Evli veya boşanmış olanlara sorum?

Evliliğinizde ne tür sorunlar yaşadınıź?Boşanma nedenleriniz neler?
evlıyım, boşanmam ıcın esımın bana sıddet uygulaması-benı aldatması yada benım esıme karsı duygularımın son bulması gerekır..
onun harıcı her evde sıkıntı olur, herkesın ıyı ve kotu anları , farklı huy ve dusuncelerı olabılır.
önemli olan dengeyi kurabilmektir,o da kişilerin anlayışına-sabrına kalmış birşey..
sunuda belirteyım tum bunların dısında kısılık haklarına ve özel hayata saygı da önemli, benım gıyımıme-aile ilişkilerime-arkadaşlarıma vs karısan bır adamla ve benı sıkan bırı ıle yapamazdım, bızde haber vermek vardır ama ızın almak dıye bır kavram yoktur....

öyle hayallerle evleniyorsun ki o dünyanın en iyi insanı gibi evlenirken evlendikten sonra içtiğin 50 kuruşluk pet şişenin bile hesabını senden soruyo Adam bi de üstelik sende çalışıyorsan sürekli ailesinin yanında olmak istiyo adam ama ordayken sana saygı duymuyor bile onlar ne derse onu yapıyo önemsemiyor seni darp da olunca ayrılmak isteyince yapacak birşey olmuyo işte

Sorun mu bilmiyorum ama beni de arada memurlarindan biri sanmasi. Evi işyeri sanmasi.
Kafasina yumrugu indirince kendine geliyor. Fabrika ayarlarina geri dönüyor.
He bak sayende evliligimde bir pürüz oldugunu fark ettim :KK70:

Sorun mu bilmiyorum ama beni de arada memurlarindan biri sanmasi. Evi işyeri sanmasi.
Kafasina yumrugu indirince kendine geliyor. Fabrika ayarlarina geri dönüyor.
He bak sayende evliligimde bir pürüz oldugunu fark ettim :KK70:
Emir yağdıran insanı sevmiyorum ben güzellikle olmalı herşey acaba sadece ben mi öyle düşünüyorum

Eşinin sürekli ayrılırım diye tehdit ederek evliliği yıpratması paranı kullanması sana değer vermemesi ailesine çok önem verip sana öneme vermemesi her evin içinde olanı ailesine anlatması hiç koruyup kollamayıp sahip çıkmaması yani kısaca erkek olarak görevlerini yapmamasi
Ha küfü hakarette darp ta var

Emir yağdıran insanı sevmiyorum ben güzellikle olmalı herşey acaba sadece ben mi öyle düşünüyorum
Hakkini yemiyim simdi emir yagdirmaz. Evde de sabaha kadar telefon trafigi devam ettigi icin yansiyor ister istemez. Ama ben ufak seyleri problem edecek yapida biri degilim.
Varsin bazi seyler de onun istedigi gibi olsun..
Ilk evliligimde yasadiklarimi duymak bile istemezsin.

Bosandim. Cesitli sorunlarimiz vardi, piskolojisi bozuk baskici stresli baskin diktator bir baba ve onun eximin uzerine kurdugu baskisi, evlilige biturlu adapte olamamasi yani her hafta bir gece sabaha kadar icmek zorunda olmasi, ailesiyle fazla icli disli olmamiz cunku komsuyduk (lakin ben ozamanlar bunu sorun gormuyordum, sonradan dank etti bana), aileme olan mesafesi ve ilgisizligi, beni toplum icerisinde (ozellikle benim aile ortamlarinda) yanliz birakarak/ilgilenmeyerek rencide etmesi, her tartismamizda alttan alamayip alevlenen kavga ve sonuc itibariyle yatak ayiran beni cezalandiran bir ex, benim son aylarda artik dengemi bozmasi ve cabuk parlamalarim, sabirsizligimiz, gec yasta evlenmis olmamiz ve oturmus karakterimiz, onun degismesini bekleyen bir adet ben, onunda benden asla vazgecemez istedigimi yaparim dusuncesi, ve sanirim en buyuk sorun: benim onunla ask evliligi yapmis olmam ama onun benimle mantik evliligi yapmis olmasi.

öyle hayallerle evleniyorsun ki o dünyanın en iyi insanı gibi evlenirken evlendikten sonra içtiğin 50 kuruşluk pet şişenin bile hesabını senden soruyo Adam bi de üstelik sende çalışıyorsan sürekli ailesinin yanında olmak istiyo adam ama ordayken sana saygı duymuyor bile onlar ne derse onu yapıyo önemsemiyor seni darp da olunca ayrılmak isteyince yapacak birşey olmuyo işte
50 kurusluk pet sisenin hesabını soruyorsa o da 50 kuruşluktur..

Sorun aslında kadınlar evliliğinde ilgi alaka bekliyo eşinden ama eşi ailesine gösterdiği Sevgi'nin yarısını bile eşine göstermiyor ilk tanıştığında senden iyisi yok konuşmadan duramayan adam aynı eldeyken surat duvar sensiz hayatını anlamsız hisseden olduğun gibi kabul eden bi Ada'mla evleneceksin

Hakkini yemiyim simdi emir yagdirmaz. Evde de sabaha kadar telefon trafigi devam ettigi icin yansiyor ister istemez. Ama ben ufak seyleri problem edecek yapida biri degilim.
Varsin bazi seyler de onun istedigi gibi olsun..
Ilk evliligimde yasadiklarimi duymak bile istemezsin.
Bi de erkek karşımda bağırınca ben sinirleniyorum güzelce anlat bi sıkıntı varsa ne bağırıyorsun

Arkadaslar konu sahibi benim ve okuduklarimdan sonra şunu anladim ki gercekten ailelerde etki ediyor ve ben az kalsin esimin ailesini dusunmekten kendimize donup bakmayi unutmustum ki artik son verdim esimle kendimden baskasinin ne sorunu ne derdi ne sozu hicbirseye bakmamam gerektigini, bazi yasadiklarimdan sonra esimin ailesi benim ailem onlarin dertleri benim dertlerim destek olayim demekten vazgectim ve suan ki tek keskem 5 yil once hic ailesiyle yuzyuze gelmeseymisim onlari dusunmeseymis ogullari ve tek gelinleriyle mutlu olsunlar oyle bir aile olalim demeseymisim sadece kendime ve esime baksaymisim .su 5 yilda baskalarinin dertlerine kafa yordum uzuldum onlar sıkıntı cekiyor diye kafama cok taktigim gunler oldu ama yapmamaliymisim .Kisacasi ailesini tanimasaymisim tek esim olsaymis suan bukadar yipranmamistim iyiki yasim daha erken 23 yasindayim ve artik donup sadece kendime bakicam birde esime .

Arkadaslar konu sahibi benim ve okuduklarimdan sonra şunu anladim ki gercekten ailelerde etki ediyor ve ben az kalsin esimin ailesini dusunmekten kendimize donup bakmayi unutmustum ki artik son verdim esimle kendimden baskasinin ne sorunu ne derdi ne sozu hicbirseye bakmamam gerektigini, bazi yasadiklarimdan sonra esimin ailesi benim ailem onlarin dertleri benim dertlerim destek olayim demekten vazgectim ve suan ki tek keskem 5 yil once hic ailesiyle yuzyuze gelmeseymisim onlari dusunmeseymis ogullari ve tek gelinleriyle mutlu olsunlar oyle bir aile olalim demeseymisim sadece kendime ve esime baksaymisim .su 5 yilda baskalarinin dertlerine kafa yordum uzuldum onlar sıkıntı cekiyor diye kafama cok taktigim gunler oldu ama yapmamaliymisim .Kisacasi ailesini tanimasaymisim tek esim olsaymis suan bukadar yipranmamistim iyiki yasim daha erken 23 yasindayim ve artik donup sadece kendime bakicam birde esime .
Eşin sorun yapmasa bu kararında aynen böyle yap siz de bir aile oldunuz

Ben 10 aylık evliyim. Ağustosda 1 sene olcaz ama birbirimizden ayrı olarak. Boşanma aşamasındayız. Nedeni ise evliliğimizin ilk aylarından beri kafasında cesitli hikayeler kurgulamasi ve bana sanki ben onlari yapmisim gibi bana iftiralar atmasi mesela bir olayimizi anlatiyim firina gittigimizde firindakiler bana bakmis ve bakmalarini nedeni ise benim onlari tanimammis halbuki ilk defa esimle gitmistim o firina bana taniyomusun dedi ben hayir dedim ama kafasinda kurmustu coktan ve bana inanmadi kalk firina gidicez beraber neden sana baktilar sorcaz dedi ve bunun gibi bircok olaylar yasadim en son ise beni aldatiyomusun demesi son nokta oldu sadece bunlarda degil sirayla aileme arkadaslarima akrabalarimda ufak onemsiz kusur bile denmicek seyleri bhane ederek beni onlardan uzaklstirmaya calisti bende artik ondan vazgectim

2. Evlilik yıldönümümüzde ayrıydık, çok seviyordum ama bunu yapmak zorundaydım. Canımdan parça koptu sandım ilk zamanlar :110: En çok da bunları sevdiğim adamdan görmek koydu, yani nefretle ayrılsaydım lanet olsun der geçerdim.

Boşanma sebeplerim;
- Kadınla erkeğin yer değiştirmesi, benim hem maddi hem manevi daha çok çaba göstermem, hem fiziksel hem ruhsal çok yorulmam ama onun buna duyarsız olması,
- Kompleks yaparak beni sürekli ezmeye çalışması,
- Boşanmayla korkutması,
- Duygularıma dokunmaması dahası bunlarla alay etmesi,
- Yatak ayırarak akşam gelmeyerek sofraya oturmayarak trip atarak beni sindirmeye çalışması,
- Evliliğimizin ilk haftalarında eski kız arkadaşıyla konuşmalarını görüp güvenimin kırılması (flörtöz konuşmalar değildi ama farketmiyor işte güven gidiyor),
- Alenen savunmasa da erkeğin kayırıldığı bir ailede yetişmiş olmanın verdiği bir kafaya sahip olması,
- Geçmişinde kadınlara karşı nasıl yaklaştığını görmem, acaba hala aynı kafada mı benim için de böyle şeyler mi düşünüyor diye kafamda soru işaretleri olması,
- Hayatında sanki önemli değilmişim arka sıralardaymışım gibi hissetmem,
- Uzak mesafe evliliği olması,
- Zaten kısıtlı zamanlarda birlikteyiz diye tartışmalarda hep yapıcı ve alttan alıcı olmam, onun da böylece rahata bindirmesi,
- Ben onun ailesine saygıda hürmette kusur etmemişken onun hem ailemden hem yakın çevremden uzak durmaya çalışması (bir saygısızlığı asla olmadı ama uzak uzak dururdu çok zoruma giderdi),
- Bazen çok iyi bazen zorba davranması dengemi bozması, yanında güvende hissedememem sürekli tetikte hissetmem gibi gibi gibi

İyi tarafları da vardı zaten kimse %100 iyi ya da kötü değildir kaldı ki iyilik ve kötülük görecelidir. Benim için kötü diye nitelendirebileceğim özellikleri iyileri geçince, bu da mutsuzluğu getirince, gururum kırılınca bitirmek zorunda kaldım. Ayrılık sonrası da dengesizliğini korudu, ilk zamanlar çabuk bitsin dedi, sonra da uzun zaman dönmem için yalvardı ısrar etti dönmedim ama.

Canımı çok yaktı, öyle bir evliliği sürdürmek bana yakışmazdı ama onun için üzülüyorum aslında. Psikolojisi normal değildi çünkü, farkında bile değildi ama hastaydı. Kendisine dışarıdan bakamayacak kadar hastaydı. İçimde ona karşı öfke olsa da yine de bir taraftan şefkat besliyorum. İyileşmesi için hep dua ediyorum, bunu ona asla belli etmedim ama ayrıldıktan sonra hep duvar gibi durdum karşısında. Zaten iyileşmesini, sağlıklı düşünebilmesini, sevmeyi öğrenmesini ve mutlu olmasını kendim için değil onun için istiyorum. Belki de onu hiç görmeyeceğim bir daha. Biz sadece dünya hayatında birbirimize zarar vermiş iki kulduk. Ama allah katında onun iyi olmasını isterim. Rabbim rahmetini ondan esirgemesin.

Kibirli narsist babası ve kibirli kızkardeşini hiç sevmeyişim onların da beni sevmeyişi bana laf sokmaları.Sürekli git geller..Babası sanki evlendirmeye kıyamamış gibiydi..Annesi ölmüştü bunun.Babası ıkıncı hanım almıştı biz evlenmeden kısa sure önce.Eski eşimi cok sevdiğim halde aslında güven dolu ıyı niyetli bir adam olduğu halde biraz ilgisiz olması ailesiyle anlaşmazlığımız konusunda duyarsız olması ailesinden çekinmesi.Aslında İletişim konusunda yetersiz olması sonumuzu getirdi.Yani onla kavga edemezdim aslında.Ben konuşurdum o konuşmazdı sonra ben artık konuşmayışına sinirlenir bağırırdım sonra o sinirlenir iki vururdu...Ailesine saygılı davranmam ama eşime dırdır yapmam..Buyuzden ıkı yılda belki 7-8 kez biryere varmayan tartışmamız .Babamın hastalığı ,ablamın boşanıp eve gelmesi ,ablamla anlaşmazlığımız,çocuklarının saygısızlığı .Bunların hepsi benim bunalmama sebep olmuştu..Sonra babamın hastalığı için uç ay ayrı kalmam.Uzak kalışımızdan dolayı onun bensizliğe alışması ve babamın zorlayıcı hastalığı nedeniyle sinirlerimin bozulmuş olması.Dönüşümde babamın ameliyatı ıcın yanımda gelmesi konusundaki beklentimi ısrarla karşılamaması ve buyuzden kavga edişimizBeni orda tartaklayışı...Ailesinin iş arkadaşlarının ayrı kalışımız hakkında belliki fiştek verişi...Benim de hatalarım vardı ona, herkes kadar bir ev hanımlığı yapamadım calışmadıgım halde..Mesela uyanıp da kahvaltı hazırlayamadım mesela.Uyanamıyordum.Yemekte sorun yoktuMisafierlerini de hep iyi ağırladım.Hep saygılı davrandım...Temizlik yaparken bazen yardım ısterdim.Yardım da ediyordu..Evi herzaman tiril tiril tutamadım.Bir bosluga duşmuştum...Ayrılırken öğrendim, bunlar içine cok batmış.Annesi gibi birini istermiş içten içe..Yani iletişimden yoksun bir adam.Ben zaten sorunları konusamayşımıza daralıyordum...Yani diyecegim o ki;Dırdır ve evhanımlıgı meselesi bir erkeği eşinden soğutabiliyor.İletişimsiz bir koca ; evliliği sona taşıyabiliyor..

Şimdi olsa farklı davranırıdım.Belki o da farklı davranırdı..Ozaman hiçbirşeymiş, asıl sıkıntıyı boşanınca gördüm..
Bir daha asla eskisi gibi olamadım..

Son düzenleme:
Alkol şiddet ilgisizlik ve Ego tatmini için aşalama ardından boşanma doğal olarak, 9 yılım veba olduğunamı yanayım kızlarımı alamadığımamı :S uzun hikaye (Almanya ve Türkiye arası) şimdi tekrar evliyim 2 senelik yeni bebişim oldu çok şükür ki Rabbim bu sefer yüzümü güldürdü tabiki tartışıp atıştığımız oluyor ama saygı çerçevesi içinde çok zoru gören kıymet biliyor yani ben :KK66:
Kızlarınızdan ayrımısınız çok üzüldüm:(

Back
X