- Konu Sahibi melekangel
canım çalışan bir kadın olarak sana kendi sistemimi anlatayım. seninde yapman gereken bir plan oturtmak.
cumartesileri benim temizlik günümdür. tüm evin tozunu alır siler süpürürüm bu yaklaşık 3 saat sürüyo. vaktim ve halim olursa banyo ve wc yi baştan aşağı çamaşır suyu ile falan silerim.silemezsen pazar temizlerim mutlaka.
hafta içi çarşamba akşam falan wc banyo mutlaka temizlerim. ayda yada 2 ayda bir kadın gelir camları falan siler cam silmeyi yapamam kesinlikle 5. kat yükseklik korkum var. valla kadın getirecek para yoksa 6 ay kirli kalsın o cam umursamam içten bir siler geçerim.
bunun dışında da benim sistemim bir yerde toz kırıntı kir görünce hemen temizlemektir. mesela tv sehbasında toz mu var hemen ıslak mendille hallederim. yerde kırıntı mı var hemen süpürgeyi takar alırım. ha vitrinleri falan valla 6 ayda bir boşaltıp silerim. perdeler de öyle ayda yıkayanlardan değilim yıkayanları takdir ediyom ama ben uğraşamıyorum. arada giriş ve holü hızlıca bir viledalarım. böyle küçük müdaheleler tozu kiri geciktiriyor.
mutlaka herşeye heryere yetişilmiyor kirli bardak tozlu raf elbet olur. çok takılma bunlara. süperkadın değiliz ki canımcım. ya yorgunluktan bulaşık makinasını boşaltamadığımı bilirim. ne edelim olduğu kadar. ama ben aileden uzağım senin işin daha zor tabii. ben mutfağı leş gibi bıraksamda sorun olmaz ev benim keyif benim :)bazen bulaşıkları lavaboya yığıp üstüne sprey çamaşır suyu sıkar bırakırım yarın toplayam diye de :)
benim eşim temizliğe yardım etmez pek . ama sağolsun ütüde yardımcıdır. hatta çoğunu ona yaptırıyom :)
valla canım sen ne guzel sıstemını oturtmussun tebrık ederım.sen ne kadar suredır evlısın.benm zaten yerdekı kırıntılar tozlar bıtmez cunku sureklı evde ınsan dolasıyo.ve yaslılar bırazda ustten yapar pek ınce detaya takılamazlar.
bende takılmam tozlu raflara ama soyleyen bırı olunca ve bunu kotu nıyetlı olarak soylerse ıste takılmamak mumkun olmuyor.bdusunsene ben makınaya bulasık atarken arkamdan parmagıyla dokunuyo ve bardagı sankı anlamamıs gıbı safca soruyo goya