evli ,pişman ve mutsuzlar..dertleşelim mi?

allh yardımcın olsunda nerey kdr böyle devam edicek nezamna kdr katlanıcaksın??

Peygamber efendimiz Hz. Fâtıma'ya düğün günü şöyle nasihat etti:
- Kızım, evimizden çıkıp, başka bir eve, ülfet etmediğin bir kimseye gidiyorsun. Sen kocana yer ol ki, o sana gök olsun! Sen ona hizmetçi ol ki, o sana köle olsun! Kocana yumuşak davran! Öfkeli hâllerinde sessizce yanından kayboluver. Öfkesi geçinceye kadar ona görünme!
Ağzını ve kulağını muhafaza et! Kocan sana fena söylerse, söylediklerini duyma ve sakın mukabelede bulunma! Ona karşı gelme! Daima senden güzel söz işitsin, güler yüz görsün. Bu suretle sana iyi nazarla baksın.

Evet bende aynı gibiyim canım mutsuz, çocuk var elin kolun bağlı senin anlattıklarını kadar olmasa da huysuz nasıl sevdim nasıl aşık oldum nasıl sustum bir türlü kafam almıyor ben 3 yıl sonra çocuk yaptım hersey çok güzeldi ama çocuk bir doğdu resmen o adam gitti bi öküz geldi bende bilmiyorum ne yapıcaz

Içim gidiyor çocuk diye ama kavganın ortasına çocuk getirmeye cesaretim yok , boşanırsam da bi daha çocuk yapacak fırsatım olmazsa diye korkuyorum , Araf ta bir hayat yaş 32 ...... Gençliğim ....
Offf ayni ben. 33 yasindayim. 8 aylik evliyim. Nerden tutsam elimde kalan bir evlilik. İyi yani yok. Evlenmeden cok iyiydi. Ayni evde yasamadan taniyamiyosun. Rol yapmis cok. Hamile kaldim. Dusuk yaptim. Bu belki bi isaretti. Bosansam bi daha evlenmezsem cocuk yapmadigima pisman olur muyum diyorum. Ama bi daha denemek de istemiyorum. Kafam karmakarisik.

Derdi dünya olanın dünya kadar derdi olurmuş...

Dünya kadar derdimiz bu yüzden var zaten. Ağzına sağlık. .

Bak beni hep agresif olmakla suçlarlar. Ama kendim farkında değildim. Düşündüm belki de kendi içimde biriktirdiklerimi günlük ilişkilerimde insanlara mı yansıtıyorum acaba diye.. Bazen gereksiz yere patladığımı farkettim. Diyeceğim o ki hani sen çok dolmuşsun ya arkadaşım, acaba istemeden çok mu büyük tepkiler gösteriyorsun benim eski versiyonum gibi? Hani sen de üzgünsün yorgunsun. Böyle olması muhtemel bence.

Eşine anlat içim sıkılıyo her şeye sinirlniyorum de eğer maddi imkanlarınız yerindeyse tatile çıkın. Bebeğe de değişiklik olur. Eğer yoksa bu konuyu hiç açmadan, kendi kendini telkin ederek sakin davranmaya çalış. İlgi göster birdenbire değiş şok etkisi olsun.

Mesela tüm gömlekleri ütülü olsun. Kahve içelim demiş yap kahvenizi için.

Şimdi "hör şöyüü kodun mu yopocok" diye beni topa tutanlar olabilüü:) tutmayın şekerler:)

Kahvemizi içelim ev çok mu önemli dediğine göre belli ki seninle vakit geçirmek istiyo. Bunalmışsın anlıyorum ama belki sen onun üzerine düştüğünde o da çok başka biri olur? Bilemezsin ki? Seni seviyosa ilgisizliğin, ev işlerini onun önünde tutman hırçınlaşmasına sebep oluyordur.

Bırak evini pislik alsın götürsün gerekirse.. Allah korusun bir dakika sonraya garantimiz yok.. Hazır hala seninleyken yap güzel bi kahve için, konuşun, tatlı dilli ol ılımlı davran, ters bişey yapmaya bahanesi olmasın ufacık bi kavgada. Kıyamasın söz söylemeye. Kk nın evlileri daha iyi bilir ama cıvıl cıvıl olmanın önemi büyükmüş öyle diyolar.

Ha sen bütün bunları yapar sevgini gösterirsen de kötü olmaya devam ederse ( ki bence sadece sevgisine karşılık bulamadığını düşünüyo) allah ıslah etsin ne diyeyim.

Sıkma canını sen bi dene dediğimi

Derdi dünya olanın dünya kadar derdi olurmuş...

Dünya kadar derdimiz bu yüzden var zaten. Ağzına sağlık. .
Evet arkadasim cok dogru.. Kendimize benligimizden sıyrılıp yukardan bir bakabilsek,aslinda nice yanlislarimiz oldugunu anlayabilirdik..

Canim benim eşim ev süpürge tutar bulaşık lari makineye atar yemek yapar çamaşır ütü yani yorgunum diyelim veya o gün canım istemedi rica minnet yapar ama gel gör ki saygısız ve hersey bende bitiyor o zaman

Ya ben bekarım ama bişey sorucam hanımlar . Tamam hepiniz kocanızı suçluyosunuz ama bide onun gozunden bakın acaba o ne düşünüyor . Bana göre sorunlar hiçbir zaman tek taraflı değildir . Acaba sorun neden kaynaklanıyo bi onu bulun sonra bakalım biraz eşinizin suyuna gidin eğer oylede olmuyosa demekki karşıda suç vardır demektir . Bilmiyorum evlenmedim ama benim düşüncem bu yönde

katılıyorum sana. hep erkeklerde aramamak lazım suçu arada özeleştiri yapabilmeli insan. sonuçta iyi bir yönünü görmeseydiniz yuva kurmazdınız onunla. evliliklerinizi yokuşa süreceğinize biraz daha olumlu yönden de yaklaşmak lazım sonuçta bir ilişki kurtuluyosa kadın yapıyor bunu. tabiki kaldırılamıcak hataları söylemiyorum ama bazı şeyler göz ardı edilebilir. bu arada bende bekarım ama evliliğe dair düşüncelerim bu

Kesinle öyle canım . Evlilikte kadına çok görev düşüyor. Tabiki tek taraflı değil ama mutlaka en büyük etki kadınlarda

Arkadaslar evliligimizin ilk aylarinda cok problem yasadik neler atlattik. 18 aylik evliyim 7 aylik kizim var. Kac kez bosanmanin esigine geldik. Birbirimjze karsi anlayissizligimiz inadimiz yuzunden. Bakin benim kv nin bana bi dedigi var "kizim kocanla kavga ederseniz sus hic çıt cikarma. Baska odaya git dinleme.Senden bisey mi istiyo tamam dee.ama sonra yapmak istemiyosan yapma. Eve geldiginde guler yuzle karsila küs olsaniz bile.suratını asma o evde yokmuş gibi davran mutlu neşeli gorun vs baya seyler soyledi. Ve arkadaslar gercekten soyledigi bi cok seyi yaptim. Esim ilk baslarda bu eve gelmek istemiyorum huzursuzum falan derdi. Simdi ise hemen geliyo sohbet ediyoruz. Bana evinde cok huzurlu oldugunu soyluyo. Ufak tefek tartismalarimiz tabiki halen var. Ama ben tamam canim deyip bitiriyorum uzatmiyoruz.herseyden once ben kendimi yipratmaktan yorulmustum artk. Takmamayi ogrendim. Zamaninda agladim zirladim yuzume bakmazdi. Simdi ise tartismalarda onu umursamadigimi goruyo ve kendisi geziyo pesimde. Hepinize sabir diliyorum arkadaslar zor bi durum ama inanin hersey bizim elimizde. Cunku erkekleri yonlendirmek cokkk kolay. En ufak bi ilgiye bakar

Bak ne kadar güzel . Ama tam aksini yapsaydınız belkide şimdi boşanmış olacaktınız kesinlikle bazı şeyler kadının elinde çok sevindim sizin adınıza :) ne kadar güzel:)

Kesinle öyle canım . Evlilikte kadına çok görev düşüyor. Tabiki tek taraflı değil ama mutlaka en büyük etki kadınlarda
tabiki canım erkekleri yönetmek gerçekten bir cilveden geçiyor :)

Bak ne kadar güzel . Ama tam aksini yapsaydınız belkide şimdi boşanmış olacaktınız kesinlikle bazı şeyler kadının elinde çok sevindim sizin adınıza :) ne kadar güzel:)
Aynen oyle cnm. Neler yasadik neler. Kavga ederiz cikar gider. Aramaz sormaz. Ben arardim msj atardim cevap verme zahmetinde bulunmazdi. Pesinde kosardim cunku. Ama simdi en ufak tartismada ciks gitse bile o msj atar napiosun diye. Yada konusmak icin sebep arar bisey lazimmi diye arar falan bi cok sey var. Ama hersey bizim elimizde. Cok sukur buyuk seyler atlattik gecti gitti. Her ailede sorunlar var ama inanin kadinin aklini calistirmasi gerek.cunku erkekler o kadar detayli dusunemiyo ve onlari yumusatmak iki guzel soze bakiyo

Aynen öyle canım kavga ettiğinde karşılık verip daha buyutup hem sen hem o kırılcana susup bi kenara çekilip tarafların sakinleşmesini beklemek dahada iyi daha güzel . Evet büyük bi sabır gerektirir belki ama mutluluğun için bunu yapıcaksın bence . Sen en iyisini en güzelini yapmışsın canım . Ben evli değilim ama kendi ailemde bu yüzden hep sorunlar yaşandı kendi kendime söz verdim ben böyle yapmıcam diye :) erkek arkadaşımda çok memnun bu durumdan sana sinirlenemiyorum sakinleştiriyosun der hep umarım evliliğimdede senin gibi yaparım canım :)

Bu rivayet doğru mu bilmiyorum ama doğruysa bile o zamanın erkekleri nerde şimdiki erkekler nerde? Şimdiki erkeklere bu yöntemi uygulasan yüz bulup astarını istemekle kalmaz her türlü pisliği yapmayı kendinde hak görmeye başlar. Geçerliliği kalmadı bu sözlerin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…