Evli olup 4 yil kardeşle yaşamak

Aklıma evlenen iki kuzenimin ( akraba evliliği oldu tabi :D) balayında Antalya'da okurken onlarda Belekteydi beni otele çağırmaları geldi asfghasdf birde gitmedim diye küsmüşlerdi. Üstüne Eskişehire taşındılar hemen beni aradılar gel bundan sonra bizimle kal diye birde böylesi var :DD Tabi bu durumda iki tarafında istemesi gerekli arada bir geldiğinde ya da hafta sonları olabilir kardeşin sonuçta ama her gün çok zor ya insan anne babasıyla bile belli süre sonra yaşamak istemiyor ben anlaşabilen biri olarak istemiyorum mesela :) Kuzenim mesela haftada iki gün bir sene boyunca bizde kalmıştı ama ben bekarım tabi evli olsam zor.

Sizinkisi yine kızkardeş.
Bizim de eşimin abisinin oğlu bulunduğum şehirde bir yıllık çalışacaktı.
Eşim az yumuşak davransa sizde kalsın deyip bırakacaklar.
Şimdi yine kaldığı yerle ilgili sıkıntı çıkmış.
Abisi arayıp duruyor.
Bizim oğlana(25 yaşında) kalacak yer bul diye.
Kendi de emekli gelip birlikte bir ayarlama da yapmıyor.
İdareten bizde birkaç gün.
Az yüz versek kalsın sizde yedi sekiz ay nolcak diyecekler biliyorum.
Üstelik eşim gece vardiyası da var.
Yani anlayış önemli mevzu vesselam.
Az düşünceli olmak lazım.

Merhaba arkadaşlar,
Benim üniversiteye başlayacak olan kız kardeşim var. Ailem sehir dışında yaşıyor. Benim yanımda benim evimde üniversite okumasını istiyorlar
Bekar olsam çok isterdim ayni evde yaşayalım ama 4 yıl evliliğimi olumsuz etkileyecek diye düşünüyorum. Eşim de istemiyor. Yine buraya gelsin ama yurt felan ayarlayalım diyor
Ailemde benim bakış açımla düşünen hiçkimse yok, bir sey deyip de kardeşimin kalbini kırmak da istemiyorum. İşin içinden çıkamadım açıkçası
Bana guvenip mi dogurdunuz bu cocugu derdim 😅

Esiniz istemiyorsa yeterli bir sebep bence, ben de esimin kardesiyle yasamak ostemezdim ve zorla yasasam problem olurdu. Kardesiniz istedigi zaman gelir ama yasadigi yer farkli olur, ortak noktada bulusulur diye dusunuyorum.

Merhaba arkadaşlar,
Benim üniversiteye başlayacak olan kız kardeşim var. Ailem sehir dışında yaşıyor. Benim yanımda benim evimde üniversite okumasını istiyorlar
Bekar olsam çok isterdim ayni evde yaşayalım ama 4 yıl evliliğimi olumsuz etkileyecek diye düşünüyorum. Eşim de istemiyor. Yine buraya gelsin ama yurt felan ayarlayalım diyor
Ailemde benim bakış açımla düşünen hiçkimse yok, bir sey deyip de kardeşimin kalbini kırmak da istemiyorum. İşin içinden çıkamadım açıkçası
Eşim boşayacak beni kardeşim 4 yıl evde kalırsa de. Bak nasıl geri adım atıyolar.

Merhaba arkadaşlar,
Bana da çok ters bir durum ve bunu ne ailem teklif eder ne ben kabul ederim. Malesef bazen sınırı koymanız gerekiyor, birkaç ay bile beni yorardı. 4 sene olmaz, ki bu karar sana kalmamış eşin ve sen ortak karar almalısınız. Bu kararı da aileler ne der diye değil, evlilik birliğimiz için doğru olan nedir? Diye sorarak almalısınız. Sizin ilk sorumluluğunuz evliliğiniz. Ancak sizin ve aile yapınızın genel durumunu bilemem tabi eşinize çok uzak değilse bu konu belki düşünürsünüz. Benim aile bağlarım çok kuvvetli değil ve bağımsızım, bu bakış açısıyla yazdım🤷🏻‍♀️

eşiniz ne diyor bu duruma , konuştunuzmu peki. hemen konuşmalısınızki onlarda plan yapsınlar . tercihlerini ona göre ayralasınılar

Üçünüzde mutsuz rahatsız olacağı bir ev ortamı olur ilişkinizide aşırı etkiler. Ailenize empati kurdurmaya çalışın tüm düşüncelerinizi net bir şekilde anlatın

Söylediklerim manipüle edilecek çünkü. Bir de daha sinava bile girmediler. Belki diger kardesimin yanini kazanır, simdiden ortalık karışmasın diye düşünüyorum
Ama yine de böyle bir düşüncesizliği nasil yapıyorlar diye dert ediyorum maalesef
Ohoo daha sınava bile girilmemiş. Şimdiden yok demeseniz zamanı gelince demeyecekler mi niye o zaman olmaz demedin, ona göre tercih yapardık diye? Net olun.
Anne babanızın bulunduğu şehir neden seçenekler arasında değil?

Ne kadar bencilce bir düşüncedir bu...Çocukları dünyaya getir sonra büyük olana da küçüğü baktır ohhh ne güzel bee...

Böylesine düşüncesiz ailenize direkt " ben evli bir kadınım...4 yıl boyunca kardeşim içinde benim içinde zor olur...Güzel bir yurt ayarlanacak başka yolu yok deyin.."

Ablamın evlendigi sene bende liseye başlıyordum. Babam şehir dısında çalışıyordu o dönem. Haftada 1 gun evı okula daha yakın diye ablamda kalıyordum. Bu haftada 1 gün bile olsa ben 14 yasındayken oluyor hadi ben düşünememişim ailem neden izin vermiş onlarda kalmama hala aklım almaz. Sakın böyle bir topa girmeyin çok gereksiz bi hareket zaten umarım herşeyden önce kardeşin düşünürde yurtta kalmak ister.

Daha üniversite sınavlarına kardeşiniz girmemiş. Hele bir girsin, sonra tercih zamanı söylersiniz. Şimdi söylerseniz kardeşinizin motivasyonu olumsuz etkilenir. Ben olsam şimdilik sesimi çıkarmam. Onay da vermem.

Arada gelip kalsa neyse de 4 yıl boyunca da yanımda kalmasını istemezdim açıkçası, normal şartlar altında tabii. Farklı bir durum oluşursa işler değişir.

Şimdi düşünmezdim bunları. Kazanacağı da garanti değil sonuçta.

Evet, babamın işlerinden dolayı gelemezler
Hata yapıyorsunuz susmayın kesin birşey yoksa ara anneni. Anne kocama çıtlattım sinirden bağırdı çağırdı kesinlikle istemiyormuş kardeşin gelirse anamı babamı kardeşimi getirip beraber oturuz diyor.
Kazansa bile kardeşim kalamaz bide yoksa boşar beni diye korkut ailen belli kardeşini başka yere göndermeyen ailen boşanma ihtimalini göze almaz çevre laf diye.

Hata yapıyorsunuz susmayın kesin birşey yoksa ara anneni. Anne kocama çıtlattım sinirden bağırdı çağırdı kesinlikle istemiyormuş kardeşin gelirse anamı babamı kardeşimi getirip beraber oturuz diyor.
Kazansa bile kardeşim kalamaz bide yoksa boşar beni diye korkut ailen belli kardeşini başka yere göndermeyen ailen boşanma ihtimalini göze almaz çevre laf diye.
Neden böyle bir şey yapsın ki kendisi de istemezken? Neden ailesiyle kocasının arasını bozsun adama bilenmelerine sebep olsun?

Neden böyle bir şey yapsın ki kendisi de istemezken? Neden ailesiyle kocasının arasını bozsun adama bilenmelerine sebep olsun?
Adama saygı duymuyorlar bile en azından varlığı farkedilir artı kızının üstünde onun huzurunu bozacak kararlar alıp emri vaki yapmazlar.

Back
X