Evliler Kervanı - Milat Mayıs 2015

Gerçekten çok zor canım kayınvalidem sakin bir kadın adı gibi ama ne biliyim diğer gelinleri ondan memnun mu bilemiyorum.

Bu arada herkese bi sorum olacak okeanoss00 nehirnil111 elmol book thief M maviyelek Aubina _Arzu_ monarkkk PembeLokum @MMMMerve sizlere bi konuda danışmak istiyorum. bir ev bulduk, 170 m2 3+2 ve 2 küçük terası var. 1200 kirası var. evin geniş olması dubleks olması çok güzel. lakin kayınvalideme 10-15 dk yürüme mesafesinde. Kayınvalidem öyle zırt-pırt gelecek biri değil ama biz yakın olduğumuz için bizde sık sık gitme ihtimalimiz var sonuçta. yakınız ne de olsa beklerler. ama ikimizde çalışıyoruz yorgun olacağız. eşime hizmet etmek varken ayaklarımı uzatmak varken, kayınvalideme-babama hizmetle ömür geçirmek istemiyorum, burada evin fotolarını koyuyorum netten aldığım için bekar evi gibi berbat gözüküyo onun için şimdiden kusura bakmayın.

Evin ferahlığı, kullanışlığı ve bu yukarda bahsettiği konu hakkında fikirlerinizi söylerseniz çok çok çok sevinirim. (iki odanın fotosunu bulamadım ama nişanlım evi gezdi, videoda ortalama ölçüde gözüküyor)

Eklentiler

• merdiven.webp
    15 KB · Görüntüleme: 89
  • mutfak.webp
    21,3 KB · Görüntüleme: 84
  • oda1.webp
    10,6 KB · Görüntüleme: 82
  • salon.webp
    16,2 KB · Görüntüleme: 95
  • salon2.webp
    14,4 KB · Görüntüleme: 75

canım sadece 2 kişi mi olacaksınız, yoksa kardeşler vs olacak mı evde? eğer 2 kişiyse benim naçizane fikrim ev büyük, ve dubleks+teras ısınma problemi olarak faturalara yansıyabilir. kayınvalideye yakın olma konusu da biraz nişanlına bağlı aslında. annesi her çağırdığında kendi her çağırdığında gelemeyiz vs derse veya baştan tavrını o şekilde koyarsa problem olacağını sanmıyorum, tabi kayınvalide için sakin ve zırt-pırt gelecek biri değil dediğin için diyorum. senin ailene ne kadar gidiliyorsa nişanlının ailesine de o kadar gidilmeli, benim fikrim bu yönde. mesela ben şu an anneme yakın ev tuttum, haftada bir gideriz diye düşünüyorum, veya ben tek başıma iş çıkışlarında uğrayabilirim yarım saat falan. inşaatta bir evimiz var o da kayınvalidemlerin sitesinin tam karşısındaki site arada bir yol var o kadar 2 dakika bile sürmez gitmesi :) kayınvalidemin yapısından dolayı ben gönül rahatlığıyla taşınacağım oraya, nişanlım da habire gitmek istemez çünkü bizim kendi düzenimiz olmalı diyor hep. yani evi beğendiysen içine sindiyse, nişanlına ve kayınvalidene güveniyorsan tut tabi ki özellikle İstanbul'daysan beğendiğin ev bulmak o kadar zor ki.. hayırlısı olsun şimdiden canım, Allah gönlünüze göre versin.

kuzumm özledim seni nerelerdesin
ev için fikrime gelince benim evim kayınvalideme5 dk anca sen 15 dk diyosun sonuçta hepimiz kiracıyız böyle detaya çok takılma derim.ayrıca arana belli bi mesafe koyarsın zamanla zaten benim fikrimce aynı evde oturdugum sürece sürekli gidip gelemeyiz ki sonucta bizimde ayrı b hayatımız bi düzenimiz olcakkk ev güzzel bence ama dublex ve çatı katı olması bence problem olabilir.ısınma acısından benim bi arkadasımda aynı tarzda evde oturuyordu yazın sıcagından ust katta oturamıyordu kısın sa soguktan yakınıyodu.iyi düşünmek lazım kuzum

Canım iki kişi için büyük bi ev faturalar evde bos alanlar gereksiz gelebilir sana ama bu fiyata daha temiz ev bulamıyorum diyorsan iyi olabilir kayinvalide konusunda baştan nasıl alisirsan öyle gider şimdiden kestirmek zor olur ama sen taniyosun sıkıntı olmaz dersen yakınlık sorun değil diğer dediklerimi düşün tabi

oooooffff ooooofffff keske bende sıze guzel ev haberlerı versem
Canım inan şurada iki üç hafta öncesine kadar işin içinden nasıl çıkarız ne yapicaz hala bişey almadık ev bulamıyoruz çok pahalı diye kötü bi durumdaydım inan çorap söküğü gibi geldi başlayınca bu arada sadece ev tutuldu haftaya abonelikleri alicam daha eşya hiç yok ve çeyiz de bitmiş değil bi sürü eksikle bekliyorum stres olma ben bi ayda 59 dan 55 e dusmusum giderek de veriyorum hepsi stresten

kuzum oylede benım sınırımı rahatlık bozuyo nısan sonu ev tutucaklarmısda esya alıcaklarmısta dugun zaten mayısta nası yetısıcez dıye bı korku tobe bıllah yok yanı annem babam desen sankı kızları evlenmıyoda bı arkadas evlenıyo gıbıler hala anlamadılar benım evlendıgımı valla daraldım burda arkadasım neyımde yok dertlescek konuscak bırılerıne ıhtıyacım var

Maşallah canım darısı başımıza

Canım öncelikle yakın oturma fikrimi belirtmiştim eve gelecek olursak bence sizin için oldukça büyük daha başlangıçtasınız kirası da fazla ve dubleks ısınma problemi olur dogalgazı fazla gelecektir Yeni evli bir çift olduğunuz için daha yeni sıfır binalar ya da 3-5 senelik maksimum binalar varsa onlara da bir bakın derim

Hayatında güçlü olabileceğin bi sınav demekki bu hiç kendini uzup düşünme güçlü ol altından kendin kalkabilecegine inan yarın bigun gururla hatırlarsın rahatlığa gelince bırak onların üzerine düşeni halletsinler yetişmek zorunda kalınca anlayacaklar sen gelinliği düğün detaylarını düşün o güne odaklan keyfini çıkar bu ev tutulacak o eşyalarda olacak bununla yuzlesecekler sonunda

evet kuzum yuzlesıcekler dugun bıde sehır dısında yanı nasıl olcak yetıscekler ınan bılmıyorum cok sagol destegın ıcın

Teşekkürler :) Ben artık boşverdim ya. Herkes buyuk buyuk konşuyor. Yapılır edilir hallolur, en guzeli olur vs. Ama bi hareket yok. Düğünmde konuşma yapmasını istediğim kişiyi bile kendim seçemiyorum. Ailem zaten 15 aydır önümüze süreli taş koydu. İstemeye istemeye evlendiriyorlar diyebilirim. İnsanlar düğün elbisesini gelinliğini filan aylar onceden bakıp ayarlıyor. Benim daha ortada birşey yok. 10 Mayıs düğün, ama eşim üstüne düşenleri yaptı, ailem yapmamakta ertelemekte ısrarcı. Artık bunaldım diyebilirim. ne olaccaksa nasıl olacaksa olsun. artık bıraktım, uğraşmıyorum ne halleri varsa gorsunler. nsılsa bunların acısını çıkarmayı bilirim.

evet kuzum yuzlesıcekler dugun bıde sehır dısında yanı nasıl olcak yetıscekler ınan bılmıyorum cok sagol destegın ıcın
Ne demek canım burası bunun için var dediğim gibi sen düğününün detaylarına takil sadece ev bak arada nisanlina göster bulduğunu benimki öyle oldu baktı güzel evlervar kacirilmicak gibi o da ısınmaya başladı bu işe yoksa nisan 15 gibi falan diyordu tutarız diye

heeeh tam benımkı ıste 23 unde annesı gelıcek kvdem yanı o yuzden o gelıcek annende burda olucak hepsıyle bırlıkte tutucaz kı akıllarında bı soru kalmasın gonullerı rahat olsun hemde pazarlık yaparlar dedı ama nısan sonuda cok gec bunu ona anlatamıyorum

Canım sadece ikimiz yaşayacağız, bende evi ilk görür görmez, nasıl ısınacağız dedim benim akıllı nişanlım evde yaşayanlara sormamış, ev sahibine sorduğunda da yalıtımı olan bir bina sıcaklıkta sorun yaşamazsınız demiş ama yinede insan emin olamıyor. Canım ben Ankara'dan İstanbula gelin geliyorum. o yüzden benim senin gibi deme sansım yok maalesef. o yüzden en çok kayınvalidemleri göreceğim. bundan rahatsız değilim tabiki de o da anne sonuçta ama kendi düzenimi bozacak duruma getirmek istemiyorum bu yüzden işi baştan sağlama almak için birazcık uzak olmasını istiyorum.
Siz kendi evinizde yaşayacaksınız sanırım değil mi? Kendi evini düzmek değişiklik yapmak daha güzeldir eminim Rabbim senin de gönlüne göre versin inşallah.

Canım valla geçen hafta istanbuldaydım, mobilya- ev baktık, ama ev olmadığı için tam karar veremedik. şimdi ev işini hızlandırmaya çalışıyoruz inşallah. tabi istanbulda olmadığım için çok zor oluyo herşey. Videoyla fotoyla netten moblyalarla ölçüleriyle halletmeye çalışıyoruz. Kayınvalideme artık takılmıyorum sayenizde valla ne biliyim bi korku vardı ama siz rahatlattınız içimi :)) Evi beğendiğine çok sevindim, bende senin gibi ısıtmasını düşünüyorum. Ama evin şöyle yapacağız sanırım, evin alt katını kullanacağız, üst katını bi tane misafir odası ve depo olarak kullanmayı düşünüyoruz. İnşallah ısıtırız yaa bilemiyorum ki

Canım iki kişiden çok biz mobilyaları düşünüyorum, rahat rahat yerleştirmek istiyoruz ama mütahitler apartmandaki daire sayısını artırıp, metrekareyi düşürüyorlar hep. o zamanda odalar daracık, neyi nereye koyacağımızı şaşırıyoruz. milimlerle hareket ediyoruz. oyle olacağına geniş olsun dedik bu evde uyguna geldi. ama temizliğini ısıtmasını düşününce işin içinden çıkamıyorum. sen olsan ne yapardın???

Suan herşey fazla yolunda korkmaya başladım resmen daha iki üç hafta önce herşey ters gidiyor hicbisey istediğim gibi değil diyordum

Maşallah süphanallah barekallah diyelim o zaman nazarlardan koruyalım

yeni evliler için büyük evin ısınması, temizliği sorun olur diye düşünüyorum. Kirası konusunda artık nişanlım kesenin ağzını açtı tramvaya yakın yerlerden bakıyoruz çnkü benim işe gidiş-gelişim benim için çok önemli o yüzden fiyatta artıyo. Bide bu baktığımız 20. ev falan ve 1 aydır bakıyoruz. genelde Bağcılar-güngören taraflarında evlerin fiyatları hep böyle niye anlamadım. bu bina 5-10 yıl arasında gözüküyo ama bilemedim. benim gönlümde de hep ferah, parkelet fayanslar açık renkli. içi yapılı yeni bina istiyorum ama fiyatlar o zaman 120 metrekare ev için 1400-1500 diyolar. Çok söylüyorlar . Tabi ben İstanbulda olmadığım için sahibinden sitesinden bakıyorum :/

Canının sıkıldığı durumlar var belli ki ama sakın sen kendini bırakma. ailen bırakabilr ama sen git gez bak, beğendiklerini kendin seç not al, sakın boşverme. sonra senin isteğin dışında esyalar alındığında, vakit daraldığı için gelinliğin istediğin gibi olmadığında yine sen uzüleceksin onlar değil. o yüzden netten tek tek araştır süpürgeni, mobilyanı, tarzını belli et ki süre daraldığı için satın alırken on tane dükkan gezmemiş ol ve yine senin istediğin gibi olsun. Acısını çıkarmayı boşver canım. Sen düğünün için en güzeli için elinden geldiğince uğraşmana bak.
Benim ailemden beni istemeye istemeye veriyodu başlarda ama yapacak bişi yok artık evleniyorum bunu kabul ettiler ama nasıl, evleneceğimi sürekli onlara hatırlattım. hiçbişiey hazır olmadığını laf söz olcağını söyledim.Ayıplarlar dedim. ve ne oldu elleri ayakları birbirine dolandı. Bence sende bunu yap bi derim

Genelde bende sahibinden sitesinden bakıyorum aslında bir gezmek gerekir bazen vermiyorlar siteye emlakçılara Peki 120m2 dense temiz yeni ev olsun 90-100 m2 olsun öyle kullanılmaz mı eşyalar çokmu fazla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…