- 27 Mart 2014
- 928
- 1.090
- 133
- Konu Sahibi okeanoss00
-
- #6.641
tabi evi hallettin geziyon :) ne mutlu sanaben kına elbisemi alalı oldu baya ama ayakkabı yok henüz ona göre boyunu aldırcam ben de beklyiroum :) kına ıvır zıvırlarını ben de eminönü'nden hallettim tek günde bitti, hatta gelin çiçeğimi de aldım buket olarak değil parça parça görümcem sağolsun o buket yapacak süslicek, eli çok yatkın Allah'tan
Sen de benden pek farklı değilsin Lostcum :) Senin de bitmiş bişi kalmamış :) Ps4 için iyi düşün benimki de çok istiyoda baından kalkmaz milleti de eve toplar diye ben izin vermiyorumhee ben yatak ve TV de aldım h sonu, yatak o dediğim yataş'ın wedding premium'unu aldım, nişanlım dönerken ben uyumaya devam etçemtv de sony'den aldık bi sonraki hedefimiz ps4 :) tek eksiğim salona halı kaldı onu da koltuk takımı fln gelsin ona göre bakcam
Sen de benden pek farklı değilsin Lostcum :) Senin de bitmiş bişi kalmamış :) Ps4 için iyi düşün benimki de çok istiyoda baından kalkmaz milleti de eve toplar diye ben izin vermiyorumGelin çiçeğimi alalı çok oldu benim. Gelin tacımı da aldım haftasonu :)
ps4 için o zaman bişi diyemicem :) Ben de çok severim ama dış etkenler yüzünden korkuyorum. Önünde sonunda alacak da ne kadar ertelersem o kadar karay çok şükür ya ben çok yoruldum ama hep koşturmacalı oldu :) ps4 ben kendim için istiyomgelinlik kiraladığım yer taç da verecek ama benim saçım kısa omuzlarıma değiyor zar zor o yüzden kullanır mıyım bilemedim, ama senin saçın uzun sanırsam güle güle kullan :) parıl parıl parlarsın inşallah mutluluktan
Benim nikahım önce olduğundan nikah şekeri dağıttım. Kendi nikah şekerimi koyuyorum sizlere de fikir olur :)
Eki Görüntüle 1466674
Davetiyeye de dün karar verdik. İç dizaynı değişecek ailelerimizin isim ve soy isimleri açık açık yazacak ve iç yazısı değişecek. Davetiye tamamiyle örnek isimler bize ait değil
Eki Görüntüle 1466677
anladım canım saırım biçok şeyini ikeadan almışsın:)) hayırlı olsun :)))
Haftasonu Eminönü'ne gittik biz de eksiklerin çoğunu tamamladık. Kına gecesi abiye elbisemi aldım. Bundan sonrası teferruat :) Ben baya kolayladım sanırım kızlar. Gelin ayakkabım hazır olunca gelinliğin etek boyu kesilecek. Kına elbiseme ayakkabı lazım :) Sonra elbisenin etek boyu alınacak :)
ps4 için o zaman bişi diyemicem :) Ben de çok severim ama dış etkenler yüzünden korkuyorum. Önünde sonunda alacak da ne kadar ertelersem o kadar karSaçlarım belimde benim :) Ama tepeden duvak ve topuz olacak, topuz görünmeyecek duvağın altında kalacak. Ona rağmen taç takıyorum Kendimi prenses gibi hissetmek istiyorum da :))
teşekkür ederiiimmmhayırlı olsunnn canımmm:)) biraz daha rahatlamışsındr hadi bakalım darısı diğerlerinin başına:))
Hayılrı olsun canım, bende senin gibi provalarda çekerim demiştim ama 2. prova oldu gelinliğine dantel geçirilmedi daha umarım seninki böyle olmaz :)
bizde erkek tarafı alıyo canımayy kızlar bişey soracam kına ile ilgili olan malzemeleri hangi taraf aldı sizlerde? mesela kına, kına sepeti falan vs..
Canım ayrıca neden gelinlik giymiyorsun ki :/
Boyle dusunuyorsan beyaz elbise de giymemelisin o zaman cunku gelinlik beyaz renk. Hristiyanlarin giydigini soyledigin elbiseler de beyazdi.
Canım gelinlik İslam adeti değil.
Dinimizde ise Yahudi ve Hristiyanlara benzemek yasaklanmıştır.
Allah Rasulu, Yahudi ve Hristiyanlara muhalefet etmiştir, muhalefet etmeye davet etmiştir.
Örneğin onlar bıyıklarını uzatıp sakallarını kısalttıkları için Allah Rasulu şöyle buyurdu: Bıyıkları kısaltın sakalları uzatın.
Sonra onlar saçlarındaki akları boyamazlardı, Allah Rasulu siyah renk hariç, saçlardaki ve sakallardaki akları boyayarak giderin buyurdu.
Selamlaşma meselesiyle ilgili de yine Allah Rasulu şöyle buyurdu: ''Bizden başkalarına benzemeye çalışanlar bizden değildir. Yahudi ve Hristiyanlara benzemeyin Yahudilerin
selamlaşmaları parmak işaretiyledir. Hristiyanların selamlaşmaları ise el ile işaret etmekledir''. Bu bahsettiklerim hep sahih hadislerdir.
Onların adetlerini, onların şiarlarını uygulamamız yasaklanmıştır.
Gelinliğin tarihçesini araştırırsak, bunun İslam dışı birçok medeniyetin ürünü olduğunu görürüz.
Kısaca bir paragrafını yapıştırayım buraya: ''Bir düğünde beyaz kıyafet giydiği kayıtlara geçmiş ilk gelin, 1499 yılında XII. Lois ile evlenen İngiltereli Anne'dir. Günümüzdeki gelinlik modelleri ise temelini, 1854 yılında Kraliçe Victoria'nın Prens Albert ile evlenirken giydiği, tamamen beyaz saten kumaştan oluşmuş, 5.5 metre kuyruğu olan gösterişli gelinliğinden almaktadır. Modern batı geleneği ile ortaya çıkan beyaz gelinlik modası ilk olarak kendini Queen Victoria-Albert of Saxe-Coburg’un düğününde göstermiştir. Kraliçe Victoria beyaz bir gece elbisesi ile bu geleneğin bilinen öncüsü olmuştur.''
İşte böyle canım. Ana sebep bu. Bununla beraber gelinliği çok sıradan ve sıkıcı buluyorum. Hiç sevmem, hatta öyle kabarık kabarık olanlarından nefret ettiğimi bile söyleyebilirim. İşte tercih meselesi.
Bu yuzden giymiyorum gelinlik.
Davetiyelerin cok guzel canim gelinligin de hayirli olsun cok sevindim. Ben de bu davetiye modeliyle kiz kulesi olan arasinda kalmistim. Esimle kiz kulesi olani tercih ettik. Ayni davetiye markasinin farkli modellerini tercih etmisiz :)kızlar davetiyelerimi de paylaşayım
kına davetiyem
düğün davetiyem
Eldivenlerine ve sapkana bayildim canim. Gule gule kullan :) Davetiye fikriniz de cok cici :) Paranin birazini da olsa alabilmene cok sevindim :) Daha sik gel ozluyoruz.kızlaar bi gelip bi kayboluyorum kızmayın bana :) davetiyeyi resimlerimizi karikatür şeklinde yaptırıcaz galiba. nikah şekerinde de bisikletli gelin damat figürü önde olan arkasında da lavanta kesesi olan bişi yaptıracaz. zaten 50 adet olacağı için biraz özendim buna :)
diğer yandan ben geçen gün iş yeri ile ilgili olan durumu söylemiştim ya paramın bir kısmını gönderdi kızlar. bakalım kalanını alabilecek miyim bilmiyorum.
ev arıyoruz ama bulamadık. istediğimiz semtte hep eski evler var. bi tane bulmuştuk çok güzeldi ama gidip bakamadığımız için tutulmuş. kısmet değilmiş napalım. diğer yandan cumartesi günü son provam var gelinliği iki haftaya alıcam kısmetse. damatlığımızı yaka kaplaması için verdik perşembe hazır.
eksik olan o kadar çok şey var ki... ve azalan bir zaman... yetişir mi? :)
bişey sorucam. takma kirpik kullanacak olan var mı? ne önerirsiniz? sadece düğün günü takıcam Mac düşünüyorum ama pahalı ya. 40 tl vermeye değer mi sizce sadece düğün için?
kızlar nikah şekeri bunu beğendik ama gelin damat figürü değişecek sadece. nasıl sizce? nikah şapkamı da ekleyim bakın :) ben nostalji olsun diye annemin gelin eldivenlerini takıcam onları da ekliyorum. nikahta bide bu şapka haricinde papatya tacı takıcam resim çekinirken. nikah salonumuz çok güzel bahçesi var kocaman güzel olacak ama yağmur yağmaz inşallah :)Eki Görüntüle 1474894 Eki Görüntüle 1474896 Eki Görüntüle 1474900 Eki Görüntüle 1474916 Eki Görüntüle 1474916 Eki Görüntüle 1474912 Eki Görüntüle 1474915
Neredeyse belimde :) Sagol tatlim hepimizin en ozel hissedecegi zamanlar insallah cok mutlu oluruz:)belinde mihisset tabiyki o gün senin günün olacak
Boyle dusunuyorsan beyaz elbise de giymemelisin o zaman cunku gelinlik beyaz renk. Hristiyanlarin giydigini soyledigin elbiseler de beyazdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?