenine karışırlarsa sana baskı uygularlarsa dayanabilme gücün varmı kendini dinle..şimdi ufak bişeyde ters düşmüşsünüz ilerde neler göreceksin kimbilir..beni ve ailemi gelenimi gidenimi çevremi böyle kabul ediyorsanız olsun bu iş yoksa bitsin de kesin bi şekilde.çünkü aşılmıycak şeyler değil.sonradan çok üzülürsün.erk arkadaşın seni gerçekten seviyorsa seni ezdirmez kabul ettirir ailesine.çok düşün derim aceleye getirme hiç bişeyi.benim yengem malatyalı.dinine çok bağlı ve mutaassıpdır malatyanın insanı.özünden ayrılma derim..onu kırmadan sıkmadan güzel bi dille anlat istediklerini..kib..öpüldün..

sacmalama canım yaaa aslında birbirlerine düşkün olmaları benı cok mutlu edio ne demişler birlikten kuvvet dogar ama olaya ailem demesi benı cok düşündürdü baska bir konu olsa yine ailem der mi die düşünüorum aslında pek ailesinin lafını dinleyen biri deil acıkcası askerde diye diorum ama yinedeee bilmiorum

ya aslında beraber oturan kimse yok ki bunlarda kardesi teyze kızı amcası evlendi hep ayrı cıktılar ama yakınlar yane oofff bilmiorum yaaa

özümden ayrılmayı hiç düşünmedim tabi ki onlarında adetleri var içlerinde kalmasın tek cocukları die abartmadan yaparım dedim 10 tane deilde 2 salvar giyerim dedim hem kendi ailemi hem onun ailesini el üstünde tutmak cok zor yaa ister kabul etsin ister etmesin ama ayrı ev olsun istiorum cnkü bu düşünceye o sahip ettirdi beni ailemde demesiyle bitirdi yani ablacım

bisim aramısda cok yas yok annem genc benim ya :) ark. nerdeyse 9 10 yas var aramızda annemlede 16 evet calısıorum evlendikten snrada calısmayı düşünüorum cnkü akraba yanındayım ve aslında sorun gelmeleri deil biliomusunuz ailemde istemez demesi sorun oldu benım için bu konu deilde baska bi konu olsa yine aynı cmleyi duymak bana koyar acıkcası lmaz:lmaz:

canım sakın altlı üstlü oturmayı kabul etme....

hiç tahmin bile edemeyeceğin sorunlar yaşarsın ilerde..... uzak ol kıymetli ol....
eğer bu sebeple işiniz olmazsa da olmasın sonradan üzülme diye söylüyorum

bende aynısını diorum abla ama bakalım sanırım annemlede konusmam lasım

Sen tavrini gayet dogru koymussun bravo. simdiden belli etmis senin evine girip cikanlara karisacaklarini. Bence gercektende daha uzak biryere tasinsan daha iyi olur. Daha rahat edersin yüz göz olmazsiniz benden sana söylemesi.

Sonra senin evine gelip gidene kimse karisamaz. haa eger erkek arkadasin o sahisin kisiligi ile bir sorunu olsaydi ozaman anlardim evine girmesini istemedigini ama sirf tarzini begenmiyor diye insanlarla iliskine kesmeye hakki yok bunu onu acikca söyle simdiden.

kesinlikle ablacım öleburdaki ablaların sorunlarını okuyup görüyoruz sonucta bile bile lades demekte olmaz ya kendisi istemese veya ne bilim söyle oldugundan dolayı konusması hareketleri dese tamam ama ailem demesi işi bozar ablacım yanlıssam burdaki ablalar sölesin

Boşnaklar dindar insanlardır..yol yordam bilirler..
Kapalı hanımlarda vardır aralarında..Annelerimiz yaşlarındakilerin çoğu kapalıdır..
Ama çarşaf giyenini hiç görmedim..Bence sorun etmezler..
Annenin arkadaşı da sana, haftanın 5 günü gelecek değil zaten..
Sen şalvar giymem falan diyorsun..nolur ki..Yalnızca kına da şalvar giyiliyor..
O da adet gereği,çok ta şık duruyor..Rengarenk şalvarlar mis gibi,yelekleri, gömlekleri harika..
Hint takımları falan ..bunları giymekle kişiliğinden ödün vermiş olmazsın..
Gittiğin yerin gözü körse,en azından bir gözünü kapatacaksın..
Bu eşin olacak kişi için de geçerli..Erkek veya bayan fark etmez..

canım acıkcası bende çarşaflılara karşıym ve bu şekilde giyinenlerlede ilişkimi kestim. ne ben onların evine giderim ne de onlar bana gelebilir bu benim hayat gorüşüm. Tesettür ile çarşafı aynı kefeye koyamıyorum malesef.
senin durmuna gelince annenin arkadaşı sana kaç defa gelecektir bunu bir düşün. belki bir kez hayırlı olsuna gelecek bir insan için tüm hayatını etkileyecek bir karar verme bence. ha diyorsanki ben bu mantığa sahip biriyle evlenemem o başka tabii.
onemli olan eşinle hayat grüşünüzün bir olması. zaten buna dikkat ederek evlenme kararı aldığınızı düşünüyorum. birde sevgiliniz askerdeymiş. askerde erkeklerin daha stresli olduğu bir dnem. normal yaşantıda yapmayacakları tepkiler verebiliyorlar. böyle konuları bence askerden gelince konuşun . daha sağlıklı kararlar alabilirsiniz.

özüne baktıgın zaman ii bir insan aslında ama bu tarz konusma hiç hosuma gitmedi araya aile girince takılıorum işte kendi düşüncesini sölemesine birsey demem ama ailemde dedigi anda olmuyo

sen artık onun ailesine giriyorsn. ana kuzusu bi tarafı da var sanırım. istesende istemesende onlar baştan kurallarını koymuşlar

1. aynı binada oturacaksınız
2. evine girene çıkana karışacaklar

ve de eşin olacak adam bu duruma ses çıkarmayacak-tatlicadiarzu-

ben giymem demiorum giyicem ama o kadar fazlla deil benım ailemde bindallı giyilir ve elbise onlarla beraber 4 tane yapar yeter deil mi ablacım ya annemın ark. gelip gelmemesi sorun deil benım zoruma giden onun o sekilde konusması ailemde istemez ne demek yaaa

Hayır, ben evine gidip gelene ,karışacaklarını düşünmüyorum..
Yalnız bütün aile efradıyla çok sık birlikte olacaksınız..
Elti, görümce,yengeler ,halalar filan..
Aynı binada oturma konusunda,vazgeçeceklerini sanmam..
Ama çalışırsan, daha esnek olabilirler,gidip gelme konusunda..

Zaten bunları da düşünmek için erken..
sonuçta erkek arkadaşın daha askerde..
Bir gelsin..o zaman ciddi konulara girersiniz..
O askerde, sen burada ne kadar sağlıklı kararlar alınabilir ki..
annenle konuşmak için de ,erken bu konuları..
Boşuna ,annenin kafasında olumsuz fikir edindirme....

henüz evli diilsin...
altlı üstlü oturmayı kabul etme hayatının yanlışını yaparsın..
çok pişman olursun çoooookk...

ablacım sorun isteyip istememesi deil ailesini araya katması ben her adım attıgımda onu deilde ailesinimi düşünücem evet askerde zaten oyuzden fazla üstüne gitmeyip teli kapattım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…