Evlilere bir sorum olacak

Arkadaslarin cogu bence yanlis anlamis durumu. Evlilikteki monotonluk askin sevginin bitmesi anlamina gelmiyor. Sadece sevgililikteki o içinin içine sigmamasi , heyecandan sevgilinle konuşamama vs vs halleri bitiyor. Buda en normali.. iste seni opmesi artik gece boyu dusundugun bi ani olmuyor mesela. Artik hersey normal oliyor. Evlilikte artik hayata daha farkli bakiosun artik hersey daha ciddi oluyo filan.. benimde evliligim monoton evlilik ama esimle ikimizde cok seviyoruz birbirimizi , cok fazla faaliyetlerde bulunuyoruz. Beraber vakit geciriyoruz cok egleniyoruz evde.

gerçek canım cicim 5 yıl sonunda başlıyor. başlarda oooo senin annen senin baban... ayşe,fatma vs... diye ne kavgalar kopuyor ne... evlilik aslında monotonlaşmıyor aksine hep bir aksiyon var hayatınızda... en önemli tavsiye 6 yıl önceki kendime derdim ki sakın kozlarını erken kullanma (bak seni terk ederim vb.).Yapamayacağın hiçbirşeyi söyleme (giderim bak bu evden vb.) evet bunların hiçbirini yapmamamı söylerdim çünkü artık bir işe yaramıyorlar...en önemlisi sakın birbirinize hakaret etmeyin asla! saygıyı yitirmeyin en önemlisi bunu koruyabilmek... hayatı doya doya yaşayın enerjinizi yitirmeyin... birbirinizi özleyecek zamanlar yaratın bunu yaparken karşılıklı özel alanlarınıza,zamanlarınıza,hobilerinize vs saygı duyun.
Ne güzel demişsin canım çok haklısın

Yazmadan gecemeyecegim.. şu severek evlendik tabirini de hic sevmiyorum.Sanki digerleri nefret ederek evleniyorlar..aile baskisi haricinde yada bir zorunluluk yoksa herkes severek evleniyor.O görücü usülü denen usül de eskisi gibi degil zaten.
Neyse konu sahibi heyecan bir gün bitiyor ya..yerine alışkanlık,güven ve sevgi geliyor..Bazen monotonluktan sikayet etsen bile bu dinginlik huzur veriyor aslında.
Insaniz tabi arada dalgali ve firtinali bir denizde yuzmek isteyebiliyoruz.O da oluyor arada merak etme.Bir gun kavga ediyorsun mesela ardindan gelen o barisma anlari heyecan verebiliyor:KK53:
O severek evlendik lafından ben de nefret ediyorum :işsiz:

Aslında ilk aylar hatta ilk yıllar cicim dönemi değil, daha çok kavga dönemi oluyor. Birbirine alışma döneminde tartışmalar da sık sık yaşanıyor.

Kavgalar bitince heyecan da bitiyor. :) (Çok koç burcu gördüm kendimi. =) )

Sonrası dinginlik ve huzur... Hararetli tartışmalar yerini sevgi ve saygıya bırakıyor.

Biz 3 sene iyiydik. Sonra hamile kaldım çocuk oldu heyecan hakgetire. Valla benim etrafımda gerçekten birbirine aşık seneleri devirmiş kimse yok. Aşk mutlaka bitiyor da saygıyla beraber alışkanlık evliliği devam ettiriyor. Ama sana tavsiyem ne olursa olsun asla eşinle yüzgöz olma yani tartışırken pişman olcağın laf söyleme söyletme. Sana salak demesine bile izin verme herzaman saygı olsun. Birde çocuk olunca asla yatağını ayırma. Ben ilk çocukta ayırdım sonra ilk çocuk gitti 2. Cisini aldım adam 13 senedir çocuk odasında yatıyo:)))) ben ettim sen etme.
Unutmıycam bunları canım :)

Belli bi zaman sonra heyecan yerini alışkanlığa bırakıyor
Ona alışıyor daha çok bağlanıyorsunuz
Eşinizi seviyorsanız onu özlüyor eve gelmesini bekliyorsunuz
Her aşaması farklı güzel
Şimdiden fazla düşünmeyin anı yaşayın

hıc kımse bırbırının evliligne bakıpta kendini kıyaslamasın arkadaslar...valla cok sevildigini ıdda edip kayınvalıdeye kole eşine kole çalışır maasını goremez....ama genede eşi onu cok seviyordur:)))cok ama cok orneklerını gordum...genclık yıllarımda her goruntuye aldanırdım amma ışın gercegi hiçte oyle degil...bunu şimdi cok ıyı anlıyorum...burda ne konular okumadıkmı...kocası calışmaz evıne bakmaz hala aşkıtom modunda kadınlar gorduk...hele hele şiddetın alasını gorup hala sevdigini ayrılamadıgını onu cok ozledıgını soyleyenleri gorduk...onemlı olan kıymetiniz bilinsin...sozde degil ozde olsun...evlılıkte en cok kendinizi sevın hatta su hayatta...cunku bu bir bencillik degildir...o aşkıtolarınızın bir dedigini yapmayın bakalım...sizden kotusu olmaz...en ıyı yatırım once kendiniz...burda mukemmel eşim var diye yazmıs adam hakaret etmış evden kovmus daha mukemmel eş diyo...valla ıyıkı boyle mukemmel eşim yok...:)))bunların birine cesaret edemezzz..en onemlısı o sizi kaybetmekten korksun..ıste ozaman gercek asktır...:)))

Ben yeni evliyim evleneli daha 6 ay olmadı. Birşeyi çok merak ediyorum. Evlilikte heyecan ne zaman bitiyor. Nasıl bitiyor. Neden bitiyor. Şuan herkes siz cicim aylarındasınız falan diyor. Cicim ayları geçince nolcak merak etmiyor değilim:silah: bir bakıma korkuyorum yani çevremdeki evliliklere bakıyorum hepsi monoton. Benim sorum şu siz olsaydınız evlilikteki heyecanı, aşkı bitirmemek için şuanki aklınız olsaydı ne yapardınız? Veya asla şunu yapmazdım dediğiniz şeyler neler.
Ben 6 yıllık evli yim 4senem canım cicimdi bende hiç bitmez sanıyordum bebeğimiz dünyaya geldi erkek kılını kıpırdatmayıp bütün yük omzuna yüklenince sesler yükseldi çok şükür yine iyiyiz ama bi cicim değiliz siz ev çocuk çevre kavgasına düşüyosunuz erkekte çalışıyorum nede olsa düşünmeme gerek yok diyip yatıyo:D

Saygı çok önemli. Kavga da etsen ses yükselmeyecek, hakaret kesinlikle olmayacak.
Saygı ortadan kalktığı zaman sevgi de mutlaka arkasında gidiyor.
Yaklaşık 2 yıllık evliyim ilk zamanlarda göre pek değişen birşey yok. Kötü zamanlar da geçirdik ama ilk zamanlarda göre daha az seviyorum veya daha az heyecanlanıyorum diyemem

hıc kımse bırbırının evliligne bakıpta kendini kıyaslamasın arkadaslar...valla cok sevildigini ıdda edip kayınvalıdeye kole eşine kole çalışır maasını goremez....ama genede eşi onu cok seviyordur:)))cok ama cok orneklerını gordum...genclık yıllarımda her goruntuye aldanırdım amma ışın gercegi hiçte oyle degil...bunu şimdi cok ıyı anlıyorum...burda ne konular okumadıkmı...kocası calışmaz evıne bakmaz hala aşkıtom modunda kadınlar gorduk...hele hele şiddetın alasını gorup hala sevdigini ayrılamadıgını onu cok ozledıgını soyleyenleri gorduk...onemlı olan kıymetiniz bilinsin...sozde degil ozde olsun...evlılıkte en cok kendinizi sevın hatta su hayatta...cunku bu bir bencillik degildir...o aşkıtolarınızın bir dedigini yapmayın bakalım...sizden kotusu olmaz...en ıyı yatırım once kendiniz...burda mukemmel eşim var diye yazmıs adam hakaret etmış evden kovmus daha mukemmel eş diyo...valla ıyıkı boyle mukemmel eşim yok...:)))bunların birine cesaret edemezzz..en onemlısı o sizi kaybetmekten korksun..ıste ozaman gercek asktır...:)))
Evlilik terapistine gidiyoruz. İlk seansta mükemmel olan her zaman iyi olacak diye birşey yok demişti. Yani misal eşlerin biri emir vermeyi sever diğeri de emir alıp yönlendirilmeyi sever. Onlar öyle mutludur. O yüzden dediğiniz gibi evliliklerde kıyaslamaya girmek veya ortak bir kanıya varmak zor. Herkesin evliliği kendine has ve o öyle mutluysa diyecek birşey yok.

Biz on yillik olucaz haziranda.kizimin da dogum gunu ikisini beraber muhtesem bie iftar partisiyle kutlucaz insallah.iki kizimiz var hala sarmas dolasiz dir.evlilik te heyecanbitmez ask sevgi saygi fedakarlik varsa asla bitmez bunlar biterse hersey biter.evlilik iki kisilik br yolculuktur ikisinden biri inerse digeri tek devam edemez yola.hep gulluk gulistanlik olmaz aci tatli her anda yan yana omuz omuza olmak tir evlilik ablacim benim terubelerim bunlar bir omur mutluluklar...

Gece sarilmak, gun icinde sarilmak, opmek, 2 cift guzel soz, ozel gunler, ozlemek gibi şeyler...
Bunlar heyecan degil ki. Sevginin getirdigi guzel seyler ve zamanla bitmeyecek seyler.

Gecici heyecan dedigin askla birlikte iliskinin baslarinda olusan asiri duygu yogunlugu, o karin agrilari, el titremeleri en ufak hareketin bile buyuk bir sey gibi algilanmasi vs... Bunlar heyecandir ve yillarca suremez oyuzden heyecanin bitmesi normal ve kabul edilebilir bisey bence. 5 sene boyunca adami her gordugumde karnima agrilar giriyor,gorunce bayilasim geliyor diyende cikar gerci burda sasirmam ya neyse iste.

O bir cok kisinin heyecan diye saydiklari aslinda sevgi. Sevgi heyecan gibi gelip gecmez. Opmeler, sarilmalar, 2 cift guzel sozler bitiyorsa bir evlilikte... Ben bunu normal gormem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Valla eşimle ben ilk evlendigimde hatta geçen sene bile bukadar iyi değildim :D
Zaman geçtikçe daha iyi oluyor bence

Midedeki kelebekler eldeki karıncalanmalar :) şahsen bunlar aradığım şeyler değil benim, ilk birkaç aydan sonra bittiler aman bitsin zaten, beni koruduğumuz saygımız sevgimiz mutlu ediyor. Ay çok monoton diye kimse şikayet etmesin bir ufak can sıkıcı durumda mumla arıyor insan monoton geçen günleri.
Monoton kelimesi de tuhaf, rutinimizi seviyorum diyeyim.

4.5 yildir evliyim. Hala cicim ayinfayiz ayrica 2.5 yasinda bir de kizimiz. Birbirinize verdiginiz deger ve aranizdaki cekim tutku ve baglarinizin ne kadar kuvvetli oldugu cok onemli. Aslinda ilgi duydugunuz ve hoslandiginiz bir adamla asik oldum deyip evlenirseniz o askimsi duygu cabucak söner. Onemli olan gercek aski diger duygulardan ayirt edip guzel sevmek arzuyla asik olmak. Biz bunu yakaladik cok şükür her seyi son defaymis gibi yasamak hayat felsefemiz oldugundan ilk gunki tutkuyla son defa gibi yasamak bizim duygularimizi hep diri tutuyor.
Isin ozu sevgiden once ask varsa arada gercek ask o ask bitmiyor.

Belirli birşey yapmadik sadece sevgi bunun adı herhalde özel günleri unutmayiz birbirimize her gün illa aşk mesajları gondeririz en önemlisi her gece sarılarak uyuruz yatağa kimse önceden gitmez uykum olsa bile onunda uykusunun gelmesini beklerim yada tam tersi eşim beni bekler daima beraber gireriz yatağa
Hamile olana kadar bizde ayrı yatmaz birlikte yatağa girerdik ama şimdi kendisi sahuru bekliyor ben 12-1 gece bayılıyorum artık acaba bu ileride alışkanlık olur mu diye düşündüm şimdi.

Çok istediğiniz bir eşyayı aldığınızda kullandığınız süre içinde ilk zamanki gibi hisleri ve heyeacanı koruyabiliyor musunuz?
Çalışıp didinip istediğiniz okulu kazandığınızda ilk zamanki gibi duygularınız devam ediyor mu?
Sonuçta ilk zamanlardaki duygulara kıyasla daha az heyecan duyuyor normal görmeye başlıyorsunuz.
Duygular değişir veya şiddeti değişebilir. Önemli olan o şeyi elde ederkenki duyguları hisleri hatırlamak, asla unutmamak.
Evlilik de aynı evet hayat koşuşturmasında monotonluk olabilir ama sahip olunan duygular yaşanılan anılar paylaşımlar bu sevgi ve birliktelik için verilmiş emek hepsini akılda iyi tutarsanız hatırlamayı hatırlatmayı bilirseniz o canlılığı koruyabileceğinizi düşünüyorum.
ben ve eşim en azından öyle yapıyoruz. Bazen ben bazen o rehavete kapılıp hayat mücadelesinden yıldığımızda ilişkimizin ilk anından günümüze kadar verdiğimiz emek ve anılarımızı hatırlayıp hep daha sıkı sarılıyoruz birbirimize.

Biz on yillik olucaz haziranda.kizimin da dogum gunu ikisini beraber muhtesem bie iftar partisiyle kutlucaz insallah.iki kizimiz var hala sarmas dolasiz dir.evlilik te heyecanbitmez ask sevgi saygi fedakarlik varsa asla bitmez bunlar biterse hersey biter.evlilik iki kisilik br yolculuktur ikisinden biri inerse digeri tek devam edemez yola.hep gulluk gulistanlik olmaz aci tatli her anda yan yana omuz omuza olmak tir evlilik ablacim benim terubelerim bunlar bir omur mutluluklar...
Teşekkür ederim derim tavsiyelerin için. Amin :))

Arkadaslarin cogu bence yanlis anlamis durumu. Evlilikteki monotonluk askin sevginin bitmesi anlamina gelmiyor. Sadece sevgililikteki o içinin içine sigmamasi , heyecandan sevgilinle konuşamama vs vs halleri bitiyor. Buda en normali.. iste seni opmesi artik gece boyu dusundugun bi ani olmuyor mesela. Artik hersey normal oliyor. Evlilikte artik hayata daha farkli bakiosun artik hersey daha ciddi oluyo filan.. benimde evliligim monoton evlilik ama esimle ikimizde cok seviyoruz birbirimizi , cok fazla faaliyetlerde bulunuyoruz. Beraber vakit geciriyoruz cok egleniyoruz evde.
Ahhhaaaaa.. güzel yorum.... düşünsene eşin seni öpüyor ve sen tüm gece o öpücüğü düşünüp, hayaller kuruyorsun, yüzünde saf bi gülümseme.:KK68:
Rutin veya monotonluk iyidir. Hayatının rayında gittiğini gösterir. Allah monotonluğumuzu bozmasın. Amin.

Konu sahibi; bunları düşünme bence şuan mutluysan ve cicim aylarındaysan niye bunun keyfini sürmek yerine geleceği merak edip duruyorsun ki. İlişkiler, evlilikler de canlıdır bence. Değişir, evrilir, iyileşir, kötüleşir sonra coşar, durulur tekrar coşar. Bi sıralaması da yok ki bunun. Önemli olan bu durumları çift olarak nasıl yaşadığınız, göğüslediğiniz.
Güzel bi evlilik hayatı diliyorum sana:KK9:

Back
X