evliler ♡

Evet bu konuda çok haklısınız aslında buda gösteristen geliyor. İnsanlara kendini gösterme arzusu. Özellikle şu sosyal medyada yeni gelinler sanki evlenmek için değil de gösteriş için yapılıyor hissi veriyor bana. 10 kasımda kuzenim evlendi 10 tane bilezik istemişler. 2 ay sonra diğer kuzenim evleniyo oda 12 tane istedim diyo. Biri bişey alınca diğeri gidip aynısını alıyor falan :)

10 gün hastaydım sıkıntıdan bir kaç bölüm izledim evlilik yarışması programını şaşatım kaldım.evlerde her şey var yepyeni ama yerden yere vurdular diğer gelincikler.ha bir de en komiği bir altın kolye modeli var çerçeveli hepsin de aynısı vardı yahuu kızılay dağıtmış gibi

Evlenmekten çekinmeyin. Karınız iyi çıkarsa mutlu, kötü çıkarsa filozof olursunuz. Sokrates

Evlilik kafese benzer, dışardaki kuşların içeri girmeye çabaladığını görürsünüz, içerdekilerin de dışarı çıkmaya çabaladığını. Michel de Montaigne

Mutlu evlilik yoktur, iyi evlilik vardır. François de La Rochefoucauld

Gözümde canlandırabileceğim ya da hayal edebileceğim en mutlu evlilik, sağır bir erkekle kör bir kadının evliliği olsa gerek. Samuel Taylor Coleridge

Evlilik, haklarınızı yarıya indirmek, görevlerinizi ikiye katlamak demektir. Arthur Schopenhauer

Sevgili bir şişe şaraba benzer, eş ise bir şarap şişesine. Charles Baudelaire

Erkek yorgun düştüğü için evlenir, kadın merak ettiği için. Ama ikisi de düş kırıklığına uğrar. Oscar Wilde

Nişanlılık döneminin çok uzamasından yana değilim. İnsanlara evlenmeden önce birbirlerinin karakterini keşfetme fırsatı veriyor ki, asla tavsiye edilecek bir şey değil. Oscar Wilde

Kadının işi mümkün olduğu kadar çabuk evlenmek, erkeğin işi ise mümkün olduğu kadar uzun süre evlenmemektir. George Bernard Shaw

Kocasını her yere yanında götüren bir kadın, çoktan öldürdüğü fareyle oynamayı sürdüren bir kediye benzer. Sâkî

Koca, sinirleri alındıktan sonra sevgiliden geriye kalandır. Helen Rowland

İlk öpücük bir kadın için başlangıcın sonudur, bir erkek için ise sonun başlangıcıdır. Helen Rowland

Gerçekten mutlu olanlar yalnızca evli kadınlar ve bekar erkeklerdir. H.L. Mencken

Karınızı elinizden alan bir erkekten alacağınız en iyi intikam, karınızı ona bırakmaktır. Sacha Guitry

Rahatını bilen birine sormuşlar: Kaynatayı mı tercih edersin, kaynanayı mı? “Dünyada yetim kız kalmadı mı?” demiş. Refik Halit Karay

Bir kadının edinebileceği en iyi koca, arkeologdur; kadın ne kadar yaşlanırsa, kocasının ona duyduğu ilgi de o ölçüde artar. Agatha Christie (Ünlü arkeolog Sir Max Mallowan’la evliydi.)

Evlilik, hizmetçiye kendini evin sahibi sanması için verilen rüşvettir. Thornton Wilder

Para harcamaktan zevk alan bir kadınla evli olan erkeğin yapabileceği bir tek şey vardır: Para kazanmaktan zevk almak. Ogden Nash

Koca bulmak bir sanattır, onu elde tutmak ise bir iş. Simone de Beauvoir

Hiçbir kadın para için evlenmez; kadınların hepsi de bir para babasıyla evlenmeden önce ona aşık olacak kadar zekidir. Cesare Pavese

Evlilik umudun ölümüdür. Woody Allen

Kadın ancak evliliği dayanılmaz bir hale gelirse boşanır, oysa erkek daha iyi bir teklif aldı mı hemen ayrılır. Andrea Newman

Evlilikte mutluluk, tamamen bir şans işidir. Jane Austen

Bir dul ikinci kez evlenmeye yeri göğü inleterek karşı mı çıkıyor, bahse girerim, düğün günü belli değilse bile evleneceği adam çoktan belli olmuştur. Henry Fielding

Evlilik duyguların çöp sepetidir. Sidney Web

Bizim mantık evliliği dediğimiz şey her iki tarafın da gençlik çılgınlıklarında bulunup iyice kurtlarını döktükten sonra yapılan evliliktir. Lev Nikolayeviç Tolstoy

Sanırım bunların yardımı olur :)

Zaten inanın televizyon dahi izlemek istemiyorum. Gelin evi, gelinim mutfakta, düğünümuz var :) gelin yemek yapar kaynana yer tam bir komedi. Geçen programda bir haliya 4 bin tl verdiğini duydum yeni gelinimizin ben 4 binle 2 yıllık okul masrafımdi

O kadar benzer konu varki:)) evlilik kurumunu sevmek var sevmemek var:) bende sevemedim:) ama bosan deseniz onuda istemiyorum:)) hahaha cocuklarim mutlu simdilik yuvarlanip gidiyoruz:)) haa kafam bozulur belki bosanirimda ilerde bir gun duruma bagli.. ama sanirim bi daha evlenmem..

Evlenene kadar üniversiteyi bitirdim. Çok güzel yerlerde çalıştım. Akşamları arkadaşlarla çıkıp gezdim. Ailemle tatillere gittim. Bekarlığın tadını çıkardım.

Sonra eşimle tanışıp evlendik. Şimdi de çok mutluyum. Yalnız bekar arkadaşlara çok mutluyum demiyorum. Hani elinden gelen bir şey yok sonuçta nispet yapmak gibi manasız geliyor bana...

Bende okulu yeni bitirdim. İktisat bitirdim ve açıktan adalet. 6 ay çağrı merkezinde çalıştım. 3 yıllık emek sonucunda yüksek bir puanla atama bekliyorum :) evlilik gibi bir niyetim yok benimki sadece merak :) sürekli şikayet dinliyorum açıkçası sohbet etmek istedim :)

İnanılmaz sözler gayet açıklayıci :))

Hay eline diline sağlık.
Bekara boşanmak kolay hesabı, çocuklu evliliklerde salt ‘ben’cilik yapılıp da boşanılamıyor işte.

Ben de evliliği çok gereksiz gören, sevgilimin baskılarıyla evlenen bir kadınım.
Eğer çocuklarım olmasaydı çekilir dert değil.
Gerçi benim için dert olan, başkası için hayaldir, bilemem.
Benim ruhum özgür bir kuş misali, yaşadığım hayat altın kafesteki...

Ama bir ev ve aile sorumluluğunu yüklenmek benim gibi özgür ve fütursuz bir kadına fazla ağır geliyor.
Günlerimi ev işine göre planlamak, düzenli yemek, temizlik, evlilikle tek adam gelmiyor e dolayısıyla onun sülalesi ve aktiviteleri derken ohoo, nerede benim dizi partileri yaptığım özgür gecelerim?
Eşimin teyzesi gelecekken ‘kusura bakmayın 3 senede 1 geliyor yeni sezon, dünya ile aynı anda izlemeliyim’ diyemiyorsunuz.
Ya da canınız kahve içmek istediğinde gece 12 ise, eşiniz ‘evde iç kahveni, bu saatte çıkıp ne yapacacağız, ben yatacağım’ dediği an; kırıp totoyu, alıp ele bir bardak kahveyi, camdan dışarı baka baka sövebiliyorsunız çünkü özgürlük, bireysel değil artık.
Evlilik kadına yüklenen çok aşırı bir yükten ibaret, buna şükretme sebebi de sevgi dolu ve vicdanlı eştir.
Eşte sıkıntı varsa, yaşanan günler azaptır, başka bir şey değil.

Kova burcu musunuz? bi an kendimi okudum sandım :)

Aynen ya evlilikte mutlu olanlarda anlamaz bu durumu bekarlarda...ben bekar gunlerimi deli gibi ozluyorum..zaten eskiyi ozlemek bi hastalik gibi bazen. Birde cocuklardan once boyle dusunmuyordum yoksa cocuk yapip evlilige iyice kendimi mahkum etmezdim bi nevi. Dedigin gibi bencillik olur gibi bu seveptenbosansan. Birde ben eski ben degilimki bosansamda cocuklarim var bir evlilik yasamisim. Birine anlatsam bunlari dertsiz basina dert mi ariyosun der:) bende o cikamama durumj yok nesela. Istesem bu saatte cikarim cocuklari esime birakip uyudular nasilsa.. gider gezerim kahvemide icerim.. sorunum bunlar degil. Bence bizim kulturumuzdeki evlilik kadina haddinden fazla sorumluluk yukluyor gibi. Ne bilim anlatamiyorum galiba

Kova burcu musunuz? bi an kendimi okudum sandım :)
Yok, akrep
Ama işte özgürlük, bedenen olduğu kadar fikren ve söylemsel olarak da çok önemli olduğundan, bir şekilde kısıtlanıyor ya da istemsiz otosansür uyguluyorsunuz kendinize.
Beni rahatsız eden konu bu aslında.
Ha baba evinde zaten çok da rahat yaşamayan, ev sorumluluğunu paylaşan kadınlar, bunları hissetmeyebilir ama ben dibine kadar özlüyorum o günleri işte.

Ben değilim
Çünkü eşim tam bana göre
Ama ailesine falan çok bağımlı olanlarla, sana değer vermeyen biriyle falan olursan çekilmez

Gelecek ay 2 yıllık evli olucam. İyi ki evlendim. Asla evlenmek için evlenmedim. İkimiz de bir birimiz için doğru insanlarız. Ben bekarken de çok gezen,çevresi olan biri değildim şimdi de ayni :) evcimeniz eşimle,çayımız,çekirdeğimiz,netflix sıcacık evimizde

Yo bence gayet güzel anlatıyorsunuz. Aslında sanırım mutlu olmayanlar da bu sorumluluk duygusu altında kendi benliğini özleyenler :)

Yok, ben derinen anlıyorum sizi.
Geçmiş hayat ne kadar güzelse, evlilik mükemmele yakın da olsa kesmiyor insanı.
Şahsen evimin prensesiydim ve her anlamda o kadar bireysel hayat yaşıyordum ki, çivileme dalmak oldu benim evlilik tecrübem.
Ne şanslısınız ki bedenen bir özgürlük mevcut sizin kutsal kurumunuzda, benim kocam tipik bir emekli amca modunda, ya da ben ergenliğini tamamlamamış bir çılgınım
Ama bana sırf ‘evet’ dedim diye yüklenen sorumluluklardan, beklenen fedakarlıktan, toplum gözünde ‘aaa evli kadın bıdı bıdı’ larından sıkılmış, daralmış ve evlenen kafama tüküreyim dedirten düşüncelerimden sıyrılamıyorum.

Yo bence gayet güzel anlatıyorsunuz. Aslında sanırım mutlu olmayanlar da bu sorumluluk duygusu altında kendi benliğini özleyenler :)
Halbuki ben cok fedakarimdir evliligimdede.. oncedende boykeydim.. anac mi diyolar? Fazla sorumluluk alip kendini yipratan biriyim.. belki bu kadarina gerek yoktur ama fazlaca planli programli olmam kafami yoruyor mukemmel olsun istiyorum. Olmuyor tabii o ayri:)

Eşin yada eş adayın her konuda seni destekliyorsa
Hobilerine eşlik edebilecek veya ket vurmayacak yapıdaysa
Vicdanı varsa herşeyden seni önce düşünüp hareket ediyor herşeyi sana yıkmıyorsa herkes bi yana sen bi yanaysan
Evlilik gercekten mükemmel bişey :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…