evli ve çalısan bayanlar, herseye nasıl yetısıyorsunuz!

melekangel

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2010
622
0
296
Kocaeli
merhaba arkdaslar ben 5 aylık evlıyım ve kayınvalıdemın yanında oturuyorum.
calısan bır bayanım.kayınvalıdemın yanında oturdugum ıcınde sureklı temızlıge dıkkat etmem gerekıyor,ayreten esıne ılgı ve kendıne bakımlar vs.sanırım evlılıge daha alısamadım ben..bu konuda tecrubelı bayanların fıkrıne ıhtıyacım olucak yardımcı olur musunuz?

Son düzenleme:
Canım allah kolaylık versin. şimdi kaynanan ile oturdğun için o yaşlı diye mutfak ve temizlik sana kalmış gibi rahatsız oluyorsun. Busefer beden yorgunluğundan çok beyin yorluğu altına giriyorsun.

evet cnm ya normalde evde olsan aman yaparım der gecersın.ama durum bu sekılde olunca bıseyler yapmak zorunda hıssedıyorsun kendını bu psıkolojı bıle ınsanı yoruyor hakıkaten

kayınvalideniz çok mu yaşlı?
yemek de yapamıyor mu?
temizlik yapmasını beklemek haksızlık olur ama..

eğer yemek yapıyorsa çok da sorun olmamalı..
çünkü, biz artı olarak yemek de yapıyoruz..

başlığınız aklıma getirdi de yazayım dedim.
babaannemin 40 çeşit hastalığı var.. Astım ve kalp onu çok zorluyor. nefes almakta güçlük çekiyor.
Yaşı da 80'i geçti. ama hala yemek yapıyor, hatta torunları seviyor diye sütlaç yapıyor. birkaç sene öncesine kadar dedemle yaşıyorlardı,
dedem rahmetli olunca, büyük halamla yaşamaya başladılar. halam çalışıyor diye kıyamaz, yemek yapar. halam kızsa da..

kayınvalideniz çok mu yaşlı?
yemek de yapamıyor mu?
temizlik yapmasını beklemek haksızlık olur ama..

eğer yemek yapıyorsa çok da sorun olmamalı..
çünkü, biz artı olarak yemek de yapıyoruz..

başlığınız aklıma getirdi de yazayım dedim.
babaannemin 40 çeşit hastalığı var.. Astım ve kalp onu çok zorluyor. nefes almakta güçlük çekiyor.
Yaşı da 80'i geçti. ama hala yemek yapıyor, hatta torunları seviyor diye sütlaç yapıyor. birkaç sene öncesine kadar dedemle yaşıyorlardı,
dedem rahmetli olunca, büyük halamla yaşamaya başladılar. halam çalışıyor diye kıyamaz, yemek yapar. halam kızsa da..

benm kayınvalıdemde ne ararsan var hastalık olarak kendısı hormon hastası seker hastası,tansıyon var,bobreklerde sorun var,vucut su topluyor o yuzden baya bı kılolu allah a sukur yemeklerı annem yada kayınpeder yapıyor.kayınvalıdem lavobaya bıle zor gıder kayınpederımde ev ısınden ne anlasın o yuzden bana kalıyor ısler.ama bır turlu alısamadım evdekı duzene neyı nasıl yapıcagımı nasıl yapsamda ısler kolaylassa dusunuyorum.bıde gecen gun gorumcem rafta en kosedekı bardagı aldı gormemısız tozlanmıs bana bu ne dedı bende baktım makınadan mı boyle oldu dedı oarmagını koydu bı kac yere bardak tozlu kosede kalmıs dedım attım makınaya resmen gozume batırır gıbı yaptı sınırlerım bozuldu benmde tabı bısey demedım.

En iyisi kendinize ait bir eve çıkın. Orada belki bazı işlerini erteleyemezsin ama kendi evinde 1-2 gün erteleyebilirsin. Mesela bi gün ütüyü erteleyip o gün saçına maşa yapabilirsin :)) Ama orda olmaz tabi haklısın. Allah kolaylık versin.

temizlikle alakalı, bu forumda çok başlık açıldı aslında..bulabilirseniz onlara göz atın derim..

öncelikle, bir düzen oturtmanız gerekiyor kesinlikle.
çalışan kadının düzenli olması şart. çünkü bizim yarın yaparım sonra yaparım deme şansımız yok..

En iyisi kendinize ait bir eve çıkın. Orada belki bazı işlerini erteleyemezsin ama kendi evinde 1-2 gün erteleyebilirsin. Mesela bi gün ütüyü erteleyip o gün saçına maşa yapabilirsin :)) Ama orda olmaz tabi haklısın. Allah kolaylık versin.

amin cnm saol.cıkıcaz cıkıcazda 2013 te ınsallah ancak o zmn olabılır.bırde herseyden onemlsı duzen sana aıt degıl,yatak odan dısında hıc bırsey senın degıl bunları benmsemek te kolay olmuyor hem esıne hem aılesıne alısmak aynı zor tabıkı

İşinde nasıl çalışıyorsun çalışma saatlerin nasıl ona göre yardımcı olmaya çalışalım istersen...

İşinde nasıl çalışıyorsun çalışma saatlerin nasıl ona göre yardımcı olmaya çalışalım istersen...

canım ıs basım 9 cıkısım 6 cumartesılerıde bu sekılde.tabı eve gıtmem zaten 7 yı buluyor bazen gecıyor.bırde kursa gıdıyorum kpss ıcın haftanın ıkı gunu zaten 10 evde oluyorum.yardımlarınız ıcın sımdıden tesekkur ederım

burada kayınvalidelerle ilgili çokca konu acılıyor ölsün vs gibi .. ben dert yanmak yerine çözüm aradığım için kocaman öpüyorum seniii

O zaman genel temizlik için sadece pazar kalıyor görünüyor...Genel temizliğini pazar günü yaparsın her hafta kendine bir yer ayırırsan süpürüp silme dışında (bir hafta camları silersin bir hafta kapıların tozunu alırsın arada mutfak dolabını temizlersin bir hafta kıyafetlerinizi düzenlersin bir hafta banyonu temizlersin) bu şekilde en azından düzen oturtmuş olursun her yer temiz olur..Onun dışında kıyafetlerini cumartesiden ya da pazar yıkarsın kursun hangi gün bilmiyorum kursun olmadığı günün birinde ütünü yaparsın dizini izlerken yemeği de haftalık ya da akşamdan sen otururken yaparsan en azından düzen oturtmuş olursun bir nebze...Nasıl karşılarlar eşin filan bilemiyorum ama eğer kabul ederlerse en azından ayda bir temzilik için yardımcı alırsan ağır işleri beraber yapabilirsiniz....Biraz yorucu olacak ama başka türlü düzen oturtamazsın :50::50::50:

Canım kımse dört dörtluk degıldır .evın işi zaten lankördur.bır gun o bır gun bu derken yıne batıyor calışan bayansın arada sırada eve temızlıkcı al.yanı nıye kendını hırpalıyorsun.ben calışmıyorum ama senın kadarda duşunmuyorum.ne yapayım canımdan kıymetlı mı artı sen calışansın eşinede alıştır cayları fılan tek başına yapma yardım etsın sana.ben calışmaıdğım halde yaptırıyorum başta naısl başlarsa oyle gıder şimdiden alıştır arkadaşım.görumden oyle yapacağına zahmet olmazsa gelsın annesıne baksın etsın oyle ahkam kesmek kolay.artı nıye aynı ev kı ayrı eve cıkın.yanı calışmayanlar bıle zorlanıyo yaparken şahsn ben bır gun gorsem dıger gun sıkılıyorum .zaten hamılelıkte var ıyıce yoruluyroum ne yapayım.bırde kendılerıne bıraksan o kadar temız olmazlar evde gelın var yhaa cok temız olmalı temızlık taslarlar adama .işten yorgun argın gelıyorsun zaten adam kafasını dınlemek ıster.

o zaman genel temizlik için sadece pazar kalıyor görünüyor...genel temizliğini pazar günü yaparsın her hafta kendine bir yer ayırırsan süpürüp silme dışında (bir hafta camları silersin bir hafta kapıların tozunu alırsın arada mutfak dolabını temizlersin bir hafta kıyafetlerinizi düzenlersin bir hafta banyonu temizlersin) bu şekilde en azından düzen oturtmuş olursun her yer temiz olur..onun dışında kıyafetlerini cumartesiden ya da pazar yıkarsın kursun hangi gün bilmiyorum kursun olmadığı günün birinde ütünü yaparsın dizini izlerken yemeği de haftalık ya da akşamdan sen otururken yaparsan en azından düzen oturtmuş olursun bir nebze...nasıl karşılarlar eşin filan bilemiyorum ama eğer kabul ederlerse en azından ayda bir temzilik için yardımcı alırsan ağır işleri beraber yapabilirsiniz....biraz yorucu olacak ama başka türlü düzen oturtamazsın :50::50::50:

ayy arakadaşım bu kışının hıç mı dınlenmeye vaktı olmayacak.yarın ölsek temızlık yaparak gıdeceğizz.o kadar abartmaya gerek yok bence.hafta sonu temızlığını yapar.ayda bırde dıp temızlık yapar ondada kaıdn tutar olur bıter.

burada kayınvalidelerle ilgili çokca konu acılıyor ölsün vs gibi .. ben dert yanmak yerine çözüm aradığım için kocaman öpüyorum seniii

tesekkur ederım cnm bende senı opuyorum.cnm sonucta hepımız bır ınsan evladıyız.bızımde annemız olabılırdı aynı sorunları yasatan damada veya bıze onada mı dıyebılırz boyle olsun dıye.herkes ıyı olsa kımse kotulugu bılemez herkes kotu olsa ıyılık bılınmez basa geldımı cekılıcek ama bunun nasıl olacagı mesele.

ayy arakadaşım bu kışının hıç mı dınlenmeye vaktı olmayacak.yarın ölsek temızlık yaparak gıdeceğizz.o kadar abartmaya gerek yok bence.hafta sonu temızlığını yapar.ayda bırde dıp temızlık yapar ondada kaıdn tutar olur bıter.

kayınvalıdem bıraz tutumludur dedım ama o konuya sıcak bakmıyor yanı ayda bır dıp temızlık ıcın.cnm ev aldık almasına ama daha 5 aylık evlıyız ev kırasına bıraz daha katıp kredıyı oduyoruz yatak odam dısında hıc bır esyam yok.
borclarımızda ancak bıtıyor o yuzden bıraz daha zaman var.hem esıme kalsa hıc cıkmıcak onun rahatı yerınde nasıl olsa.esımede bırseyler yaptırmaya calısıyorum yapabılıcegı en guzel sey yerlerı supurmek:)

Canım kımse dört dörtluk degıldır .evın işi zaten lankördur.bır gun o bır gun bu derken yıne batıyor calışan bayansın arada sırada eve temızlıkcı al.yanı nıye kendını hırpalıyorsun.ben calışmıyorum ama senın kadarda duşunmuyorum.ne yapayım canımdan kıymetlı mı artı sen calışansın eşinede alıştır cayları fılan tek başına yapma yardım etsın sana.ben calışmaıdğım halde yaptırıyorum başta naısl başlarsa oyle gıder şimdiden alıştır arkadaşım.görumden oyle yapacağına zahmet olmazsa gelsın annesıne baksın etsın oyle ahkam kesmek kolay.artı nıye aynı ev kı ayrı eve cıkın.yanı calışmayanlar bıle zorlanıyo yaparken şahsn ben bır gun gorsem dıger gun sıkılıyorum .zaten hamılelıkte var ıyıce yoruluyroum ne yapayım.bırde kendılerıne bıraksan o kadar temız olmazlar evde gelın var yhaa cok temız olmalı temızlık taslarlar adama .işten yorgun argın gelıyorsun zaten adam kafasını dınlemek ıster.

senın dedıgın gıbı olmuyor ıste cnm.sen ayrı oldugun ıcın mısafır gelcegı zaman cekıduzen verırsın.ben bı kere salsam gorumce faktoru var resmen evı sankı ıncelıyo.ısıne geldımı evın sahıbı benmısım gıbı temızlıgı bana yıkıyor ısne glınce evın ssahıbı annesı oluyor.o yaptıgı davranıstan sonra cok sınırım bozuldu bısey demek ısterdım ama dedım sus en ıyısı sorun buyumesın cunku benm gorumcem dengesızdır o bısey der sende cevap verırsen olay kavgaya donusur.

Arkadaş kayınvalidesiyle oturuyor malesef o boşver dese bile başkaları demiyor ki arkadaşta buna örnek olarak görümcesinin yaptığını söylemiş...Ben alternatif olarak yapabileceklerini söyledim ve yorumumun sonuna da ekledim bayan tutabilirsin diye...

Arkadaş kayınvalidesiyle oturuyor malesef o boşver dese bile başkaları demiyor ki arkadaşta buna örnek olarak görümcesinin yaptığını söylemiş...Ben alternatif olarak yapabileceklerini söyledim ve yorumumun sonuna da ekledim bayan tutabilirsin diye...

cok teskkur ederım cnm bnm fıkrını paylastıgın ıcın.ben ısın ıcınden cıkamıyorum ıste gercekten ev ustune ev kurmak ve bırılerıyle yasamak cok zor.yenı evlesın bı pazar gunlerı esımızle evdeyız ondada temızlık ıste cok saglıklı olmuyor cunku esımlede gezmeye evlılıgımızın tadını cıkarmaya ıhtıyac duyuyorsun.kayınvalıdem gorumcen gıdınce bır sorun oldugunu anladı ama dıyemedım boyle boyle belkı uykundan fedakarlık edıcen yapıcan derse dıye.kdın tutup ona para vermek ıstemıyor kayınvalıdem oda bı cıkıs olmadı bnm ıcın yoksa ayda bır kere kadın getırtırım dusunmem bıle.sanırım oldugu kadar dıcen gorumce gelıncede bır bahaneyle anneme gıtmem lazım dıyıp kacıcan en azından bırsey derse duymamıs olursun

canım çalışan bir kadın olarak sana kendi sistemimi anlatayım. seninde yapman gereken bir plan oturtmak.
cumartesileri benim temizlik günümdür. tüm evin tozunu alır siler süpürürüm bu yaklaşık 3 saat sürüyo. vaktim ve halim olursa banyo ve wc yi baştan aşağı çamaşır suyu ile falan silerim.silemezsen pazar temizlerim mutlaka.
hafta içi çarşamba akşam falan wc banyo mutlaka temizlerim. ayda yada 2 ayda bir kadın gelir camları falan siler cam silmeyi yapamam kesinlikle 5. kat yükseklik korkum var. valla kadın getirecek para yoksa 6 ay kirli kalsın o cam umursamam içten bir siler geçerim.
bunun dışında da benim sistemim bir yerde toz kırıntı kir görünce hemen temizlemektir. mesela tv sehbasında toz mu var hemen ıslak mendille hallederim. yerde kırıntı mı var hemen süpürgeyi takar alırım. ha vitrinleri falan valla 6 ayda bir boşaltıp silerim. perdeler de öyle ayda yıkayanlardan değilim yıkayanları takdir ediyom ama ben uğraşamıyorum. arada giriş ve holü hızlıca bir viledalarım. böyle küçük müdaheleler tozu kiri geciktiriyor.
mutlaka herşeye heryere yetişilmiyor kirli bardak tozlu raf elbet olur. çok takılma bunlara. süperkadın değiliz ki canımcım. ya yorgunluktan bulaşık makinasını boşaltamadığımı bilirim. ne edelim olduğu kadar. ama ben aileden uzağım senin işin daha zor tabii. ben mutfağı leş gibi bıraksamda sorun olmaz ev benim keyif benim :)bazen bulaşıkları lavaboya yığıp üstüne sprey çamaşır suyu sıkar bırakırım yarın toplayam diye de :)
benim eşim temizliğe yardım etmez pek . ama sağolsun ütüde yardımcıdır. hatta çoğunu ona yaptırıyom :)

Back
X