Evliler Kervanı - Milat Mayıs 2015

_Arzu_ canım sen nasılsın,bu hafta istanbula gidiyomussun, ceyiz yerleştireceksin ne güzel yaa Allah yolunu bahtını açık etsin bitanem. Benim işler bir türlü rast gitmiyo, yakında kurban kestiricem artık gönlümüze göre hızlı bi şekilde işlerimiz bitsin diye. Bana dua et olur mu??

Genelde bende sahibinden sitesinden bakıyorum aslında bir gezmek gerekir bazen vermiyorlar siteye emlakçılara Peki 120m2 dense temiz yeni ev olsun 90-100 m2 olsun öyle kullanılmaz mı eşyalar çokmu fazla

90'da olur 100 de olur eşyalarda da bişi yok aslında çnkü ortada eşyada yok yatak odası-salon-yemek takımı belki bi de L grubu bu kadar. mesele evin geniş olması değil de. fiyatı makul dediğimiz evler çok eski. ilk baktığımız evi tutmadığımıza çok pişman oluyorum, fiyatıda makuldu 110 metre yeni binaydı, ama mutfağı o kadar dardı ki bi kişi anca girebilirdi. sırf bu yüzden beğenmedim ve ev elimizden kaçtı gitti nişanlımda sürekli onu söylüyo keşke tutsaydık diye. Haklıda . Şimdi buraya hayır dediğim de zıvanadan çıkacak biliyom. "Herşeye hayır diyosun bi şeyi de beğen" diye tartışmaya başladık bile
Biraz daha bakınalım diyecem artık tatlı dille inşallah sinirlenmezde şu günleri güzel atlatırız

Ben ağzımı açsam suç oluyor. Tek başıma dışarı çıkmama laf ediyorlar. Burada birkaç arkadaşım var, onlarla görüşmemi istemiyorlar, düğünüme bile çağıramazmışım onları. Kapıdan kovarız içeri sokmayız diyorlar. Eşim desen onunla da evlerimiz epey uzak. Sürekli gelip gidemiyor. Gelip gitse bile beraber çıkmamıza izin vermiyorlar. Ailem eşimi hiç sevmez. İnancımızdan dolayı. O arkadaşlarımı da inançlarından dolayı istemiyorlar zaten. Çıkıp bakmaya da hevesimi bırakmadılar. Hiçbir şeyin tadı kalmadı. Bi yatak odası beğendim, 1 aydır gidip bakacaklar, alacaklar. Hergün başka bir bahane. Ertelemekle ellerine ne geçiyor bilmiyorum hiç. Düğüntarihini koydunuz, eşim evin tadilatını badanasını yaptı. Beyaz eşyam alındı. Daha neyin peşindeler bilmiyorum. İnsanlar güle oynaya, heyecanla evleniyorlar ev diziyorlar dugun hazırlığı yapıyorlar. Benim ailem buna izin vermedi. Şimdi susuyorum. Herşeyime karışsınlar, ertelesinler, kendi istediklerini yapsınlar. Ben cidden bunların acısını çıkaracağım. O kadar doluyum ki anlatamam.

Sen benim dediğimi yap bak hiç tartışma ev bakıyorum önden düğün zamanı herkes ev tutuyor istediğimiz gibi bulamicaz takipteyim de arada beğendiklerini gönder mesajla göster ya da yavaş yavaş işler ona begendikce

Ben olsam daha küçük ev bakardım kesin eşyayı gözünde büyütme genel olarak evlere sığar sonuçta kiradasin bide büyük evden pişman olabilirsin ayrıca buluşma noktası olabilir aileler için herkes sende toplanıp kalır bi süre sonra zorlasabilir herşey

canım ev banada biraz büyük geldi daha uygun ve küçük bi ev baksan her açıdan sizin için daha iyi olur sanki çünkü bu devirde birikim şart bunun içinde biraz daha uygun evlere bak bence tatlım:))bide kayınvalden rahatsız etmeyebilir ama ben her durumdada ne olursa olsun uzak bi ev tercih ederdim tatlım bu söylediklerimi sakın yanlış anlama benimde kayınvaldem çok iyidir çok ta severim ama bu başka benc biraz daha uzak ol canım detaylara çok girmek istemyrm ev konusunda çünkü kayınvalde ve eve yakınlık konsu ilerde canını sıkabilir canım:))

Canim yalnis anlamazsan ailenin canini sikacak bisey mi oldu ki boyledavraniyorlar. Birde inanctan bahsetmissin. Sakincasi yoksa biraz daha acarmisin. Nisanlinla ayni sehirdeyseniz eger uzak olsaniz bile iki gunde bi gorusebilirsiniz bence ama ayri sehirlerde iseniz tabi gorusememeniz cok normal. belliki seni cok bunaltmislar. Biraz asi olmani tavsiye ederim. Cunku bir zamanlar ayni seyi bende yasadim. Sert cikinca evlilik heyecanimi begendigim aldigim seylerle gosterince hicbisi yapamadilar. Tabi ayni taktikler sende olacak diye bisi yok tabi. Ama denemende fayda var.

Bizim inancımızla ailemin inancı tamamen farklı, ve bizim namazımızı da giyimimizi de, diğer amellerimizi de beğenmiyor eleştiriyorlar. Tabiki biz kuran ve sunetten deliller sunuyoruz ama nefislerine ağır geliyor ve reddediyorlar. Onların inancı cami hocalarının soylediklerinen ibaret. Acıp okuyup amel etmiyorlar. ne duydularsa onu kabul ediyorlar. Adam dıyor ki bu haramdır. Hemen aa oyleyse tamam yapmayalım diyorlar. Hiç neden demiyorlar, hangi ayette hangi hadiste bu geçiyor diye sormuyorlar. Ama islam taassubu, körü örüne takip etmeyi reddeder. Zaten inanctan dolayı 2 bucuk yıldır sıkıntı yaşıyorduk evdekilerle. Bir turlu kabullenemediler, değiştirmek istediler, elalem ne der, öyle giyinme, şöyle namaz kılma vs. Ben Kuran ve sunnete sarılınca sorunlar git gide buyudu. Eee daha beni kabullenememişlerdi,ilk gunden beri nişanlımı da kabul etmiyorlar inancımız onunla aynı diye. Çok sıkıntı çektik 15 ay boyunca, kararlı olmasaydık iş buraya gelmezdi. Hala annem ayrılmamızı bekliyor düşünün. Düğün tarihi koyuldu, eşim eşyayı aldı, annem ise bir elinde el işi çeyiz, diğer taraftan da geç değil, ayrılırsan kimse birşey diyemez şeklinde çirkin ve manasız konuşmalar yapıyor. Durumlar karışık ya. Asi olduk kâr etmedi, sakin olduk kâr etmedi. Boşverdim ben de, ne yapacağımı şaşırdım artık.

bina kaç yıllık acaba? yeni yapılarda yalıtım güzel oluyor ama eski binaların hepsi yalıtımlı olmuyor. tamamen senin kararın ama bence 2 kişi için ev biraz büyük, ikiniz de çalışıyorsunuz eve geleceksiniz 1 veya 2 oda kullanacaksınız zaten diğer odaları kışın boşuna ısıtmış olacaksınız vs. vs. geniş evin rahat olduğuna kesinlikle katılıyorum ama düşün ki bu eve göre eşya aldın ve sonra bişey oldu çıktın bu evden bu ev kadar da büyük ev bulamadın, o zaman ne yapacaksın? ben dibinde oturucam nerdeyse annemlerin nasıl yaparım diye düşünüyorum, Allah sana kolaaylık versin canım biz 1 sene kirada oturacağız kendi evimiz bitene kadar, sonrası Allah kerim. Sağol iyi dileklerin için canım benim, inşallah hem kesenize hem gönlünüze uyan bir yer bulursunuz.

Canım çok teşekkür ederim aşağıdaki postunda gördüm evinizi alıyormuşsunuz inşallah sen de bundan sonrasını kolay halledersin :) Şimdiden hayırlı olsun.
günaydınnn kızlarrr yarın işte son günüm hem heyecanlı hemde buruğum
Yeni bir hayata başlangıç yapıyorsun, bundan sonraki iş yerinde daha mutlu ve huzurlu olursun inşallah tatlım :)
Teşekkür ederim tatlım tez zamanda darısı başına :)
Evinizi bulup tutmanıza çok sevindim canım. Her şey yolunda gidiyor maşallah diyelim de kimseciklerin nazarı değmesin :)

Davetiyeleri beğenmene çok sevindim tatlım :) Merak etme kısa zamanda sen de evinin tüm eksiklerini halledeceksin :)

Canım iki kişi için bu ev fazla büyük. Senin için hem temizlemesi zor olur, hem de ısıtması. Teyzemin evi dubleks iki kişi kaç günde temizliyorlar. Bir de bu tarz evlerin üst katı yazın çok sıcak kışın da soğuk olur. Daha yeni ve küçük bir daireye bakmanızda yarar var bence.
Kızlarrrrr yarın bi aksilik çıkmaz ise evimizi alıyoruz inşallah...
Hadi hayırlısı :) Çıkmasın aksilikler inşallah :)

Canım mutfak önemli pişman olma elbet karşınıza çıkacaktır sakin olun diyen kişi panikli olsada

Canım mutfak önemli pişman olma elbet karşınıza çıkacaktır sakin olun diyen kişi panikli olsada
benım artık panıgım falan kalmadı nasılsa tutusucaklar artık son haftayı saymazsak 50 gunum kaldı ve elımızde sadece dugun salonu gelınlık ve nıkah tarıhımız var hala

selam kızlar renkli renkli olan halıyı girişe, diğer halıyı da yatak odasına aldım. girişe aldığım halı çok mu göz yorar sizce? koltuk takımım hardal rengi olacak ve evin her tarafı renkli renkli, bu halıda da tüm renkler var. aldım ama iade edebilirim. sizce nasıl? halı da yatak odasına uyuyor mu sizce?

Eklentiler

• 8694850770880_0_304x424_1.webp
    10,9 KB · Görüntüleme: 121
  • 8694850774185_0_304x424_1.webp
    16,2 KB · Görüntüleme: 131
  • 42_Briza1.yo.webp
    52,5 KB · Görüntüleme: 181
Bence çok güzel. Benim holüm de rengarenk çok da güzel oldu. Ben olsam değiştirmezdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…