Evli veya boşanmış olanlara sorum?

Evliliğinizde ne tür sorunlar yaşadınıź?Boşanma nedenleriniz neler?
Alkol şiddet ilgisizlik ve Ego tatmini için aşalama ardından boşanma doğal olarak, 9 yılım veba olduğunamı yanayım kızlarımı alamadığımamı :S uzun hikaye (Almanya ve Türkiye arası) şimdi tekrar evliyim 2 senelik yeni bebişim oldu çok şükür ki Rabbim bu sefer yüzümü güldürdü tabiki tartışıp atıştığımız oluyor ama saygı çerçevesi içinde çok zoru gören kıymet biliyor yani ben ;)

Evliyim,sorunlarım ve sorunlarımız hep ailesi,onların diktatörlüğü,herşeyi onların istediği gibi yapmayısımız,yönlendirememeleri...diye birsürü sebep. Bana kalsa çoktan boşanmıştım ama eşim cok çaba sarfetti engel oldu,benimde yüzüm kocadan gülüyo şükür ama ailesinden degil,ne samimi olabiliyosun ne mesafeli takılabiliyosun onlar icin ortası yok buldummu konacaklar başıma

evliyim hemde tam 23 senedir. cok erken evlendim. her evlilik inişli cikişli. zamanla cokta monotonlaşiyo ama bi şekilde yürütúyoruz. arti bi alişkanlik oluyo zaman gectikce.

Evliliğinizde ne tür sorunlar yaşadınıź?Boşanma nedenleriniz neler?

Ben evliyim cok sukur oyle buyutulecek dertlerimiz yok hayatimizi duzene sokma haricinde is guc meseleleri, ama kendi ailemden gordugum sey klasik ailelerin akrabalarin konu oldugu problemler ama bana kalirsa evlilikte problem cikartmak isteyen kadin veya adam niyeti varsa isterse hic akraba olmasin arkadasi komsuyuda bahane edip huzursuzluk cikarir. Karakterinde varsa yani, ama kendini esini dusunen ailesinin degerini bile karisina kocasina cocuguna yuvasina benim hayatim bu artik diyerek bakamayan kisiler her olayi ve her insani aile gundemine getirip sorun cikarabilir.
Insanlar azicik fikirli olacaklar evlenirken , evliligin cocuk oyuncagi olmadigini o insanin omrunun sonuna kadar hayat arkadasi sectiginin bilincinde olmali kisiler ve ayni zamanda kendi aile ve akrabalarindan ayri bir aile kurdugunu ve bu yeni ailenin herseyden ve herkesten ustun tutulmasi gerektiginide. Kisiler evlenirken bu dusunceleri kafasinda oturtamadiysa her olay her insan her kisi her laf kavgaya ayriliga goturur..
Ben kendi anne babamda bu dedigim olaylari cok gordum ailecek cok cektik yani ceremelerini insanlar ne yazikki yaslaninca bazi seylerin farkina varip bazi seyleriun kiymetini anliyorlar ama o zamanda cok gec oluyor..

Ben bunlari birebir yasadigimdan kendi evliligimde hem kendime hemde esime surekli tekrar ediyorum bunu ben onemliyim sen onemlisin bizim yuvamiz ve olusturdugumuz aile onemli diyorum.
Bu birinde duyarak tgabiki ogrenilecek birsey degil ama herkesin bunun bilincine varmasi gerek bence evliligin temelinde bu olmasi gerek. Karsilikli sevgi saygi ve aile yuva olusturmanin bilinci.

Kaynanam olacak igrenc yaratiktan yedigim dayak ve bosayacaksin bu kadiniiiiii bosayacaksinnnnnnnnn sozleri.
Aileme edilen hakaretler ve bana o.pu deyisi.
Esimin kardeslerinin bizden istedigi krediler.
Evlerine gittigimizde uykudan uyanmayip vedalasmak icin iki saat bekletilmemiz.
Evlerine misafir oldugumuz halde bize odetilen hesaplar.
Bebegim dogdugunda kimsenin arayip gecmis olsun vs dememesi.
Anasi olacak pisligin bana dugunden once gerdege girdigimden bahsederken esimin onun agzina s.cmamasi.
Nokta.. nokta.. nokta.. daha bin tane sey!

Evliligin ilk zamanlarinda iki farkli aileden gelen farkli insanlarin birbirlerine ve birbirlerinin aile yapisina alisma sureci genellikle sancili olur. Ben bu konuda sansli sayiyorum kendimi cunku 6 ay surdu bu sancili surec ama 3 yılda atlatanlar da var.
Kendi kani cani kardesleriyle bile anlasamayip kavga ettigi olur insanin esinle tartisman kavga etmen de cok normal ki iliskisinde tartismamis insanlarin evliliginin saglamligina inanmam ben.

Ben evliyim cok sukur oyle buyutulecek dertlerimiz yok hayatimizi duzene sokma haricinde is guc meseleleri, ama kendi ailemden gordugum sey klasik ailelerin akrabalarin konu oldugu problemler ama bana kalirsa evlilikte problem cikartmak isteyen kadin veya adam niyeti varsa isterse hic akraba olmasin arkadasi komsuyuda bahane edip huzursuzluk cikarir. Karakterinde varsa yani, ama kendini esini dusunen ailesinin degerini bile karisina kocasina cocuguna yuvasina benim hayatim bu artik diyerek bakamayan kisiler her olayi ve her insani aile gundemine getirip sorun cikarabilir.
Insanlar azicik fikirli olacaklar evlenirken , evliligin cocuk oyuncagi olmadigini o insanin omrunun sonuna kadar hayat arkadasi sectiginin bilincinde olmali kisiler ve ayni zamanda kendi aile ve akrabalarindan ayri bir aile kurdugunu ve bu yeni ailenin herseyden ve herkesten ustun tutulmasi gerektiginide. Kisiler evlenirken bu dusunceleri kafasinda oturtamadiysa her olay her insan her kisi her laf kavgaya ayriliga goturur..
Ben kendi anne babamda bu dedigim olaylari cok gordum ailecek cok cektik yani ceremelerini insanlar ne yazikki yaslaninca bazi seylerin farkina varip bazi seyleriun kiymetini anliyorlar ama o zamanda cok gec oluyor..

Ben bunlari birebir yasadigimdan kendi evliligimde hem kendime hemde esime surekli tekrar ediyorum bunu ben onemliyim sen onemlisin bizim yuvamiz ve olusturdugumuz aile onemli diyorum.
Bu birinde duyarak tgabiki ogrenilecek birsey degil ama herkesin bunun bilincine varmasi gerek bence evliligin temelinde bu olmasi gerek. Karsilikli sevgi saygi ve aile yuva olusturmanin bilinci.
aynen cnm

Son nokta orası işte.
Ben hep gece mesaisinde çalışsın istiyordum mesela...
Son noktaya yaklaştım mı bilmiyorum ama
Özellikle ailesi yanımızdayken
hepsinin nefes alması batıyor bana :KK14:
Benim ki 8-5 memur mesai şansım bile yok
Ama ailesi burdayken
O zaman ben erken gitmiyorum eve
Benim işim de de mesai kavramı yok :confused:

Son noktaya yaklaştım mı bilmiyorum ama
Özellikle ailesi yanımızdayken
hepsinin nefes alması batıyor bana :KK14:
Benim ki 8-5 memur mesai şansım bile yok
Ama ailesi burdayken
O zaman ben erken gitmiyorum eve
Benim işim de de mesai kavramı yok :confused:
Haddime değil de ben sizde umut görüyorum,biliyor musun?
Senden habersiz doktora giden,tedavi olup iyileşmeye çalışan bir adam bu.
Ailesini düşünme o kadar.
Umarım daha az gelirler.

Haddime değil de ben sizde umut görüyorum,biliyor musun?
Senden habersiz doktora giden,tedavi olup iyileşmeye çalışan bir adam bu.
Ailesini düşünme o kadar.
Umarım daha az gelirler.
İnanın o kadar mutlu ettiniz ki şuan beni:KK55:
Motive oldum tekrardan
Söz verdik demiştim kırmızı çizgilerimizi belirledik
3. haftasındayız kimse o cizgileri geçmedi
Ailesi uzun süre kalmadığı sürece asla problem etmeyeceğimi söyledim
İnanın eşim bana evet ben bu evlilik için herşeyi yapacağım
Kimsenin evimizde aylarca kalmasına müsade etmeyeceğim sözünü
Verdiği günden beri aklıma dahi gelmiyorlar
İnşaallah gelecek günlerde verilen sözlerin tutulduğunu görürsem
Geçmiş daha kolay silinir

Eşinin sürekli ayrılırım diye tehdit ederek evliliği yıpratması paranı kullanması sana değer vermemesi ailesine çok önem verip sana öneme vermemesi her evin içinde olanı ailesine anlatması hiç koruyup kollamayıp sahip çıkmaması yani kısaca erkek olarak görevlerini yapmamasi

İnanın o kadar mutlu ettiniz ki şuan beni:KK55:
Motive oldum tekrardan
Söz verdik demiştim kırmızı çizgilerimizi belirledik
3. haftasındayız kimse o cizgileri geçmedi
Ailesi uzun süre kalmadığı sürece asla problem etmeyeceğimi söyledim
İnanın eşim bana evet ben bu evlilik için herşeyi yapacağım
Kimsenin evimizde aylarca kalmasına müsade etmeyeceğim sözünü
Verdiği günden beri aklıma dahi gelmiyorlar
İnşaallah gelecek günlerde verilen sözlerin tutulduğunu görürsem
Geçmiş daha kolay silinir
Ahhh çok sevindim,mutlu ettiğime.
Gerçekten biraz sabret ve izle.
Adam umut veriyor çünkü.
Allahım hepimize huzur ve sağlık versin inşallah.

Back
X