Evli ve 2. çocuğuna hamile!

Konu sahibi, ben olaydan çok bir erkeğin sizinle bu tarz konularda konuşabilmesi şaşırdım. sizin o rahatlığı karşınızdaki erkeğe vermenizden kaynaklanıyor.eğer evliyseniz bu sohbetiniz daha da çirkinleşiyor.bence arkadaşınız, ister şaka yapmış olsun ister ciddi olsun bu arkadaşlığınızdan hayır gelmez çünkü paylaşımlarınız kötü.ve ben bir erkekle yakın arkadaşlık kurulmasına karşıyım hele bir de evliyseniz mesafeyi korumalısınız. Bu arada konuyu anlatırken hep kadını suçlamışsınız. unutmayın ki; zinayı arkadaşınızla yaptı.ve siz böyle yanlış yolda gidenlerin arkadaşısınız ne yazık ki...

Son düzenleme:
Aldatan erkekler var da aldatan kadınlar niye olmasın. Erkeklerin aldattığı varlık oluyor onlar işte...
Çevrende evli olup gayri ilişki yaşayan o kadar çok insan vardır bazılarını bilirsin ama çoğunu bilemezsin
Çünkü çok iyi oyuncudurlar
Benimde hatta akrabalarım arasında bir kadın var ne kadar aldatmıştır kocasını o bile bilmiyordur
Ama sorsan akşam eve gelen kuran okuyan, namaz kılan, gündüz işinde biridir.
Kim ne yaparsa kendine yapar
Kimse bu dünya da bir başkasına bir iğnenin başı kadar bile iyilik / kötülük yapamaz

herkes kurana gore yasamak zorunda degil ama.. kurana gore hayatini yonlendirmeyen insanlar da ahlaksiz olmak zorunda degiller. lutfen din ile genel ahlak kurallarini ayirmayi becerelim once..

Bu tür konuların konuşulması yasakmış arkadaşım.Sadece şunu belirterek bu konuda son mesajım olduğunu belirteyim..Müslümanın diyen herkes Kurana göre yaşamak zorundadır.Ama yaşamayanlarda ahlaksız değildir.Tenzih ederim ben asla böyle birşey söyleyemem.Ha bana dersen sen yaşıyormusun.Elimden geldiğince.Ama kapalı değilim.Ne kadar istesemde şu an bunu becerebilmiş değilim:30:.Herkesin eksiği var.Kurana göre yaşamak imanlı ve ahlaklı yaşamak her kadın ve erkeğin boynuna borçtur.İffetli olmak sadece kadına değil erkeğede farzdır.
Genel ahlak kuralları ile dini ahlak kuralları birbirinden çok farklıdır bana göre.
Saygı
Güvenilirlik

Sorumluluk

Adil olmak
Şefkatli olmak
Bunlar toplumda herkeste olması gereken ahlaki vasıflardır.
Dini ahlak kurallarını saymama gerek yok.Allaha emanet olun.
Neyse konumuz bu değil.Uzatmaya gerek yok.Herkes dilediği gibi yaşar.Sonucuna katlanacak olan yine kendisidir.
:34:

Son düzenleme:
Çocuğa göstermeyi geçtim şimdi geri adım atıyor zaten :26:
Geçen gün söylediklerime inanmadın değil mi diye mesaj attı
İnanmamam mı gerekiyordu dedim
Sarhoştum, kafam iyiydi öyle saçmaladım yazdım işte kafadan şaka yapmak istedim ama toparlayamadım dedi
Şimdi yemiş gibi mi yapayım kızlar bana biraz korktu gibi geliyor birine dersem diye açıkçası yemedim kim sarhoşken bile böyle şaka yapar niye durduk yere böyle bir hikaye uydurur ki :26:

Yan çizmiş :24:
Sarhoşken denilenler gerçeklik payı yüksek olan şeylerdir.:ssz:

Biraz aklin varsa ozaman adama "Ben zaten inanmamistim, öyle sey olurmu hic. Ama yinede rahatsiz oldum..." gibi bir cümle kur ve o sansinki, sen bu duruma kizdin kirildinda ondan onla iltibatini kesiyorsun bundan sonra, yani tabii merhaba merhaba belki ama yinede eskisi gibi olmuyacagin icin. Salaga yatmak herzaman iyidir.

Sonra dolayli yoldan ortaya cikar, Allah korusun Cinayet bile olur adam karisina birsey yapar, senden bilirler, aman aman derim...

Ben ne biçim ayarsız şaka bu, çok hassas konular bunlar böyle şakaları kaldıramam ben kusura bakma resmen salak yerine koyuyorsun insanı yaptığın ayıp dedim özür diledi filan öyle geçiştirdim, bir daha da konuşacağımızı düşünmüyorum :26:

Konu sahibi, ben olaydan çok bir erkeğin sizinle bu tarz konularda konuşabilmesi şaşırdım. sizin o rahatlığı karşınızdaki erkeğe vermenizden kaynaklanıyor.eğer evliyseniz bu sohbetiniz daha da çirkinleşiyor.bence arkadaşınız, ister şaka yapmış olsun ister ciddi olsun bu arkadaşlığınızdan hayır gelmez çünkü paylaşımlarınız kötü.ve ben bir erkekle yakın arkadaşlık kurulmasına karşıyım hele bir de evliyseniz mesafeyi korumalısınız. Bu arada konuyu anlatırken hep kadını suçlamışsınız. unutmayın ki; zinayı arkadaşınızla yaptı.ve siz böyle yanlış yolda gidenlerin arkadaşısınız ne yazık ki...

Sadece iç çektim biliyor musunuz? Bazı yorumları görmezden gelmek lazım aslında ben ne anlatıyorum siz ne diyorsunuz. Hiç tepki verip ceza yiyesim yok böyle konulardan ama inanın benim ya da diğer bir çok insanın başına bunun gelmesinden çoğu zaman kendi başıma geliyormuşcasına sıkılıyorum. Konu sahibi ne anlatıyor ne diyor en sonunda o bile suçlanacak konuma geliyor. Ne beni ne karşımdakini tanırsınız ne ne kadar yakın olduğumu ne sınırlarımı ne de paylaşımlarımı. Zannettiğiniz gibi cıvık cıvık bir arkadaşlığım olmadı hiçbir erkekle ben arkadaşlığı, sevgililiği, dostluğu, düşmanlığı ayırt edebilecek kapasitede olduğumu düşünüyorum. Evli de değilim. Bunların hiçbirini size ya da bir başkasına açıklamak zorunda da değilim. Ama başka türlü birbirimizi anlayamayacağımızı bildiğim için söylüyorum işte. Dertliydi, sordum, açıldı anlattı. Canım ciğerim bir insan değil işte. Sonradan pişman olup yan çizdi bu olay da bana ağır geldi. Ben yakın çevremde görmedim duymadım böyle entrikalı bir yaşam anne-babam hep böyle şeylerden uzak tuttu beni. Ne yapayım rahatlamak için tanıdıklarıma anlatsam daha mı iyiydi? Kırıcı konuştuysam, saygı sınırlarını aştıysam kusura bakmayın, siz denk geldiniz sizin üzerinizden ve bunun başkalarına yapılmasından da rahatsız olduğum için genelledim, elbet bir yerde söylemek istiyordum bunu buraya nasipmiş...

Son düzenleme:
Ben ne biçim ayarsız şaka bu, çok hassas konular bunlar böyle şakaları kaldıramam ben kusura bakma resmen salak yerine koyuyorsun insanı yaptığın ayıp dedim özür diledi filan öyle geçiştirdim, bir daha da konuşacağımızı düşünmüyorum :26:

Sadece iç çektim biliyor musunuz? Bazı yorumları görmezden gelmek lazım aslında ben ne anlatıyorum siz ne diyorsunuz. Hiç tepki verip ceza yiyesim yok böyle konulardan ama inanın benim ya da diğer bir çok insanın başına bunun gelmesinden çoğu zaman kendi başıma geliyormuşcasına sıkılıyorum. Konu sahibi ne anlatıyor ne diyor en sonunda o bile suçlanacak konuma geliyor. Ne beni ne karşımdakini tanırsınız ne ne kadar yakın olduğumu ne sınırlarımı ne de paylaşımlarımı. Zannettiğiniz gibi cıvık cıvık bir arkadaşlığım olmadı hiçbir erkekle ben arkadaşlığı, sevgililiği, dostluğu, düşmanlığı ayırt edebilecek kapasitede olduğumu düşünüyorum. Evli de değilim. Bunların hiçbirini size ya da bir başkasına açıklamak zorunda da değilim. Ama başka türlü birbirimizi anlayamayacağımızı bildiğim için söylüyorum işte. Dertliydi, sordum, açıldı anlattı. Canım ciğerim bir insan değil işte. Sonradan pişman olup yan çizdi bu olay da bana ağır geldi. Ben yakın çevremde görmedim duymadım böyle entrikalı bir yaşam anne-babam hep böyle şeylerden uzak tuttu beni. Ne yapayım rahatlamak için tanıdıklarıma anlatsam daha mı iyiydi? Kırıcı konuştuysam, saygı sınırlarını aştıysam kusura bakmayın, siz denk geldiniz sizin üzerinizden ve bunun başkalarına yapılmasından da rahatsız olduğum için genelledim, elbet bir yerde söylemek istiyordum bunu buraya nasipmiş...

ister anlamaya çalışın, ister anlamayın ama arkadaşınız ve arkadaşlığınızın boyutu şu ana kadar belli sınırlara sahip olsa da bu çirkin olayı, bile bile iletişime devam etmenizin size zararı olur.sonuçta arkadaşınız doğru bir insan değil diyorum.bilmem anlatabildim mi?...

Son düzenleme:
ister anlamaya çalışın, ister anlamayın ama arkadaşınız ve arkadaşlığınızın boyutu şu ana kadar belli sınırlara sahip olsa da bu çirkin olayı, bile bile iletişime devam etmenizin size zararı olur.sonuçta arkadaşınız doğru bir insan değil diyorum.bilmem anlatabildim mi?...

Orasını kendim de çıkartmıştım zaten. Sizi hiç şaşırtan bir insan olmadı mı ki? Tanıdığınızı düşündüğünüz ama aslında kim olduğunu bilmediğiniz. Ben niye bunu bile bile devam edeyim oo iyi yapmışsın devam diyeceğimi düşünmemiştiniz herhalde. Bir tek kadını suçlamıyorum sadece bugüne kadar erkeklerin fazlasıyla rezilleşebileceğini duydum, gördüm ama neyse ayrıca tek başına yapmadı sonuçta ama bir anneye de yakıştırmıyorum bunu, üzücü ya...

konuda tek dıkkatımı çeken bu arkadaş sıze bunu nıye anlattı ?

Bilmem, umrumda da değil açıkçası naparsa yapsın benim üzüldüğüm kadının karnındaki ve yanındaki çocuk bir de habersiz olduğunu düşündüğüm eşi.

Son düzenleme:
Denilecek hiçbir şey yok ... Bırakın anne ve ya eş olmasını. İnsan bile değil böyle kadınlar.

Bu tür konuların konuşulması yasakmış arkadaşım.Sadece şunu belirterek bu konuda son mesajım olduğunu belirteyim..Müslümanın diyen herkes Kurana göre yaşamak zorundadır.Ama yaşamayanlarda ahlaksız değildir.Tenzih ederim ben asla böyle birşey söyleyemem.Ha bana dersen sen yaşıyormusun.Elimden geldiğince.Ama kapalı değilim.Ne kadar istesemde şu an bunu becerebilmiş değilim:30:.Herkesin eksiği var.Kurana göre yaşamak imanlı ve ahlaklı yaşamak her kadın ve erkeğin boynuna borçtur.İffetli olmak sadece kadına değil erkeğede farzdır.
Genel ahlak kuralları ile dini ahlak kuralları birbirinden çok farklıdır bana göre.
Saygı
Güvenilirlik

Sorumluluk

Adil olmak
Şefkatli olmak
Bunlar toplumda herkeste olması gereken ahlaki vasıflardır.
Dini ahlak kurallarını saymama gerek yok.Allaha emanet olun.
Neyse konumuz bu değil.Uzatmaya gerek yok.Herkes dilediği gibi yaşar.Sonucuna katlanacak olan yine kendisidir.
:34:

banane arkadasim neden sorayim? o senin allahla arandaki is kimseyi ilgilendirmez. kimsenin de dini imani seni ilgilendirmez.. muslumanim diyen de kusura bakma ama her seyi kuarlina gore yasamak zorundadir diyebilecek, kimin ne kadar musluman oldugunu olcecek kisi sen degilsin.. ayrica bu konu dini bir konu olmaktan cok ahlaki bir konu lutfen her konuyu dine imana baglamayin.. insani dinden sogutmayin

o şeref yoksunu kadını da o kadınla olan arkadasını da Allah a havale edıyorum..Rabbim boyle ahlaksız ınsanlarla karsılastırmasın kımseyı layıgını bulsunlar ınsallah....:47:

Benimde böyle bir tanıdığım vardı(erkek) onunda evli bir kadınla ilişkisi olduğunu ark.vasıtasıyla duymuştum, sonra nasıl olduysa ifşa olmuşlar kadının kocası, o taraf bu çocuğun dükkanını basıp öldüresiye dövmüşlerdi, tanınmıycak haldeydi nerdeyse. Sonra bu olay olduktan sonra 3 ay içinde biriyle daha oldu, hamile kaldı kız ve evlendiler 1 yıl dolmadan ayrıldılar yine bu hallerinden..Konunu görünce aklıma geldi, bu tip insanlar heryerde var ve iğrençliklerini her yerde sergiliyorlar..Erkek desen ayrı pislik, kadın desen daha beter bir pislik... Allah böylelerini ıslah etsin, olan o masum meleklere oluyor.. Aman diyim sen bulaşma, sonra herkes iyi olur, emin ol kocası ile o çocuk bile dost olurda, ihale sana kalır sen gidersin arada..Biliyorum şoktasın, için içine sığmıyor haksızlığa karşı,işte böyle durumlardada keşke duymasaydım,keşke dinlemeseydim diyor insan anlıyorum seni..

ne kadar iğrençlikler artmışda biiz evimizde herşeyden habersiziz çok şükür.
Rabbim hepsini ıslah etsin .çok iğrenç.bende bunu içimde tutamazdım ve bana dert olurdu.önce bi güzel bana söyleyen arkadaşı paylar sonrada bi şekilde kocasına farketmesi için bi yol arardım.işte karına dikkat et gibi.

Yazık iki çocuğuna da, kocasına da yazık.
Ancak, "erkeklerin yaptığını duyuyoruz da, kadının yapması daha bi feci" bakış açısındaki arkadaşlarıma bir sözüm var.
Lütfen artık bu kafalardan çıkın. Bir erkek bunu yapıyorsa, bunu bir kadın da yapabilir.
Yani erkeğe ne tepki veriyorsanız, kadın yapınca da aynı tepkiyi verin bi zahmet.
Bir de burası kadınlar kulübü. Siz kendi cinsinizi 2.sınıf görürseniz, erkekler neden görmesin?
Bir kadının aldatması ne kadar yanlış bir davranışsa, bir erkeğin aldatması da aynı ölçüde yanlış davranış. Ne bir eksik, ne bir fazla.

Benimde böyle bir tanıdığım vardı(erkek) onunda evli bir kadınla ilişkisi olduğunu ark.vasıtasıyla duymuştum, sonra nasıl olduysa ifşa olmuşlar kadının kocası, o taraf bu çocuğun dükkanını basıp öldüresiye dövmüşlerdi, tanınmıycak haldeydi nerdeyse. Sonra bu olay olduktan sonra 3 ay içinde biriyle daha oldu, hamile kaldı kız ve evlendiler 1 yıl dolmadan ayrıldılar yine bu hallerinden..Konunu görünce aklıma geldi, bu tip insanlar heryerde var ve iğrençliklerini her yerde sergiliyorlar..Erkek desen ayrı pislik, kadın desen daha beter bir pislik... Allah böylelerini ıslah etsin, olan o masum meleklere oluyor.. Aman diyim sen bulaşma, sonra herkes iyi olur, emin ol kocası ile o çocuk bile dost olurda, ihale sana kalır sen gidersin arada..Biliyorum şoktasın, için içine sığmıyor haksızlığa karşı,işte böyle durumlardada keşke duymasaydım,keşke dinlemeseydim diyor insan anlıyorum seni..

Beni birebir anlamışsınız! Çok teşekkür ederim! :114:

Yazık iki çocuğuna da, kocasına da yazık.
Ancak, "erkeklerin yaptığını duyuyoruz da, kadının yapması daha bi feci" bakış açısındaki arkadaşlarıma bir sözüm var.
Lütfen artık bu kafalardan çıkın. Bir erkek bunu yapıyorsa, bunu bir kadın da yapabilir.
Yani erkeğe ne tepki veriyorsanız, kadın yapınca da aynı tepkiyi verin bi zahmet.
Bir de burası kadınlar kulübü. Siz kendi cinsinizi 2.sınıf görürseniz, erkekler neden görmesin?
Bir kadının aldatması ne kadar yanlış bir davranışsa, bir erkeğin aldatması da aynı ölçüde yanlış davranış. Ne bir eksik, ne bir fazla.

Erkek yapınca da aynı tepkiyi veriyoruz ki? :44: Lütfen saptırmayalım, 2. sınıf ne demek yahu. Kendi cinsimi neden öyle göreyim. Pozitif ayrımcılığı savunan insanım :20: Geri sayfalarda bakarsanız recme verdiğim tepki neden erkeklere yok, o halde mantıksız dı. Gerçi erkeklere olsa bile bir insanı taşlayıp öldürmek mantıksız da dini boyutlara girmeyeyim en iyisi. Ama ben aldatan kadın hikayesi duymadım ya da çok az duydum. Erkeklere göre daha onurlu ve gururlu olduğumuzu düşünüyorum birçok konuda ve daha sadık ki bize de bu yakışır :114:

Konu sahibi, yorumumum sana değildi.
Bir kaç yorum gördüm konunun sayfalarında, o arkadaşlara istinaden söyledim.
Ve bu görüşlerde olan diğer arkadaşlara da..

Acaba çocuk senaryo mu yazdı ki
Gözünle bile görsen emin olmak için ovalayıp tekrar bakmak gerekirken bence kimsenin günahını almamak lazım

yok artık ....

kadın bir yanlış yapıp arkadaşınla birlikte olmuş ve bunu sürdürmek istemiş.

arkadaşınızın hoşuna gitmiş bu durum. evli kadın , ben dadanayım buna demiş...

ikisini de allah ıslah etsin

Back
X