Evlilere soruyorum

Bugün bekar günlerinize dönseniz evlenirken aşk mi daha önemli olurdu mantık mi?
İkisi de demeyin mutlaka ikisi de önemli olurdu ama hangisi "daha" önemli diye soruyorum.
Ve sizce maddiyat ne derece önemli.
Geriye dönsem çalışkan biriyle evlenirdim maddiyatın bir önemi yok çünkü tembel adam her zaman sefil olur.Aşk bana göre birşey değil hem geçici ben geçici şeyleri sevmem...

Ikiside olmazsa olmaz. Asksiz bir evlilik dusunemem ama sadece ask olup isin mantik boyutu olmazsa da olmaz.Evlenirken de boyleydim hala boyleyim. Isin mantik boyutu benim icin huyu suyu, karakteri, insanligi. Bu gun evlensem yine esimi secerdim.

Tabikimantik.. ve maddiyat ekmek kadar önemlidir ne kadar ekmek yersen o kadar maddiyata ihtiyaç duyarsin 😌

• Beğen
Reactions: 000
İkisi de önemli ama bana göre aşk önceliklidir. Ha aşkın gözümü kör etmesine izin vermedim ama aşk olmasa, mantığıma çok uyan biriyle de asla birlikte olmazdım, olmadım da. Maddiyat şöyle önemlidir; eli ekmek tutan insanlar evlenmeli. Her şeyin dört dörtlük olmasına gerek yok, bazı şeyler zamanla da olabilir ama o potansiyel olmalı.

Bugün bekar günlerinize dönseniz evlenirken aşk mi daha önemli olurdu mantık mi?
İkisi de demeyin mutlaka ikisi de önemli olurdu ama hangisi "daha" önemli diye soruyorum.
Tabikide mantık canım 2 nci kavgada zaten aşk bitiyor aşk maşk kalmıyor en azından mantıklı bş evlilik yaparsan biten aşkada üzülmessün

Bu devirde iki çıplak bir hamama yakışır.
Ama sırf maddiyati iyi diye aşık olmadigin biri ile evlenir ve sonrasında maddi sıkıntılar olursa hayat çok daha çekilmez olur.
Ben normalde mantık kadiniyimdir ama evlilikte kesinlikle aşki savunurum.
Bir ömür, uyandiginda iyiki diyebilecegin biri olmalı eşin.
Ben tüm karşı çıkmalara rağmen aşk evliliği yaptım, mantıken hiç bakmadim, zaten baksam tutar yanı yoktu.
Sonrasında çok sıkıntı yaşadık ve bana mücadele gücü veren aşkım, sevgimdi.
Ama hergun sukrederim doğru kişiyle evlendim diye.

Bu soruya hiçkimse tek başına aşk ya da mantık diyemez.

Çünkü tek başına aşk evliliği yapanları okuyoruz burda sık sık. Sevgili Papatyakb Papatyakb size tecrübelerini anlatacaktır mutlaka.

Ve tek başına mantik evliliği yapan bir insan da sevmediği bir adamin koynuna nasıl girebilir. Ben anlamıyorum.

Maddiyat da önemsiz değil. Ama önem sıralamasında ilk 3 te yer almaz.

Ben biraz aşk sosunda mantık diyorum.
Yani asıl olarak mantık.
Maddiyat benim için şöyle önemli; bekarken yaşadığın yaşam standardının altına düşmeyeceksin.

Yoksa mutsuz olursun..

Mantık. Maddiyat çok yerlerde sürünmediği sürece çok da önemli değil. İki insan çalışır çabalar kazanır istedikten sonra. Ancak kadının da erkeğin de çalışmadığı, ailelere yük olduğu bir evliliğin yanlış olduğu gibi sırf maddi olanaklar yüzünden yapılan evliliğin de yanlış olduğunu düşünüyorum.

Geçen bir konuda daha yazdım; eski sevgilimle evlenseydim maddi açıdan inanılmaz rahat bir hayatım olurdu. Türkiyenin sayılı zenginleri listesine girerdik, o derece. Ama evde oturup çocuk bakan, sürekli çalışan kocadan ilgi kırıntıları dilenen, sözüne değer verilmeyen, cebine para, altına araba verilmiş, lüküs evinin hanımı çocuklarının anası bir kadın olurdum. Bugünkü ben olamazdım. Şimdi daha kısıtlı maddi imkanlara sahibim, çalışıp didinip orta halli yaşıyoruz. Ama eşimi ve evimdeki huzuru, mutluluğu milyon dolarlara değişmem.

Back
X