- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.586
- 798
- Konu Sahibi okeanoss00
-
- #6.921
Sanırım düğünden sonra anca canımben de 10u biraz geçiyordu yattım :) kaç haftadır ne doğru düzgün uyudum ne dinlendim, ne zaman çıkcak bunun acısı
Artık çoğu genç düğünlerini kendisi yapıyor :) O yüzden dert etme boşver. Bu topicteki çoğu gelin aynı durumda ben de dahil :) Madem adetler uygulanıyormuş sen de bizde de şu gerekiyormuş diye iste ya da annen istesin :)) Ben de bu zamana kadar hiçbir şey istememiştim geçen gün makyaj paleti istedim bir tane alacaklarmışİzmir de yaşıyorum, nişanlım da burda, be ailemle kalıyorum, nişanlım evlenince oturacağımız evde kalıyor şimdilik, onun kendi oturduğu eve hırsız girince mecburen evi erken tuttuk. Bizim de aileler hiç yardım etmiyor, her şeyi kendimiz yapıyoruz. Benim annem yine en azından evi tuttuğumuz zaman yardımcı oldu ama nişanlımın ailesi hiç oğlan evlendiriyor gibi değil. Davetiye bastırdık kargo ile göndereceğiz, kaynanam bana bizde yakınlara havlu kumaş filan gider onları ne yapacaksınız dedi. Onları da siz alın bari diyemedim. Kendimi tanıtacaktım sözde ama çok dolmuşum heralde konuyu nereye bağladım :)
canım ya allah büyük evlenene yardımcı olur derler canını sıkma etrafında kimsenin olmaması kötü bi durum keşke bi arkadaşın falan olsa bari en azından onlar yardımcı olurlardı sana bunu bi ara bende yaşadım insan gerçekten mutluluğuna ortak edeceği birilerini arıyor zaten stresli bi dönem bizler içişn bazı durumlarda tek başımıza karar veremiyoruz fikir danışacağı derdini paylaşagı birileri çok ama çok önemli inşallah canım herşeyi sorunsuz bi şekilde halledersin zamanımız daraldı evet ama stres yapma para olduktan sonra herşey hallolur zaten çeuyiz önceden bi hafta önceden falan dizilirdi hani geç olsun güç olmasın canım allah gönlümüze göre versin hepimiz bi daha yaşayamayacağımız duygular inş herşey istediğimiz gbi olur ve dvm eder:))
kuzum benı hatırlıyosundur benmkılerde baslamıyodu ama nısanlım cok sukur basladı artık annem ıcın aynı seyı dıyemem ama ceyızlerımınde bı bolumunu aldık devamı gelıyo merak etme kuzumAslında arkadaşım var ama onlar bana pek yardımcı olmuyo maalesef. onlarında benden sonra düğünleri olacağı için kendi telaşlarındalarAra ara konuşuyorum fikir alıyorum ama ne kadar fayda ediyo ki, Karar vermeyi geçtim artık, zamanın yetersizliği gözümü çok korkutuyo. Şu büyük işler bi başlasa en azından devamı çorap söküğü gibi gelecek ama Bir daha yaşayamayacağımız bir şey o konuda kesinlikle haklısın. o yüzden bu günleri güzel hatırlamak istiyorum. Dualarınızı bekliyorum kızlar
Evet canım gittim. Testler kullanabileceğim yönünde çıktı ama doktorla saydık kullanıp ara verme süreçlerini falan reglim düğün gününe denk geldiği için kullanmaktan vazgeçtim. 2 ay önceden içilmeye başlanmazsa %100 koruma sağlamıyormuş.okeanoss00 cum sana bısı sorucam sen doktora gıttın mı dogum kontrol hapı ıcın yanı test falan yaptılar mı ben gec kalmsımda kuzenımde eczacı bugun al basla dedı ama hormon testı falan yapılması gerekıyomus kafam karıstı bıde gec kalmısm
Artık çoğu genç düğünlerini kendisi yapıyor :) O yüzden dert etme boşver. Bu topicteki çoğu gelin aynı durumda ben de dahil :) Madem adetler uygulanıyormuş sen de bizde de şu gerekiyormuş diye iste ya da annen istesin :)) Ben de bu zamana kadar hiçbir şey istememiştim geçen gün makyaj paleti istedim bir tane alacaklarmış
Canım stres yapma işten izin alıp bir kaç günlüğüne izin alabilsen bu söylediklerinin hepsini tamamlarsın. Aileler bende de yardım etmiyor gırtlağa kadar borca girdik ama her şeyi tamamladık çok şükür siz de yaparsınız. Git anlaş bir organizasyon firmasıyla kına için uğraşmana da gerek kalmaz. Çözüm odaklı konuşuyorum umarım kızmıyosundur :) Ayrıca da kimsesiz değilsin biz varızzz
Canım bizde ev bulamıyoruz lütfen umudunu kaybetme hevesini kırma herşey yetişecek hayırlısıyla muhakkak bir şekilde oluyorMaddiyat olduktan sonra 1 haftalık iş o dediklerin öncelik ev sonra içi çabucak hallolur çeyiz zaten son 2 hafta yerleştirilir çıkar aradan dert etme onuda hiç Kına için okeanoss00 kuzuma katılıyorum maddiyatın varsa ki genelde kaftan hediyelikler aynı işe geliyor bu organizasyon yeriyle anlaş halletsin onlar ailene bir danış bakalım
İnşallah herşey gönlünüze göre sorunsuz hallolur canım yıpratma kendini lütfen olduğu kadar bazı şeyler nasibimizDün umudum bitmişti gerçekten, İşte kimseye görünmeden ağladım durdum. Nişanlımla tartıştım, Maddiyatımız varmı onu bile bilmiyorum, nişanlım o konuya hiç cevap vermiyo, Belki sıkıntısı var bana yansıtmak istemiyo. Yada gücü yetiyo o yüzden söylediğim şeye tınlamıyo. Bende kendi şartlarımı zorlamayacağım şeyleri ondan istemiyorum.
Sende benim gibi ev arıyosun demek, Nerelerden bakıyorsun canım. İnşallah sende gönlüne göre içinin sineceği uygun fıyatta evini tutarsın.
Kınamı organizasyon firmasıyla anlaşmayı bende çok istedim ama kınama çok kişi gelmeyeceği için, 1.600 tl organizasyon paket fiyatları çok geldi canım. Kendi terasımızda, eski usul kına yapalım diyoruz artık İnşallh gönlümüze göre olur
Hepsi hallolur canım sıkma canını. En azından hafta sonları İstanbul'a gelebilirsen ev bakma süreci senin için daha kolay olur. Benim kınam perşembe günü olacak çok fazla kişinin geleceğini sanmıyorum en fazla 100 kişi o da zor. Ama ben kendim için veriyorum o organizasyon parasınıAslında izin alsam dediğin gibi halledilir belki ama iznimi bitirmek istemiyorum. Bide bizim kurumda en az 10 gün izin veriyorlar, şöyle en azn 5 gün falan verseler doğğğruu istanbula gidicem, nikahımı kıyacam. eşyalarımı sipariş edicem, evimi tutucam. ama işte 10 gün yaparsam, geriye izin günüm kalmayacakMayıs ayında alıp 15 gün izin alıp ev yerleştirme, eksiklikleri falan halletmek istiyorum. Hafta sonları benim için çok kıymetli ama yanımda kimsede olmayınca böyle bi boşluğa düşmüş gibi oluyorum. Zaten siz olmasanız kime anlatıcam bunları, böyle dertli kızı kim dinler :)
Yavrum benim niye kızayım, çözüm olsun bana zaten başka bişi istemiyorum.
Kına organizasyon firmasını bende düşündüm aslında ama bizim kınaya topu topu en fazla 60 kişi falan gelecek, o da evimizin terasında olacak öyle sizinki gibi, bişi yapmayacam. o yüzden 1,600 tl falan vermek istemiyorum. Normal eski usul kına yapıcam. Artık kına malzemeleri satılan yere gidip alıcam malzemeleri.
Ama annemin ablalarımın yanımda olmaması beni çok zorluyo.
İnşallah bu süreç hepimiz için güzel geçer
Benim görünmüyor bile Allah kerimay bu arada şu hava durumu şeysine baktım kınada 20 düğünde 22 derece çoğunlukla güneşli
ama sonraki 3 gün balayı yerimizde fırtına kıyamet
öncelikle Allah kolaylık versin canım, burada her şeyini halleden insanları görünce ben de panik oluyordum ama emin ol hiç ummadığın bir yerden bir şeyler çıkıyor ve iplik söküğü gibi her şey yavaş yavaş olmaya başlıyor, lütfen kendini üzmeayrı şehirlerde olmanızdan kaynaklanıyor bu sıkıntılar, ve hallolmayacak şeyler değil. izin alma şansın var mı? varsa kullan derim korkutmak istemem ama bazen mobilyaların üretilmesi 3-4 haftayı bulabiliyor, o yüzden en azından neleri seçebileceğine internetten vs bak derim, gidince alır çıkarsın direkt. çeyizin de tam olması ne kadar mümkün olur ki? sıfırdan ev kuruyorsun, bazı şeyleri zamanla kullanma durumuna göre alırsın daha güzel, çeyizde olacak diye gereksiz masraf yapmamış olursun. nikah düğünde kıyılacaksa onun için de az bir vaktiniz kalmış olabilir, eğer hafta içi olacaksa hiç problem değil :) erkekler biraz daha rahat bizlere göre, ama nişanlının da seni dinleyip anlamasını sağlarsan o da daha çok yardımcı olacaktır eminim. kına için de kızların önerdiği gibi maddi imkan varsa organizasyon şirketiyle anlaşabilirsin, yoksa da evde çok güzel kınalar oluyor, onlar için de arkadaşlarından ve ailenden yardım alabilirsin. annen niye şehir dışında bilemedim ama ihtiyacın olduğunu söylersen gelir belki? üzülme lütfen, her şey bir şekilde halloluyor
Ne kadar ucuz gelinim he150 liraymış istediğim şey fırçalarını da alırsınız demiştim nasıl fırça baktılarsa 110 lira mı neymiş fırçalar almamışlar o yüzden Nasıl bir fırçaysa artık Ayy çok gülüyorum. Zaten utana sıkıla istedim hala tuhaf oluyorum hatırladıkça
kuzum benı hatırlıyosundur benmkılerde baslamıyodu ama nısanlım cok sukur basladı artık annem ıcın aynı seyı dıyemem ama ceyızlerımınde bı bolumunu aldık devamı gelıyo merak etme kuzum
İnşallah herşey gönlünüze göre sorunsuz hallolur canım yıpratma kendini lütfen olduğu kadar bazı şeyler nasibimizBizde Beylikdüzü civarlarından bakıyoruz işlerimiz burada çünkü bakalım nasibimizde neresi varsa herşeyden önce hayırlısı olsun canım Anladım canım o zaman daha uygun fiyatlı olarak yapabilirsin eski usul inan evde bilen yapan var yeterki gönlün hangisinden yanaysa o olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?