- 6 Nisan 2010
- 312
- 158
- 303
- Konu Sahibi Karanlik111
-
tabii ki maneviyat önemli ama etrafta maneviyatına cidden öönem verip ne dertlerle uğraşan insanlar var bence bunu ona bağlamayın.Insan manevi hayatina dikkat etmeyince, hersey cok zora giriyor. Allah c.c. ibadetiyle ugrasacak zaman bulamayana öyle sıkıntılar,ugraslar verebiliyor ki insan dunya sikintilarinda bocalayip duruyor. Bunu siz boylesiniz diye soylemiyorum kardeşim,eger maneviyatiniza dikkat etmiyorsaniz bir de bu noktadan bakin diye hatirlatiyorum.
Kalpler ancak Allahi anmakla huzur bulur diyor Yaradan. Faniler kalbi mutmain edemiyor en iyisi bile olsa.
Ve Efendimiz asirlar oncesinden bugüne hos bir mesaj yolluyor.. La tahzen.. innallahe meana.. Üzülme, Allah bizimle beraberdir diyor.. Demek ki Allahla beraber olana üzüntü yok.. Belki hüzünlü, incinmis kalplere farkli bir bakis acisiyla bu yazdiklarim bir derman olur diye düşündüm.. Allah yardımcınız olsun
alti aylik evliyim.. pismanim. soguyorum esimden. bosanmak istiyorum ama yapamıyorum. bunalimdayim.
bilmiyorum canım inan bilmiyorum..şidmiye kadar katlandıklarıam ansıl katlanşımı hayret ediyorum.allh yardımcın olsunda nerey kdr böyle devam edicek nezamna kdr katlanıcaksın??
tabii kanıdızya köleyiz değil mi? hizmetçiyiz köleyizPeygamber efendimiz Hz. Fâtıma'ya düğün günü şöyle nasihat etti:
- Kızım, evimizden çıkıp, başka bir eve, ülfet etmediğin bir kimseye gidiyorsun. Sen kocana yer ol ki, o sana gök olsun! Sen ona hizmetçi ol ki, o sana köle olsun! Kocana yumuşak davran! Öfkeli hâllerinde sessizce yanından kayboluver. Öfkesi geçinceye kadar ona görünme!
Ağzını ve kulağını muhafaza et! Kocan sana fena söylerse, söylediklerini duyma ve sakın mukabelede bulunma! Ona karşı gelme! Daima senden güzel söz işitsin, güler yüz görsün. Bu suretle sana iyi nazarla baksın.
benmki hep böyledi bile bile lades işteEvet bende aynı gibiyim canım mutsuz, çocuk var elin kolun bağlı senin anlattıklarını kadar olmasa da huysuz nasıl sevdim nasıl aşık oldum nasıl sustum bir türlü kafam almıyor ben 3 yıl sonra çocuk yaptım hersey çok güzeldi ama çocuk bir doğdu resmen o adam gitti bi öküz geldi bende bilmiyorum ne yapıcaz
daha cok hayretler içinde kalıcaksın cnm bnce bir an önce boşan hayata bir kez geliyorsun birdaha asla su anı yasayamıcaksın neden ömrünü onunla maf ediyorsun..bnde o evdeyken diyordum hep nasıl nereye kdr bu böyle sürcek bn bi yerde pes edicem ya bana birsey olucaktı yada bebeğimebilmiyorum canım inan bilmiyorum..şidmiye kadar katlandıklarıam ansıl katlanşımı hayret ediyorum.
canım onlar vardır ama sana nasıl dsvranıyor değerini biliyor mu bunlar önemli.iş güç yapmasın hiç sorun değil ama beraber vakit geçirebilmek sana kıyamaması filan asıl bunlar önemli.yoksa iş güç temzlik ne ki olur biter.sorun sana nasıl davrandığıAy bu Türk ailesi kafası , kıskançlık , bi işe elini sürmemek felan hep var benim sevgilimde. Çok korktum şimdi. Ayrılsam mi yaaa.. aynı evde olmadığımız için kolay geliyo insana çok tınlamiyorum ama çok korktum valla. Allah yardımcin olsun
Bak beni hep agresif olmakla suçlarlar. Ama kendim farkında değildim. Düşündüm belki de kendi içimde biriktirdiklerimi günlük ilişkilerimde insanlara mı yansıtıyorum acaba diye.. Bazen gereksiz yere patladığımı farkettim. Diyeceğim o ki hani sen çok dolmuşsun ya arkadaşım, acaba istemeden çok mu büyük tepkiler gösteriyorsun benim eski versiyonum gibi? Hani sen de üzgünsün yorgunsun. Böyle olması muhtemel bence.
Eşine anlat içim sıkılıyo her şeye sinirlniyorum de eğer maddi imkanlarınız yerindeyse tatile çıkın. Bebeğe de değişiklik olur. Eğer yoksa bu konuyu hiç açmadan, kendi kendini telkin ederek sakin davranmaya çalış. İlgi göster birdenbire değiş şok etkisi olsun.
Mesela tüm gömlekleri ütülü olsun. Kahve içelim demiş yap kahvenizi için.
Şimdi "hör şöyüü kodun mu yopocok" diye beni topa tutanlar olabilüü:) tutmayın şekerler:)
Kahvemizi içelim ev çok mu önemli dediğine göre belli ki seninle vakit geçirmek istiyo. Bunalmışsın anlıyorum ama belki sen onun üzerine düştüğünde o da çok başka biri olur? Bilemezsin ki? Seni seviyosa ilgisizliğin, ev işlerini onun önünde tutman hırçınlaşmasına sebep oluyordur.
Bırak evini pislik alsın götürsün gerekirse.. Allah korusun bir dakika sonraya garantimiz yok.. Hazır hala seninleyken yap güzel bi kahve için, konuşun, tatlı dilli ol ılımlı davran, ters bişey yapmaya bahanesi olmasın ufacık bi kavgada. Kıyamasın söz söylemeye. Kk nın evlileri daha iyi bilir ama cıvıl cıvıl olmanın önemi büyükmüş öyle diyolar.
Ha sen bütün bunları yapar sevgini gösterirsen de kötü olmaya devam ederse ( ki bence sadece sevgisine karşılık bulamadığını düşünüyo) allah ıslah etsin ne diyeyim.
Sıkma canını sen bi dene dediğimi
Canim benim eşim ev süpürge tutar bulaşık lari makineye atar yemek yapar çamaşır ütü yani yorgunum diyelim veya o gün canım istemedi rica minnet yapar ama gel gör ki saygısız ve hersey bende bitiyor o zaman
canım bu dediklerini bende yaptım.öyle oluyor evet ama biz hiç mi sinirlenmeyeceğiz? hiç mi kötü gününmz olmayacak? bir insan hep güleryüzlü mutlu alttan alan olamazki?Arkadaslar evliligimizin ilk aylarinda cok problem yasadik neler atlattik. 18 aylik evliyim 7 aylik kizim var. Kac kez bosanmanin esigine geldik. Birbirimjze karsi anlayissizligimiz inadimiz yuzunden. Bakin benim kv nin bana bi dedigi var "kizim kocanla kavga ederseniz sus hic çıt cikarma. Baska odaya git dinleme.Senden bisey mi istiyo tamam dee.ama sonra yapmak istemiyosan yapma. Eve geldiginde guler yuzle karsila küs olsaniz bile.suratını asma o evde yokmuş gibi davran mutlu neşeli gorun vs baya seyler soyledi. Ve arkadaslar gercekten soyledigi bi cok seyi yaptim. Esim ilk baslarda bu eve gelmek istemiyorum huzursuzum falan derdi. Simdi ise hemen geliyo sohbet ediyoruz. Bana evinde cok huzurlu oldugunu soyluyo. Ufak tefek tartismalarimiz tabiki halen var. Ama ben tamam canim deyip bitiriyorum uzatmiyoruz.herseyden once ben kendimi yipratmaktan yorulmustum artk. Takmamayi ogrendim. Zamaninda agladim zirladim yuzume bakmazdi. Simdi ise tartismalarda onu umursamadigimi goruyo ve kendisi geziyo pesimde. Hepinize sabir diliyorum arkadaslar zor bi durum ama inanin hersey bizim elimizde. Cunku erkekleri yonlendirmek cokkk kolay. En ufak bi ilgiye bakar
Ne biçim adam!ailesi muhteşem insanlar.annesi belki benm anenmden daha ok sever beni.eşim hep kendine göre haklı bir insançhep hşizmet bekler.klasik türk ailesiymişiz!! normalde çalışıyordum bebek olnca evdeym bir işe elini sürmez.hamlyekn inadına yapar gibi şundan mı yardm istesek gömleğimi ona mı ütğületsem der delrtirdi beni.evlenmeden önce kıskançıklıları.her sey için ondan izin alacakmışım.izin haber verme değil bir de! hamilelğimde bile burnmdan getrdi kavga gürültü.ona göre hep haklı ama ben asiymişm dik kafalıymışım! ya en son olayı anlatıyım yemek yedk bebek bişr yanda bulaşkları topluyorm her yer dağınık kahve istedi bende tamma deidm işimi bitireym beraber içelm diye düşünmüştm.vay efenm kahvesi nerde kalmışmış bi kahve keyfi varmş akşama kadr çalılşıyromus yoruluyormuşş bulaşık kalsınmış 2 dk kahve yapıp içelimmiş...ne olurmus sanki ev dağınık kalsa kahvemizi içsekmiş.içime sinmiyor öyke işimi bitirip rahatça içerz düye düşünmüştm dedim amabi ton laf bağırma çağırma.böylede saçma işte! bu bir örnekti bunun gibi o kaddaar çok var ki anlatamam..emir vererek konusuyormuşum azarlıyormusum.napıyım sınırlarımı zorluyor! saygı zorla kazanılmazki!mutsuz kadın mutlu edemez kimse kusura bakmasın.!
Genelleme cok yanlış. Ne erkekler var iki değil isterse ikibin güzel laf olsa
sorun ev işi değilki sorunsaygısızca davranması yoksa bende bilirim o kahveyi yapıp karşlklı içmeyi.Ne biçim adam!Kahveyi yapıp içine tükürseydin keşke. Ahahaha Şaka bir yana gerçekten forumda böyle konulara çok denk geliyorum ve hayretle karşılıyorum. Şimdi herkes bana psikopat diyecek ama olsun, ben böyle düşünüyorum: Ben bunca sıkıntıya maruz kalsam eşime şiddet gösteririm. Ne kadar tabak varsa alır fırlatırım kafasına. Kaldı ki bunun binde birini dahi görmememe rağmen yapıyorum bunu. Benin eşim de çok sessiz. Hiç konuşmuyor. Yani aramızda sohbet yok. Hep ben konuşurum o dinler. Anlatıyorum anlatıyorum hep aynı. Bir gün ne kadar tabak varsa fırlattım buna. İki gün de temizlemedim. Baktı ayağına batacak o süpürdü ortalığı. Sen çocuğunla ilgilensene. Kahveyi de içmeyiversin noolmuş yani. Kalksın kendi yapsın. Sanki tek çalışan koca sensin de. Kadın eşinin gönlünü hoş tutabilir ama ona kölelik yapmak zorunda değil. Ben işime gelmeyince hiç bişey yapmıyorum. Napacak, yapmadım diye beni mi dövecek? Bırak dövmeyi sesini dahi çıkaramaz. Bir kere çıkarmayı denedi baktı ben susmuyorum, burnundan getiriyorum. Bir daha da ses edemedi. Sen her şeyde baskın çıkarsan ses edemez. Boşver. Çocuğunun o ortamdan etkilenmesine izin verme. Yazık çok yıpranır.
Ne iyi olmuş bu topik...Benimde böyle tartışmaya, polemiğe girmeden sadece yazasım, anlatasım, rahatlayasım vardı...
Benim eşimden yana bir şikayetim yok hamdolsun ama öyle bir abim var ki hepimizin yüreğini dağladı...
Yengemle istemeden annemin zoruyla evlendi (yaşı geçiyor diye annem işte illaki evlensinmiş,evlendi işte...) Baştanda istemiyordu ya zaten hep bi bahanesi var. Annemde yaptığı hatanın farkında abim ağzınada küfür etse "haklısın oğlum" diyip daha da şımartıyor..Evlenmeden önce çalıştık hep birlikte abime ev aldık,araba aldık evini dayadık döşedik 3 kardeş ama şimdi evlendi çalışmıyor,iş beğenmiyor,maaşları beğenmiyor, hepsini beğense işvereni beğenmiyor hep bi bahane buluyor çalışmamaya...Sabaha kadar bilgisayar başında birde şimdi iddiaya başlamış, biz çocuğu var zor durumda kalmasın diye harçlık yolluyorduk,şimdi eline geçen parayla iddia oynuyormuş
Geçen babam Hastalandı kalktık gittik onca yolu..inanmazsınız dönüşte ağlaya ağlaya döndüm...
Yengemi zaten hiç sevmedi, hiç sahiplenmedi, her fırsatta git babanın evine dedi...Canım yengem hala kızı için sabrediyor,hala düzelir diye umut ediyor... Yengimi kırdı,dağıttı, bin parçaya ayırdı...Dünyalar güzeli kızını bile yeri geliyor gözü görmüyor...
Şu olay hiç aklımdan çıkmıyor. Hatta hamile duygusallığımıdır nedir bilmiyorum dün gece tam yattım aklıma geldi gizli gizli ağladım...Yengemin işi vardı yeğenim abimdeydi, yengem işini bitirince çocuğu aldı yengeme uzatıp "al şu uyuzu" dedi.. Yavrum sen uyuzun ne olduğunu nerden biliyodun da öyle küstün aklıma geldikçe hala ağlıyorum...Nasıl küstü babasına nasıl içerledi görmeliydiniz kızlar içim yandı, o bakışı, o içerleyişi... Allah'ım kahroluyorum...
Ben de evliyim 3 yıllık çalışıyoruz eşimle.Akşam eve ben önce geldiğimden yemeği hazırlıyorum.Ama şöyle birşey var ki konu sahibi çalışıyo mu bilmem de Eşi işten yorgun argın milletin stresini çekmiş Allah bilir dışarda neler yaşamış halde geliyor evine evde kapıda karşılayan karısı yorgun bitkin çocuktan işten şikayetçi. Belki gözümüzde canlandırsak Hanımefendi sabah zamanında kalksa hayatını bi düzene koysa çocuk uyuyunca ev işlerini yemeğini yapsa ,ibadetlerini de yerine getirse akşam da yorgun ama en azından yüzünde tebessümle karşılasa eşini çok mu kötü olur.bırakıver sofrayı mutfakta eşinle zaman geçir yani
normalde çalışıyuorum evet.ama öyle de olsa sorun değil.iş güç değil mesele ben evmn her işini yaparım.sorun saygısızlığı! beni yeterince değerli görmemesi ! ben de yorgn agn eve geliyorum öyle mi yapıyorum?
normalde çalışıyuorum evet.ama öyle de olsa sorun değil.iş güç değil mesele ben evmn her işini yaparım.sorun saygısızlığı! beni yeterince değerli görmemesi ! ben de yorgn agn eve geliyorum öyle mi yapıyorum?
of allah yardımcıları olsn.çok zor.dediğin gibi bende tartışma polemik olmadan dertleşelim istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?