• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli ve tecrübeli arkadaşlardan fikirler :)

şimdi ben ilk 2 maddeyi taşıyorum zaten korkularım var hepten oldu :1::1::1::1:

Korkunun ecele faydası yok :27:

1.Sözlüm anne tarafından ilk ama baba tarafından 2. torun
2. Erkek kardeşi var ve genelde sülalede herkesin erkek çocuğu var.
3.Görümcem hiç yok 13 yaşında küççücük kaynım var. İlerde büyük eltilik taslarım. :27:
4.Ailesi çok şükür görmüş geçirmiş nezaket sahibi saygılı insanlar.
5. Arkadaşları da kendi gibi efendi dürüst ahlaklı insanlardır.
6. oturmasını kalkmasını da bilir .

Evleniyim ben bu adamla ya. :27:

Durduğun kabahat :123:

1-ilk çocuk
2-ailede tek erkek
3-sülalede tek erkek
4-doğal olarak tek erkek torun
5-sende otomatik olarak tek gelin oluyosun
iyi hoş eltisiz falan güzel ama torun istekleri her geçen gün daha şiddetli bir hal alıyor ve daha donanımlı üstümüze geliyolar
o yüzden bazen görümcem evlense de doğursa kurtulsam diyorum :))):37::37:

Senin durum benden de vahimmiş
Allah sabır versin :1:

Canım ben 3 yıllık evliyim. Çok tecrübeli sayılmam ama tavsiyelerde bulunabilirim.
Oncelikle en onemli noktanın eşin olduğunu unutma! Annesi,babası,kardeşi,arkadaşı hepsi daha sonra geliyor.
Eğer eşin sana karşı saygılı ve sevgi doluysa hiçbir şeyden korkma! Bir adamın evlendiğinde nasıl olduğunu anlamak inan hiç zor değil. Biz kadınlar eşim evlenmeden önce böyle değildi falan diyoruz ama bence hiç alakası yok. Sevgiliyken aşk daha yoğun olduğu için görmezden geliyor yada konduramıyoruz. Bir bakışından,bir cümlesinden bile yakalayabilirsiniz karakterini. Herşeyi geçtim değiştiyse de bunu sadece karşı tarafa yüklemek çok yanlış. Biz kadınlar bazen çekilmez olabiliyoruz. Başka sebepler bile olabilir. Bakımsız olmak,ilgi göstermemek, çok bunaltmak , ailesiyle ilgili sürekli suçlamak. Eğer evlilikte sorunlara tek taraflı bakarsan hem eşini hem de kendini yıpratırsın.
Bir erkekle evlenmeyi düşünüyorsan dikkat etmen gerekenler şunlar bana göre;
Sevgi ve saygıya önem veren,temiz ve bakımlı olan,ailesine karşı saygılı olan(kendi ailesine saygısı yoksa seninkine hiç olmaz),gezmeyi seven,mantıklı ve çalışkan biri olmalı. Tabi bu işler siparişle olmuyor ama en azından bu özelliklerden çoğunun olması gerekiyor. Gerisini bir şekilde birbirinize göre karşılıklı fedakarlıklarla halledebilirsiniz.
Ben eşimden örnek vererek anlatmaya çalışayım. Eşim karakter olarak çok olgun biri.Aramızda 9 yaş var,buna her zaman şükretmişimdir.Çünkü bana inanılmaz güven veriyor.Hayat konusunda oldukça tecrübeli.Bir kız babasının arayacağı tüm özellikler var. Son derece kibar,temiz,tertipli(dolabında ne var bilmem hep kendisi düzenler),ev işi yapan(hayat müşterek :34: ), işinde başarılı ve insanlara yardım etmeyi seven biri. Ev yaşamımızda bana artıları bunlar. Niye söyledim biliyor musun? Bu özelliklerden biri olmasa katlanamaz mışım inanki! Bazı arkadaşlarım eşlerini anlatıyor işte çok dağınık,hiç bana yardım etmiyor vs. inan o zaman hayal ettikçe çıldırıyorum. Ama şöyle birşey var bekarken hep beni çok sevsin,sahiplensin yeter derdim ama Allah bana fazlasını verdi. Bu özellikler olmasaymış kafayı yermişim. :19::19: Elbette hiç kimse dört dörtlük değil beni sinirlendiren yönleri de var. Mesela işi gereği çok konuşur bir de çok zeki olduğu için herşeye bir cevabı vardır. Hayatta ona mantıklı gelmeyen birşeyi yaptıramazsınız. Zekasına çok güvenir,kendisini çok sever,benden daha çok bakar kendine :115::115: Evlendikten sonra şu huyu olmasaydı dediğim çok olmadı evliliğin tuzu biberi olan tartışmalar sırasında acaba erken mi evlendim derim o da eşim gönlümü alınca geçer gider.

Bla bla bla..
Böyle uzar gider,sayfalarca yazabilirim.
Aslında biliyor musun evlilikte doğru erkek diye geçerli bir kural yoktur. Çünkü her doğru kişiye göre değişir. Örnek veriyorum bana göre bakımlı olması olmazsa olmaz bir kriterdir ama sana göre olmayabilir. Önemli olan insan olması! Ne demek istediğimi umarım anlatabilmişimdir.
Ama sana net bir tavsiye vereyim; sevgilinde veya nişanlında içine sinmeyen,konuşarak halledemediğin,sende korku ve kuşku uyandıran en ufak bir özellik varsa anında çıkar o insanı hayatından. Çünkü emin ol ilerde kapanmayacak yaralar açar o sende. Ve bir daha dönüş yolunu bulamazsın. Hele hele de mahalle baskısı olan bir yerde yaşıyorsan.

Umarım biraz da olsa faydam dokunur..Sevgiler arkadaşım :42::16:

Canım ben 3 yıllık evliyim. Çok tecrübeli sayılmam ama tavsiyelerde bulunabilirim.
Oncelikle en onemli noktanın eşin olduğunu unutma! Annesi,babası,kardeşi,arkadaşı hepsi daha sonra geliyor.
Eğer eşin sana karşı saygılı ve sevgi doluysa hiçbir şeyden korkma! Bir adamın evlendiğinde nasıl olduğunu anlamak inan hiç zor değil. Biz kadınlar eşim evlenmeden önce böyle değildi falan diyoruz ama bence hiç alakası yok. Sevgiliyken aşk daha yoğun olduğu için görmezden geliyor yada konduramıyoruz. Bir bakışından,bir cümlesinden bile yakalayabilirsiniz karakterini. Herşeyi geçtim değiştiyse de bunu sadece karşı tarafa yüklemek çok yanlış. Biz kadınlar bazen çekilmez olabiliyoruz. Başka sebepler bile olabilir. Bakımsız olmak,ilgi göstermemek, çok bunaltmak , ailesiyle ilgili sürekli suçlamak. Eğer evlilikte sorunlara tek taraflı bakarsan hem eşini hem de kendini yıpratırsın.
Sevgi ve saygıya önem veren,temiz ve bakımlı olan,ailesine karşı saygılı olan(kendi ailesine saygısı yoksa seninkine hiç olmaz),gezmeyi seven,mantıklı ve çalışkan biri olmalı. Tabi bu işler siparişle olmuyor ama en azından bu özelliklerden çoğunun olması gerekiyor. Gerisini bir şekilde birbirinize göre karşılıklı fedakarlıklarla halledebilirsiniz.
Ben eşimden örnek vererek anlatmaya çalışayım. Eşim karakter olarak çok olgun biri.Aramızda 9 yaş var,buna her zaman şükretmişimdir.Çünkü bana inanılmaz güven veriyor.Hayat konusunda oldukça tecrübeli.Bir kız babasının arayacağı tüm özellikler var. Son derece kibar,temiz,tertipli(dolabında ne var bilmem hep kendisi düzenler),ev işi yapan(hayat müşterek :34: ), işinde başarılı ve insanlara yardım etmeyi seven biri. Ev yaşamımızda bana artıları bunlar. Niye söyledim biliyor musun? Bu özelliklerden biri olmasa katlanamaz mışım inanki! Bazı arkadaşlarım eşlerini anlatıyor işte çok dağınık,hiç bana yardım etmiyor vs. inan o zaman hayal ettikçe çıldırıyorum. Ama şöyle birşey var bekarken hep beni çok sevsin,sahiplensin yeter derdim ama Allah bana fazlasını verdi. Bu özellikler olmasaymış kafayı yermişim. :19::19: Elbette hiç kimse dört dörtlük değil beni sinirlendiren yönleri de var. Mesela işi gereği çok konuşur bir de çok zeki olduğu için herşeye bir cevabı vardır. Hayatta ona mantıklı gelmeyen birşeyi yaptıramazsınız. Zekasına çok güvenir,kendisini çok sever,benden daha çok bakar kendine :115::115: Evlendikten sonra şu huyu olmasaydı dediğim çok olmadı evliliğin tuzu biberi olan tartışmalar sırasında acaba erken mi evlendim derim o da eşim gönlümü alınca geçer gider.

Bla bla bla..
Aslında biliyor musun evlilikte doğru erkek diye geçerli bir kural yoktur. Çünkü her doğru kişiye göre değişir. Örnek veriyorum bana göre bakımlı olması olmazsa olmaz bir kriterdir ama sana göre olmayabilir. Önemli olan insan olması! Ne demek istediğimi umarım anlatabilmişimdir.
Ama sana net bir tavsiye vereyim; sevgilinde veya nişanlında içine sinmeyen,konuşarak halledemediğin,sende korku ve kuşku uyandıran en ufak bir özellik varsa anında çıkar o insanı hayatından. Çünkü emin ol ilerde kapanmayacak yaralar açar o sende. Ve bir daha dönüş yolunu bulamazsın. Hele hele de mahalle baskısı olan bir yerde yaşıyorsan.

merhaba canım.mesajı benim için mi yazmıştın tam anlamadım ama benim sorunlardan sonra yazınca üzerime alındım.öncelikle Allah mutluluğunuzu daim etsin çok sevindim sizin adınıza.umarım bende evlendiğim zaman çok mutlu olurum.bende evlilik fobisi var sanırım evlenmeyi mutlu olmayı çok istiyorum ama çok da korkuyorum bu korkularım sayesinde de herkesten herşeyden soğuyorum.senin tecrübelerinden yararlanayım biraz iznin olursa.benim hayatıma bugüne kadar bi kaç kişi girdi ciddi anlamda.26 yaşındayım bu arada.ama beni çok seven değer veren her halimde her anımda yanımda olan bi insanı bulamadım pek öyle gibi görünenler vardı ama en ufacık sorunda vazgeçti gittiler.üzüldüm ama hayırlısı olsun dedim geçtim.ve gerçek seven bi insan aradım.aldatıldım aldatmayacak canımı yakmayacak biri olsun diye dua ettim hep.özürlü kardeşim var onu çok seviyorum o yüzden ailemden uzaklaşmayayım yakınlarda durayım gurbete gelin gitmek istemiyorum diye dua ettim.inançlı olsun içkisi kötü alışkanlığı olmasın istedim.yani şimdi ki nişanlım hep dualarımın karşılığı oldu.aileme yakın bana değer veriyor o kadar sorun oldu benden vazgeçmedi.(belki sonra vazgeçer bilemem)güven veriyor aileme saygılı(ama ailem çok üstüne gitti son zamanlarda biraz değişti)yani böyle bi insan çıktı karşıma ama hiç ummadığım bi sorundan imtihan ediliyorum ben.(insan oğlu hep daha fazlasını istiyor).dış görünüş takıntısı ve aile konuları....evleneceğim insan normal olsun benden üstün olmasın (güzellik anlamında)diyordum.sonra aldatır ilerde beğenmez kıskanırım diyordum.boyu benden biraz olsun olsun yüz güzelliği o kadar önemli değil diyordum.yine öyleyim ama meğersem ben boy konusuna çok takılıyormuşum önem veriyormuşum.çevrenin lafları sözleri çok etkiliyo beni.işte çocuk gibi görünüyor dediler nişanlım için boyu biraz daha uzun olsun dediler falan bunlardan çok etkilendim kendimde takıntı yaptım ama nişanlıma başlarda belli edemedim.kendime yakıştırmadım boyunu taktım ayrılalım demeyi.çünkü anlaşıyorduk ortada sorun yoktu.sonrada alıştım çok aşık olamasamda sevdim.ama hala takıntı yapıyorum bi yere gidince birileri bişey mi der laf mı der kimbilir ne düşünüyorlar diye içim içimi yiyor.nişanlıma bu sorunu daha sonra söyledim tamam ayrılalım dedi bende tamam dedim ama ayrılmadı seviyorum dedi geçer dedi yardımcı olurum bende falan dedi.topuklu giymezsin olur biter dedi.hem bu sorunlar hem ailesi hayal ettiğim gibi değil.kötü değiller ama hayal ettiğim kayınvalide kayınpeder değiller.o yüzden bende ailemde biraz soğuğuz ailesine karşı.ben ne yapıcam bilmiyorum.burdaki arkadaşlarda yardımcı olmaya çalışıyorlar ama ne yapcam bilmiyorum.zamanında büyütmediğim sorunlar şimdi dağ gibi oldu karşımda.ayrılmadan bu sorunları nasıl çözerim.ya da ayrılmam mı lazım bu sorunlarda sonra bana biraz akıl verir misin ?çok tşk ederim şimdiden.

Bla bla bla..

Allah mutluluğunuzu daim etsin inşallah. Olmayanlara da versin :))))

Kesinlikle farklı şehirden biri ile ilişkiye başlamazdım.
Kendi yaşadığım şehirden biri ile evlenirdim.

Ama annesi babası öyle diye onun suçu neeeee onlar kötü diye onu bırakamam diyerek iyimser bakmazdım.
Armut bir yerde dibine düşer der babası mendebur bir şeyse ağlaya ağlaya o vakit nokta
koymayı bilirdim.

Senin kıyamadığın o büyük aşkın sana öyle bir kıyıyor ki çünkü anası babası için..:ssz:

kesinlikle aynısı :ssz:

1 - Dindar ya da Allah korkusu olan biri olmalı.
2 - Namuslu ve namuz kavramı olan biri olmalı.
3 - Aile içinde yaşamış asaletli bir insan olmalı
4 - Utanma özelliği önplanda olmalı.
5 - İbadetlerine düşkün olmalı
6 - Ahlak kavramına önem vermeli
7 - İnatçı ve paracı olmamalı.

imzayı atmadan önce cok cok iyi düşünün...sevgilyken bazı şeyleri görmüyosunuz yada görmezden geliyosunuz...aman sonra düzelir aman ben hallederim diyosunuz ama imza atıldıktan sonra o adam bambaska birine dönüşebiliyor....önceden sizi savunurken deger verirken bianda ailesi kıymete biniveriyo ve ailesi için sizden vazgecme noktasına gelebiliyo....ben ailesinden bazı saygısız haraketler gördüm söylemek suç oldu....konduramıyo inanmak ıstemiyo.....:26:

bana değer veriyor mu?
iyi bir baba olabilir mi?
zor günlerimde takındığı tavır nedir? bunlara dikkat ettim. Ama en önemlisini unutmuşum. Ailesiyle olan ilişkilerinde saygı görüyor mu? yani aile içinde saygı gösterilen bir insan mı?
benim kocam arkadaş çevremiz tarafından saygı gösterilen anlattıkları dinlenen bir insan olmasına rağmen, aile içinde meğer tam tersiymiş ve bu mevzu hem canımı çok sıkıyo hem de bol tartışmaya sebep oluyor. Hem de saygımı kaybetme noktasına gelmemi sağlıyo. Bu önemli.

Tecrübeli arkadaşlar anlatsın bize. Evlenmeye karar verirken eşinizin hangi özelliklerine dikkat ettiniz? Evlendikten sonra keşke şuna da dikkat etseymişim dediğiniz neler oldu? Şimdi geçmişe dönebilsem kesinlikle şu özellikleri arardım diyeceğiniz neler var?

kadın güvenmek ister...her şartta yanında olacagını ,destek verecegini bilirsen gözün kapalı evet dersin zaten...

yalandan dolandan uzak olmalı,

güven vermeli

toplumda iyi biri bilinmeli

ahlaklı olmalı--ki bunun dinle alakası yok...

Allah korkusu olmalı

saygı çok önemli ve sevgiden önemli

temiz olmalı

diye uzar gider...

Back
X