Evli ve tecrübeli arkadaşlardan fikirler :)

Bencil mi degil mi
?
Deger veriyor mu vermiyor mu?
Sadakat sozde mi ozde mi?
Kriz anini nasil yonetiyor?
Cozum odakli mi sorun odakli mi?
En sinirli oldugu anda bile kisisellestirme yapiyor mu yapmiyor mu/ agzindan dokulen cumleler saygi sinirini asiyor mu asmiyor mu?
Aramizdaki kirginligi once kim sonlandiriyor ?
Sadece sevgi sozcukleri mi kullaniyor yoksa davranisa dokuyor mu?
Yardimsever mi?
Uyardigim bir konuda ayni seyi tekrar yapiyor mu?
Hakliyi haksizi ayirip objektif davranabiliyor mu?
Comert mi? vs vs

Daha cokkk uzatirim da benim 7 yillik flort suresince en onem verdigim seyler bunlardi
Yoksa evlenmeye zor ikna ederdi :)

tabi ki başta kaşı gözü oynak biri mi diye baktım... sevecen mi.. benimle gerçekten yaşamayı istiyor mu... sorunları nasıl çözüyor... en önemlisi sinirlerine hakim olabiliyor mu en sinirli anında bile saygısını bozuyor mu... ailesi ve arkadaşlarıyla ilşkileri nasıl normal bi insan mı... falan filan devamı geliyor işte evet bunlara bakmıştım şükür benim hurma gözlümm ama geçmişe dönebilsem elin boldur inşallah bi de gezmeyi seviyorsun değilmi diye kesinlikle sorardım yaa.... pinti bi eşle yaşamak çok zormuş nişanlılık döneminde benden iyi saklıyormuş bu halini... artık o zaman paraya nasıl kıydıysa... sinir şey yaaa... pööff !!

Evet böyle kendini saklayanlar sonradan hayal kırıklığı yaşatıyor. Bunu anlamanın da yolu yok ki. Evlenmek kumar oynamak gibi oluyor böyle olunca.

benm keşkem yok çok şükür eşimle iyi evlenmşm önce dikkat edilmesi gerekn birsürü husus var
1 ben çok seviyorum beni çok seviyor beni asla aldatmaz diyebilmlsn inanarak içinden hal ve haraketlernden anlayarak
2bana çok değer verip beni elüsütnde tutup kimselere laf söyletmez kimse için benimle kötü olmaz önce ben gelirim diyebilmelisn
3 benim fikirlerime saygı duyar aileme saygı duyar diyeblmlsn
4 istemediğim şeyler için konu ne olursa olsun beni zorlamaz diyeblmelsn
5benm en kötü anımda benm yanımda olur beni ençirkin halimle bile sever diyeblmelsn
6 sağlığı yerinde oldugu sürece evinin maddi sorumluluğunu bilir diyeblmelisin
7 tartışsak bile herzamn olmasada beni alttan alır nazımı çekr diyeblmelisin
8 kısacası beni tamamlıyor diyebilmelisin görselliğe girmiyorm zaten evlenmeye karar vermşsenz mutlaka beğeniyorsnzdur eş adayınızı bu uzar gider böyle

Peki hepsi tamam da bir tek 6. madde olmasa ne derdiniz?

6. maddeyi şu yüzden sordum, eğitimi pek bir işe yaramayacak bir bölüm olduğundan dolayı iş bulamasa ve bulduğu işler de ev geçindirmeye pek yetmeyecek işler olsa mesela. Ne yapardınız? Diğer bütün maddeler sevgi, dürüstlük, sadakat vs. hepsi var diyelim.

parayla saadet olmaz ama parasız hiç olmaz bu hayatın gerçeği, 3-5 ay cicim ayı olur sonra kadında erkekte etrafa özenmeye başlar 3'ün 5'in hesabını yaparak hayat geçmez, ayrıca erkek de kadın da ortak sorumludur ocağın kaynaması konusunda

ahlak ,değer yargıları, efendilik dürürstlük bana verdiği değer iyi bir eş olur mu analizi yaptım ,gelip geçici mi yoksa kalıcı mı olur,evine düşkün mü,sigara alışkalığı var mı, arkadaşlarıyla çok gezer mi hepsinden tam 100 puan almalıydı, aldı :123:

ben sadece aile konusunda pişmanım onu da değiştirmeye kalkarsak herşey başa döner, keşke daha ileri görüşlü ve modern bi ailesi olsaydı ama çok da önemi yok kapıyı kapatınca herkes dışarda kalıyor ben aldığıma bakarım

problem nerde söylerseniz bende bilirim sağlığı yerinde oldugu halde evde yatan biriylemi evlenmek normal sağlık sorunu olursa o ayrı birdurum baştacı

problem nerde söylerseniz bende bilirim sağlığı yerinde oldugu halde evde yatan biriylemi evlenmek normal sağlık sorunu olursa o ayrı birdurum baştacı

İşini gücünü oturtamayan bir türlü ne yapsa dikiş tutturamayan birini kast ettim. Yoksa sevgilimiz ya da eşimiz sağlık sorunu yaşasa hepimiz elimizden geleni yaparız, yapmayan vicdansızdır.

Benim eşim üniversite mezunu biri değil. Benim için önemli olan eğitimi değil, içindeki çalışma azmiydi. Ekmeğini taştan çıkaracak biri olmasıydı. Nitekim de öyle oldu, beni yanıltmadı. Yeri geldi gece yarılarına kadar oturmadan çalıştı, yeri geldi 24 saat içinde hiç uyumadan iş için tekrar yollara düştü. Hedefleri olan, hırslı birisi. Şuan eşimin aldığı maaş geçinmemize yetmiyor, bu yüzden ben de çalışıyorum ona destek olabilmek için. Hiç bir zaman da düşünmedim keşke daha iyi bir işi olsaydı da evde otursaydım diye.

Ne açıdan dikkat ederdiniz?
Onların hiçbir zaman öz ailem gibi olamayacağına, onlara gerçekten güvenmemem gerektiğine dikkat ederdim. O zamanki kadar saf olmazdım, evlilikte gelinler hep el kızıdır bunu unutmazdım mesela. Ne kadar iyi olursan ol, verdikçe daha çok istediklerini çevremdeki örneklerden bakarak daha temkinli olabilirdim. Yapmam gerekenden fazla hiçbir şey yapmazdım...

ben maddisorumluluk yazmışım farkındaysanız sorumluluğu bilen insan elinden geleni yapar ama sorumsuzda aylak aylak gezer demek istediğim bu benm eşimde devlet meuru değil işten çıkarsalar işsiz ama işsiz kaldım dye evde yatmaz çabalar evinn sorumlulugun farkında çünkü anlatmak istedgim nokta bu maddiyata değer vermeyen biri olarak yazıyrm bunları maddi sorumluluk çok para değildir askeri ücretle kirada yaşayan ve ev geçindiren birsürü insan var insan çalışmk istesin limon satar yine çalışır önemli olan o sorumlulugn bilincinde olmaktır 3 5 7 rakam önemli değil anlatablmşmdir umarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…