Ne güzel... Allah bozmasın...
tabi ki başta kaşı gözü oynak biri mi diye baktım...sevecen mi.. benimle gerçekten yaşamayı istiyor mu... sorunları nasıl çözüyor... en önemlisi sinirlerine hakim olabiliyor mu en sinirli anında bile saygısını bozuyor mu... ailesi ve arkadaşlarıyla ilşkileri nasıl normal bi insan mı... falan filan devamı geliyor işte evet bunlara bakmıştım şükür benim hurma gözlümm ama geçmişe dönebilsem elin boldur inşallah bi de gezmeyi seviyorsun değilmi diye kesinlikle sorardım yaa.... pinti bi eşle yaşamak çok zormuş nişanlılık döneminde benden iyi saklıyormuş bu halini... artık o zaman paraya nasıl kıydıysa... sinir şey yaaa... pööff !!
Tecrübeli arkadaşlar anlatsın bize. Evlenmeye karar verirken eşinizin hangi özelliklerine dikkat ettiniz? Evlendikten sonra keşke şuna da dikkat etseymişim dediğiniz neler oldu? Şimdi geçmişe dönebilsem kesinlikle şu özellikleri arardım diyeceğiniz neler var?
benm keşkem yok çok şükür eşimle iyi evlenmşm önce dikkat edilmesi gerekn birsürü husus var
1 ben çok seviyorum beni çok seviyor beni asla aldatmaz diyebilmlsn inanarak içinden hal ve haraketlernden anlayarak
2bana çok değer verip beni elüsütnde tutup kimselere laf söyletmez kimse için benimle kötü olmaz önce ben gelirim diyebilmelisn
3 benim fikirlerime saygı duyar aileme saygı duyar diyeblmlsn
4 istemediğim şeyler için konu ne olursa olsun beni zorlamaz diyeblmelsn
5benm en kötü anımda benm yanımda olur beni ençirkin halimle bile sever diyeblmelsn
6 sağlığı yerinde oldugu sürece evinin maddi sorumluluğunu bilir diyeblmelisin
7 tartışsak bile herzamn olmasada beni alttan alır nazımı çekr diyeblmelisin
8 kısacası beni tamamlıyor diyebilmelisin görselliğe girmiyorm zaten evlenmeye karar vermşsenz mutlaka beğeniyorsnzdur eş adayınızı bu uzar gider böyle
Peki hepsi tamam da bir tek 6. madde olmasa ne derdiniz?
gerçekten 6 maddenin nersinde problem var anlamaya çalışıyorm kafama takıldı yanlış anlaşılmaktan nefret ederimde
Hiç biri değil de, eğer başa dönebilseydim
ailesine daha çok dikkat ederdim...
6. maddeyi şu yüzden sordum, eğitimi pek bir işe yaramayacak bir bölüm olduğundan dolayı iş bulamasa ve bulduğu işler de ev geçindirmeye pek yetmeyecek işler olsa mesela. Ne yapardınız? Diğer bütün maddeler sevgi, dürüstlük, sadakat vs. hepsi var diyelim.
problem nerde söylerseniz bende bilirim sağlığı yerinde oldugu halde evde yatan biriylemi evlenmek normal sağlık sorunu olursa o ayrı birdurum baştacı
Benim eşim üniversite mezunu biri değil. Benim için önemli olan eğitimi değil, içindeki çalışma azmiydi. Ekmeğini taştan çıkaracak biri olmasıydı. Nitekim de öyle oldu, beni yanıltmadı. Yeri geldi gece yarılarına kadar oturmadan çalıştı, yeri geldi 24 saat içinde hiç uyumadan iş için tekrar yollara düştü. Hedefleri olan, hırslı birisi. Şuan eşimin aldığı maaş geçinmemize yetmiyor, bu yüzden ben de çalışıyorum ona destek olabilmek için. Hiç bir zaman da düşünmedim keşke daha iyi bir işi olsaydı da evde otursaydım diye.6. maddeyi şu yüzden sordum, eğitimi pek bir işe yaramayacak bir bölüm olduğundan dolayı iş bulamasa ve bulduğu işler de ev geçindirmeye pek yetmeyecek işler olsa mesela. Ne yapardınız? Diğer bütün maddeler sevgi, dürüstlük, sadakat vs. hepsi var diyelim.
Onların hiçbir zaman öz ailem gibi olamayacağına, onlara gerçekten güvenmemem gerektiğine dikkat ederdim. O zamanki kadar saf olmazdım, evlilikte gelinler hep el kızıdır bunu unutmazdım mesela. Ne kadar iyi olursan ol, verdikçe daha çok istediklerini çevremdeki örneklerden bakarak daha temkinli olabilirdim. Yapmam gerekenden fazla hiçbir şey yapmazdım...Ne açıdan dikkat ederdiniz?
6. maddeyi şu yüzden sordum, eğitimi pek bir işe yaramayacak bir bölüm olduğundan dolayı iş bulamasa ve bulduğu işler de ev geçindirmeye pek yetmeyecek işler olsa mesela. Ne yapardınız? Diğer bütün maddeler sevgi, dürüstlük, sadakat vs. hepsi var diyelim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?