Evliler Kervanı - Milat Mayıs 2015

Bu durumda senin yapacağın birşey yok nişanlınında elinden birşey gelmez kimsenin boğazınada yapışamazsın çok sorunsa istemeye geldiklerinde söyleyeceklerdi ya da şimdi baban babasına telefon açıp söyleyecek sana söylemeleri sadece gerer başka bir işe yaramaz. Bizde de yakın durumu oluyor ama bana yüklenmiyorlar yapmıyorlar ne yapayım ben nişanlıma güvenip bu yola çıktım öderiz ne yapalım diyorum

Herkesin en gergin olduğu zamanlar olsa gerek, hiç sıkma canını. Vakit yaklaştıkça korkuyla veya başka bir duyguyla insanlar aslında düşünmedikleri şeyleri söyleyebiliyorlar, baştan belli olan bir durum sonuçta yeni öğrenilmedi. Bence artık kız tarafı erkek tarafı diye bir ayrım kalmadı çünkü kadınlar da çalışıyor :) bu durumda paylaşım yapılması gerekiyor. Biz klasik erkek tarafı-kız tarafı mantığıyla hareket etmedik, tüm eşyalarımızı beraber aldık ortak hesabımızdaki paradan ödüyoruz evlenmeden önce birleştirdik maddi gücümüzü, bence en doğrusu bu, böyle olunca aileler de karışamıyor ve hem kesene hem zevkine göre alışveriş yapmak güzel bir şey :) 1 ay kalmış tadını çıkar, ve bu durumdan daha çok etkilendiğini ailene anlat, mesela 1 ay sonra artık o evde kalmayacağını ve bu evdeki son anılarının böyle tatsız şeyler olmasını istemediğini söyleyebilirsin. Kolaylıklar dilerim

Canim bizde maddi hic bi sknti yok ailemde cok sukur ama inatlastiklari icin hic bse yapmak istemiolar benimde zoruma ne gdio biliomusunuz ben tek evlatlariyim o bu su dinlemeden kizimiz icin yapioruz demelerini beklerdim ama sabah karar verdm bu zamani etkilemelerine izin vermicem daha cok calisip kendimde oderim ama bugunler bende kotu izler birakio

Canim bizde ortak hesap yaptik ama ben annemlere ne aldirirsam kardir gozuyle bakiorum ama oda gozume batti sanirim

Aynen öyle canım inan aileler karışınca daha zor senin en güzel günlerini etkilemelerine izin verme kimse moralini bozmamalı biz kendimiz yapıyoruz herşeyi inan belki maddi olarak sıkışıyorsun ama kafan rahat bir yerde herkese derdini anlatmaya çalışmıyorsun

Canim bizde ortak hesap yaptik ama ben annemlere ne aldirirsam kardir gozuyle bakiorum ama oda gozume batti sanirim

bence ailelere de çok yüklenmemek gerek ya ne biliyim, benim nişanlım da tek erkek, bir de ablası var o çoktan evlenmiş ama bize bir bardak dahi almadılar, annesi sağolsun bir yorgan iki de yastık yaptırmış o kadar. benim annem alıp alıp doldurunca evi ben bozuluyorum açıkçası annenler de buna bozuluyor olabilir çok normal. o yüzden aileleri karıştırmayıp kendin yaparsan kimseye kızmazsın, o yaptı bu yapmadı diye üzülmezsin. ben annemin aldığı şeyleri mümkün olduğunca ödemeye çalışıyorum kabul etmiyor ama zorluyorum nişanlım ve ailesi bu duruma alışıp her şeyi annemlere yüklesinler istemiyorum, he annem ne diyor ben senin rahatlığın için alıyorum diyor ama yine de uzun vadeli düşünmek lazım. evlenip kendi hayatını kuruyorsun ailelere bel bağlamamak gerek bence.

Biz de aynı senin gibiyiz. Kayınvalidem spatula filan gbi ucuz mutfak el aletlerini aldı bana ( 1 lira 2 liralık). Yastık yorgan bile yok. Geçen gün annemle eşimin halası bana pike takımı yaptırıyor diye utandı sanırım o da bir takım pike yaptırıyor. Benim hiçbir beklentim yok. Eşimin iç çamaşırına kadar kendim aldım. Aileme de aldırmıyorum onlar yapmadığı için. Zorunda değiller zaten okutup büyütmüşler. Böyle olması işime de geldi. Her şeyi kendi istediğim gibi zevkime göre aldım. Hiç de dert etmiyorum :) Kafam rahat.

mesela benim ailem bana harika bir nişan yaptı, annem bütün çeyizimi almış, elektrikli ev aletlerini ben aldım, çok şükür hiçbir eksiğim yok. zamanında nişanlım olur da evlenirsem diye beyaz eşya almış evdekiler bozulunca ailesi onları kullanmış biz sana evlenirken alırız demiş, annesi bana da söyledi birkaç defa, sonuç beyaz eşyaları biz aldık. düğün istemediler onun yerine bir ihtiyacınızı karşılayalım dediler durumları çok iyi olduğu halde (ki ikisini de yapmaları gerekirdi), düğün olursa nişanlım biz ödeyeceğiz dedi. ben orda koptum, her şey karşılıklı değil tabi ki ama bazı şeyler de yapılması gerekiyor. nişanı da biz ödeseydik o zaman dedim, babamdan öğrenirim ne kadar olduğunu veririz dedim. birkaç gün sonra aklı başına gelmiş ve konuşmuşlar olsa gerek bir daha böyle bir konuşma geçmedi. insanlar nasıl alışırsa öyle gider, şimdi yapsınlar da bir daha yapmazlar diye düşünmez kimse. kayınvalide ve kayınpederim çok çok iyi insanlar, gerçekten çok seviyorum ama bu evlilik sürecini bizim için kolay hale getirecek hiçbir şey yapmadılar bunu da unutmayacağım.

ay ne çok doluymuşum ben de bu konuda

biz birçok konuda aynıyız sanki okeanoss00 cum ya :) o yastık yorganı yaptıracak mı diye çok merak etmiştim ve şaşırdım gerçi hala gözümle görmedim orası ayrı konu belki de yaptırmamıştır ama geçen gün de dedi ki nevresim takımı alın da geçireyim onlara, onu bile benden istiyor yani :) gerçi kilolarından dolayı ve bir kulağı duymadığı için yürümekte zorlanıyor ama babasının maşallahı var yine de biz alalım istiyor :) aynen beklentisiz olabilmek için her iki taraftan gelen/gelecek olan şeylerin önünü kesmek gerekiyor en başından. ya annem dikiş kutusu bile almış bize ya yerim ben onu bu zor günlerde kimin yardım ettiği, kimin uzaktan izlediği unutulmuyor... ben nişanlıma da unutturmam zaten

Günaydın kızlar.. Gerçi benim için pek aydın değil bu aralar.. İçim sıkılıyor nişanlımın işinden dolayı....

Evet canım çok benziyoruz :) Mesela biz de dışarıda nişan yapacaktık. Kayınvalidem dediki ben kimseye nişanda takı takmadım kimse bir şey getirmez. Onu duyunca dışarıda yapmaktan vazgeçtim neden kendi akrabalarıma külfet olayım diye evde yaptım Pike takımı yaptıracağını duyunca teyzem anneme sonunda bir şey alabilmiş demiş Millete de malzeme oluyor böylece. Biri bana bir şey deyince ben istemiyorum kimseden bir şey deyip kestirip atıyorum. Neden bohça yaptırmamışım diye demediğini bırakmadı kendi akrabalarım. Kullanılmayacak, mahremim olan şeyleri neden başkasına aldırayım ki. Anlamıyorlar ama istemedim diyorum çok yanlış yaptın diyolar Takmıyorum hiç. Bohça istesem eşim ödeyecekti parasını öyle de böyle de bizden çıkıyor gönlüme göre kendi kendime aldım en azından :))

Kayınvalidem çok komik. Her seferinde bana diyor ki sana şunu şunu alacaktım ama beğenmezsin diye almadım. Yahu bir al bakalım belki beğenicem. Tamam cidden beğenmeyeceğimi düşündün almadın diyelim o zaman deki bana kızım şunu beğendim ama kararsız kaldım gel beraber gidip alalım senin de gönlüne göre olur :) Ama demez sırf söylemiş olmak için söylüyor çok komik ya

Farklı şehirlerdeydik şimdi işinde tayinle geldi İstanbul'a. Tabi binbir zahmetle.. Şimdi de alışamıyorum diyor, trafikten saatlerden hatta her şeyden dert yanıyor...
Daha ne kadar oldu ki geleli. Haklı aslında İstanbul böyle maalesef. Ama zamanla alışacaktır. Bol bol telkin lazım :)

Daha ne kadar oldu ki geleli. Haklı aslında İstanbul böyle maalesef. Ama zamanla alışacaktır. Bol bol telkin lazım :)

Ya zaten olaylar gelmeden çok öncesinden başladı o psikolojiye girdi ya bir kere... Daha geleli 1 hafta bile olmadı. Sürekli konuşmaktan bana da fenalıklar geliyor artık...

Ya zaten olaylar gelmeden çok öncesinden başladı o psikolojiye girdi ya bir kere... Daha geleli 1 hafta bile olmadı. Sürekli konuşmaktan bana da fenalıklar geliyor artık...
Sabredeceksin canım yapacak bir şey yok zamanla alışacak.

Selam kızlar :)) size yeni bi şarkıyı söyleyip kaçıyorum belki dinleyen de vardır gökhan tepe~sonsuza kadar opuldunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…